Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sebab anda pakai KIPS

    Share
    avatar
    mohdhashim

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mohdhashim on Tue Sep 22, 2009 2:03 am

    salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..
    avatar
    serangga jalanan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by serangga jalanan on Tue Sep 22, 2009 10:32 am

    mohdhashim wrote:salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..

    so lps ni kene lbh berhati2 la bro...n bile dh pakai kips ni nti br la tau ape keistimewaan dia...org ckp xpakai maka xtau..
    avatar
    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Wed Sep 23, 2009 7:27 am

    mohdhashim wrote:salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..
    [flash][/flash]

    bro,ko mmg tabah gler,aku bru skali 125 kena cilok dah sasau cyclops ..ko 2 kalo!! btol-btol how liow!!! cheers cheers
    avatar
    mohdhashim

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by mohdhashim on Thu Oct 08, 2009 2:17 am

    kurt2812 wrote:
    mohdhashim wrote:salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..
    [flash][/flash]

    bro,ko mmg tabah gler,aku bru skali 125 kena cilok dah sasau cyclops ..ko 2 kalo!! btol-btol how liow!!! cheers cheers


    huahua...how liow mmg how liow...
    aku skang dgr je bunyi 125zr org punye sayu je rase hati..
    nasib baik ade kips pengganti diri..
    tu pun 10 minit sekali kuar tgk tmpat parking...fobia bro..fobia
    avatar
    alldisc

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alldisc on Thu Oct 08, 2009 11:33 am

    mohdhashim wrote:salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..

    owh... tu bukan kes amik bro. tapi cuma pinjam je tanpa izin. mana tahu suatu hari nanti ianya akan dipulangkan semula...

    aku rasa kau buat pilihan terbaik beli ZX ni. petrol lagi jimat dari 125z, 2T lagi berganda2 jimatnya. tangki lak besar anytime leh jalan jauh dan tak perlu isi selalu.

    kalau nak power lak, anytime ada tersimpan kat trotel. cuma perah aje...

    so tak perlu lah sedih pasal 125z tu... kelebihannya cuma ada bakul aje...

    sori la kippers aku SL. standard laa... lol!
    avatar
    kurt2812

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kurt2812 on Sat Oct 10, 2009 12:57 am

    mohdhashim wrote:
    kurt2812 wrote:
    mohdhashim wrote:salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..
    [flash][/flash]

    bro,ko mmg tabah gler,aku bru skali 125 kena cilok dah sasau cyclops ..ko 2 kalo!! btol-btol how liow!!! cheers cheers


    huahua...how liow mmg how liow...
    aku skang dgr je bunyi 125zr org punye sayu je rase hati..
    nasib baik ade kips pengganti diri..
    tu pun 10 minit sekali kuar tgk tmpat parking...fobia bro..fobia

    mmg fobia do..blan lepas.bapak aku pinjam n park kt tempat lain.bler aku nak pakai,aku tgk motor aku dah xda kt tpt yg aku mule2 park..da nak terkencing dalam suar dah.nasib bek aku dpt tahan..bapak aku plak dgn penuh selamba die cakap, "abah pinjam g kedai"..
    avatar
    cdan

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by cdan on Sat Oct 10, 2009 1:21 am

    kurt2812 wrote:
    mohdhashim wrote:
    kurt2812 wrote:
    mohdhashim wrote:salam brkenalan kpd sume & slamat hari raye...
    knape saya beli kips nie...

    sebab dah 2 kali beli yamaha 125, 2 kali org ambik tanpa izin aka kne cilok(waklu punye penyamun)...takde chemistry gamaknye

    baru gne dalam seminggu haha...moto raye, sbb tu amek kaler hijau..
    [flash][/flash]

    bro,ko mmg tabah gler,aku bru skali 125 kena cilok dah sasau cyclops ..ko 2 kalo!! btol-btol how liow!!! cheers cheers


    huahua...how liow mmg how liow...
    aku skang dgr je bunyi 125zr org punye sayu je rase hati..
    nasib baik ade kips pengganti diri..
    tu pun 10 minit sekali kuar tgk tmpat parking...fobia bro..fobia

    mmg fobia do..blan lepas.bapak aku pinjam n park kt tempat lain.bler aku nak pakai,aku tgk motor aku dah xda kt tpt yg aku mule2 park..da nak terkencing dalam suar dah.nasib bek aku dpt tahan..bapak aku plak dgn penuh selamba die cakap, "abah pinjam g kedai"..

    kejadian yg ko alami sama mcm kejadian aku cuma bezanya tiba tiba dgr moto start n bapak aku pinjam pegi gunting rambut.....
    avatar
    kawesakai_penang

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kawesakai_penang on Sat Oct 10, 2009 1:32 am

    nsib baik abah aku xpandai bwk mto klac..... hahaha.... Laughing
    avatar
    amirburn

