Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    My Ride ( Old n new Look)

    Share

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Wed Sep 16, 2009 12:29 am

    Sori kalau apa yang aku ckp nie salah.. tapi fact is fact.. kalu nak compare apple ngan apple// aku dulu pakai TZM150CC, then abg aku pakai Super KIPS 150CC, Kedua2nya standart Gaban. x da Modifikasi enjin atau spoket or rantai or eksos. so satu hari aku ma abg aku test mtor masing2, hasilnya Super Kips Tinggalkan TZM jauh di belakang. Pastu aku switch tukar motor pun sama.. KIPS tetap menang... so hakikatnya. TZM nie kalau standat memang biasa jer..tapi kalau org atas tu ckp TZM dia lebih Power tu maybe dah Fully Mod lah kan..Just pandangan 5sen aku lah... kalau salah sori lerr..

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Wed Sep 16, 2009 12:31 am

    carlnain wrote:
    5zal wrote:n ni 1st project KIPS aku ..nak tiru ala2 ducati..hehehe

    yg ni lagi cun beb , lampu depan pki lampu suzuki belang ...pergh.....masyuk tu... Idea Idea

    Wahhhh.. Kepala tu dah jual kat mamat dari papar bro... memang masyuk kalau masuk padankan dengan lampu belang R.. yaaaa. gud idea.. leh ku buat semula model tu.. heheheh

    carlnain

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by carlnain on Wed Sep 16, 2009 1:19 am

    5zal wrote:
    carlnain wrote:
    5zal wrote:n ni 1st project KIPS aku ..nak tiru ala2 ducati..hehehe

    yg ni lagi cun beb , lampu depan pki lampu suzuki belang ...pergh.....masyuk tu... Idea Idea

    Wahhhh.. Kepala tu dah jual kat mamat dari papar bro... memang masyuk kalau masuk padankan dengan lampu belang R.. yaaaa. gud idea.. leh ku buat semula model tu.. heheheh

    buat n jual pada member krr yg berhajat nak mengemokkan moto.
    cun n creative bro , salute kat ko.
    ni lobang baik buat cari duit ni bro.
    ekor pki zsr pon canteq , ffull set fairing pki design ni + lampu suzuki belang.
    selamat mencuba , idea yg baik jgn d biarkan hanyut je.... Very Happy Very Happy


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by alldisc on Wed Sep 16, 2009 10:20 am

    suhaidi wrote:
    5zal wrote:thanks bro.. sebenarnya aku tengah cari geng 150CC kat sabah KK area.. tapi x jumpa pun.. nak gak join2 konvoi n share info motor nie...


    geng 150cc wujud d kk bro tp geng2 TZM n NSR lah, ni link dia :http://kmdcbikers.com/forum/16834/

    dorang biasa jg buat konvoi ( check youtube : http://www.youtube.com/watch?v=16KM-CT_HNM ) dan buat tts.....

    ada org post komen dekat youtube, dia kata : "There was a time when this bike was the ultimate road machine ever invented for malaysian. It was and still high maintenance cost but for those who knows, they never regret. Not just before, even today, TZM still the champion on the road.. high-tec, meannest torque and power. They deserve a great respect as for being a pioneer to todays rempiting scene. Even today, TZM already did beat the hell out of the ZX250, KIPS, MITO, RS125 and stay tough as a brother in the Yamaha Family. Its a revolution"

    rasa mcm x layak pulak kips sy mo join, kelak makan asap di buatnya hahahahaha lg pun, mmg x minat REMPIT tongue

    InsyaAllah, boleh kita hidupkan (sbb makin ramai sy nampak guna kips ni d sini) kawasakikips d kk ni bro......

    apa yang aku tau, banyak kips dari semenanjung dah pindah ke sabah.

    sekitar tahun 2002-03 persatuan penjual motorsikal dapat tahu ada demand yang tinggi untuk kips di sabah dan kurang di semenanjung tetapi terdapat lambak stok kips terpakai di semenanjung. atas inisiatif persatuan, mereka kumpulkan semua kips yang boleh diguna dan mereka baiki termasuk tukar coverset dan spray pastu dihantar ke sabah.

    aku dapat tahu masa keja sbg adjuster dan jumpa satu kedai motor penuh dgn kips lama yang sudah dibaikpulih. aku tanya nak buat apa kips byk2 dan jawapan mereka nak hantar ke sabah. kedai motor tu terletak di kawasan gemas-gemencheh.

    5zal

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by 5zal on Mon Sep 21, 2009 5:47 pm

    Salam semua..
    selamat ari raya Bro...
    saya nak tanya kat bro2 dari semenajung malaysia.. sapa pernah tengok LED break KSR nie? sapa2 yang ada ter lihat kat mana2 area korang ingat nak minta tolong belikan..kalau nak amik untung skit pun tak per..nak letak kat custom motor aku lah.. so sapa2 yang leh tolong dapatkan please inform aku K.kat sabah x da jual lah.. ni aku dapat kat mudah.my..http://www.mudah.my/Ksr-rear-led-tail-lamp-3951842.htm

    KAWASAKI KSR REAR TAIL LED LAMP
    (WHITE/RED) COLOR
    WITH NO. PLATE HOLDER.
    Price RM80





    Zen

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Zen on Fri Oct 23, 2009 1:06 pm

    Bro 5zal... Camane ko wat fiber camtu ek? Aku baru je beli Kips ni. Nak wat ala racing la sikit. Kira macam ni la:

    https://i85.servimg.com/u/f85/14/45/95/97/jeffre10.jpg

    Aku tak tau pun amende fiber tu. Aku dari Kuching, tp stay kat KL.

    kadri raptor

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by kadri raptor on Mon Aug 02, 2010 4:39 am

    semekom aku dak sabah..ngam lah tu bro 5zal lgpun.ak tgh2 cari bro2 sabah yg guna kips...lg pun saya budak baru....maw cri kwn...
    d bawah ni pic motor aku ..klo bro nampak sound jak heheh


    kasim selamat

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by kasim selamat on Tue Aug 31, 2010 4:02 pm

    k2..nti ak jmpa ko,ak tgur ko..

    Mohd Nadzley H

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Mohd Nadzley H on Thu Sep 23, 2010 7:40 pm

    Salam...akupun d KK jugabah...tp moto KR aku kat Beaufort..oleh kerana jiwa KAWASAKIku yang menebal,...bercadang nak angkat satu lagi koleksi KAWASAKI d area KK...model KAWASAKI KRX150..hujung bulan nak angkat repair dulu...
    dulu kami ada juga team Kawasaki kat bft...selalu jg konvoi seluruh SABAH...nak kata TZM n NSR pun join skali...tp nak panjat bukit kat Kundasang..emmm kim salam..tak boleh kejar...ownernya sendiri akui...Rakan kat area KK pakata kita buat team kat sabah..utk aktiviti sihat...n "NO Rempit"...tukar2 idea..ataupun Konvoi Jelajah Borneo...

    "Pecayakan Kemampuan KAWASAKI150 anda"
    Go...Go...Go...Kawasaki....


    zalie78

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by zalie78 on Fri Sep 24, 2010 9:36 am

    Mohd Nadzley H wrote:Salam...akupun d KK jugabah...tp moto KR aku kat Beaufort..oleh kerana jiwa KAWASAKIku yang menebal,...bercadang nak angkat satu lagi koleksi KAWASAKI d area KK...model KAWASAKI KRX150..hujung bulan nak angkat repair dulu...
    dulu kami ada juga team Kawasaki kat bft...selalu jg konvoi seluruh SABAH...nak kata TZM n NSR pun join skali...tp nak panjat bukit kat Kundasang..emmm kim salam..tak boleh kejar...ownernya sendiri akui...Rakan kat area KK pakata kita buat team kat sabah..utk aktiviti sihat...n "NO Rempit"...tukar2 idea..ataupun Konvoi Jelajah Borneo...

    "Pecayakan Kemampuan KAWASAKI150 anda"
    Go...Go...Go...Kawasaki....


    syabas bro....teruskan niat murni anda itu...

    LaWonG

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by LaWonG on Wed Nov 09, 2011 11:56 am

    masi ada orng sabah ka cne..?

    Sponsored content

    Re: My Ride ( Old n new Look)

    Post by Sponsored content Today at 1:59 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 1:59 pm