Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share

    haq

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by haq on Sun Apr 17, 2011 11:50 am

    aku pakai sebab aku kaya,banyak duit,tanah bpak aku 120ekar woo Twisted Evil

    Matthew

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Matthew on Sun Apr 17, 2011 6:21 pm

    Mula Mulanye abang i yang amik kips dah minat ngan design ia..lepas tu check spec moto ni elok2 bila dah puas...so maka saya beli dan terjadilah permulaan pertengahan SBK..basicly moto ni saya amik pasal tak mampu beli SBK so belajarlah dulu dengan kips...tapi pastikan satu hari nanti beli SBK...

    anuar

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by anuar on Mon Apr 18, 2011 4:21 pm

    sbb aq bli zx150 nih?????
    sbb bini aq xbg bli kawa 650...huhuhu king

    Mr Brightside

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Mr Brightside on Wed May 04, 2011 11:14 pm

    sebab ape aku beli kips,sebab adik aku pakai ninja 250,senang skit nk ratah moto dia Twisted Evil Twisted Evil klau aku pakai 150 4stroke jgn kate nk potong,nak follow rapat blakang dia belum tentu lagi cheers cheers

    iltizamz

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by iltizamz on Wed May 04, 2011 11:40 pm

    hajat asal kawa 250 tapi kewangan kureng skit so cc rendah skit pun kira orait gakla..tapi yg pentingnya saya adalah peminat setia kawa dr dulu lg hingga kini..1 lg lesen pun sebenarnya takat 250 je so pepaham sendiri la kan..hehe...

    Matthew

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Matthew on Thu May 05, 2011 12:12 am


    Aik ni tinggal kt sg buloh tak pernah nampak pun??? Question

    iz85

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by iz85 on Wed May 25, 2011 2:40 am

    sebab pakai moto ni pasal mase gune rxz dulu asyik mkn asap je ngan kips nak geget pun x dpt.sekarang dengan 250ninja standart pun leh main bg die mkn asap Laughing ops silap bkn makan asap tp bau 2t je.moto ni memang power x yah modified 200 kmj

    r0cket_terbang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by r0cket_terbang on Wed May 25, 2011 3:54 am

    haq wrote:aku pakai sebab aku kaya,banyak duit,tanah bpak aku 120ekar woo Twisted Evil

    hehehe, Like Like Like Like Like...
    (mcm fb la plak... hahahaha)

    zenkage

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by zenkage on Wed May 25, 2011 7:03 am

    Coz planning nak amik RxZ,so saving punyer saving da Hampir cukup duit.Memang minat gile nyer ah !!
    tp rx-z ada weakness iaitu :
    1 : Boleh overheat(xda coolant)
    tp xper la.skali masuk 2011 rxz da stop production so da abis,pegi kedai pon yg ada 10 k CASH.Pengsan ar.....huhu
    Then ada kedai ni promote kan Kawa Krr Lx150......dye kata ok.dgr2 pon ok gak.....siap ada coolant so da atasi kelemahan Z......Cool.kedai siap offer SE 9K ntuk cash...so good offer la kan.so dlm 2-3-4-5 bulan lagi amik la kot ^_^

    armmat

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by armmat on Sat Jun 04, 2011 11:59 am

    zenkage wrote:Coz planning nak amik RxZ,so saving punyer saving da Hampir cukup duit.Memang minat gile nyer ah !!
    tp rx-z ada weakness iaitu :
    1 : Boleh overheat(xda coolant)
    tp xper la.skali masuk 2011 rxz da stop production so da abis,pegi kedai pon yg ada 10 k CASH.Pengsan ar.....huhu
    Then ada kedai ni promote kan Kawa Krr Lx150......dye kata ok.dgr2 pon ok gak.....siap ada coolant so da atasi kelemahan Z......Cool.kedai siap offer SE 9K ntuk cash...so good offer la kan.so dlm 2-3-4-5 bulan lagi amik la kot ^_^

    ini moto bez bro...

    asrolsani

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by asrolsani on Sat Jun 04, 2011 10:18 pm

    skrg rege rxz dah naik jd rm15k Shocked

    nekman

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by nekman on Sat Jun 04, 2011 11:41 pm

    asrolsani wrote:skrg rege rxz dah naik jd rm15k Shocked
    Kita tunggu moto legend nih naik tak sampai 20k..

    tem.purung

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by tem.purung on Sun Jun 05, 2011 1:02 am

    aku brminat pakai moto ni sbb gaya die kena dgn kocek aku...huhuuhu

    alep

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alep on Sun Jun 05, 2011 8:37 am

    aku dok tunggu single silinder 250 spec moto3, lama sgt kuar, so amek la zx150 ni Shocked

    PCK4554

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by PCK4554 on Sun Jun 05, 2011 1:55 pm

