Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share

    RYZY2K

    Apasal Korang Pakai KIPS ZX150RR??? Hah???

    Post by RYZY2K on Sun Nov 22, 2009 11:06 pm

    Salam Semua,

    Aku orang baru kat forum ni, Aku nak tanya pasal apa korang pakai Kips ni? Neutral
    Aku ada alasan aku, antaranya :

    1. Dah boring naik moto kapcai, 12 tahun dah ulang alik Nibong Tebal - Bayan Lepas (pergi-balik 120km)
    2. Kips ni sajalah superbike yang paling aku mampu dan ekonomi....
    3. Tak mampu nak pakai superbike yang lebih power macam 250cc keatas....

    Untuk pengetahuan semua, aku ni dah dekat 8 biji moto kapcai aku pakai dan trade in...
    Korang rasa sesuai ke aku pakai KIPS ni?? Laughing

    Korang macam mana???

    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Mon Nov 23, 2009 5:06 am

    RYZY2K wrote:Salam Semua,

    Aku orang baru kat forum ni, Aku nak tanya pasal apa korang pakai Kips ni? Neutral
    Aku ada alasan aku, antaranya :

    1. Dah boring naik moto kapcai, 12 tahun dah ulang alik Nibong Tebal - Bayan Lepas (pergi-balik 120km)
    2. Kips ni sajalah superbike yang paling aku mampu dan ekonomi....
    3. Tak mampu nak pakai superbike yang lebih power macam 250cc keatas....

    Untuk pengetahuan semua, aku ni dah dekat 8 biji moto kapcai aku pakai dan trade in...
    Korang rasa sesuai ke aku pakai KIPS ni?? Laughing

    Korang macam mana???

    tanyer org sesuai atau x watper??tanya diri sendiri bro..klo org nak kutuk pon biarla..kite bli mtor pki duit kiter..bukan pakai duit org yg komen tu..

    saya pakai kips ni antara sebabnya ialah
    1) 2 stroke tp jimat minyak
    2) cutting ala-ala sbk
    3) nak beralih kepada 2 stroke plak..(sblum ni pakai lc n skuter yamaha ego)
    4) ni la model keluaran 2 stroke yg terbaru,yg len2 sumer dah lama..
    Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

    RYZY2K

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by RYZY2K on Mon Nov 23, 2009 5:12 am

    kurt2812,

    Aku tanya korang semua bukan apa...cuma nak tengok kepala otak korang macam aku pikir ke??

    Laughing Laughing Laughing

    cencorot

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by cencorot on Tue Nov 24, 2009 10:39 am

    1)sebab bapak aku umur 67 pun still pakai KIPS lg (Victor Valdes 150)..dah banyak model kawasaki dia pakai..dari Kawasaki K-1 sampailah ke GPZ 550..jadi aku membesar dgn moto2 kawasaki..
    2) KAWASAKI NI MURAH klu nk compare ngan NSR,TZM,CBR 150
    SENANG DIJAGA....
    3) enjin kawa tahan...\
    4)top speed yg x mengecewakan..
    5) 2T bapak save..(lebih save dr 125Z)
    6)KRR-ZX mmg lawa..sekali pandang terus jatuh hati..
    7) enjin baru..x penin kepala nk jaga..

    dan yg terakhir....KRR -ZX ni mungkin antara model 150 2 stroke terakhir..pasni jagn harap nk jmpa lg 150 2 stroke

    cencorot

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by cencorot on Wed Nov 25, 2009 10:09 am

    ad lg satu...dalam kategori 150..KIPS merupakan model yang mempunyai keluarga paling besar...hehehe...meriah...anak ramai...

    helmynyte89

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by helmynyte89 on Thu Nov 26, 2009 2:06 pm

    aJa wrote:aku jelez tengok atok pkai moto nieh..
    hahahahaa.. Laughing Twisted Evil
    xde lh..
    dh memang minat..
    n btol kte kipas..
    moto nie dh xde kluaran..
    mule2 pk nak bli lpas abis stdy kt gmi..
    tp ble dnga dh nak stop production...........................................
    xbley jadik nieh!!!
    mesti rebut ape yg tggl d pasaran..
    hahahahaa..

    bro...study kat gmi ka? pm saya...

