Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Share

    wadin

    Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by wadin on Tue Sep 29, 2009 11:36 am

    Salam semua...
    Cadangan Aku nak buka satu Post untuk Tempat2 menarik untuk melepak Smile....
    Supaya maklumat tempat tu ada di post sini...Senang member member nak buat rujukan:).
    Info termasuk , alamat/lokasi tempat, nama kedai, keistimewaan menu dia ke dan peta lokasi atau land mark bangunan berdekatan:)
    Kalau ada gambar lagi baik lah:).....


    terima kasih


    Last edited by wadin on Wed Sep 30, 2009 11:03 am; edited 1 time in total

    serangga jalanan

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by serangga jalanan on Tue Sep 29, 2009 2:34 pm

    aku nk bg cadangan pertama ni...NZ Curry House Section 4 Wangsa Maju...lot baru or lot lama kedua2nye meriah aku rasa...bersebelahan ngn carefour... cheers

    carlnain

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by carlnain on Tue Sep 29, 2009 3:06 pm

    mrfooart wrote:aku nk bg cadangan pertama ni...NZ Curry House Section 4 Wangsa Maju...lot baru or lot lama kedua2nye meriah aku rasa...bersebelahan ngn carefour... cheers

    leh la buat official TTS kat cni , kasi cadangan kat trit TTS bro .


    minggu ni , jumaat malam kitorg lepak clunk , kdi mkn yg ada open karok moh le .... cheers cheers
    ajak skido sekali


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by carlnain on Thu Nov 05, 2009 9:41 am

    Bro mod , apa kata d buat satu trit dan tempek trit tu tuk tpt melepak setiap negeri .
    cthnya port lepak johor,penang n pahang (pasai 3 negeri ni ada ahli yg xtive)
    so diorg leh la umumkan port lepak diorg kat mana.


    ni ada link yg patut d tempek .
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/port-lepak2-hari-bekerja-bukan-official-tts-t437.htm

    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/next-tts-v4-t314.htm


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    serangga jalanan

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by serangga jalanan on Thu Nov 05, 2009 1:11 pm

    kt area bdr tasik permaisuri kt area appartment tu ade satu kawasan kedai br bukak..aku tgk kawasan c2 menarik utk wt tts lps ni...byk kedai n parking leh nmpk....so pasni kalu sape2 berhajat leh la turun c2 lak...thanks u Laughing

    carlnain

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by carlnain on Thu Nov 05, 2009 2:23 pm

    mister wrote:kt area bdr tasik permaisuri kt area appartment tu ade satu kawasan kedai br bukak..aku tgk kawasan c2 menarik utk wt tts lps ni...byk kedai n parking leh nmpk....so pasni kalu sape2 berhajat leh la turun c2 lak...thanks u Laughing

    woooo.............itu port opisial NSRmalaysia kalo x silap aku .
    Shocked Shocked Shocked

    leh gak lepak sana minggu depan ............ cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by kipas on Thu Nov 05, 2009 6:13 pm

    carlnain wrote:Bro mod , apa kata d buat satu trit dan tempek trit tu tuk tpt melepak setiap negeri .
    cthnya port lepak johor,penang n pahang (pasai 3 negeri ni ada ahli yg xtive)
    so diorg leh la umumkan port lepak diorg kat mana.


    ni ada link yg patut d tempek .
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/port-lepak2-hari-bekerja-bukan-official-tts-t437.htm

    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/next-tts-v4-t314.htm
    cadangan yg menarik....tmpt official tts setiap negeri... cheers


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kurt2812

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by kurt2812 on Wed Dec 02, 2009 7:25 pm

    aku cadangkan pot mini tts geng2 N9 kt nasi lomak ampangan.. Very Happy

    wan tuah

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by wan tuah on Wed Jan 13, 2010 12:26 am

    lepas ni kita akan melepak kat nilai plak...port lepak masih dalam pemilihan lagi..yang pasti ade open karok!!!perancangan tts akan dibuat pada ujung bulan 1 ataupun dalam bulan 2...

    carlnain

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by carlnain on Wed Jan 13, 2010 3:21 am

    wan tuah wrote:lepas ni kita akan melepak kat nilai plak...port lepak masih dalam pemilihan lagi..yang pasti ade open karok!!!perancangan tts akan dibuat pada ujung bulan 1 ataupun dalam bulan 2...

