Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    den punyo gallery

    Share

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Fri Oct 09, 2009 12:36 pm

    azzo wrote:
    apa jadi kat turn 11?

    kenapalah rider rider otai otai ni merendahkan diri ibarat bumi tapi ilmu ibarat langit

    tunjukkanlah,dapat ler berkongsi ilmu dan memperbaiki kelemahan sesama kita
    yang pasal kelemahan zx senang tank slap memang terasa,macam nak terbang oo bila kena

    Ada apa kat turn 11.... bior ler den simpan tp apo yg den ingat ZX tu berwarna merah

    Bukan nak merendah diri ke apa.... takde apa yg nak dilebihkan

    Lupo den sebut pasal aura masa kat buka pose ari tu... rasa mcm ade, tapikan Sifu Azzo... .. aura yg sifu rasa tu bukan aura special tapi aura biasa2 aje.... coz kalo tak silap den ado terkentut maso tu....

    ilmu ni pun baru seco'et ( kata org melaka ), nak kongsi pun segan.... ni nak buka topik ni pun den pikir byk kali... ( kot... sifu2 marah ke ), apatah lagi nak memberi tunjuk ajar. tapi kalo nak gak boleh, takat basic2 tu boleh ler serba sikit, tu pun mcm biasa... den tak jamin kalo tak menjadi

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Fri Oct 09, 2009 12:45 pm

    Azroy wrote:
    Alah Sifoo Mira ni.. Jgn la merendah diri sangat.. Kalau nak tahu, bro skido tak jatuh kat track sepang, dia jatuh kat track seri kembangan.. Muahahahaaaa..

    Terus terang Bro Azroy.....
    den tak berminat bro bg den sifu2 ni...
    bukan pasal apa bro Azroy... ilmu kat dada ni belum pun baru sebeso kuman
    Den kentut pun busuk... tp tak selalu lah..., berdarah merah gak, makan nasi gak
    den manusia biasa aje bro Azroy.. plzz ekkk,


    apo yg den dpt dan den raso rezeki ni.... den bersyukur kepada Nya.
    tak salah rasanye kita kongsi sama2 minat ni.... tak niat nak tunjuk pandai ke apa... peace

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Fri Oct 09, 2009 12:58 pm

    pada yg pake YYPang buat daily use mmng gua respect la... !!! tabik!!! otai dan sifu je mampu handle binatang buas nih setiap masa

    Azroy

    Re: den punyo gallery

    Post by Azroy on Fri Oct 09, 2009 1:15 pm

    sepat wrote:pada yg pake YYPang buat daily use mmng gua respect la... !!! tabik!!! otai dan sifu je mampu handle binatang buas nih setiap masa

    Apakah maksud mu wahai tuan hamba? apakah yang ada pada YYP ini?? Kelebihan serta kekurangan padanya?

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Fri Oct 09, 2009 1:20 pm

    Azroy wrote:
    sepat wrote:pada yg pake YYPang buat daily use mmng gua respect la... !!! tabik!!! otai dan sifu je mampu handle binatang buas nih setiap masa

    Apakah maksud mu wahai tuan hamba? apakah yang ada pada YYP ini?? Kelebihan serta kekurangan padanya?

    bukankah ianya menambahkan keliaran mesin zx??? juga menambahkan nafsu serakahnya??? poket pemiliknya juga harus senantiasa tebal.... (spare part zx ni bukan murah wooo....!!)

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Fri Oct 09, 2009 1:26 pm

    ade duit, ade moto, ade minat pergi lah trek... usah dilayan sgt kelawang... nanti tok batin sumpah jadi durian musang king... elok je tergolek kat dlm longkang.. kalau elok lagi tak pe, kalau dah busuk baru jumpe??? sapo yg susah...?? mereka dan keluarga mereka..

    moral of the story - jgn bazirkan pelaburan anda yg beriban hanya pada hi way dan jalan2 biasa... bawak la ke trek.. asah bakat... untung2 petronas sprinta tarik jadi rider... hehehe

    Azroy

    Re: den punyo gallery

    Post by Azroy on Fri Oct 09, 2009 1:32 pm

    sepat wrote:
    Azroy wrote:
    sepat wrote:pada yg pake YYPang buat daily use mmng gua respect la... !!! tabik!!! otai dan sifu je mampu handle binatang buas nih setiap masa

    Apakah maksud mu wahai tuan hamba? apakah yang ada pada YYP ini?? Kelebihan serta kekurangan padanya?

    bukankah ianya menambahkan keliaran mesin zx??? juga menambahkan nafsu serakahnya??? poket pemiliknya juga harus senantiasa tebal.... (spare part zx ni bukan murah wooo....!!)

    Janganlah terlalu berkias wahai tuan hamba.. hamba kurang mengerti maksudmu itu.. apakan kaitan YYP dgn Spair Part? adakah ianya tidak sesuai untuk daily used?? tolonglah beri penjelasan kepasa orang yang seperti hamba ini..

    sepat

    Re: den punyo gallery

    Post by sepat on Fri Oct 09, 2009 1:38 pm

    Azroy wrote:
    sepat wrote:
    Azroy wrote:
    sepat wrote:pada yg pake YYPang buat daily use mmng gua respect la... !!! tabik!!! otai dan sifu je mampu handle binatang buas nih setiap masa

    Apakah maksud mu wahai tuan hamba? apakah yang ada pada YYP ini?? Kelebihan serta kekurangan padanya?

    bukankah ianya menambahkan keliaran mesin zx??? juga menambahkan nafsu serakahnya??? poket pemiliknya juga harus senantiasa tebal.... (spare part zx ni bukan murah wooo....!!)

    Janganlah terlalu berkias wahai tuan hamba.. hamba kurang mengerti maksudmu itu.. apakan kaitan YYP dgn Spair Part? adakah ianya tidak sesuai untuk daily used?? tolonglah beri penjelasan kepasa orang yang seperti hamba ini..

    item yg di quote oleh surock bg spare part zx ini adalah mahal2 belaka.. piston ring, block, pv, rod, piston... penggunaan YYP mampu memendekkan life spam part2 ini... dari 5 tahun mungkin ke 3 tahun... jadi AWAS brewon dgn saku mu... pasti akan di cokot oleh sunrock atau pun ah cheng... ( opsss!!! sori cheng... ) hehehe...

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Mon Oct 12, 2009 12:44 pm

    nnt den try cari pic2 lama
    dr moto mula2 pakai....
    masa 1st n the last main cub prix ( takde rezeki ) tp moto sempat main 2 race
    gambo masa sunat ke....

    cyclope

    Re: den punyo gallery

    Post by cyclope on Tue Oct 13, 2009 12:14 am

    perghh gempak la bro mira ni...sifu terhebat abad ini..pernah cuba ikut bro mira kt track tapi sesungguhnya skill masih di tahap yg lemah Embarassed ...harap bro mira,waktanduke dan king azzo dpt beri tunjuk ajar kt saya ye Laughing

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Mon Oct 19, 2009 12:43 pm

    org dah puji, tima kasih ajelah
    Tp... mcm tahyul aje bro
    den baru sekali aje main bro.... lain ler yg dah bertahun2 tu
    dok belakang lagi lak tu...siap kena tapau se lap..

    tahun depan kalo Sifu main, den tak leh main
    nnt sifu murka... kira den jadi krew ajelah

    cyclope

    Re: den punyo gallery

    Post by cyclope on Mon Oct 19, 2009 1:50 pm

    mira_buruk wrote:org dah puji, tima kasih ajelah
    Tp... mcm tahyul aje bro
    den baru sekali aje main bro.... lain ler yg dah bertahun2 tu
    dok belakang lagi lak tu...siap kena tapau se lap..

    tahun depan kalo Sifu main, den tak leh main
    nnt sifu murka... kira den jadi krew ajelah
    sifu azzo ke yg nak main tahun depan??? abislah rider mss kena tapau dgn king of klawang cheers

    waktanDUKE

    Re: den punyo gallery

    Post by waktanDUKE on Tue Oct 20, 2009 9:55 pm

    azzo... race...??? debaran..??? susah lagi kot main kat klawang.. cuma kelebihan klawang leh la berhenti jap isap rokok kalau rasa mcm nak isap.. mcm tu gak le yg aku ckp dgn sam.. feel dlm trek nie lain.. paling berdebar masa nak start nak race.. masa tunggu lampu merah tu padam...bayangkan la rossi pun pernah fokus pada lampu yg sama... kippers ada nak pakai rider x tahun depan???ekekekekeke

    cyclope

    Re: den punyo gallery

    Post by cyclope on Sun Oct 25, 2009 8:34 am

    mana gambar2 sifu mira lagi Question nanti update gambar bro mira masa motogp rd ni...saya mahu bikin poster la tampal kt bilik Twisted Evil ...buat masa ni dlm bilk byk poster sifu azzo sedang beraksi di stage 3 klawang afro

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Mon Oct 26, 2009 9:35 am

    Tahniah bro Mira dan wak anda hebat d MSS MotoGP
    semalam ...... cheers cheers cheers

    Dpt gak aku tgk adik beradik
    merebut title Dewa NSR . cheers cheers cheers

    err...bro mira bila nak msk MSS dgn ZX........ scratch scratch scratch
    bila lagi kawasakikips nak antor wakil ...... scratch scratch scratch





    Last edited by carlnain on Mon Oct 26, 2009 10:39 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Mon Oct 26, 2009 10:39 am

    cyclope wrote:mana gambar2 sifu mira lagi Question nanti update gambar bro mira masa motogp rd ni...saya mahu bikin poster la tampal kt bilik Twisted Evil ...buat masa ni dlm bilk byk poster sifu azzo sedang beraksi di stage 3 klawang afro






    Last edited by carlnain on Mon Oct 26, 2009 10:43 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: den punyo gallery

    Post by carlnain on Mon Oct 26, 2009 10:43 am





    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    cyclope

    Re: den punyo gallery

    Post by cyclope on Mon Oct 26, 2009 5:33 pm

    carlnain wrote:
    cyclope wrote:mana gambar2 sifu mira lagi Question nanti update gambar bro mira masa motogp rd ni...saya mahu bikin poster la tampal kt bilik Twisted Evil ...buat masa ni dlm bilk byk poster sifu azzo sedang beraksi di stage 3 klawang afro




    perghh...gaya seorang rider...tak sabar nk menuntut ni...gempak abisss affraid cheers

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Oct 28, 2009 4:43 pm

    next


    Last edited by mira_buruk on Sun Nov 01, 2009 11:34 am; edited 1 time in total

    azzo

    Re: den punyo gallery

    Post by azzo on Mon Nov 02, 2009 10:29 pm

    lg lg gambar sifu sam??

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Wed Nov 11, 2009 9:42 pm

    azzo wrote:lg lg gambar sifu sam??

    Gambo Sifu Azzo lah pulak....
    saya tak terer seperti mana yg sifu maklumkan....
    lagipun saya kan baru kata sifu....

    kipas

    Re: den punyo gallery

    Post by kipas on Wed Nov 25, 2009 4:10 pm

    mira_buruk wrote:
    nekman wrote:
    Hmm.. sifu sifu nih suma dah pernah pakai TZM, NSR, KIPS..
    Dan baru? nih waktanDuke nak beli kips juga...
    maksudnya kips nih lebih baguihhh lar dari TZM & NSR nih..

    Share lar ngan kenkawan aper beze tiga bijik moto nih... dan aper yang buat KIPS lebih bestttt...



    Uikssss jgn cakap itu macam bro....
    kasi pakai semua muto tu dulu baru bagi komen




    - Ayob, Is Otai TZM bro.... Batu 3, punye zaman sapa tak kenal, ni bukan sembang tin kosong, ting tong ting tong, dok kelentong. Dia pakai ZX coz nak main MSS, kategori yg ade cuma masa tu, Kawa Cub aje...so dia pun bertukar arah ke ZX

    - Kurt , Otai NSR SP.... pakai ZX hanya utk race MSS aje, coz jentera tu yg di sediakan oleh Team dia... Still ade TZM dll

    - WaktanDUKE... nak ambik ZX pasal dah ade NSR.... nak buat pakai g koje, lagi pun model baru, ragam tak byk, part pun masih byk....

    - Den pakai, pasal kena racun dgn otai2 ni ler.... pada hal dah ade TZM dgn NSR, just buat layan trek...

    HANDLING
    1. TZM
    2. NSR SP
    3. Cyclone

    POWER ( Stok Kilang )
    1. NSR SP
    2. Cyclone
    3. TZM

    p/s : itu cuma pendapat den dan komen org2 yang arif pasal jentera2 tu, tak semestinye tepat




    masa pegi konvoi ke penang...aku test duduk moto wak sp penang...ternyata mmg best riding position dier...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Apr 08, 2010 3:07 pm




    Si kakak memberi sokongan kat ayah dia.....


    Ayat semangat masa MSS '09


    Last edited by mira_buruk on Thu Apr 29, 2010 12:11 pm; edited 2 times in total

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Apr 08, 2010 3:11 pm




    Arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    mira_buruk

    Re: den punyo gallery

    Post by mira_buruk on Thu Apr 08, 2010 3:14 pm


    Trek Day 13 Dis 2009..... Dgn Wunan & Abg kpd Zam


    Sponsored content

    Re: den punyo gallery

    Post by Sponsored content Today at 11:57 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:57 am