Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    den punyo gallery

    Share

    mira_buruk

    den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:01 pm

    Salam...

    Sajo nak share samo2.... muto buruk den dan pic2 berkaiatan dlm jentera 2 roda ni... .


    Ini lah den.... mira_buruk @ SAM

    Oppppssssss bukan ni silap dahhhhhhhhhhhhhhhhh


    hah... ni baru betul, tak handsome pun.....

    Dan yg ni lak, gongdrong belaan kegunaan harian den...

    Buruk aje.... TZR 100...hehehe.. @ Sport 2 dahhhhh


    Last edited by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 1:24 pm; edited 1 time in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:01 pm

    booking

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:02 pm

    Gambo2 yg berkaitan dgn permotoran


    2008

    Ni masa tahun lepas@2008 dgn MBC Racing Team... rider dia Nerd @ Aqmal dengan TZM Karat @ Ayob ( antara yg den suspek dan byk beri tunjuk ajar dlm sukaan bermotor ni )


    - Ni dengan Nerd masa ni Round 2, Kawa Cub MSS 2008.... moto pun kaler standart lagi, mesin pun kira2 stok stage 1 lagi modi dia.....



    - Ni lak masa Round 5, Kawa Cub 2008 @ Sapport Race Maoto GP 2008.... Race masa ni ler Ayob dapat No. 2... punye ler den seronok


    2009

    Yg ni lak dgn Nerd @ MBC Racing Squad bagi tahun 2009.... Bikerz Mag 150, MSS 2009. Tahun ni den masih kekal dgn Nerd... n team den sendiri itu NSRM RT.


    - Ni Moto Nerd untuk tahun 2009... sedikit perubahan dilakukan bersesuai dgn peningkatan skill dia... timing skrg dah 1.20:+++... kalo tak silap


    - Biase ler...post sebelah rider..... hehehehe....


    Last edited by mira_buruk on Tue Jun 15, 2010 2:24 pm; edited 7 times in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:02 pm

    Ni lak..... koje part time den.... alah cr duit poket lebih sikit sambil2 tolong member2. Alah buat kat umah hujung2 minggu ajo.












    biasa ler bila pakai moto tu byk ragam dia...... kebanyakan restore mesin balik termasuk ler gak yg menaik taraf just nak bg sedap.... pomen kat umah aje, ilmu pun tak cukup lagi


    Last edited by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:55 pm; edited 1 time in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:02 pm

    Termasuk ler juga khidmat teknikal dlm race MSS, apa lagi kalo tak jadi krew...



    entah apo lah den godek tu.....


    Ni dgn moto NSRM RT bagi Round 1-3, Bikerz Mag 150, MSS 2009 dgn rider Red.... kalo tak silap raso nyo, maso ni Trek Day MSS... buat kali pertama moto turun utk setting kat trek utk MSS tahun ni.




    Yg sebelah tu moto Wak masa round 1.....



    Last edited by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 1:23 pm; edited 1 time in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:03 pm

    Ni lak hobi den.... tak dapek bg moto laju, den modi yg ni lak nak bagi laju


    Jahanam gak duit den layan menatang alah ni.... kateny baru RM 30.00 bila dah modi cecah gak ler RM 100++... laju gak beb + handling mantap...
    Kanak2 dewasa kata mak den....

    dulu rajin gak main dgn geng2 kate... skrg dah slow, tp layan gak kalo ade kaki...
    R/C ni kocik aje... skala 1/32 aje... kira mcm indoor ler...

    Selain tu ado gak kumpul model kareta mcm Hot Wheel dgn Model Motor...
    tak dpt yg betul, model punye pun jadi ler


    Last edited by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 1:41 pm; edited 1 time in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Tue Oct 06, 2009 12:04 pm

    hehehehehe.... jgn marah ahhhhhh




    Last edited by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 10:43 am; edited 1 time in total

    doctor kura-kura

    Re: den punyo gallery

    Post by doctor kura-kura on Wed Oct 07, 2009 12:00 am

    i like den... Laughing Laughing

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 11:51 am

    .


