Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share

    faiz_krr

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by faiz_krr on Thu Jun 25, 2009 11:26 am

    ali_wng wrote:kalo stended selamber jer bro...

    moto aku x leh pon 12... Embarassed


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 1:05 pm

    faiz_krr wrote:
    ali_wng wrote:kalo stended selamber jer bro...

    moto aku x leh pon 12... Embarassed
    nak tanya.. bro pakai tabung ekzos per??? kui2....
    head ade lay kan???
    kantoi2....

    arninja5984

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by arninja5984 on Thu Jun 25, 2009 1:31 pm

    betul tu tapi kita leh rasa
    kalu motor kita dah sampai had nya..
    so kalu rasa perlu dinisbahkan untuk
    top speed(rasa tak puas) leh la set
    balik sporket dan rantai..
    atau nak lebih puas lagi tukar lah ekzos
    anda dan set balik magnet dan 2t setting
    (untuk maklumat lebih lanjut leh tanya otai2
    kippers kiter)pasal aku pun blajar ngan diorang
    dan masih lagi dlm pembelajaran kalu silap tu
    tegur la..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 4:04 pm

    aku rase bab spoket ni cuma lambat atau cepat jer nak capai top speed.... top speed xbanyak berubah pun...

    nak laju lagi, tukar moto (cc bosar)...

    carlnain

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by carlnain on Thu Jun 25, 2009 4:10 pm

    ali_wng wrote:aku rase bab spoket ni cuma lambat atau cepat jer nak capai top speed.... top speed xbanyak berubah pun...

    nak laju lagi, tukar moto (cc bosar)...

    betoi3...... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 4:15 pm

    pada pendapat aku...

    kalo dah biasa long distance, ngan dah lame pakai kips, rase top speed die xcukup laa bile kat highways...

    carlnain

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by carlnain on Thu Jun 25, 2009 4:17 pm

    ali_wng wrote:pada pendapat aku...

    kalo dah biasa long distance, ngan dah lame pakai kips, rase top speed die xcukup laa bile kat highways...

    d nasihatkan pakai cc besor... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    rasa x cukup tanah lak nanti.... Very Happy Very Happy


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 25, 2009 4:18 pm

    carlnain wrote:
    ali_wng wrote:pada pendapat aku...

    kalo dah biasa long distance, ngan dah lame pakai kips, rase top speed die xcukup laa bile kat highways...

    d nasihatkan pakai cc besor... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    rasa x cukup tanah lak nanti.... Very Happy Very Happy
    hehe... bro main dirt bike ni... tnah yer... Twisted Evil Twisted Evil

    kipas

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kipas on Thu Jun 25, 2009 4:48 pm

    ali_wng wrote:
    carlnain wrote:
    ali_wng wrote:macam tu kalo, kena balik sana ni... berguru macamaner top speed xmati2... Very Happy Very Happy Very Happy

    citt.....sudahla ko , dah lama pki kips pon x kan x tau ... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
    lainla aku yg baru berjinak2 dgn kawasaki ni.....
    stakat 175km/j jer pling laju... pastu dah xleh naik2.... huhu.... aku rase top speed mati ler(moto aku laa).. kalo x, mesti bley cecah 240km/j.......
    moto korang mesti power lagi ni.... Sad
    korang modi pe lAGI??
    pergh...175 tu...takot...aku satu due jer...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    faiz_krr

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by faiz_krr on Thu Jun 25, 2009 5:20 pm

    ali_wng wrote:
    faiz_krr wrote:
    ali_wng wrote:kalo stended selamber jer bro...

    moto aku x leh pon 12... Embarassed
    nak tanya.. bro pakai tabung ekzos per??? kui2....
    head ade lay kan???
    kantoi2....

    tabung BM power je..nak sarung full system x mampu..

    head tu normal bro..da bocor masuk air kena skim balik.. Razz


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    deen325

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by deen325 on Sat Jun 27, 2009 2:55 pm

    ini dah kena sembang pasal top speed ni..
    ...SPAM...SPAM...

    pokju79

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by pokju79 on Fri Jul 31, 2009 11:04 pm

    Apasal pakai kips?
    Sebab2nyer adalah :
    a. Nak pakai superbikes x mampu lagie
    b. Nak jimat petrol
    c. Nak bergaya Smile
    d. Nak rempit ???? Bukan jenis aku nie walaupun depan rumah, tiap2 petang ada org merempit
    e. Memang terpikat dgn bentuk motor nie....dapatlah lepaskan gian kerana x mampu angkat Ninja 250R...uhuks Sad

    nytroz

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by nytroz on Sun Aug 02, 2009 3:17 am

    sebab pakai kips..? hmm..

    1- hati mmg terikat dgn kawasaki, mmg tak berapa minat tzm (moto manje)
    2- mekanikal powervalve system, so far simple but practical
    3- motor tahan lasak & power
    4- harga murah utk 2nd hand bike
    5- brand motor 2 stroke yg jarang kena penyakit jem
    6- walaupun spare part mahal tapi original (kualiti baek punye)
    7- suke warne ijau.....(warna standard kawa)
    8- so far the highest top speed utk 150 2-stroke (standard cyclone)
    9- motor tak berapa panas berbanding dgn tzm, tp skang tatau la ade yg ckp mula nak panas (utk zx150 je kot?)
    10- just want the good times roll.....

    kawesakai_penang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kawesakai_penang on Tue Aug 04, 2009 7:48 pm

    mengapa bli kips?

    1- meleleh air liur bila tgk mto ni kat jalan.....
    2- dh bosan layan kona ngan 125z.....
    3- nak try moto yg tank minyak kat depan lak.....
    4- cita2 nak nek superbike..... tp ni je yg mampu setakat ni... Laughing student g
    5- dgr2, kips ni laju..... ek?
    6- mmbr crita, minyak saving lg dr 125z....
    7- slalu long distance..... peneng - ipoh - cameron
    8- kena racun ngan member2.....
    9- dh ramai pki kat penang.... siap bwk awek lawa2 g.... tringin gk nk rasa sedap kexsedap bwk awek dok blakang... Razz
    10- kawasaki ini power siot

    alep

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alep on Wed Aug 19, 2009 11:30 am

    sebab2 pakai kips:

    1. motor x hot
    2. paling stabil dan tahan lasak dalam kelasnya
    3. rase macam bawak superbike
    4. lebih mantap daripada 250r
    5. bwk balik johor...kl_johor(BP)
    6. baru nak belajar bawak motor
    7. performance plg best memadai dgn kos minyak, 2t dan maintainance
    8. x ramai yang pakai kt uiam- x syok ade banyak2
    9. mat rempit x pandang motor ni
    10.motor ni bukan jenis untuk merempit

    Maverick

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Maverick on Thu Aug 27, 2009 10:12 pm

    carlnain wrote:
    alep wrote:sebab2 pakai kips:

    1. motor x hot
    2. paling stabil dan tahan lasak dalam kelasnya
    3. rase macam bawak superbike
    4. lebih mantap daripada 250r
    5. bwk balik johor...kl_johor(BP)
    6. baru nak belajar bawak motor
    7. performance plg best memadai dgn kos minyak, 2t dan maintainance
    8. x ramai yang pakai kt uiam- x syok ade banyak2
    9. mat rempit x pandang motor ni
    10.motor ni bukan jenis untuk merempit

    hati2 bila parking bro , make sure pakai kunci tambahan... cyclops cyclops
    Betul tu, mat2 rempit, kaki rembat, kaki kudung suma dah start usya zx ni.. byk gak kes motor ilang, even lock ngan rantai kat beranda umah siap magga lagi pun ilang.. siap angkut ngan lori lagi.. terjadi kat member belah utara, butterwoth.. moto ilang kat umah.. kaler itam tp dah lama dah.. mmg tak jumpa motor tu.. last2 pakai cbr150 je skang.

    Sb sy pakai zx lak:

    1. mula2 nak amik zx2r.. tp bila lama dok kaji zx2r (model lama) ni byk pulak cons dari pro dia.. tak jadi.. tup2 zx150 kuar kat pasaran.. mula2 kuar yang first ver. rm12500 Otr brembo brake set.. mahal sgt rasa, pastu kuar yg ver.2 rm8500 je.. tak pikir banyak dah terus angkat zx sy skang (zx sy ni baru display kat kedai tu sebulan je) model 2005.
    2. mula terpikat bila nampak sorang rider bwk kaler itam... mcm 250cc lak ropanya..
    3. nak rasa motor tank depan, sebelum ni bwk cepai je.
    4. masa mula2 pakai zx ni ramai dtg tegur, 'bang, 250cc ke ni?' hehe banggo lak raso.. Laughing
    5. minyak mmg sep zx ni, 2t lagi la sep..mula2 riso gak sbb tak penah pakai motor ader 2t tp bila bwk zx ni rasa mcm tak paki 2t pun ader..

    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Fri Aug 28, 2009 12:14 am

    faiz_krr wrote:
    ali_wng wrote:
    faiz_krr wrote:
    ali_wng wrote:kalo stended selamber jer bro...

    moto aku x leh pon 12... Embarassed
    nak tanya.. bro pakai tabung ekzos per??? kui2....
    head ade lay kan???
    kantoi2....

    tabung BM power je..nak sarung full system x mampu..

    head tu normal bro..da bocor masuk air kena skim balik.. Razz

    tabung BM POWER na crik ktner ek Prof Faiz?? scratch n bpe hg nyer??

    carlnain

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by carlnain on Fri Aug 28, 2009 10:45 am

    Maverick wrote:
    carlnain wrote:
    alep wrote:sebab2 pakai kips:

    1. motor x hot
    2. paling stabil dan tahan lasak dalam kelasnya
    3. rase macam bawak superbike
    4. lebih mantap daripada 250r
    5. bwk balik johor...kl_johor(BP)
    6. baru nak belajar bawak motor
    7. performance plg best memadai dgn kos minyak, 2t dan maintainance
    8. x ramai yang pakai kt uiam- x syok ade banyak2
    9. mat rempit x pandang motor ni
    10.motor ni bukan jenis untuk merempit

    hati2 bila parking bro , make sure pakai kunci tambahan... cyclops cyclops
    Betul tu, mat2 rempit, kaki rembat, kaki kudung suma dah start usya zx ni.. byk gak kes motor ilang, even lock ngan rantai kat beranda umah siap magga lagi pun ilang.. siap angkut ngan lori lagi.. terjadi kat member belah utara, butterwoth.. moto ilang kat umah.. kaler itam tp dah lama dah.. mmg tak jumpa motor tu.. last2 pakai cbr150 je skang.

    Sb sy pakai zx lak:

    1. mula2 nak amik zx2r.. tp bila lama dok kaji zx2r (model lama) ni byk pulak cons dari pro dia.. tak jadi.. tup2 zx150 kuar kat pasaran.. mula2 kuar yang first ver. rm12500 Otr brembo brake set.. mahal sgt rasa, pastu kuar yg ver.2 rm8500 je.. tak pikir banyak dah terus angkat zx sy skang (zx sy ni baru display kat kedai tu sebulan je) model 2005.
    2. mula terpikat bila nampak sorang rider bwk kaler itam... mcm 250cc lak ropanya..
    3. nak rasa motor tank depan, sebelum ni bwk cepai je.
    4. masa mula2 pakai zx ni ramai dtg tegur, 'bang, 250cc ke ni?' hehe banggo lak raso.. Laughing
    5. minyak mmg sep zx ni, 2t lagi la sep..mula2 riso gak sbb tak penah pakai motor ader 2t tp bila bwk zx ni rasa mcm tak paki 2t pun ader..

    ooo maknanya zx yg baru ni dah banyak versionla bro ???
    1st version pki brembo ?? ni aku baru tau ni .

    jgn kata kawan2 , ayah aku sendiri pon terkejut . dia ingat aku angkat
    250cc . Paling banggang tokei kdi spare part ckp moto aku 250cc scratch scratch
    berkat pki single seat kot.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    skido

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by skido on Fri Aug 28, 2009 1:06 pm

    ingatkan first version model 2005..(tulisan ninja kaler emas tuh)
    second = batik
    third = hijau kawa

    salah rupanya tanggapan aku..

    dulu org ingat aku pakai TZM baru..
    pastu aku tanye balik..ade ke tzm baru??

    Rolling Eyes

    arninja5984

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by arninja5984 on Fri Aug 28, 2009 1:18 pm

    skido wrote:ingatkan first version model 2005..(tulisan ninja kaler emas tuh)
    second = batik third = hijau kawa

    salah rupanya tanggapan aku..

    dulu org ingat aku pakai TZM baru..
    pastu aku tanye balik..ade ke tzm baru??

    Rolling Eyes

    lama tak dengar perkataan nie..
    sejak2 tuan punya dah ubah jadi ultraman..
    B**ik kian dilupakan..
    he..he..

    p/s: yang tinggal hanya itik... king


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    Maverick

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Maverick on Fri Aug 28, 2009 8:10 pm

    Ader ke kengkawan2 kita kat sini yg beli zx brembo brek set tu?? Kalo ader camne performance?? ade beza ke dgn zx yg pakai brek nissin ni?

    azzo

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by azzo on Fri Aug 28, 2009 9:34 pm

    apa susah,gantung jelah apa apa yg nak gantung,

    Hahaga

    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Sat Aug 29, 2009 6:02 pm

    Aku ske kips ni sbb ni la 150 two stroke yg terbaru..dlu aku pki lc,kt highway slalu kena tapau dgn rxz atau tzm,so xleh tahan la..lg pun aku tgk zx ni x 'tenggelam' klo park sblah sbk yg len..2 yg wt aku ske lg tu..

    deen325

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by deen325 on Mon Aug 31, 2009 1:49 pm

    kurt2812 wrote:Aku ske kips ni sbb ni la 150 two stroke yg terbaru..dlu aku pki lc,kt highway slalu kena tapau dgn rxz atau tzm,so xleh tahan la..lg pun aku tgk zx ni x 'tenggelam' klo park sblah sbk yg len..2 yg wt aku ske lg tu..
    tapi klu bro parking kat area basement kat bangunan2 sekawasan ngan KL..
    hati2.. la ni musim ujan... kang "tengelam"... \hehehehehe
    Smile Smile Smile

    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Mon Aug 31, 2009 10:04 pm

    Maverick wrote:Ader ke kengkawan2 kita kat sini yg beli zx brembo brek set tu?? Kalo ader camne performance?? ade beza ke dgn zx yg pakai brek nissin ni?

    Klo nak brek yg btol2 mencengkam..xyah pki mahal2 brembo ke pe ke..bli sbatang kayu,time nak brek cucuk btg kayu 2 kt sport rim..this is what we call "The Power To Stop You"..murah,berkesan n praktikal..

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content Today at 7:34 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:34 pm