    saya mesti pillleeeeeyyyyy............ cheers cheers cheers
    pastikan port tu ada awek gelek ala inul...wakakakakaa Twisted Evil Twisted Evil


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    MBN 2254

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by MBN 2254 on Fri Jan 15, 2010 10:44 am

    menari tue bro...
    lama x gi nilai.. (nilai3)

    saya pon sokong... cheers cheers cheers

    kipas

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by kipas on Wed Jan 20, 2010 4:36 pm

    stakat nih port lepak yg telah register bg area shah alam ialah dataran shah alam...dan bg area pi jay restoran fazlina maju,kota damansara...dan area seri kembangan ialah restoran haji tapah taman equine...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by carlnain on Thu Jan 21, 2010 12:44 am

    kipas wrote:stakat nih port lepak yg telah register bg area shah alam ialah dataran shah alam...dan bg area pi jay restoran fazlina maju,kota damansara...dan area seri kembangan ialah restoran haji tapah taman equine...

    Ntah kenapa lak aku rasa port lepak geng P.J patut kat Dataran shah alam .
    kalo kat Fazlina maju rasa dekat bebenor smpi...engine pon x panas.
    x kan moto buat panas kampong je yeop...tumpoo.... Laughing Laughing Laughing

    Kalo kite2 je lepak ok la Fazlina Maju , tapi kalo semua geng P.J
    aku cadangkan Dataran Shah alam . leh buat ckit market moto ni.
    kat dataran tu penuh je geng2 moto GTR , JErung , rxz dan sebagainya.
    masa nila nak tayang moto....moto complete apa mau risau.... Idea Idea

    paling best dpt melalui hiway bukit jelutong or NKVE.... Twisted Evil Twisted Evil
    waktu balik menuju ke kota damansara....saya mesti pilllleeeeeyyy........ cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by kipas on Thu Jan 21, 2010 9:21 am

    carlnain wrote:
    kipas wrote:stakat nih port lepak yg telah register bg area shah alam ialah dataran shah alam...dan bg area pi jay restoran fazlina maju,kota damansara...dan area seri kembangan ialah restoran haji tapah taman equine...

    Ntah kenapa lak aku rasa port lepak geng P.J patut kat Dataran shah alam .
    kalo kat Fazlina maju rasa dekat bebenor smpi...engine pon x panas.
    x kan moto buat panas kampong je yeop...tumpoo.... Laughing Laughing Laughing

    Kalo kite2 je lepak ok la Fazlina Maju , tapi kalo semua geng P.J
    aku cadangkan Dataran Shah alam . leh buat ckit market moto ni.
    kat dataran tu penuh je geng2 moto GTR , JErung , rxz dan sebagainya.
    masa nila nak tayang moto....moto complete apa mau risau.... Idea Idea

    paling best dpt melalui hiway bukit jelutong or NKVE.... Twisted Evil Twisted Evil
    waktu balik menuju ke kota damansara....saya mesti pilllleeeeeyyy........ cheers cheers
    ok tukar...port yg tlh dikompomkan bg area pi jay, shah alam, klang adalah dataran shah alam....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    nol_kips

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by nol_kips on Thu Jan 21, 2010 10:34 am

    bagus..bagus..dekat jerkk..mmg aku selekeh jer ar..pki selipar...ngan helmet ARC magnum aku..hehehehehe Laughing

    Blackmamba baju peladang jerkk..ngan tracksuit.. Razz

    minyak jimat,dekat,bini tak kesah sgt..yesss...saya mesti pileyyyyy..yeeaaa cheers

    MBN 2254

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by MBN 2254 on Thu Jan 21, 2010 11:34 am

    nol_kips wrote:bagus..bagus..dekat jerkk..mmg aku selekeh jer ar..pki selipar...ngan helmet ARC magnum aku..hehehehehe Laughing

    Blackmamba baju peladang jerkk..ngan tracksuit.. Razz

    minyak jimat,dekat,bini tak kesah sgt..yesss...saya mesti pileyyyyy..yeeaaa cheers

    saya mesti pileeeey cheers cheers cheers

    meriahkan dataran dengan deretan kips...

    alldisc

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by alldisc on Sat Jan 30, 2010 4:12 pm

    nol_kips wrote:bagus..bagus..dekat jerkk..mmg aku selekeh jer ar..pki selipar...ngan helmet ARC magnum aku..hehehehehe Laughing

    Blackmamba baju peladang jerkk..ngan tracksuit.. Razz

    minyak jimat,dekat,bini tak kesah sgt..yesss...saya mesti pileyyyyy..yeeaaa cheers

    aku pun join sekali. aku pakai safety boot tau! wakakakkaa...