    Last edited by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 4:01 pm; edited 1 time in total

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 12:40 pm

    ni baru betoi2 sifu...... cheers cheers cheers

    terbukti d litar n bengkel umah je ...... Laughing Laughing Laughing
    sokong semangat sukan permotoran ko Mira.....
    betoi2 serious main moto... cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 12:59 pm

    Aisey, jgn itu mcm Carl

    den bukan sifu, siput ke apa, tak pernah dlm diri ni rasa mcm tu
    Kalo betul nak tau sapa sifu ... ni sifu-sifu nye

    TZM Karat, Nerd, Kurt, Is, Where, WaktanDUKE

    joki TZM boleh, NSR boleh, KIPS pun boleh punye

    dia org ni ler byk beri tunjuk ajar... lagipun dia org ni regular trek n rider MSS .

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 2:15 pm

    mira_buruk wrote:Aisey, jgn itu mcm Carl

    den bukan sifu, siput ke apa, tak pernah dlm diri ni rasa mcm tu
    Kalo betul nak tau sapa sifu ... ni sifu-sifu nye

    TZM Karat, Nerd, Kurt, Is, Where, WaktanDUKE

    joki TZM boleh, NSR boleh, KIPS pun boleh punye

    dia org ni ler byk beri tunjuk ajar... lagipun dia org ni regular trek n rider MSS .

    CITE2 + gAMBOR2 GAK BRO ..... Wink Wink

    amacam , Dah angkat ke ZX RR beb ??
    asyik buat pomen moto org je , x cukup2 lagi duet tabung 2 ???.... lol!


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 2:49 pm

    InsyaAllah... ade nnt bro Carl

    Buat moto tu just tolong kawan2 coz bukan semua org tau bab NSR @ 2 stroke ni
    repair tu mmg semua pomen boleh buat, tp setiap model tu ade keistimewaan dia
    sama gak mcm TZM, KIPS....

    harga pun kawan2 ler.... alah just buat duit tambah aje sambil layan minat ni.

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 3:13 pm

    nak tambah lagi ke bro Carl ?

    kacang

    Re: den punyo gallery

    Post by kacang on Wed Oct 07, 2009 3:22 pm

    - TZR 250 SP @ 3MA
    - Antara hadiah dari mem den.... ( masa tu ingat dia main2 )
    - Masih kekal lagi hak milik den, coz proses penjualan belum selesai.
    - Jual pasal dpt izin mem coz tak sanggup dah nak bela, kalah toyol hisap darah

    idaman sejak dari bangku sekolah lg..

    meleleh air liur tgk..

    caya la bro..

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 3:56 pm

    baik bro lap aje air liur tu.....
    lupakan aje niat tu... cr model lain aje.... azab bro pakai

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 4:02 pm

    mira_buruk wrote:nak tambah lagi ke bro Carl ?

    Kasi Tambah pict lagi bro kalo ada ,

    pict TOK DALIK PKI SARUNG PUTIH , topi merah X YAH LA..... Laughing Laughing
    tu buat simpanan sendiri jela..... Laughing Laughing

    pict trek dan sewaktu dgnnya bagus tuk renungan bakal2 rider .
    leh belajar n menaikkan semangat diorg tuk main trek dan mengasah bakat
    d tempat yg betoi ...... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 4:09 pm

    Yang mana, yg ni ke?


    Opppppppssssssssssssssssssssss

    I'm soriiii kengkawan

    Masih sempat lagi nak mohon Maaf zahir Batin

    - dah lamo dah den pakai ZX ni.... second hand ajo, std kilang aje

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 4:13 pm

    mira_buruk wrote:Yang mana, yg ni ke?