    Mr Brightside wrote:sebab ape aku beli kips,sebab adik aku pakai ninja 250,senang skit nk ratah moto dia Twisted Evil Twisted Evil klau aku pakai 150 4stroke jgn kate nk potong,nak follow rapat blakang dia belum tentu lagi cheers cheers

    komfem ke 150rr ley ratah kawa250??aku xpenah cube g..
    rase cam nk cube jew..hehehe3 Laughing Laughing

    cimoi

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by cimoi on Mon Jun 06, 2011 2:35 pm

    PCK4554 wrote:
    Mr Brightside wrote:sebab ape aku beli kips,sebab adik aku pakai ninja 250,senang skit nk ratah moto dia Twisted Evil Twisted Evil klau aku pakai 150 4stroke jgn kate nk potong,nak follow rapat blakang dia belum tentu lagi cheers cheers

    komfem ke 150rr ley ratah kawa250??aku xpenah cube g..
    rase cam nk cube jew..hehehe3 Laughing Laughing

    bole bro..lu berani ngn x berani jer..kekeke.. Very Happy Very Happy

    PCK4554

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by PCK4554 on Sun Jun 12, 2011 10:40 am

    cimoi wrote:
    PCK4554 wrote:
    Mr Brightside wrote:sebab ape aku beli kips,sebab adik aku pakai ninja 250,senang skit nk ratah moto dia Twisted Evil Twisted Evil klau aku pakai 150 4stroke jgn kate nk potong,nak follow rapat blakang dia belum tentu lagi cheers cheers

    komfem ke 150rr ley ratah kawa250??aku xpenah cube g..
    rase cam nk cube jew..hehehe3 Laughing Laughing

    bole bro..lu berani ngn x berani jer..kekeke.. Very Happy Very Happy

    oke, nti kawe cubo..hehe3 ajar skit ninja250..hheheh

    Mr Brightside

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Mr Brightside on Fri Jun 17, 2011 11:52 pm

    PCK4554 wrote:
    cimoi wrote:
    PCK4554 wrote:
    Mr Brightside wrote:sebab ape aku beli kips,sebab adik aku pakai ninja 250,senang skit nk ratah moto dia Twisted Evil Twisted Evil klau aku pakai 150 4stroke jgn kate nk potong,nak follow rapat blakang dia belum tentu lagi cheers cheers

    komfem ke 150rr ley ratah kawa250??aku xpenah cube g..
    rase cam nk cube jew..hehehe3 Laughing Laughing

    bole bro..lu berani ngn x berani jer..kekeke.. Very Happy Very Happy

    oke, nti kawe cubo..hehe3 ajar skit ninja250..hheheh

    dah dapat potong time top speed waktu aku konvoi dgn dia,yg follow kips zx 3bijik,250r sebijik,belang 2 dgn rxz 4,meter aku 185km rpm 10.5k Evil or Very Mad Evil or Very Mad terbukti kat highway pd Twisted Evil Twisted Evil yg leading kips,second 250r diikuti dgn rxz and last skali belang,memang tak menyesal beli kips ni Razz Razz

    maxxis

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by maxxis on Thu Sep 29, 2011 6:01 pm

    bagi sye...KR/Victor(bru beli 2 bulan lepas)...moto thn 1994

    ~jimat 2 & kuran asap tabal
    ~sparepart ader lagi
    ~boleh bawak laju (150kph)
    ~tahan lasak

    kipas

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kipas on Thu Sep 29, 2011 6:20 pm

    maxxis wrote:bagi sye...KR/Victor(bru beli 2 bulan lepas)...moto thn 1994

    ~jimat 2 & kuran asap tabal
    ~sparepart ader lagi
    ~boleh bawak laju (150kph)
    ~tahan lasak
    tahniah bro...welcome o the club...bleh tahan...laju gak tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Matthew on Thu Sep 29, 2011 8:59 pm

    Kenapa saya pilih KIPS???

    K = Kerana
    I = Inilah
    P = Pilihan
    S = Saya

    Amacam?? Cool

    tungau hikmat

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by tungau hikmat on Sat Oct 01, 2011 8:42 pm

    saya amik krz niy sebab..nak buat pergi kerja dan balik kerja dan sangat sesuai buat masuk town..lagi pun motor kips niy lebih laju dari motor saya yang lagi satu tu... Very Happy




    muenr zasjib

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by muenr zasjib on Sat Oct 01, 2011 9:18 pm

    tak pernah rasa kips nih ...... tapi tengok pendapat2 otai kat sini rasa cam nak try je.....hehehehhe

    mankawa150kips

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mankawa150kips on Sun Oct 02, 2011 10:35 pm

    sbb ape aku pilih kips ni sbb dulu pernah pakai mmg power...lepas tu cuba pakai ninja 250r...kena potong dgn kips balik masa baru beli kat highway sekudai johor...mamat tu cuma pakai ahm exhaust dgn adjust carb je...abis di sayur kan aku masa tu...termenung gak la sekejab....tak la lama tu terus angkat r6 yamaha...haaaa tak sape pun berani kacau....skrg duit dah kurang ambil balik la superkips heheheheh

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm