Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share

    Guest
    Guest

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Guest on Sat Apr 18, 2009 3:59 am

    aku pakai kips... tahun lepas beli.. keskeskes..
    mase tu modal de rm2000.. nak beli tzm..
    takde plak org jual rege camtu, ader pun yg scrap nyer.. takde geran..

    pastu jumpa la thread jual kips.. owner lame bkn men ckp baru oberhol.. byk barang tukar, semua top2.. rege plak rm1500, amik rm1800 skali tukar name geran ngan spare baju utk kip aku..

    2 bulan pastu ader membe aku nak tolak tzm rm2000... ceit.. melepas aku.. haha.. pastu aku plak start la mengembara ngan kip aku.. beli kat bdr tasik selatan.. pastu ke rawang, pastu ke rumah aku kat btg berjuntai.. end up tersadai.. sebab? gasket moto bocor.. coolant masuk kat blok..

    bawak la gi repair.. makan la duit aku cecah rm800 utk repair ngan tukar byk barang.. arghhh Mad Mad

    tapi skrg, aku syg la plak moto aku tuh.. huhu..
    skrg sumbat tank mito, sok2 sumbat aper lak pun tatau..


    yg sedih nyer.. baru2 ni eksiden, batang besi yg support seat tu bengkok, skrg ni.. hehe.. jadi single rider la.. sal tmpt penumpang takde seat yg sesuai utk diguna. Razz

    rais

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by rais on Sat Apr 18, 2009 11:43 pm

    dulu pilih zxr250 masa baru masuk degree..tapi lepas wat research banyak lak kekurangannya..masa tu aim nak cari motor yang boleh ride 160/170kmj kat highway coz duduk johor belajar kat shah alam..mcm2 dah usha..tzm ngn nsr tak reliable..last2 setahun sebelum tamat degree parent approve moto ni..aim nak pakai utk tempoh 5tahun sebelum upgrade sbk..wawa..nasib baik buah hati aka bakal bini minat sbk..kira sama sama minat la..moto ni best..saya tala 160kmj je shah alam k jb..seronok..tapi lone ranger la..xpenah konvoi..kalau jumpa bikers 150cc atas atas je follow sepanjang highway tu

    serangga jalanan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by serangga jalanan on Sun Apr 19, 2009 7:53 pm

    rais wrote:dulu pilih zxr250 masa baru masuk degree..tapi lepas wat research banyak lak kekurangannya..masa tu aim nak cari motor yang boleh ride 160/170kmj kat highway coz duduk johor belajar kat shah alam..mcm2 dah usha..tzm ngn nsr tak reliable..last2 setahun sebelum tamat degree parent approve moto ni..aim nak pakai utk tempoh 5tahun sebelum upgrade sbk..wawa..nasib baik buah hati aka bakal bini minat sbk..kira sama sama minat la..moto ni best..saya tala 160kmj je shah alam k jb..seronok..tapi lone ranger la..xpenah konvoi..kalau jumpa bikers 150cc atas atas je follow sepanjang highway tu

    beb...lps ni bleh ajak ali weng la komboi same2...dia pn kt jb jgk...tp kene bwk ikut kelajuan dia la... rabbit rabbit rabbit

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Mon Apr 20, 2009 9:05 am

    manten 160km/j dari jb ke shah alam..????
    mantop....
    brapa lama ek???

    kipas

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kipas on Mon Apr 20, 2009 10:38 am

    rais wrote:dulu pilih zxr250 masa baru masuk degree..tapi lepas wat research banyak lak kekurangannya..masa tu aim nak cari motor yang boleh ride 160/170kmj kat highway coz duduk johor belajar kat shah alam..mcm2 dah usha..tzm ngn nsr tak reliable..last2 setahun sebelum tamat degree parent approve moto ni..aim nak pakai utk tempoh 5tahun sebelum upgrade sbk..wawa..nasib baik buah hati aka bakal bini minat sbk..kira sama sama minat la..moto ni best..saya tala 160kmj je shah alam k jb..seronok..tapi lone ranger la..xpenah konvoi..kalau jumpa bikers 150cc atas atas je follow sepanjang highway tu
    ha...pe lg ali weng...dah ader member jb nih...