    Opppppppssssssssssssssssssssss

    I'm soriiii kengkawan

    Masih sempat lagi nak mohon Maaf zahir Batin

    - dah lamo dah den pakai ZX ni.... second hand ajo, std kilang aje

    nak aku tolong post ke pict TOK DALIK ??

    ceh tertipu aku , ckp baru nak beli..... Mad Mad Mad
    lawala moto , x kan moto pomen standed gaban ..... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kacang

    Re: den punyo gallery

    Post by kacang on Wed Oct 07, 2009 4:22 pm

    mira_buruk wrote:baik bro lap aje air liur tu.....
    lupakan aje niat tu... cr model lain aje.... azab bro pakai

    ari tu ade tgk yg dry clutch nye, dkt 20k gak..
    3ma ni ngn rgv 250 mne best??
    parts mane yg senang dapat??

    saje tanye, minat sgt moto2 mcm ni nak2 rz ngn double r..
    adoi mahal nye..
    rd350 pn da belas..

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 4:36 pm



    Last edited by mira_buruk on Tue Jun 15, 2010 2:26 pm; edited 1 time in total

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 4:46 pm

    ^^^^^^^^^^^^^^^^
    handling corner , mana yg best bro ?
    honda ke kawa ??

    tambah lagi pict bro , memang ni tpt letak pict ni ...nama pon gallery


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nekman

    Re: den punyo gallery

    Post by nekman on Wed Oct 07, 2009 4:52 pm

    mira_buruk wrote:Aisey, jgn itu mcm Carl

    den bukan sifu, siput ke apa, tak pernah dlm diri ni rasa mcm tu
    Kalo betul nak tau sapa sifu ... ni sifu-sifu nye

    TZM Karat, Nerd, Kurt, Is, Where, WaktanDUKE

    joki TZM boleh, NSR boleh, KIPS pun boleh punye

    dia org ni ler byk beri tunjuk ajar... lagipun dia org ni regular trek n rider MSS .

    Hmm.. sifu sifu nih suma dah pernah pakai TZM, NSR, KIPS..
    Dan baru? nih waktanDuke nak beli kips juga...
    maksudnya kips nih lebih baguihhh lar dari TZM & NSR nih..

    Share lar ngan kenkawan aper beze tiga bijik moto nih... dan aper yang buat KIPS lebih bestttt...

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 5:08 pm

    nekman wrote:
    Hmm.. sifu sifu nih suma dah pernah pakai TZM, NSR, KIPS..
    Dan baru? nih waktanDuke nak beli kips juga...
    maksudnya kips nih lebih baguihhh lar dari TZM & NSR nih..

    Share lar ngan kenkawan aper beze tiga bijik moto nih... dan aper yang buat KIPS lebih bestttt...



    Uikssss jgn cakap itu macam bro....
    kasi pakai semua muto tu dulu baru bagi komen




    - Ayob, Is Otai TZM bro.... Batu 3, punye zaman sapa tak kenal, ni bukan sembang tin kosong, ting tong ting tong, dok kelentong. Dia pakai ZX coz nak main MSS, kategori yg ade cuma masa tu, Kawa Cub aje...so dia pun bertukar arah ke ZX

    - Kurt , Otai NSR SP.... pakai ZX hanya utk race MSS aje, coz jentera tu yg di sediakan oleh Team dia... Still ade TZM dll

    - WaktanDUKE... nak ambik ZX pasal dah ade NSR.... nak buat pakai g koje, lagi pun model baru, ragam tak byk, part pun masih byk....

    - Den pakai, pasal kena racun dgn otai2 ni ler.... pada hal dah ade TZM dgn NSR, just buat layan trek...

    HANDLING
    1. TZM
    2. NSR SP
    3. Cyclone

    POWER ( Stok Kilang )
    1. NSR SP
    2. Cyclone
    3. TZM

    p/s : itu cuma pendapat den dan komen org2 yang arif pasal jentera2 tu, tak semestinye tepat






    Last edited by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 4:02 pm; edited 1 time in total

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 5:13 pm

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    kira2nya zx ni kureng bagusla .....x tersenarai dlm handling n power ..... Crying or Very sad Crying or Very sad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: den punyo gallery

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am