Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share

    kipas

    Sebab anda pakai KIPS

    Post by kipas on Mon Mar 16, 2009 3:36 pm

    nyatakan sbb anda memakai kips ini...kurang2 bg 10 sbb yer???hehehe...yg bernas sahaja...macam beras nasional...

    _lee-galacticos_

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by _lee-galacticos_ on Mon Mar 16, 2009 3:46 pm

    aku pakai kips sbb dah tradisi keluarga kot..adik bradik aku sumer pakai kips...kips yg aku pakai skrg ni dulunya bapak aku punya...dah dekat 11 thn aku pakai.. Laughing

    evilme

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by evilme on Mon Mar 16, 2009 3:51 pm

    pasal ni je yang aku mampu Razz kelulusan utk ambil cc lagi besar tak approve dek mem besar.

    cdan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by cdan on Mon Mar 16, 2009 3:55 pm

    evilme wrote:pasal ni je yang aku mampu Razz kelulusan utk ambil cc lagi besar tak approve dek mem besar.

    lebih mcm aku jugak lah... hehehe

    Azroy

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Azroy on Mon Mar 16, 2009 4:03 pm

    1) Aku nak pakai SUPERBIKE tak mampu.. dapat pakai SUPERCUBCHAI pun jadi la..
    2) Machanical Power Valve..
    3) Tiga 2T jimat..
    4) Spair Part banyak kat SunRock tapi MAHAL!!!
    5) Motor ni sejuk[/strike].. tapi sekarang dah mula Panas..
    6) Aku Sukakan Kelajuan
    7) Aku Suka meleper
    Cool Sesuai untuk main kat track sepang
    9) Sesuai utk sesiapa yg nak belajar debelum pakai SUPERBIKE
    10) NSR dng TZM dah Stop Production


    Last edited by Azroy on Fri Oct 23, 2009 8:16 am; edited 3 times in total

    kipas

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kipas on Mon Mar 16, 2009 4:04 pm

    org lain...ape sbb anda pakai kips ini...sbb terdesak coz tak der moto lain yg murah lg...atau dah tak der kluaran baru bg cc 150 nih...atau mak suruh beli...bapak suruh beli...(jgn marah yer weng...)atau sbb moto nih lawa...(jgn marah yer skido...)atau sbb awek suruh beli...atau nak up grade cc...atau saje nak carik moto tunduk bawah cc 150...atau anda ader sbb lain yg tersendiri...

    aJa

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by aJa on Mon Mar 16, 2009 4:12 pm

    aku jelez tengok atok pkai moto nieh..
    hahahahaa.. Laughing Twisted Evil
    xde lh..
    dh memang minat..
    n btol kte kipas..
    moto nie dh xde kluaran..
    mule2 pk nak bli lpas abis stdy kt gmi..
    tp ble dnga dh nak stop production...........................................
    xbley jadik nieh!!!
    mesti rebut ape yg tggl d pasaran..
    hahahahaa..

    kingslayer

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kingslayer on Mon Mar 16, 2009 4:49 pm

    hmmm.. aku mmg cari cc besor.. ingat nak angkat 250 mula2 tp xmampu plak masa tuh.. kebetulan ni je yg aku agak mampu + xleh ber'usia' sgt.. he2...

    memula cari tzm, smpi kl aku cari, tp xde rezeki.. pusing2 area p.gudang.. jumpa plak kedai nih.. deal punya deal, slmt b'tukar tgn..

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 16, 2009 5:03 pm

    tahun 2005 xde moto 250cc yg baru, yg 150cc pun ni yg ade...