    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Sun Nov 29, 2009 8:34 pm

    helmynyte89 wrote:
    aJa wrote:aku jelez tengok atok pkai moto nieh..
    hahahahaa.. Laughing Twisted Evil
    xde lh..
    dh memang minat..
    n btol kte kipas..
    moto nie dh xde kluaran..
    mule2 pk nak bli lpas abis stdy kt gmi..
    tp ble dnga dh nak stop production...........................................
    xbley jadik nieh!!!
    mesti rebut ape yg tggl d pasaran..
    hahahahaa..

    bro...study kat gmi ka? pm saya...

    ada 3 orang kippers blaja kt GMI..klo x silap aku r, aja, awin, n amirburn..

    mambang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mambang on Wed Feb 10, 2010 1:36 am

    KORANG NAK TAU KENAPA MAMBANG PAKAI KIPS
    Saje nak test power..


    Last edited by mambang hijau on Mon Jun 28, 2010 6:45 pm; edited 1 time in total

    MBN 2254

    Keperluan jadi Keriangan

    Post by MBN 2254 on Wed Feb 10, 2010 11:08 am

    Mula2 dulu nak beli moto lain coz nak jimat cost (minyak+tol) utk ke tempat kerja..
    tapi bila bawak Wave... memang save tp mak oii.. lambat sangat.. pastu lepas 3 minggu (full trotle hari2) moto dah bunyik semacam... Rolling Eyes
    pk punya pk.. amik KIPS.. (2nd jer.. coz poket & bank x cukup nak amik baru "SE") tapi alhamdulillah.. moto ni mmg in good condition.. milage time tu plak baru 8+++km.. (Owner lama lebih suka jln kaki ke kolej drpd nak tunggu panaskan motor) "mesti selalu bangun lambat tu

    rabbit

    oleh sebab x berapa tau pasal motor ni aku mula join forum..
    Haha.. keperluan utk ke tempat kerja dah selasai.. skrg ni dah jadi keriangan plak coz dapat join RIDE dgn member2 forum (memang best la join dgn korang semua cheers )

    ryuganz

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ryuganz on Sun Feb 14, 2010 10:01 am

    terlalu bnyk LowCost 135, tgk pun dh muak
    mostly bawak macam haram, berlambak sangat dh,
    tp skali Super kips lalu, orang tengok lagi.jarang nmpk.mcm supersport 125/600 cc, mueheheh

    Maverick

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Maverick on Sun Feb 14, 2010 9:08 pm

    ryuganz wrote:terlalu bnyk LowCost 135, tgk pun dh muak
    mostly bawak macam haram, berlambak sangat dh,
    tp skali Super kips lalu, orang tengok lagi.jarang nmpk.mcm supersport 125/600 cc, mueheheh
    Saye setuju!..hehe

    zampd

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by zampd on Sun Feb 14, 2010 10:06 pm

    naper aku pakai kips..........hermmmmm.......saja nak ngetest mesin 2 stroke kawa pulak........suzuki panther jerung dah pakai, yamaha tzm dah ada dan nsr pon dah ada...........yang nyatanya, aku hanya stim kat mesin 2 stroke jer........apa2 hal pon, memang kawa se nih MANTOP............ Very Happy Very Happy Very Happy

    corNinja

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by corNinja on Sat Aug 14, 2010 7:08 am

    Sebab ape pakai SuperKips??

    1. Moto sedia ade iaitu rgv dah toruk bona. Byk nak kono mainten. Carik moto baru jawab eh...
    2. Carik moto 2strok gak, ni jer yg ader yg menambat pilehan.
    3. Nak upgred ke cc besar skit, yg ni gak jadik pilehan selain FZi, CBR, Bolang. Superbike mahal poit !!
    4. Kono api, hasut, racun dgn memember. Haha...
    5. Nak2 lagi dah test drive Superkips member den aka aiekempo, esok tu trus den booking ! ;

    gammafiber

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by gammafiber on Sat Aug 14, 2010 10:42 am

    power racun aiekenpo nih, skali kena terus menjadi.. Boleh lantik jadi promoter kips..

    antara prestasi, rupa dan jimat kos! Kips ada semua. Kalaulah ada starter jugak, Perfect! cheers

    syamjmc2274

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by syamjmc2274 on Sat Aug 14, 2010 10:24 pm