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by amirburn on Sat Oct 10, 2009 2:28 am

    hasil hasutan member...
    lame2 jadi minat...

    dah kenal isi hato kips ni...
    eru sambar! Twisted Evil
    avatar
    said

    setuju

    Post by said on Tue Oct 20, 2009 9:54 am

    ....dulu naik txr... skrg try zsr superkips... kanmain sronok pulas sampai bocor piston.. skrg tngh dalam pantang..
    avatar
    alldisc

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by alldisc on Tue Oct 20, 2009 10:52 am

    said wrote:....dulu naik txr... skrg try zsr superkips... kanmain sronok pulas sampai bocor piston.. skrg tngh dalam pantang..

    elo geng bangiey... senang2 jom kita lepak pekena milo tarik... (aku takleh minum teh)
    avatar
    kr150c87

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kr150c87 on Tue Oct 20, 2009 12:58 pm

    dulu pakai lc,pastu wave 125,pastu vulcan 500,

    membe pakai superkips cakap x laju,safety.so i pun pkai kips
    dia kate kips lagi lambat.

    mane tau betui lambat..ntah sape yg ckp victor kips sye nih laju,. Cool
    avatar
    lumin

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by lumin on Tue Oct 20, 2009 2:19 pm

    love at first sight.. I love you
    tak pernah tengok moto ni sebelum tu, tak pernah dengar nama gak.. tapi lepas tengok, terus beli.. lol!
    keluar kedai motor, masuk highway, terus perah full throttle.Shocked lagi jatuh cinta.. I love you


    _________________





    avatar
    wan tuah

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by wan tuah on Tue Oct 20, 2009 2:36 pm

    ape khbr semua..
    sy newbie kat sini..harap dapat beri tunjuk ajar..

    sy baru beli superkips 4 hari yg lepas...
    ape yg menarik tentang moto ni ialah:

    1.reka bentuk yg menawan..pasti moto lain jeles ngn rupa paras moto superkips ni..
    2.org ckp moto ni best masa cornering..setelah sy cuba mmg tak menghampakan..sgt stabil masa cornering..
    3.first time guna moto yg ade kuasa superkips..mmg terasa pecutannya..xpayah modi ape2 dah..
    4.jimat minyak petrol...
    5.jimat 2t...
    6.low maintenance
    7.harga yg berpatutan..
    8.sesuai utk sy yg slalu long distance ni..
    9.rasa mcm bwk superbike..
    10.dan yg paling best skali..pegi mana2 pun gadis2 akan menjeling pada rider nye..huhu.Laughing
    avatar
    kr150c87

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kr150c87 on Tue Oct 20, 2009 4:52 pm

    Buktikanya ..padahal moto gua xdpt kuar outstation nih bahaya,rasanya JPJ pun x lepas.

    buktikan kat tempat berpatutan kat trek SIC saje.sekian..

    ade bran bayar booking fee dan main kat sepang..harga half day..tapi kena byk member pakat kumpul duit main.
    avatar
    baGok

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by baGok on Wed Oct 21, 2009 12:44 pm

    nk menaikkan darjat kawasakikips ni, cheers
    n nk jatuhkan darjat yamaha hahaha...
    lgpon biarla kips ni jd panas cam pisang goreng,
    bosan tgk yamaha Twisted Evil
    avatar
    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Wed Oct 21, 2009 3:49 pm

    ade lg ker org pakai kips neh??? vote 4 Fz.....
    avatar
    ranjau_berduri

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by ranjau_berduri on Wed Oct 21, 2009 4:35 pm

    Azroy wrote:
    ali_wng wrote:ade lg ker org pakai kips neh??? vote 4 Fz.....

    Pergh.. Sifoo Weng dah panaskan enjin dah.. beware everybody.. muahahahahaaaa..
    aku bkn sifoo... tp aku suka tipuuu....
    avatar
    baGok

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by baGok on Wed Oct 21, 2009 4:44 pm

    alldisc wrote:
    Azroy wrote:
    baGok wrote:nk menaikkan darjat kawasakikips ni, cheers
    n nk jatuhkan darjat yamaha hahaha...
    lgpon biarla kips ni jd panas cam pisang goreng,
    bosan tgk yamaha Twisted Evil

    Relex la bro.. Gua pun peminat YAMAHA gak.. Gua pakai LC gak sebelum ni.. motot idaman R1 plk tu.. anyway.. semua motor ada keunikannya yg tersendiri.. alien

    gua pun minat yamaha... tapi tak minat kat hong leong.


    aku pon minat yamaha rd
    tp nk agkt 125 bkn men mhl
    sbb 2 mrh cket hehehe
    sori afro
    avatar
    wadin

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by wadin on Thu Oct 22, 2009 1:42 am

    helu...
    Sebab aku pakai KIPS.... kerana pada zaman aku yg pakai kips ini anak anak tauke balak, tauke sparepart, tauke jual pau yik mun:) Diorg bisnes minded...Melayu kurang pakai KIPS.
    Aku bersyukur kerana ada motor ini:)..

