Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Share

    AsTaLaVisTa

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by AsTaLaVisTa on Mon Feb 01, 2010 9:00 pm

    alldisc wrote:aku pun dah lama tak ke kuantan. dulu study kat polisas thn 92-94.

    maybe aku turun dgn wadin. lepas temerloh ikut jalan lama... berhenti kat gangbang gambang!!

    malam lepak TC dgn taman gelora...

    Yer ker bro, gua pun x ex-student polisas gak. Taun 2000. Nak TTS Kat Kuantan ker bro. Allamak...Motot x siap2 lagi. T handle bengkok..Lom repair lagi. Coverset motot penuh ngan simen merah. Lom cat lagi. Bahu patah ari tuh, lom kuat lagi. Accident punya hal. Klau x, kompem gua turun skali.

    Aishmen...Rugi2

    AsTaLaVisTa Bebeh

    Idris Bin Mat Seman

    kippers kuantan

    Post by Idris Bin Mat Seman on Wed Mar 03, 2010 8:57 am

    alop alop org phg/kuantan.apa cite anda semua.harap dapat mengektif kan diri anda dlm forom bab aku nak bincang tang ride jelajah ni.c/point akhir n tempat penginapan d tempat anda.harap dapatlah sesangat kejesama dari anda semua

    Azroy

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by Azroy on Wed Mar 03, 2010 9:25 am

    taklama lagi akupun akan jadi warga kuantan.. tungguuu.... Very Happy

    WRR987

    SALAM ALL BRO KIPPER KUANTAN..

    Post by WRR987 on Wed Mar 03, 2010 12:33 pm

    So So Sori bro..
    Dh lame Xpost apa2 kt trade nie..Hhmm.. Ada bro rancang nk g Kuantan ke?
    Baru Wadin msj suruh survey pnginapn kt area cni,Insya'Allah cuba try test cmne curik2 masa utk all my bro.. tp kne setting jangka bmlm & planning bru dpt nk survey..
    Baru nie kteorg eksiden. Mula2 Gua eksiden ms roadblock.. huhu. Kdg2 trpikir blk mmg lawak. Ms ride balik kje, Bdk Lagenda Xde lesen.. gelabah sgt terus U-Turn hentam Gua kt belakang. Apa lg trlentang la kteorg. Check pnye check org asli daa.. Btl2 dh nk smp dpn roadblock. Jd apa lg la Pak Trafik pn dtg la dgn Kete Wira.. Nsb baik baik pakai fullface n safety gear. Gua dh agk bdk nie lain mcm je bwk moto jd trs slow follow. Tp kne hentam jgk.. Haaduhhh! Abis Mirror kanan tercabut! Cover set calar ckit n Xde la berat sgt (redha). apa2 pn pegang bdk 2 & mintk RM200. Alhamdullillah, bdn bengkak je & duit pn dpt walaupn pd mula pyh jgk.. Selang 2-3 ari, Kwn Guard tmpt kje plk eksiden moto SS tp ok je.. langgar tiang signboard daa.. pas2 nk jd kn sejarah, aku baik aku Kippers Kuantan jgk (Maverick) eksiden ms kteorg nk g minum ptg (OTW nk g tgk ER-6F hehe). Tiba2 Toyolta Wish himpit & bhenti tiba2 trs la Si Shbtku Maverick brlaga.. Abis jgk cover set dia pecah sb jatuh ats tar. Nsb baik aku follow blkng dh jarak klu X.. Aku plk hentam diaorg.. Syukur kteorg selamat tp Cis! Toyolta Wish 2 wt cm Xde apa siap suruh bincng smula dgn husband dia nt.. Sbr je la. Mls nk kecoh2 sb byk Callman myibuk, Lgpn Ppuan mls la kecoh.. Hmm panjang plk post.. Sori Bro Admin..

    Idris Bin Mat Seman

    kippers kuantan

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Mar 04, 2010 1:06 am

    ok bro wrr..nanti gua turun kuantan kita wat tts sebelum g jelajah .pasti gua sampai bersama geng long renjer.sambil pekena kere bakar cicoh colek

    Kipsbaru

    salam..