    Aku plak,sbb bini aku syorkan. Laughing

    alep

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alep on Sun Aug 15, 2010 12:52 am

    pertama aku x mampu nak byr bln2 250r yang baru, pastu membe tzm aku plak racun suh amek tzm, skali survey tanya orang tzm selalunya bermasalah, pastu aku terjumpa kips kat kedai, sblah kips tu mito parking, aku berkenan plak dgn kips, sesuai dgn student, maintainance x mahal sgt, 2t agak jimat, senang nak jaga selagi x gatal tgn tukar ekzos dan kacau enjin, pastu x mahal, ada pulak member2 kuarkan statement kips ni senang2 je tapau 250r lagi la aku suka dgn kips ni, setakat ni aku x pernah tapau 250r tapi blade250 dgn ap125 bertiang-tiang kena tinggal, he..he..

    p/s= ap125 tu masih dlm break in period

    hakim

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by hakim on Thu Aug 19, 2010 11:10 am

    aku plak sebab tensen nengok moto besar laju2 kat highway (aku hari2 keje ikot highway senawang-pedas/linggi). Tensen sebab scooter aku, Modenas Passion 125... hmmmm.. paham2 sendiri la. Hari2 full throttle scooter tak bran la.. Berbaldi2 air liur aku nyanyi nak sampai tempat keje. hehehe... Razz

    So pilih KIPS ni sebab based on research aku, KIPS paling mura, paling laju, paling konsisten. Hensem plak tu. Dulu pakai TZM membe pegi keje, x best la. Dia pun satu, tak jaga sangat motor dia. RXZ pon pena. 5 thn gak. Tapi agak senang jam la.

    p/s = apsai bro2 kippers cakap KIPS baru kluar boleh lenjan terus? aku macam x braper percaya la. Tapi dah 190 la jugak. Hehehehe.. Laughing

    kr150c87

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kr150c87 on Thu Aug 19, 2010 12:47 pm

    hakim wrote:aku plak sebab tensen nengok moto besar laju2 kat highway (aku hari2 keje ikot highway senawang-pedas/linggi). Tensen sebab scooter aku, Modenas Passion 125... hmmmm.. paham2 sendiri la. Hari2 full throttle scooter tak bran la.. Berbaldi2 air liur aku nyanyi nak sampai tempat keje. hehehe... Razz

    So pilih KIPS ni sebab based on research aku, KIPS paling mura, paling laju, paling konsisten


    -KIPS paling murah dari segi ape ,cuba terangkan, Kalau nak tahu details,buat research kat Kawasaki Shah Alam ,Jalan Jurunilai, Tentang Spare parts nya,dan harga semasa, atau tanya dak2 ninja250R atau EFi .hahahahahaha
    Tepuk dada tanya selera. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    hakim

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by hakim on Thu Aug 19, 2010 12:56 pm

    ye tak ye jugak ek? Tapi maksud aku sini harga moto baru. Macam aku kat sini 9000. Not OTR la. Hehehehe...

    alep

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alep on Thu Aug 19, 2010 11:54 pm

    murah la tu abang oi, cube tanya part mana 250r tu yang lagi murah dari zx150 ni, mentol ye kot, he..he..

    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Fri Aug 20, 2010 3:30 am

    nak crik 2stroke yg baru..zx je la..

    YUS 2373

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by YUS 2373 on Thu Oct 07, 2010 12:30 am

    aku beli kips aku dah 8 tahun....VICTOR (second hand) .... minat tang bogel dia tu... seksi beb......

    FaDziL

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by FaDziL on Thu Oct 07, 2010 2:11 am

    sy pnye flower pakse beli.. de minat moto besa, sy lak minat C70 lmapu bulat (old skool).. 1 hari ktorang gado, las2 sy serenderla, so agkat moto ni.. 1st time dpt bwk 180, hoh hoh, kaulah flower ku no 1 cheers

    aWe89

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by aWe89 on Thu Oct 07, 2010 8:55 am

    -terlaju di kelas nye
    -tiada 4-piston motor under 250 kat market skang.. (dulu2 ade zxr)
    -senang spare part

    khor

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by khor on Thu Oct 07, 2010 8:40 pm

    ok.. i pakai KIPS sebab i ambil kira aspek HP to $$ ( HP is expensive bro..!! ), dan duit juga susah nak cari...!

    1. FZ150 - 1hp = RM566
    2. 125z - 1hp = RM360
    3. ninja 250r - 1hp = RM656
    4. LC135 - 1hp = RM556
    5. RXZ - 1hp = 375
    6. ZX150rr - 1hp = 300

    jadi pemenangnya ialah KIPS kita.. paling tinggi hp dan paling murah yg boleh didapati di pasaran malaysia!

    itulah sebabnya i pakai kips dan sayang sangat kat dia ni...!!

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content Today at 9:54 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:54 am