Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    My Ride ( Old n new Look)

    Share

    5zal

    My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Fri Sep 11, 2009 7:17 pm

    NI Gambo dulu2 ( motor dah simpan kat bawah umah hampir 4 thn x jalan n dah berhabuk..


    Ni plak Gambar terkini.. dah buat Body fiber..

    Guest
    Guest

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Guest on Fri Sep 11, 2009 7:20 pm

    fiber buat sendiri??/ hebat2.. camne wat mold?? leh ajar nih.. cara2 nak fiber Very Happy

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Fri Sep 11, 2009 7:44 pm

    mold aku wat dari kotak2 jer.. cantum2 jadilah mold yang dikehendaki.pastu apply fiber then semen bagi rata... tu jer kot..tapi kena sabar n teliti lah bro... kalau tak nanti mold x seimbang.....harap dapat membantu... nanti aku upload pic fiber progress..

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Fri Sep 11, 2009 7:48 pm

    geng.. ni pic Digital Volt Meter aku pasang kat Meter aku.. after wiring, memang jelas time siang n malam...

    Guest
    Guest

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Guest on Fri Sep 11, 2009 7:48 pm

    5zal wrote:mold aku wat dari kotak2 jer.. cantum2 jadilah mold yang dikehendaki.pastu apply fiber then semen bagi rata... tu jer kot..tapi kena sabar n teliti lah bro... kalau tak nanti mold x seimbang.....harap dapat membantu... nanti aku upload pic fiber progress..
    wokeh, pasal aku pun tgh belajar bende2 fiber2 ni, tak reti.. hehe..

    wadin

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by wadin on Sat Sep 12, 2009 2:14 pm

    salam...
    cantik make over kau buat kat KRZ .Mungkinn kau oleh share maklumat dgn kawan kawan yg berminat nak buat....
    Very Happy

    carlnain

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by carlnain on Sat Sep 12, 2009 6:00 pm

    salutela bro2 kips yg KAKI DIY ni..... cheers cheers cheers

    kalo dkt2 k.l mau aje aku turun berguru dgn bro..... bounce bounce bounce


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Zabon

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Zabon on Sun Sep 13, 2009 2:33 pm

    fairing ngan kepala mmg cantik...x de hajat ke nak jual coverset dpn tu..? Very Happy

    suhaidi

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by suhaidi on Sun Sep 13, 2009 5:36 pm

    assalamualaikum,

    bro 5zal, ni superkips yg bro post dekat mudah.com?
    kk dekat area mana bro?

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Sun Sep 13, 2009 9:58 pm

    aku kat kk bro// keja kat inanam...
    aku post fiber progress nanti lau aku free... senang jer buat fiber nie tapi kena sabar n tahan gatal@miang (bukan miang keladi aaaa..)

    Guest
    Guest

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Guest on Sun Sep 13, 2009 10:01 pm

    5zal wrote:aku kat kk bro// keja kat inanam...
    aku post fiber progress nanti lau aku free... senang jer buat fiber nie tapi kena sabar n tahan gatal@miang (bukan miang keladi aaaa..)
    miang habuk fiber Very Happy lebih kurang miang daun buluh jer.

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Sun Sep 13, 2009 10:05 pm

    yaa.. betul tapi nak ilang kena gosok pakai berus tangan tu bro.. teruk jua lah kalau mula2 berkecimpung ni... aku x da lagi dapat petua mcm mana nak bagi ilang miang tu... aku dah cuba mcm 2.. sapu bedak lah..rendam tangan dalam air lah... bakar tangan ker belum bro..hahaha...tapi bila da biasa tu ok lah...

    Guest
    Guest

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Guest on Sun Sep 13, 2009 10:09 pm

    5zal wrote:yaa.. betul tapi nak ilang kena gosok pakai berus tangan tu bro.. teruk jua lah kalau mula2 berkecimpung ni... aku x da lagi dapat petua mcm mana nak bagi ilang miang tu... aku dah cuba mcm 2.. sapu bedak lah..rendam tangan dalam air lah... bakar tangan ker belum bro..hahaha...tapi bila da biasa tu ok lah...
    ku bisa rendam tangan yg gatal dengan air sabun dan air panas, slalu berjaya Very Happy tp perlu dijirus 3-5 kali serta tenyeh dengah scrubber. Very Happy

    alldisc

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by alldisc on Mon Sep 14, 2009 10:25 am

    lawa gilerr... laind ari yg lain.

    amirburn

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by amirburn on Mon Sep 14, 2009 10:30 am

    smart la...kalau tak silap ade tgk dekat mudah.my

    berapa modal tuk buat cover set mcm ni?

    ammen

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by ammen on Mon Sep 14, 2009 9:37 pm

    smart la brooo...
    tahniah kepada anda...

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Mon Sep 14, 2009 9:41 pm

    thanks bro.. sebenarnya aku tengah cari geng 150CC kat sabah KK area.. tapi x jumpa pun.. nak gak join2 konvoi n share info motor nie...

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Mon Sep 14, 2009 9:46 pm

    lagi pic motor aku:

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Mon Sep 14, 2009 9:50 pm

    NI gamba masa nak wat fiber:Mold buat terus kat body.. guna kotak2 jer.. tapi kena teliti n sabar..


    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Mon Sep 14, 2009 9:58 pm

    n ni 1st project KIPS aku ..nak tiru ala2 ducati..hehehe

    carlnain

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by carlnain on Tue Sep 15, 2009 1:40 am

    5zal wrote:n ni 1st project KIPS aku ..nak tiru ala2 ducati..hehehe

    yg ni lagi cun beb , lampu depan pki lampu suzuki belang ...pergh.....masyuk tu... Idea Idea


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Zabon

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Zabon on Tue Sep 15, 2009 12:39 pm

    nk je aku bli coverset dpn tu klu jual.... Very Happy Laughing

    suhaidi

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by suhaidi on Tue Sep 15, 2009 1:13 pm

    5zal wrote:thanks bro.. sebenarnya aku tengah cari geng 150CC kat sabah KK area.. tapi x jumpa pun.. nak gak join2 konvoi n share info motor nie...


    geng 150cc wujud d kk bro tp geng2 TZM n NSR lah, ni link dia :http://kmdcbikers.com/forum/16834/

    dorang biasa jg buat konvoi ( check youtube : http://www.youtube.com/watch?v=16KM-CT_HNM ) dan buat tts.....

    ada org post komen dekat youtube, dia kata : "There was a time when this bike was the ultimate road machine ever invented for malaysian. It was and still high maintenance cost but for those who knows, they never regret. Not just before, even today, TZM still the champion on the road.. high-tec, meannest torque and power. They deserve a great respect as for being a pioneer to todays rempiting scene. Even today, TZM already did beat the hell out of the ZX250, KIPS, MITO, RS125 and stay tough as a brother in the Yamaha Family. Its a revolution"

    rasa mcm x layak pulak kips sy mo join, kelak makan asap di buatnya hahahahaha lg pun, mmg x minat REMPIT tongue

    InsyaAllah, boleh kita hidupkan (sbb makin ramai sy nampak guna kips ni d sini) kawasakikips d kk ni bro......

    carlnain

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by carlnain on Tue Sep 15, 2009 1:36 pm

    suhaidi wrote:
    5zal wrote:thanks bro.. sebenarnya aku tengah cari geng 150CC kat sabah KK area.. tapi x jumpa pun.. nak gak join2 konvoi n share info motor nie...


    geng 150cc wujud d kk bro tp geng2 TZM n NSR lah, ni link dia :http://kmdcbikers.com/forum/16834/

    dorang biasa jg buat konvoi ( check youtube : http://www.youtube.com/watch?v=16KM-CT_HNM ) dan buat tts.....

    ada org post komen dekat youtube, dia kata : "There was a time when this bike was the ultimate road machine ever invented for malaysian. It was and still high maintenance cost but for those who knows, they never regret. Not just before, even today, TZM still the champion on the road.. high-tec, meannest torque and power. They deserve a great respect as for being a pioneer to todays rempiting scene. Even today, TZM already did beat the hell out of the ZX250, KIPS, MITO, RS125 and stay tough as a brother in the Yamaha Family. Its a revolution"

    rasa mcm x layak pulak kips sy mo join, kelak makan asap di buatnya hahahahaha lg pun, mmg x minat REMPIT tongue

    InsyaAllah, boleh kita hidupkan (sbb makin ramai sy nampak guna kips ni d sini) kawasakikips d kk ni bro......

    Shocked Shocked Shocked

    Bro punya moto leh tapau semua yg d sebut d atasla ... Shocked Shocked
    cyclone 39hp (avatar) Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes mito n rs tu kirim salam dulula.... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    suhaidi

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by suhaidi on Tue Sep 15, 2009 2:17 pm

    carlnain wrote:
    suhaidi wrote:
    5zal wrote:thanks bro.. sebenarnya aku tengah cari geng 150CC kat sabah KK area.. tapi x jumpa pun.. nak gak join2 konvoi n share info motor nie...


    geng 150cc wujud d kk bro tp geng2 TZM n NSR lah, ni link dia :http://kmdcbikers.com/forum/16834/

    dorang biasa jg buat konvoi ( check youtube : http://www.youtube.com/watch?v=16KM-CT_HNM ) dan buat tts.....

    ada org post komen dekat youtube, dia kata : "There was a time when this bike was the ultimate road machine ever invented for malaysian. It was and still high maintenance cost but for those who knows, they never regret. Not just before, even today, TZM still the champion on the road.. high-tec, meannest torque and power. They deserve a great respect as for being a pioneer to todays rempiting scene. Even today, TZM already did beat the hell out of the ZX250, KIPS, MITO, RS125 and stay tough as a brother in the Yamaha Family. Its a revolution"

    rasa mcm x layak pulak kips sy mo join, kelak makan asap di buatnya hahahahaha lg pun, mmg x minat REMPIT tongue

    InsyaAllah, boleh kita hidupkan (sbb makin ramai sy nampak guna kips ni d sini) kawasakikips d kk ni bro......

    Shocked Shocked Shocked

    Bro punya moto leh tapau semua yg d sebut d atasla ... Shocked Shocked
    cyclone 39hp (avatar) Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes mito n rs tu kirim salam dulula.... Laughing Laughing

    Laughing What a Face Laughing

    Sponsored content

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Sponsored content Today at 6:47 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:47 pm