    Post by Kipsbaru on Thu Mar 04, 2010 10:26 pm

    ade jugak kippers di kuantan ye.. klu turun ktn bole jumpe nih.. sy pun org pahang nih.. org temerloh.. klu2 terjumpe kips merah CCM 2509,pin pin la ckit hehe bru ni terjumpa la koboi gurun,sempat ride ngan bro koboi gurun yang nak ke pekan katenye.. kenal lagi sorg kippers.. Very Happy

    WRR987

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by WRR987 on Thu Mar 04, 2010 11:03 pm

    Kipsbaru wrote:ade jugak kippers di kuantan ye.. klu turun ktn bole jumpe nih.. sy pun org pahang nih.. org temerloh.. klu2 terjumpe kips merah CCM 2509,pin pin la ckit hehe bru ni terjumpa la koboi gurun,sempat ride ngan bro koboi gurun yang nak ke pekan katenye.. kenal lagi sorg kippers.. Very Happy

    Salam Bro,
    Orait je klu turun Ktn bgtau la.. Klu free boleh je minum2. Skg nie slalu kuar dgn Maverick la. Kteorg pn knl dlm forum nie jgk bro.. Ptg td nmpk 2 kipper hitam plat wilayah tp Xsempat kejor sb gua naik kete td..

    WRR987

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by WRR987 on Thu Mar 04, 2010 11:05 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:ok bro wrr..nanti gua turun kuantan kita wat tts sebelum g jelajah .pasti gua sampai bersama geng long renjer.sambil pekena kere bakar cicoh colek

    Salam Bro,
    Orait.. Xde hal. Turun Calling2 la.. Klu free beres je.

    carlnain

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by carlnain on Tue Mar 30, 2010 3:45 am

    Kippers2 Kuantan , aku merge kan trit ni n ubuh nama baru kepada Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Harap2 korang2 leh kembali xtive , sepi sgt trit ni bro2.... sunny sunny


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wadin

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by wadin on Mon Apr 12, 2010 10:07 am

    salam kawan2....
    sapa Kipper kat kuantan Sila p.m aku tel no?
    Aku plan nak turun sana? Very Happy
    Nak gi makan nasi lemak simple je Laughing

    terimakasih
    Kuantan

    ranjau_berduri

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by ranjau_berduri on Mon Apr 12, 2010 12:26 pm

    wadin... aku nak pollow leh???

    ranjau_berduri

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by ranjau_berduri on Tue Apr 13, 2010 1:38 pm

    1 MEI aku nak trun Kuantan... ade sape2 geng kuantan yg free???? tts????

    deen325

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by deen325 on Wed Apr 14, 2010 11:06 am

    wadin wrote:salam kawan2....
    sapa Kipper kat kuantan Sila p.m aku tel no?
    Aku plan nak turun sana? Very Happy
    Nak gi makan nasi lemak simple je Laughing

    terimakasih
    Kuantan

    Salam..
    haaa... otai... kippers pantai timur dah bersuara..
    hehehe..

    deen325

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by deen325 on Wed Apr 14, 2010 11:07 am

    ali_wng wrote:1 MEI aku nak trun Kuantan... ade sape2 geng kuantan yg free???? tts????

    one day ride ker..??
    ngapa tak stay.. ari ahad baru balik..

    klu tak tido hotel pun.. pakat ramai2 tido masjid..
    hehehe

    ranjau_berduri

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by ranjau_berduri on Wed Apr 14, 2010 4:40 pm

    yuop... one day ride... nak compomkan brape jarak petrol pam bile geng kippers ride jelajah selatan.... senang nanti...

    Maverick

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by Maverick on Mon May 10, 2010 12:25 pm

    Kipper Pantai Timur! 12hb Jun 2010 ni FREE tak??

    Idris Bin Mat Seman

    kawasakikips owner kippers pantai timur

    Post by Idris Bin Mat Seman on Mon May 10, 2010 4:57 pm

    salam semua kippers pantai timur.harap semuanya free pada 12-6 ni.jelajah kips
    akan tiba d tempat anda masa mbee petang kot,pukul 4.apa2 pun aku akan
    roger maverick dari masa ke semasa merangkap encas kippers kuantan.
    sekian.

