Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share

    faiz_krr

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by faiz_krr on Thu Oct 07, 2010 10:37 pm

    korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    nekman

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by nekman on Thu Oct 07, 2010 10:57 pm

    faiz_krr wrote:korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..
    betoi.. Lepas tuh modi kaw2 kacuk ngan zx... Mantapppzz

    faiz_krr

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by faiz_krr on Thu Oct 07, 2010 11:08 pm

    nekman wrote:
    faiz_krr wrote:korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..
    betoi.. Lepas tuh modi kaw2 kacuk ngan zx... Mantapppzz

    itu ammen tu...kr sy masih standard lagi...


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    mainjet290

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mainjet290 on Thu Oct 07, 2010 11:11 pm

    faiz_krr wrote:korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..

    eh..samela dgn aku faiz,nak pakai moto mahal2 kurang mampu..dapat kips rege $500 ni pun da bersyukur da

    AsTaLaVisTa

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by AsTaLaVisTa on Fri Oct 08, 2010 12:15 am

    faiz_krr wrote:
    nekman wrote:
    faiz_krr wrote:korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..
    betoi.. Lepas tuh modi kaw2 kacuk ngan zx... Mantapppzz

    itu ammen tu...kr sy masih standard lagi...

    Leh caye ker....Jolok moto ye bang...!!!!

    alldisc

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alldisc on Fri Oct 08, 2010 12:39 pm

    faiz_krr wrote:korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..

    ye ke ni? org lain beli motor 10K. ko beli moto 2 K, modi 8K. sama jugak 10K. heh heh...

    p/s tapi itu KRR 150B punya lari masyaAllah... GSXR400 pun kecut woo...

    alep

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alep on Fri Oct 08, 2010 10:30 pm

    alldisc wrote:
    faiz_krr wrote:korang sume memang bnyk uang...leh pilih2 moto nak pakai...

    aku pakai kips pon sebab da x de moto lain da...nk beli baru x mmapu...amek jela dari tersadai..

    ye ke ni? org lain beli motor 10K. ko beli moto 2 K, modi 8K. sama jugak 10K. heh heh...

    p/s tapi itu KRR 150B punya lari masyaAllah... GSXR400 pun kecut woo...

    dasat...
    p/s: kips best sbb mcm ada turbo time powervalve buka, 4stroke banyak down time topend, kips ni macam xnak turun-turun

    jayjeffrey

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by jayjeffrey on Mon Oct 11, 2010 5:16 am

    sebenarnya, lebih tepat kalau buat comparison dengan vtec/mivec hehe... coz PV tak payah spool mcm turbo...

    zampd

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by zampd on Mon Oct 11, 2010 9:38 am

    sebab aku pakai kips..........ada orang jual kat aku murah........masa tu moto baru berusia 4 bulan dan mileage baru 3000km.........kat kedai masa tu RM9.5K......aku dapat RM7K jer.........heh heh heh

    asrolsani

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by asrolsani on Mon Oct 11, 2010 12:25 pm

    sbb tak mampu nak beli superbike Evil or Very Mad

    dinbuncit

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by dinbuncit on Mon Oct 11, 2010 12:47 pm

    ak tulis sket sebab beli kips dalam blog, jemput baca:-

    http://dinbuncit.blogspot.com/2010/09/my-new-bike.html

    http://dinbuncit.blogspot.com/2010/10/i-love-my-new-bike.html[url][/url]

    Very Happy

    mambang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mambang on Mon Oct 11, 2010 1:22 pm

    Sebenarnya aku x tau apa itu kips...aku main beli jer... Laughing

    alldisc

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alldisc on Mon Oct 11, 2010 2:03 pm

    ha ha aku pun sama. tak tahu apa itu kips. tahu laa ianya power-valve. tp camner rupanya, camner dia berfungsi semua aku tak tahu. aku belajar pun dgn kipas. yg lain2 tu semua aku kelentong je lebih...

    ibnu paid

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ibnu paid on Tue Nov 23, 2010 7:09 pm

    aq pki sbb org bg free, s[e x nk bnda free...he3x..

    ibnu paid

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ibnu paid on Tue Nov 23, 2010 7:29 pm

    lgpun pk kr150b je, moto lame..k la drpd trpkasa duit bulan2x..aslkan free.

    halimien

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by halimien on Sat Nov 27, 2010 10:56 pm

    aku bli kips ni sebab nk ulang alik jauh.... nk beli 250 keatas mcm x mampu ja Neutral

    kipsjang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kipsjang on Mon Nov 29, 2010 12:22 am

    mmg minat superbike..tp lom mampu beli.wat ms skrg dpt pkai moto full fairing ala2 superbike pn jadi la.. Laughing

    ginagong

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ginagong on Mon Nov 29, 2010 12:08 pm

    pakai sebab member punya hehehe....
    pinjam sat noh....

    ^Onleemie^

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ^Onleemie^ on Mon Nov 29, 2010 2:16 pm

    Cinta pandang pertama....tp...nak bli superbike cam tak mampu goks..luls~

    ijan2009

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ijan2009 on Mon Nov 29, 2010 6:49 pm

    sebab aku beli kips...sebab tu yang termampu buat masa ini....sesuai untuk perjalanan yang jauh Rawang-Putrajaya....nak jaga pun senang...kos nak maintain pun berpatutan...Smile

    FaDziL

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by FaDziL on Fri Dec 17, 2010 2:14 pm

    awek2 lua sana xleh beza moto ni sbk ke x
    dorg tgk kips ni cam moto besar, so dorang ngat kips ni sbk Very Happy

    miruss87

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by miruss87 on Fri Dec 17, 2010 4:50 pm

    sbb org pnggil kips ni ninja.. haha..

    kacong hebat

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kacong hebat on Mon Dec 20, 2010 12:19 pm

    moto first kawe pake scooter elit..lopas tu ego den pake patah kaki den..lepas tu tuko lagi pake lc..excident lg tundun moto org..lepas kawe dok raso tok cukup laju lagi lc tu plus bawa da tk sedap lepas excident..kawe dok pikir dok pikir moto apo nk beli den pilih kips nie haa..depa pun habaq kips laju tu yg cek sebat sebiji kips nie clown

    kr150c87

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kr150c87 on Mon Dec 20, 2010 12:50 pm

    apa barang pakai kips? pakailah belang150R atau CBR250R

    Surveyor_LC

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Surveyor_LC on Sun Apr 17, 2011 11:23 am

    slh satu sebabnya aku dah benci dgn yamaha...
    aku pnh pakai dua yamaha sblm ni...NOUVO ngan LC...
    tapi dua2 mengecewakan...kualiti tak bgs tp sparepart agak mahal..

    pakai kips walaupun sparepart mahal tp kualiti terjamin..

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content Today at 9:55 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:55 am