    MBN 2254

    JOM LEPAK DATARAN SHAH ALAM

    Post by MBN 2254 on Wed Feb 17, 2010 4:38 pm

    PENGUMUMAN BUAT SEMUA WARGA KIPS YG KELAPANGAN

    Malam ni 17hb Feb 2010 (Rabu) bertempat di DATARAN SHAH ALAM (1st warung)akan diadakan aktiviti melepak (TTS)
    jam 8.00pm

    saya, hantukatik dah cormform datang

    kalau nak berkaroke (open) pon ader tapi kena pindah port la..
    kat seksyen 7 (kedai makan D'Kampung)

    jom TTS

    khyan6920

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by khyan6920 on Wed Feb 17, 2010 5:03 pm

    MBN 2254 wrote:PENGUMUMAN BUAT SEMUA WARGA KIPS YG KELAPANGAN

    Malam ni 17hb Feb 2010 (Rabu) bertempat di DATARAN SHAH ALAM (1st warung)akan diadakan aktiviti melepak (TTS)
    jam 8.00pm

    saya, hantukatik dah cormform datang

    kalau nak berkaroke (open) pon ader tapi kena pindah port la..
    kat seksyen 7 (kedai makan D'Kampung)

    jom TTS

    saya mesti piley!!!! flower

    aiekempo

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by aiekempo on Wed Jun 30, 2010 12:09 pm

    salam..takder geng2 sebelah area kajang ke?

    helmynyte89

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by helmynyte89 on Sun Jul 04, 2010 2:28 am

    aiekempo wrote:salam..takder geng2 sebelah area kajang ke?

    Kajang....ramai la bro....tambah2 area bangi n ptrajaya....kalau bangi bdk2 GMI pon ada la 3-4 org....
    geng ptrajaya pon ramai da...rajin2 le turun tts....hav fun..

    tempat melepak bangi...aku suggestkan wt kat amerali(seksyen 15 belakang petronas bangi)
    tue tempat lepak dak2 4 stroke...gempak kalau kita beramai2 lepak sana lak....skadar cadangan.

    aiekempo

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by aiekempo on Fri Jul 09, 2010 1:32 pm

    apalagi..jom kita terjah dgn bersopan. muehehheh. tempat deka2 dgn masterskill takde ke..hehhehehee..sambil ngeteh sambil ngelap. mueheh

    helmynyte89

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by helmynyte89 on Fri Jul 09, 2010 3:44 pm

    aiekempo wrote:apalagi..jom kita terjah dgn bersopan. muehehheh. tempat deka2 dgn masterskill takde ke..hehhehehee..sambil ngeteh sambil ngelap. mueheh

    Msterskil xde barang la bro...kptm la sksyen 15...xpon lepak kat tul2 kedai makan dkt dpn kptm... jgnkan mngeteh, mata pon boley tercuci dgn tidak sengajanya...

    kurt2812

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 9:26 pm

    helmynyte89 wrote:
    aiekempo wrote:salam..takder geng2 sebelah area kajang ke?

    Kajang....ramai la bro....tambah2 area bangi n ptrajaya....kalau bangi bdk2 GMI pon ada la 3-4 org....
    geng ptrajaya pon ramai da...rajin2 le turun tts....hav fun..

    tempat melepak bangi...aku suggestkan wt kat amerali(seksyen 15 belakang petronas bangi)
    tue tempat lepak dak2 4 stroke...gempak kalau kita beramai2 lepak sana lak....skadar cadangan.

    mmg aku sokong..port mamak yg frendly-tts la..

    wan tuah

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by wan tuah on Sat Jul 10, 2010 11:16 pm

    helmynyte89 wrote:
    aiekempo wrote:apalagi..jom kita terjah dgn bersopan. muehehheh. tempat deka2 dgn masterskill takde ke..hehhehehee..sambil ngeteh sambil ngelap. mueheh

    Msterskil xde barang la bro...kptm la sksyen 15...xpon lepak kat tul2 kedai makan dkt dpn kptm... jgnkan mngeteh, mata pon boley tercuci dgn tidak sengajanya...

    cantik gak tu..asyik ngeteh je..skali-skala cuci mata jugak...

    Sponsored content

    Re: Cadangan Tempat2 Menarik Melepak

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm