Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    den punyo gallery

    Share

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 5:18 pm

    carlnain wrote:^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    kira2nya zx ni kureng bagusla .....x tersenarai dlm handling n power .....

    bukan tak bagus.... bukan tak best....
    ni just komen dari aspek menyeluruh......
    tu pasal den dok kobar... kasi rasa model 2 tu dulu baru komen

    ZX ni kelebihan pasal dia model baru, mesin masih baru... coz yg lain tu semua dah di tamatkan pengelurannya... jgn salah paham bro Carl

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Wed Oct 07, 2009 5:24 pm

    mira_buruk wrote:
    carlnain wrote:^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    kira2nya zx ni kureng bagusla .....x tersenarai dlm handling n power .....

    bukan tak bagus.... bukan tak best....
    ni just komen dari aspek menyeluruh......
    tu pasal den dok kobar... kasi rasa model 2 tu dulu baru komen

    ZX ni kelebihan pasal dia model baru, mesin masih baru... coz yg lain tu semua dah di tamatkan pengelurannya... jgn salah paham bro Carl

    gurau kasar je beb .....kalo ikot power SP n Cyclone memang raja .tgk jela kuasa kuda dia


    handling aku setuju sgt TZM .... Laughing condipen je corner.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 07, 2009 5:43 pm


    - IZMI @ IS beraksi masa menggunakan TZM


    - TZM Karat @ Ayob beraksi menggunakan TZM


    - IS dgn TZM Karat.. side by side....



    - KURT sedang beraski menggunakan NSR SP



    Last edited by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 6:32 pm; edited 3 times in total

    kacang

    Re: den punyo gallery

    Post by kacang on Wed Oct 07, 2009 5:48 pm

    tapi sayang model-model ni tak dikeluarkan menyeluruh kat serata dunia..

    yg ade pn indon, thai ngan filipina..

    tp bagus gak tak menyeluruh pengeluaran de, kalu tak melantun arge nye..

    huhu..

    mesti kalu baru same macam amek ap125 baru..
    belas2 ribu..

    kipas

    Re: den punyo gallery

    Post by kipas on Wed Oct 07, 2009 7:26 pm

    vespa tarak???vespa pon 150 gak pe!!!kelajuan vespa yg paling laju pernah dicatatkan dlm malaya 175kmh....meter speed trap polis...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 10:41 am

    hahahahaha... Faiz kantoi...
    kira KRR bertapa ZX di dlmnye....

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 11:16 am

    .


    Last edited by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 4:03 pm; edited 1 time in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 11:20 am

    alldisc wrote:
    weii jgn ckp camtu kat sini. aku biler tgk gambar2 otai sam ni terasa diriku begitu kecil sekali...
    kecil dan rendah... tak setanding dgn otai2 lumba.

    Takde apa yg nak di banggakan bro...den samo aje dgn org lain
    berdarah merah gak..... sama macam bro
    cuma ingin berkongsi pengalaman dengan semua....
    coz masing2 punye pengalaman tersendiri....... dan ini adalah pengalaman den dalam dunia 2 roda ni.....

    alldisc

    Re: den punyo gallery

    Post by alldisc on Thu Oct 08, 2009 11:37 am

    mira_buruk wrote:
    alldisc wrote:
    weii jgn ckp camtu kat sini. aku biler tgk gambar2 otai sam ni terasa diriku begitu kecil sekali...
    kecil dan rendah... tak setanding dgn otai2 lumba.

    Takde apa yg nak di banggakan bro...den samo aje dgn org lain
    berdarah merah gak..... sama macam bro
    cuma ingin berkongsi pengalaman dengan semua....
    coz masing2 punye pengalaman tersendiri....... dan ini adalah pengalaman den dalam dunia 2 roda ni.....

    waduh bila otai cakap macam ni punya merendah diri, terasa semakin kerdil!

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 12:02 pm

    alldisc wrote:
    waduh bila otai cakap macam ni punya merendah diri, terasa semakin kerdil!

    Den bukan otai ler bro Alldisc... masih mude remaje gitu
    kan den dah kobar... den samo macam bro gak.... takdo apao yg nak dilebihkan
    nak mengajar... jauh sekali.... ilmu ni sebear kuman aje
    nak kata Otai.... ramai nuhhhh kat luar tu...
    Den tak pernah rasa diri ni bagus ke apa.... coz kita ni tetap sama.... sampai masa akan dijemput jua....

    Bro Alldisc sebagai yg lebih berumur dan juga Wadin, lagi den respek, usia mematangkan seseorang itu.....

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Thu Oct 08, 2009 12:58 pm

    wahhhhh!!! kawasakikips.com tak de antor wakil ke??? aku dgr tok batin kelawang asik mengadu je bnyak sgt kips training kat atas nun.... ingatkan training utk MSS... rupenye........

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 1:12 pm



    busuk


    Last edited by mira_buruk on Tue Jun 15, 2010 2:29 pm; edited 2 times in total

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Thu Oct 08, 2009 1:14 pm

    zx jalan2 bawak awek @ mem ok la... pegi ulang alik keje ok jgk... tapi kat trek.... huh.... tak sesuai utk beginner @ amatur... Neutral

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Thu Oct 08, 2009 1:17 pm

    dah dah dah.... balik umah.. dah tgh hari dah ni... mak kau tak bagi main panas... nanti hitam... ekau tak bayar duit server nak upload pic bnyk2 kat sini pulak... karang penuh memori server kawasakikips.com sapo nak menjawab??? balik!!! BALIKK!!!!

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 1:19 pm

    wuekkkkkk

    iyo lah... den balik lah ni, ari mak den masak lauk apo Sepat?

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Thu Oct 08, 2009 1:21 pm

    mira_buruk wrote: wuekkkkkk

    iyo lah... den balik lah ni, ari mak den masak lauk apo Sepat?

    mak kau masak pucuk ubi jo... suruh kau diet laie.. baru boleh podium MOTO GP ujung bulan ni... wakakakaka!!! cyclops

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Oct 08, 2009 1:35 pm

    sepat wrote:
    mak kau masak pucuk ubi jo... suruh kau diet laie.. baru boleh podium MOTO GP ujung bulan ni... wakakakaka!!!

    Cehhhh, pucuk ubi aje, sambal belacan takde ? podium.... hahaha... mimpi ler woi...bangun Sepat, bangun...

    Sikit je Sepat... nak post kenangan kat Klawang.. berjumpa geng Kips...

    - masa ni masing2 dok tgk Vespa layan Klawang... ( mana Kipas ).... melopong semua




    - Masa 15 Julai 2009.... jumpo Awin, Dol, Azroy & lg sorang tak ingat.... masa dewa bukit MAT SP pun ade


    - Apa lagi den pun ambik berkat sambil bergaya atas moto dewa bukit MAT SP

    azzo

    Re: den punyo gallery

    Post by azzo on Thu Oct 08, 2009 11:19 pm

    patut ler masa duduk sesama kat wong solo aku dah terasa auranya,kan aku ckp aku pernah nampak ko trek day,,tipu yer,??

    Hahaha,welcome sifu sifu semua,dapat la aku menambahkan ilmu yg tak seberapa ni

    Sifu sifu ko sama ngan aku la,,kurt,ayob,nerd

    Nak belajar ngan waktanduke,sam miraburuk 31 ngan sepat pulak,

    Sila beri tunjuk ajar SIFU !!! Hehehe,semangat ni

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Fri Oct 09, 2009 9:53 am

    azzo wrote:patut ler masa duduk sesama kat wong solo aku dah terasa auranya,kan aku ckp aku pernah nampak ko trek day,,tipu yer,??

    Hahaha,welcome sifu sifu semua,dapat la aku menambahkan ilmu yg tak seberapa ni

    Sifu sifu ko sama ngan aku la,,kurt,ayob,nerd
    Nak belajar ngan waktanduke,sam miraburuk 31 ngan sepat pulak,
    Sila beri tunjuk ajar SIFU !!! Hehehe,semangat ni


    Hehehehe... masa mula2 reg terkezut, ramai sungguh sifu kat sini
    tu yg den buat keputusan begini......

    mana ade aura2 ni Sifu Azzo..... den dah kobar den biaso ajo, kentut pun busuk
    mmg kita pernah bersua di dalam trek ... coz situasi den di blok masa kuar Turn 11 masih sedar di ingat..... tak payah nak belajo dgn den.... awak tu yg SIFU... den yg patut belajo dgn ko...den layan trek just for fun.... skill masih level bawahan....


    Last edited by mira_buruk on Fri Oct 09, 2009 10:01 am; edited 1 time in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Fri Oct 09, 2009 10:00 am

    skido wrote:
    sepat wrote:zx jalan2 bawak awek @ mem ok la... pegi ulang alik keje ok jgk... tapi kat trek.... huh.... tak sesuai utk beginner @ amatur...

    sepat..kalau wat jadi motor berhias pun ok jugak kan zx ni..
    uhuhuhuhu..
    cmne maksud tak sesuai utk beginner @ amatur kalau kat trek..
    tanye nak tahu pendapat jek..
    sy baru nak berjinak2..

    Aisey bro Skido yg lagi EXPERT pun dok bertanya org yg amatur ke?
    maksud Sepat...coz den tau apa yg dimaksudkan coz dia dah rasa.... ( hahahahaha nasib baik ko kalo tak... )
    ZX 150 ni boleh dikatakan liar......

    1. mesin baru... power still tak loose ( lebih2 lg makenikal PV, mmg liar )
    2. kelemahan dr handling, mudah 'tank slap'
    3. sedikit ringgan pada bahagian belakang


    3 faktor di atas yg merujuk kepada maksud Sepat.... masalah tersebut tak di pertingkatkan..... leka.... AWAS... mudah menerima kecelakaan event moto std ataupun kegunaan harian.

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Fri Oct 09, 2009 10:35 am

    mira_buruk wrote:
    skido wrote:
    sepat wrote:zx jalan2 bawak awek @ mem ok la... pegi ulang alik keje ok jgk... tapi kat trek.... huh.... tak sesuai utk beginner @ amatur...

    sepat..kalau wat jadi motor berhias pun ok jugak kan zx ni..
    uhuhuhuhu..
    cmne maksud tak sesuai utk beginner @ amatur kalau kat trek..
    tanye nak tahu pendapat jek..
    sy baru nak berjinak2..

    Aisey bro Skido yg lagi EXPERT pun dok bertanya org yg amatur ke?
    maksud Sepat...coz den tau apa yg dimaksudkan coz dia dah rasa.... ( hahahahaha nasib baik ko kalo tak... )
    ZX 150 ni boleh dikatakan liar......

    1. mesin baru... power still tak loose ( lebih2 lg makenikal PV, mmg liar )
    2. kelemahan dr handling, mudah 'tank slap'
    3. sedikit ringgan pada bahagian belakang


    3 faktor di atas yg merujuk kepada maksud Sepat.... masalah tersebut tak di pertingkatkan..... leka.... AWAS... mudah menerima kecelakaan event moto std ataupun kegunaan harian.

    bagi den kips ni di ibaratkan seperti jembalang tanah yg rakus... susah nak handle, power and berat chassis tak balance... bnyak mengorbankan ciri2 keselesaan bg menambah kelajuan.. tu yg motor ni tak sesuai bg beginner mcm den ni... Bile den reg kat forum kips ni, den terkejut ramai yg otai2 sifu2 kat sini boleh handle kips mcm handle basikal BMX... tabik spring 2 belah tgn la...

    bagi den motor yg sesuai adalah motor yg mampu dikuasai... maklumlah den nih masih mengeja dlm sukan motor nih... KIPS bg den hanyalah bg org yg dah otai, sifu dan power... (den ado kips tapi buek jalan2 je.. tak berani nak meliar bersama nya, std den moto cupchai je) Crying or Very sad

    azzo

    Re: den punyo gallery

    Post by azzo on Fri Oct 09, 2009 10:42 am

    mira_buruk wrote:
    azzo wrote:patut ler masa duduk sesama kat wong solo aku dah terasa auranya,kan aku ckp aku pernah nampak ko trek day,,tipu yer,??

    Hahaha,welcome sifu sifu semua,dapat la aku menambahkan ilmu yg tak seberapa ni

    Sifu sifu ko sama ngan aku la,,kurt,ayob,nerd
    Nak belajar ngan waktanduke,sam miraburuk 31 ngan sepat pulak,
    Sila beri tunjuk ajar SIFU !!! Hehehe,semangat ni


    Hehehehe... masa mula2 reg terkezut, ramai sungguh sifu kat sini
    tu yg den buat keputusan begini......

    mana ade aura2 ni Sifu Azzo..... den dah kobar den biaso ajo, kentut pun busuk
    mmg kita pernah bersua di dalam trek ... coz situasi den di blok masa kuar Turn 11 masih sedar di ingat..... tak payah nak belajo dgn den.... awak tu yg SIFU... den yg patut belajo dgn ko...den layan trek just for fun.... skill masih level bawahan....

    apa jadi kat turn 11?

    kenapalah rider rider otai otai ni merendahkan diri ibarat bumi tapi ilmu ibarat langit cheers

    tunjukkanlah,dapat ler berkongsi ilmu dan memperbaiki kelemahan sesama kita Very Happy

    yang pasal kelemahan zx senang tank slap memang terasa,macam nak terbang oo bila kena Evil or Very Mad

    Azroy

    Re: den punyo gallery

    Post by Azroy on Fri Oct 09, 2009 11:09 am

    Skido tergolek baru2 ni pasal tank slap kat turn 16 semasa nak isi minyak.. itulah masaalah kips ni.. agak2 kalau pasang demper boleh tak sifoo MIRA??

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Fri Oct 09, 2009 12:24 pm

    Azroy wrote:Skido tergolek baru2 ni pasal tank slap kat turn 16 semasa nak isi minyak.. itulah masaalah kips ni.. agak2 kalau pasang demper boleh tak sifoo MIRA??

    Sori bro Azroy... bg den tidak layak utk sifu2 tu... Sifu Azzo masih den raspek
    Kalo turn 16 tu rasa kat trek Laguna Seca kot ..... coz Sepang ade 15 aje...
    Dah ler tu tank slap masa ini minyak ..... hebat ... isi minyak pun sampai tank slap
    tu pasal segan den kat sini.....

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Fri Oct 09, 2009 12:32 pm

    mira_buruk wrote:
    Azroy wrote:Skido tergolek baru2 ni pasal tank slap kat turn 16 semasa nak isi minyak.. itulah masaalah kips ni.. agak2 kalau pasang demper boleh tak sifoo MIRA??

    Sori bro Azroy... bg den tidak layak utk sifu2 tu... Sifu Azzo masih den raspek
    Kalo turn 16 tu rasa kat trek Laguna Seca kot ..... coz Sepang ade 15 aje...
    Dah ler tu tank slap masa ini minyak ..... hebat ... isi minyak pun sampai tank slap
    tu pasal segan den kat sini.....

    TURN 16??? (ini macam turn nak masuk pitt stop je... hehehe Question ) dasat la tuh kalau boleh ride sampai tank slap... tabik!!! Shocked

    Sponsored content

    Re: den punyo gallery

    Post by Sponsored content Today at 9:52 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:52 am