    Selamat semua:)

    p/s: aku bdk dah abis beljar:)


    Last edited by wadin on Thu Oct 22, 2009 11:48 am; edited 1 time in total
    avatar
    kawansakit501

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by kawansakit501 on Thu Oct 22, 2009 1:20 pm

    cinta pandang pertama..... lol! lol! lol!

    zynox

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by zynox on Fri Oct 23, 2009 3:29 am

    kipas wrote:k back to the topic...kalo dpt kpd sume2 kippers yg baru daftar...masuk kat sini k...

    adoi xbeli kips lagi so agak lari topic dgn tajuk...
    so subtopic untuk aku...
    'sebab aku NAK SANGAT pakai kips'

    5. sebab nak try power kips
    4. upgred cc dari 125 cc 2t...
    3. dijadikan mangsa ujikaji (modified)
    2. low cost mentenen sikit dari nak jaga 'gajah' lembab aku nih
    1. paling best sebab aku kene anjing jer dgn kips kat sepang...siot tol...pasnih aku leh 'anjin'kan member2 mito yang lain plak...

    errr dari sape2 nak tukar pakai kips -> mito barang seminggu...hihihih
    avatar
    wan tuah

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by wan tuah on Thu Oct 29, 2009 2:49 am

    carlnain wrote:
    wan tuah wrote:ape khbr semua..
    sy newbie kat sini..harap dapat beri tunjuk ajar..

    sy baru beli superkips 4 hari yg lepas...
    ape yg menarik tentang moto ni ialah:

    1.reka bentuk yg menawan..pasti moto lain jeles ngn rupa paras moto superkips ni..
    2.org ckp moto ni best masa cornering..setelah sy cuba mmg tak menghampakan..sgt stabil masa cornering..
    3.first time guna moto yg ade kuasa superkips..mmg terasa pecutannya..xpayah modi ape2 dah..
    4.jimat minyak petrol...
    5.jimat 2t...
    6.low maintenance
    7.harga yg berpatutan..
    8.sesuai utk sy yg slalu long distance ni..
    9.rasa mcm bwk superbike..
    10.dan yg paling best skali..pegi mana2 pun gadis2 akan menjeling pada rider nye..huhu.Laughing

    Apa kata ko buktikan dgn join ride ke penang bulan depan ????
    leh menaikan millage ko n meramas mesra dgn lebih dekat dgn moto ni.
    ada bran ???

    salam bro..
    ade ride ker??bila tarikh n masa nye tu??teringin gak nak bersuaikenal ngn otai2 kipers ni...hehe..
    avatar
    carlnain

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by carlnain on Thu Oct 29, 2009 9:25 am

    wan tuah wrote:
    carlnain wrote:
    wan tuah wrote:ape khbr semua..
    sy newbie kat sini..harap dapat beri tunjuk ajar..

    sy baru beli superkips 4 hari yg lepas...
    ape yg menarik tentang moto ni ialah:

    1.reka bentuk yg menawan..pasti moto lain jeles ngn rupa paras moto superkips ni..
    2.org ckp moto ni best masa cornering..setelah sy cuba mmg tak menghampakan..sgt stabil masa cornering..
    3.first time guna moto yg ade kuasa superkips..mmg terasa pecutannya..xpayah modi ape2 dah..
    4.jimat minyak petrol...
    5.jimat 2t...
    6.low maintenance
    7.harga yg berpatutan..
    8.sesuai utk sy yg slalu long distance ni..
    9.rasa mcm bwk superbike..
    10.dan yg paling best skali..pegi mana2 pun gadis2 akan menjeling pada rider nye..huhu.Laughing

    Apa kata ko buktikan dgn join ride ke penang bulan depan ????
    leh menaikan millage ko n meramas mesra dgn lebih dekat dgn moto ni.
    ada bran ???

    salam bro..
    ade ride ker??bila tarikh n masa nye tu??teringin gak nak bersuaikenal ngn otai2 kipers ni...hehe..

    click link ni :

    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/

    segala xtvt kippers ada kat cni . rajin2 mai tts bro .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768
    avatar
    biggiekawa

    reason why...

    Post by biggiekawa on Fri Oct 30, 2009 12:10 pm

    sbb kenapa saye pki kips...

    1) nk brubah angin dr 4 stroke ke 2 stroke plak...

    2) terase smart r fizikal kips ni... nk bli superbike tara mmpu lo.....

    Crying or Very sad

    3) salu long distance... sbelum ni pki kriss... sakit pnggang.... Laughing

    4) bnyak kali accident tyme bwak moto kecik.... x sedar dri badan besar.... lol!


    seronok dapat share....

    Sponsored content

    Re: Sebab anda pakai KIPS

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon May 29, 2017 9:56 am