    rais

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by rais on Wed Apr 22, 2009 10:29 am

    kalau menten 160kmj shah alam jb dalam 3jam suku sampai la termasuk refuel + rehat 10minit kat tiap rr seremban dan rr pagoh...tapi tu tahun tahun lepas la...aku grad hujung tahun lepas...sekarang stay jb jer...tu pun ada la seminggu 3 kali je bawa kips ni g jalan2...sebab g tempat kerja jalan kaki pun boleh...hahaha..tapi enjin kips ni mmg btl tahan...kalau belum rosak la...hehe...aku penah full throtle dari susur nilai sampai tol batu tiga +-30km sebabkan nak kejar zxr250...wawawa

    rapoo

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by rapoo on Mon Jun 08, 2009 4:52 am

    kips ni je yang termampu aku pakai, value for money

    mythslasher

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mythslasher on Thu Jun 11, 2009 10:58 pm

    pakai kips sbb bapak saya offer amik moto ni..mintak FZ dia ckp x elok..rupa huduh,kita xnk dia abis duit byk2 beli motor mahal2..dia nk jgk abiskan duit dia..nnt melawan jd ank derhaka pulak Razz ,

    tula alkisahnya pakai kips ni..pk2 lik kalo x amik kips ni dulu sure nyesal owh..1st time rasa speed 180,kalo fz xdpt pny..haha

    awis

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by awis on Fri Jun 12, 2009 2:59 am

    mythslasher wrote:pakai kips sbb bapak saya offer amik moto ni..mintak FZ dia ckp x elok..rupa huduh,kita xnk dia abis duit byk2 beli motor mahal2..dia nk jgk abiskan duit dia..nnt melawan jd ank derhaka pulak Razz ,

    tula alkisahnya pakai kips ni..pk2 lik kalo x amik kips ni dulu sure nyesal owh..1st time rasa speed 180,kalo fz xdpt pny..haha

    assalamualaikum,
    sy org br dlm kips 150.kite lbh kurang la mythslasher.
    aku pun sbb bapak suh bl.tp cite aku lain skit la.

    aku igt nak angkat LC,tp bapak aku cakap long distance pnat kalo pkai moto kck,so die suggest bl 150cc.

    mule igt nak agkt cbr 150.tp setelah ditimbang tara dgn kawa 150 ni,baek agkt kawa.

    from d looks kawa la mng.in terms of power pn kawa mng.pastu spare part n maintenance org ckp kawa lg saving.

    gua mmg br sgt agkt kawa 150 ni.br kua kedai.brand new.agkt isnin hari tu (8hb).

    ni nak tny skit ni,nak kene running in ke x? nak kn bw bwh 80km/jam utk 1000km,pastu br blh accelerate lebih?
    dlm buku manual tulis kene,tp pomen ckp xpayah.so mane y btl?risau gak takut piston problem

    sy bdk br blaja.bkn setahun jagung,bukan sebulan jagung,tapi seminggu jagung Embarassed

    sbb nak blaja la x malu nak bertanye.
    harap dapt mengajar kite y jahil ini Laughing

    rapoo

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by rapoo on Fri Jun 12, 2009 4:07 am

    awis wrote:
    mythslasher wrote:pakai kips sbb bapak saya offer amik moto ni..mintak FZ dia ckp x elok..rupa huduh,kita xnk dia abis duit byk2 beli motor mahal2..dia nk jgk abiskan duit dia..nnt melawan jd ank derhaka pulak Razz ,

    tula alkisahnya pakai kips ni..pk2 lik kalo x amik kips ni dulu sure nyesal owh..1st time rasa speed 180,kalo fz xdpt pny..haha

    assalamualaikum,
    sy org br dlm kips 150.kite lbh kurang la mythslasher.
    aku pun sbb bapak suh bl.tp cite aku lain skit la.

    aku igt nak angkat LC,tp bapak aku cakap long distance pnat kalo pkai moto kck,so die suggest bl 150cc.

    mule igt nak agkt cbr 150.tp setelah ditimbang tara dgn kawa 150 ni,baek agkt kawa.

    from d looks kawa la mng.in terms of power pn kawa mng.pastu spare part n maintenance org ckp kawa lg saving.

    gua mmg br sgt agkt kawa 150 ni.br kua kedai.brand new.agkt isnin hari tu (8hb).