    Kawasaian

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Kawasaian on Mon Mar 16, 2009 5:10 pm

    1.cantik bangat
    2.cantik bangat gak
    3.terlalu cantik bangat untuk 150cc di malaysia.
    4.power kot.
    5.eh,nemang power kuasa 9 motot nih coz 3x potong kawa 250monster Twisted Evil
    6.minyak petol jimat kot.
    7.minyak 2T pon jimat kot.
    8.sedap long distace.
    9.berkemampuan.
    10.berjinak2 gan patern ni coz nk angkt SBK huahuahuahua drunken

    skido

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by skido on Mon Mar 16, 2009 5:31 pm

    sbb aku tak mampu nak pakai kristar

    huhuhu

    krijauan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by krijauan on Mon Mar 16, 2009 7:01 pm

    aku pakai kips sebab enjin dia tahan inshaallah..
    power valve dia mechanical..tak mcm 2 stroke 150 yang lain..
    lagi satu sbb duit kekurangngan..niat di hati nak angkat k5..haha

    serangga jalanan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by serangga jalanan on Mon Mar 16, 2009 9:56 pm

    aku pakai mule2 tu sbb mber2 aku ckp diorg pn nk beli jgk...lastly aku je pakai diorg x...sbb xsampai kaki..hihi...pastu aku terbakar sbb slalu je pg keje lewat n kene potong kt jln moto...ok x sbb yg aku ng ni?hihi...

    Amir

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Amir on Mon Mar 16, 2009 10:16 pm

    Sbb aku pkai mtr nih??
    1) kristar aku eksiden.. (lgpun mmg ad niat nk tkar mtr)
    2) Jenama "Kawasaki" (gerek sket bunyi nyer)
    3) motor ni lawa, xcam Fz @ Cbr
    4) sesuai untuk long distance
    5) laju
    6) 150cc 2stroke (kluaran baru)
    7) save 2t
    Cool nih alasan last ( kat kolej aku, aku sorang jer pakai.. haha)

    ni jer kot..

    dol

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by dol on Tue Mar 17, 2009 1:25 am

    laju(sedap lyn koner)
    jimat
    bentuk bole tahan
    nak maintain tak mahal
    sparepart ori(tp claim insuran kurnia mcm haremmm...)

    koboygurun

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by koboygurun on Tue Mar 17, 2009 4:42 am

    saya....saya....
    saya suka sgt motor nie...
    eemmm...

    1)sbb wusya tenet, org ckp best
    2)laju
    3)jimat minyak
    4)save 2t
    5)pick up ngan top ada
    6)sedap korner
    7)enjin tahan
    8)sedap long distance
    9)bergaya
    10)sbb ramai geng kaki racun..wakakkakaka...

    alldisc

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alldisc on Wed Mar 18, 2009 9:08 am

    masa memula beli KRR thn 99 dulu antara sebabnya

    1. rega murah. RM2,600 je banding TXR atau TZM. TXR/RXZ tak tahan high speed long distance. TZM lak reg6-7K. and sbb sblm tu aku ride RGV120 yg rega 7K, performance for money sgt2 jauh berbeza.
    masa tu tau pasal power valve tp tak tau kelebihan kips ni mekanikal.

    2. bila terduduk atas model krz, terus jatuh cinta. sbb fairing besar, side mirror besar, dan meter kaler purple dan tulisan oren. tangki pun lebih besar. dan lepas guna motor ni baru tahu apa beza superkips degn kips.

    buktinya - 3 bijik KRZ dalam masa 8 tahun.

    PIE

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by PIE on Tue Mar 31, 2009 4:55 pm

    Aku lak tebeli moto kawasaki kips victor sbb rega murah tuk yg motor 2nd hand. Motor2 lain yg dalam kelasnyer mahal beb walaupun da 10 @ 11 @ 12 tahun...Pastu orang cakap moto kawa ni power ranger...

    panjang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by panjang on Wed Apr 01, 2009 12:38 am

    Very Happy mulanye gini...den duk di klawang sejak isteri den bekerja di MRSM klawang..sejak tu den memang ulang alik jalan 'belakang' ke KL. pale ..masa petrol tak gawat...den memandu keto Nissan bernadi 'terubuk'. Twisted Evil ..gerak ke KL memang sewaktu korang dok belai mimpi lagi..kul Sleep 5.45am..sbb nak elakkakn jem kat Ampang.. Evil or Very Mad ..seb baik tak pakai AE86...kadang2 den menjadi rider 125ZR yang telah disunting 'cub-prix' machine (KF)..tetapi setelah mendapat cahaya mata. sunny .den berazam meninggalkan zaman itu semua..kebetulan pulak..minyak tengah gawat..n harga keto den pun masih 'cun..pe lagi..den lego dgn selamber.."..babai turbo"..skrg lebih selesa dgn kereta buatan malaysia..KIPS nie telah bermula semasa den meminjam moto kawan den. What a Face .1st edition tuu..masa tu den kene balik emegency ke Klawang..pe lagi..nak belasah keto..jalan jem..nak belasah 125z tongue ..ada speed cut pulak..so..aku lenjan KIPs nie kurang lebih 200. Twisted Evil .dlm masa 1 jam..gerak dari KL kul 5.XXpm..sampai 6.XXpm..KINI..baru lah aku sedar alien ..Kawasaki Ini Power Siot..Lantas aku letgo 125Z aku yg byk jasa ini dan trade in ke Kawa...tapi kini bawak relax2 pun dah ngam....ayat aku "memandulah ikut keupayaan n kemampuan anda"...sekian.. cheers

    gammafiber

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by gammafiber on Fri Apr 10, 2009 7:15 pm

    Tak sengaja terbeli... dah pakai payah nak lepas!

    Lagipun kat sini x byk pilihan 150cc,

    kalau kat Thai yg pelik2 pun banyak...

    Maverick

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Maverick on Sun Apr 12, 2009 3:37 pm

    Sejarah sy pd mulanya mmg minat model2 kawasaki ni.. sebenarnya nak angkat zxr250.. tp pikir2 model byk negatif side yg sy dgr (mentenen sama mahal dgn 600cc, motor manja, part mahal biasa la kawasaki, mcm2 lagi la...), sy pun consider zx150 ni.. model pertama yg sy nampak atas jln kaler itam kat area Nilai.. hmm smart jugak kips baru ni kata sy dlm hati.. hehe..
    Pastu g usya kat kedai masa tu rega rm8.5k.. lama gak pikir last2 amik gak zx ni.. ride sampai la skang.. mmg puas hati dan tak nyesal amik kips ni, terutama utk fuel compsumption dia mmg yg tersave dari model 2t yg lain..
    Best kips ni, tp bila dah hampir 4thn ride kips ni, speed 180km/h ni mcm slow la pulak!! hehehe

    panjang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by panjang on Mon Apr 13, 2009 7:03 pm

    takda seisi suaikenal kat luar ke?...cth nyer..sapa free inform n maybe bleh ngeteh..

    serangga jalanan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by serangga jalanan on Mon Apr 13, 2009 7:16 pm

    panjang wrote:takda seisi suaikenal kat luar ke?...cth nyer..sapa free inform n maybe bleh ngeteh..

    tiap2 mgu ade bro...just follow TTS xtvt je...tgk kt ruangan xtvt tu.. cheers cheers cheers

    panjang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by panjang on Mon Apr 13, 2009 10:31 pm

    ..hmm..maksud den ..working day..den keje kat area bus stand jln pekeliling..normaly kalau tak blk klawang den o.t then tdo ofce..dlm masa tu ptg ke mlm ke kot ada yg keje KL..Bleh berdiskusi bual..melepas kan penat diri..berehat..sekadar ringan2..so..bleh roger2..pusing2 merempit tak maulah yer..

    panjang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by panjang on Wed Apr 15, 2009 1:06 pm

    kosong satu digi..enam tujuh ompek 5 ompek 5 dua.. What a Face Very Happy

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content Today at 8:28 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:28 pm