    Maverick

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by Maverick on Tue May 11, 2010 7:10 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:salam semua kippers pantai timur.harap semuanya free pada 12-6 ni.jelajah kips
    akan tiba d tempat anda masa mbee petang kot,pukul 4.apa2 pun aku akan
    roger maverick dari masa ke semasa merangkap encas kippers kuantan.
    sekian.
    Alamak dah naik jd encas ke sy?? huhu.. TTS pun 2 biji ZX je kat kuantan ni.. geng2 lain ader tp ramai yg lone rider kat ktn ni.. sebelum ni sy pun lone rider gak.. tp sejak jumpa bro WRR789 ader la mini TTS sekali sekala ( 2 biji zx je.. huhu )...

    Sory la bro Idris... satu berita yg mendukacitakan jugak la... mgu yg bro nak jelajah tu 12hb Jun, kebarangkalian sy tak dapt nak join, disebbkan kehendak tugas yg tak boleh di elak.. sy pd hari tu terpaksa bertugas di luar kawasan pahang... berita ni pun baru2 ni je sy dapat info dr boss.
    Tp bro pun phm kan? Keja dgn ATM ni tarikh ops tu dah sebut, tp tak muktamad lagi.. bole jd JADI, bole jd TAK JADI.. andai kata sy masih di Ktn pada 12hb tu, mmg sy bole join la..
    Pendek kata buat masa skang ni sy pun tak pasti bole join jelajah bro tu...
    So, mintak maaf la bro kalo berita ni mengecewakan.. tp rasanya ader lagi rider2 yg asal Kuantan ni yg bole jd guide.. bro (Eddy) WRR789 tu pun jadual dia tak tentu.. tp dia pun org gomen gak..

    Anyway, kalo ader perubahan nanti sy akan info..

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by kurt2812 on Sat Jul 17, 2010 4:04 am

    hallloooo!!! guano puok2 kito/!!! kawe dok kb le ni boh!!

    AsTaLaVisTa

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by AsTaLaVisTa on Sat Jul 17, 2010 10:43 am

    kurt2812 wrote:hallloooo!!! guano puok2 kito/!!! kawe dok kb le ni boh!!
    Bereh boh..Kawe nok gi KB pah ceroh la dok sapa2. Muto kawe dok siak pah sudoh...

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 7:40 pm

    bump!! kippers kelantan!!

    teodolit @ ishak

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by teodolit @ ishak on Tue Aug 10, 2010 9:59 pm

    Salam,
    sy newbie here...
    Bleh join tak ?

    Nama : Ishak @ Teodolit
    Lokasi : Keratong 3
    No. Plate : JHK 3612 (Hijau)
    No. HP : 012-4524614
    email : kura_kura.teodolit@yahoo.com.my

    Razz Razz Razz Razz

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by kurt2812 on Mon Aug 16, 2010 10:14 pm

    teodolit @ ishak wrote:Salam,
    sy newbie here...
    Bleh join tak ?

    Nama : Ishak @ Teodolit
    Lokasi : Keratong 3
    No. Plate : JHK 3612 (Hijau)
    No. HP : 012-4524614
    email : kura_kura.teodolit@yahoo.com.my

    Razz Razz Razz Razz

    sini bkan intro bro..haha..
    ore klate ko??

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by mambang on Mon Aug 16, 2010 11:02 pm

    kurt2812 wrote:bump!! kippers kelantan!!
    Kippers Kelantan ramai tapi semua dok KL..

    teodolit @ ishak

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by teodolit @ ishak on Mon Aug 23, 2010 9:32 pm

    mambang wrote:
    kurt2812 wrote:bump!! kippers kelantan!!
    Kippers Kelantan ramai tapi semua dok KL..

    mambang, apsal gambo kat siggy ni xde dlm tread TTS MALAKA..
    aku baru perasan kat sini.. machonye aku duk paling hujung..
    sape ek baring kt tengah2 tu ?

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner Kippers Pantai Timur

    Post by Sponsored content Today at 9:50 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:50 am