    ni nak tny skit ni,nak kene running in ke x? nak kn bw bwh 80km/jam utk 1000km,pastu br blh accelerate lebih?
    dlm buku manual tulis kene,tp pomen ckp xpayah.so mane y btl?risau gak takut piston problem

    sy bdk br blaja.bkn setahun jagung,bukan sebulan jagung,tapi seminggu jagung Embarassed

    sbb nak blaja la x malu nak bertanye.
    harap dapt mengajar kite y jahil ini Laughing


    salam kenal bro.
    moto nak pakai lama.. engineer dah kaji sume dah, ikut je.. bersabar sikit bawak manje2 below 100kmh smpai 1st service lepas pada tu baru lanyak gile2, kalo baca2 threat yang lepas banyak kot yang citer pasal ni. saya kongsi pandangan saya yang baru berjinak2 jugak ni. kurang lagi ilmu.
    harini mmber tpt keje saya baru kuar zx150se, ujung bulan ni sorang lagi mmber tpt keje zx150se jugak... maybe dalam mase terdekat ni lagi sorang zx150se jugak.. adeh. makin ngetop la kawa nih.. kualiti terjamin,. mari sama sama kita belajar mengenali dunia kips ni.

    mira_buruk

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mira_buruk on Mon Jun 15, 2009 1:55 pm

    kenapa den nak kai KIPS.... Twisted Evil

    1. Kalo ZX, handsome dr keluarga yg lain
    2. Sistem KIPS sempoi
    3. Tahan lasak, janji on time buat apa yg patut
    4. Power tak menghampakan
    5. Jimat minyak n 2T
    6. Brg Ori takde masalah yg penting tetap mahal Rolling Eyes
    7. Tayar byk pilihan coz belakang saiz 17'
    8. Harga masih mampu milik....

    deen325

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by deen325 on Fri Jun 19, 2009 4:32 pm

    kipas wrote:pengakuan salah seorg bekas mat r*mp*t...moto kips nih lg hebat lg best drpd Z dan TZM...muaahhhhahahaha...
    Shocked Shocked Shocked
    cheers cheers cheers

    Guest
    Guest

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Guest on Fri Jun 19, 2009 5:08 pm

    kipas wrote:pengakuan salah seorg bekas mat r*mp*t...moto kips nih lg hebat lg best drpd Z dan TZM...muaahhhhahahaha...
    cheers cheers cheers
    betul2.. aku setuju.. muuahahahahaha.. aku anti sket ngan tzm Razz jangan mare..

    deen325

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by deen325 on Sat Jun 20, 2009 10:07 am

    KIPPERS ANTI REMPIT...
    cheers cheers cheers

    arninja5984

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by arninja5984 on Mon Jun 22, 2009 10:59 am

    deen325 wrote:KIPPERS ANTI REMPIT...
    cheers cheers cheers

    he..he..
    betul bang..kat penang ni sya tengah
    cuba ajak kippers utara ni agar jadi
    rider yang dihormati dan disegani
    macam kippers k.l..masa 1st mini tts
    aritu sya dah brief hala tuju dan kod
    yang harus kita patuhi..
    he..he..atas nasihat dari tuan mod2 kita
    bro azzo/awin..harap bantu sya dan doc ok..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    deen325

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by deen325 on Mon Jun 22, 2009 12:43 pm

    kipas wrote:
    deen325 wrote:KIPPERS ANTI REMPIT...
    cheers cheers cheers
    saya mesti pilih...ala2 iklan bank rakyat..
    bole di practice kan tu..
    pada setiap convoi kips.. kita pasang bendera kecil kat belakang motor..
    kippers anti rempit...
    mcm ada bro kita gantung itik DIGI masa track day tu..
    hehehe Laughing Laughing

    arninja5984

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by arninja5984 on Mon Jun 22, 2009 1:54 pm

    deen325 wrote:
    kipas wrote:
    deen325 wrote:KIPPERS ANTI REMPIT...
    cheers cheers cheers
    saya mesti pilih...ala2 iklan bank rakyat..
    bole di practice kan tu..
    pada setiap convoi kips.. kita pasang bendera kecil kat belakang motor..
    kippers anti rempit...
    mcm ada bro kita gantung itik DIGI masa track day tu..
    hehehe Laughing Laughing

    ye..ye..saya tau...
    sape tuan empunya kips ada itik digi tu..
    sebenarnya bukan sekadar itik je bang..
    tu toyol belaan tu...
    pasal tu motor kuat giler...
    kalu meleper tu baik takyah la..
    gerenti kita makan asap..
    he..he..

    P/S: Tuan empunya motor..jgn mare..nant kena jual..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    deen325

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by deen325 on Mon Jun 22, 2009 11:37 pm

    carlnain wrote:
    kipas wrote:pengakuan salah seorg bekas mat r*mp*t...moto kips nih lg hebat lg best drpd Z dan TZM...muaahhhhahahaha...

    terbukti d konboi termerloh.....
    Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    memang ader kebenarnya system pv kips ni more power..
    sebab saya dah pernah pakai rxz n tzm...

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Wed Jun 24, 2009 3:38 pm

    macam tu kalo, kena balik sana ni... berguru macamaner top speed xmati2... Very Happy Very Happy Very Happy

    carlnain

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by carlnain on Wed Jun 24, 2009 3:41 pm

    ali_wng wrote:macam tu kalo, kena balik sana ni... berguru macamaner top speed xmati2... Very Happy Very Happy Very Happy

    citt.....sudahla ko , dah lama pki kips pon x kan x tau ... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    lainla aku yg baru berjinak2 dgn kawasaki ni.....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 8:51 am

    yg 2 xbg top speed... tapi pick up menten wo...... 2maknenye suspension kips ni bagus laa... boley bawa muatan lebih (petai@durian@wadin).....


    Last edited by ali_wng on Thu Jun 25, 2009 9:15 am; edited 1 time in total

    arninja5984

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by arninja5984 on Thu Jun 25, 2009 9:09 am

    ali_wng wrote:yg 2 xbg top speed... tapi pick up menten wo...... 2maknenye suspension kips ni bagus laa... boley bawa muatan lebih (petai@durian@wadin).....

    tak payah la modi2 nie..
    pakai standard pun top tak mati gak..
    aku punya sejak balik dari termeloh
    top mencanak2 naik lagi, ringan pun ringan..
    karbon dah buang abis kot(pasal disentak secukup
    rasa masa kat bkt tinggi- termeloh).long distance
    mmg best standard tapi untuk meleper make sure anda
    tukar tayar dan set balik rantai dan sporket..
    insyallah boley meleper sepuasnya..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 9:15 am

    arninja5984 wrote:
    ali_wng wrote:yg 2 xbg top speed... tapi pick up menten wo...... 2maknenye suspension kips ni bagus laa... boley bawa muatan lebih (petai@durian@wadin).....

    tak payah la modi2 nie..
    pakai standard pun top tak mati gak..
    aku punya sejak balik dari termeloh
    top mencanak2 naik lagi, ringan pun ringan..
    karbon dah buang abis kot(pasal disentak secukup
    rasa masa kat bkt tinggi- termeloh).long distance
    mmg best standard tapi untuk meleper make sure anda
    tukar tayar dan set balik rantai dan sporket..
    insyallah boley meleper sepuasnya..
    ringan memang ringan... tapi stakat stended RPM pada gear 6 paling kuat pun boley menten RPM 12... Top speed dah xbley blah mase 2....

    faiz_krr

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by faiz_krr on Thu Jun 25, 2009 9:21 am

    ali_wng wrote:
    arninja5984 wrote:
    ali_wng wrote:yg 2 xbg top speed... tapi pick up menten wo...... 2maknenye suspension kips ni bagus laa... boley bawa muatan lebih (petai@durian@wadin).....

    tak payah la modi2 nie..
    pakai standard pun top tak mati gak..
    aku punya sejak balik dari termeloh
    top mencanak2 naik lagi, ringan pun ringan..
    karbon dah buang abis kot(pasal disentak secukup
    rasa masa kat bkt tinggi- termeloh).long distance
    mmg best standard tapi untuk meleper make sure anda
    tukar tayar dan set balik rantai dan sporket..
    insyallah boley meleper sepuasnya..
    ringan memang ringan... tapi stakat stended RPM pada gear 6 paling kuat pun boley menten RPM 12... Top speed dah xbley blah mase 2....

    rpm 12k tu menten... Shocked


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 11:20 am

    kalo stended selamber jer bro...

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:22 am