Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Share

    shuk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by shuk on Wed Nov 04, 2009 2:24 am

    tu r kne dpt gak jawapan supaya snang maser dpan

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Wed Nov 04, 2009 9:56 am

    shuk wrote:salam bro2,sy dak bru blaja,hu~
    nk tnye kalo kter highspeed conering mmg kner knee down? kalo xwt cmtu xley ke?
    harap dpt tunjuk aja dr sifu2 skalian,mekasih

    High Speed Conner tak perlu asah lutut.. Ramai org ingat semua conner kena asah lutut.. pendapat aku utk motor kita ini sebenarnya kurang tepat.. kite bukan superbike, tayar besar.. boleh pereng setiap conner.. dalam perlumbaan 1 saat itu sangat berharga.. Kalau Asah Lutut masa high speed conner akan menyebabkan motor menjadi slow.. pada pendapat aku, contoh kalau kat sepang macam turn 3,5,6 etc..etc..

    P/S : Aku Pernah terdengar, sifoo ayop cakap : "Jangan Difikirkan Sangat Pasal Knee Dragging tu.. Nanti kena la dia.." Dengan Syarat cara conner tu betul la..

    shuk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by shuk on Wed Nov 04, 2009 12:09 pm

    yess ha3 betol r teori ku moto xckp laju ntuk knee down,rugi maser kolo knee dragging...thank sifu

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Wed Nov 04, 2009 1:32 pm

    arninja5984 wrote:he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study

    kalau nak datang main terkejut terkejut pastu aku pulak tak pree ko pegi la main klawang sorang sorang Evil or Very Mad

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Thu Nov 05, 2009 3:29 am

    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study

    kalau nak datang main terkejut terkejut pastu aku pulak tak pree ko pegi la main klawang sorang sorang Evil or Very Mad

    ala takpe la...
    aku ajak eman la...
    bleh gak aku blajar skill drag 60km/h dier tu..
    ha..ha..ha...jgn isau sifu...3 day notice k...


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Nov 05, 2009 9:18 am

    arninja5984 wrote:
    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study

    kalau nak datang main terkejut terkejut pastu aku pulak tak pree ko pegi la main klawang sorang sorang Evil or Very Mad

    ala takpe la...
    aku ajak eman la...
    bleh gak aku blajar skill drag 60km/h dier tu..
    ha..ha..ha...jgn isau sifu...3 day notice k...

    Perhatian

    Jangan kacau budak eman sampai bulan 12,dia spm Very Happy

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Thu Nov 05, 2009 9:44 am

    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:
    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study

    kalau nak datang main terkejut terkejut pastu aku pulak tak pree ko pegi la main klawang sorang sorang Evil or Very Mad

    ala takpe la...
    aku ajak eman la...
    bleh gak aku blajar skill drag 60km/h dier tu..
    ha..ha..ha...jgn isau sifu...3 day notice k...

    Perhatian

    Jangan kacau budak eman sampai bulan 12,dia spm Very Happy

    hahahhaha... Padan muka korang sifu dah marah!!!! hahahhahaha lol! lol! lol!

    eman_92

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by eman_92 on Thu Nov 05, 2009 8:50 pm

    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:
    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study

    kalau nak datang main terkejut terkejut pastu aku pulak tak pree ko pegi la main klawang sorang sorang Evil or Very Mad

    ala takpe la...
    aku ajak eman la...
    bleh gak aku blajar skill drag 60km/h dier tu..
    ha..ha..ha...jgn isau sifu...3 day notice k...

    Perhatian

    Jangan kacau budak eman sampai bulan 12,dia spm Very Happy
    geek skarang nie musim ujan, xsesuai nak main corner nie...baik ddk umah jer... lol!

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Thu Nov 05, 2009 9:37 pm

    eman_92 wrote:
    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:
    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study

    kalau nak datang main terkejut terkejut pastu aku pulak tak pree ko pegi la main klawang sorang sorang Evil or Very Mad

    ala takpe la...
    aku ajak eman la...
    bleh gak aku blajar skill drag 60km/h dier tu..
    ha..ha..ha...jgn isau sifu...3 day notice k...

    Perhatian

    Jangan kacau budak eman sampai bulan 12,dia spm Very Happy
    geek skarang nie musim ujan, xsesuai nak main corner nie...baik ddk umah jer... lol!

    ayat budak SPM utk sedapkan hati... hahahhaaaa lol! lol! lol!

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Thu Nov 05, 2009 11:26 pm

    alah awin...
    biar lah dia dok kat umah tu..
    paham2 je la..ko ni bakar dier sangat..
    bagi dier habis spm tu dulu...
    paham perasan tu..ha.ha..ha..
    cheers cheers cheers


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    kipas

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kipas on Fri Nov 06, 2009 10:19 am

    antara kuala klawang dgn trek elite usj tuh...mana lebih teknikal???de saper2 leh jawap????


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Fri Nov 06, 2009 11:36 am

    kipas wrote:antara kuala klawang dgn trek elite usj tuh...mana lebih teknikal???de saper2 leh jawap????

    tentulah trek elite,sudah gaharu bertanya pula Cool

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Fri Nov 06, 2009 11:55 am

    Kenapa Aku suka p kelawang??

    Kebaikan dan keburukkan track Elite : Sangat sesuai untuk motor cub dan go cart..tiada blind conner.. tiada benda asing seperti lopak, batu, pasir, air, tanah runtuh, ranting kayu, bangkai binatang, ular melintas, gaung, anak dara tok batin, awek cun dari UM dll.. tetapi ZX kurang sesuai, sebab main sampai gear 3 je.. penat.. kena bayar 70 hengget selama berape jam aku pun tak ingat.. tu belum masuk duit minyak dan duit makan lagi.. nak main kena call dulu takut ada even kat track.. dari segi safety, memang safe la sebab jatuh dalam track kan.. Azzo motor terbakar dalam track pun, dia takde ape2.. hahaha..

    Kuala Kelawang : kenapa aku sangat sukakan kelawang?? Sangat sesuai untuk motor cub dan supercubchai.. FREE.. cuma isi minyak 1 tank penuh je.. boleh turun tiap tiap minggu.. Even setiap hari.. udara yang nyaman dan segar.. banyak tumbuhan hijau.. terdapat hampir keseluruhan blind conner.. Terdapat semua jenis conner dalam Track Sepang (Turn 1 sampai 15).. up hill down hill, Tetapi anda harus berhati-hati sebab Ada tanah runtuh, lopak, pasir, batu, kambing dan ular melintas, ranting kayu, Hantu (Ni Koboi Gurun Dah Kena.. boleh tanya dia) Dll..

    Kenape aku pilih kelawang?? sebab aku ni Low Cost punya org.. aku memang sangat sukakan meleper.. inilah tempat alternative bagi aku selain track.. aku g sini pun taku tak push 100% atas faktor keselamatan gak.. Tapi kalau ko dah boleh main kat kelawang, Insyaallah.. kat Track nanti tak susah..

    So Kipas.. Lu pikir la sendiri..

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Fri Nov 06, 2009 11:59 am

    Ahad ni kita tukau permandangan,layan bukit tinggi pulak,jommmm

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Fri Nov 06, 2009 12:06 pm

    aduh... akonomi gawat ni azzo... bln depan le boleh???

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Fri Nov 06, 2009 11:42 pm

    Azroy wrote:Kenapa Aku suka p kelawang??

    Kebaikan dan keburukkan track Elite : Sangat sesuai untuk motor cub dan go cart..tiada blind conner.. tiada benda asing seperti lopak, batu, pasir, air, tanah runtuh, ranting kayu, bangkai binatang, ular melintas, gaung, anak dara tok batin, awek cun dari UM dll.. tetapi ZX kurang sesuai, sebab main sampai gear 3 je.. penat.. kena bayar 70 hengget selama berape jam aku pun tak ingat.. tu belum masuk duit minyak dan duit makan lagi.. nak main kena call dulu takut ada even kat track.. dari segi safety, memang safe la sebab jatuh dalam track kan.. Azzo motor terbakar dalam track pun, dia takde ape2.. hahaha..

    Kuala Kelawang : kenapa aku sangat sukakan kelawang?? Sangat sesuai untuk motor cub dan supercubchai.. FREE.. cuma isi minyak 1 tank penuh je.. boleh turun tiap tiap minggu.. Even setiap hari.. udara yang nyaman dan segar.. banyak tumbuhan hijau.. terdapat hampir keseluruhan blind conner.. Terdapat semua jenis conner dalam Track Sepang (Turn 1 sampai 15).. up hill down hill, Tetapi anda harus berhati-hati sebab Ada tanah runtuh, lopak, pasir, batu, kambing dan ular melintas, ranting kayu, Hantu (Ni Koboi Gurun Dah Kena.. boleh tanya dia) Dll..

    Kenape aku pilih kelawang?? sebab aku ni Low Cost punya org.. aku memang sangat sukakan meleper.. inilah tempat alternative bagi aku selain track.. aku g sini pun taku tak push 100% atas faktor keselamatan gak.. Tapi kalau ko dah boleh main kat kelawang, Insyaallah.. kat Track nanti tak susah..

    So Kipas.. Lu pikir la sendiri..

    sl la tok..suruh ayat tak nak..
    wat malu2 la pulak..aku ngan azzo dah buka
    jalan ko taknak masuk..ha..ha..
    azzo,bukit tinggi..!wah bestnya..
    kalu jadi nak layan bulan depan aku follow..
    ha..ha..ha..

    p/s: aku follow atok pasal aku pun suka meleper tapi low cost budget.


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Sat Nov 07, 2009 8:52 am

    arninja5984 wrote:
    Azroy wrote:Kenapa Aku suka p kelawang??

    Kebaikan dan keburukkan track Elite : Sangat sesuai untuk motor cub dan go cart..tiada blind conner.. tiada benda asing seperti lopak, batu, pasir, air, tanah runtuh, ranting kayu, bangkai binatang, ular melintas, gaung, anak dara tok batin, awek cun dari UM dll.. tetapi ZX kurang sesuai, sebab main sampai gear 3 je.. penat.. kena bayar 70 hengget selama berape jam aku pun tak ingat.. tu belum masuk duit minyak dan duit makan lagi.. nak main kena call dulu takut ada even kat track.. dari segi safety, memang safe la sebab jatuh dalam track kan.. Azzo motor terbakar dalam track pun, dia takde ape2.. hahaha..

    Kuala Kelawang : kenapa aku sangat sukakan kelawang?? Sangat sesuai untuk motor cub dan supercubchai.. FREE.. cuma isi minyak 1 tank penuh je.. boleh turun tiap tiap minggu.. Even setiap hari.. udara yang nyaman dan segar.. banyak tumbuhan hijau.. terdapat hampir keseluruhan blind conner.. Terdapat semua jenis conner dalam Track Sepang (Turn 1 sampai 15).. up hill down hill, Tetapi anda harus berhati-hati sebab Ada tanah runtuh, lopak, pasir, batu, kambing dan ular melintas, ranting kayu, Hantu (Ni Koboi Gurun Dah Kena.. boleh tanya dia) Dll..

    Kenape aku pilih kelawang?? sebab aku ni Low Cost punya org.. aku memang sangat sukakan meleper.. inilah tempat alternative bagi aku selain track.. aku g sini pun taku tak push 100% atas faktor keselamatan gak.. Tapi kalau ko dah boleh main kat kelawang, Insyaallah.. kat Track nanti tak susah..

    So Kipas.. Lu pikir la sendiri..

    sl la tok..suruh ayat tak nak..
    wat malu2 la pulak..aku ngan azzo dah buka
    jalan ko taknak masuk..ha..ha..
    azzo,bukit tinggi..!wah bestnya..
    kalu jadi nak layan bulan depan aku follow..
    ha..ha..ha..

    p/s: aku follow atok pasal aku pun suka meleper tapi low cost budget.

    Bukan taknak ayat.. aku dgn pompuan sebelum ni memang tak tau malu.. tapi entah kenape hari tu aku jadi kaku siut!! gemuruh.. berdebar2.. pelik la.. sesuatu yang belum pernah aku alami sebelum ni.. hahaha..

    ape da aku ni.. SPAM je lebey.. Closed the story.. back to the topic please..

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Sat Nov 07, 2009 5:43 pm



    position badan pada moto 125gp xjauh beza ngan position badan pada kips.. so renung2kan lah.. hehehheehe cheers

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Sat Nov 07, 2009 7:11 pm

    awin wrote:

    position badan pada moto 125gp xjauh beza ngan position badan pada kips.. so renung2kan lah.. hehehheehe cheers
    sifu awin ni pun rider MSS gak ke

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Sat Nov 07, 2009 8:13 pm

    cyclope wrote:sifu awin ni pun rider MSS gak ke

    aku mane ade sifu da... rider biase jer... race pun xpnah.. aiyooo

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Sat Nov 07, 2009 8:27 pm

    yg gamba siggy tu bukan tgh race ke..cantik gaya corner sifu awin ni..apa yg saya tgk cara corner sifu awin lg cantik dari sifu azzo...sori sifu azzo jgn marah ye,cuma pandangan ikhlas dari saya What a Face..klu cara saya lg hancuss..SL je Laughing

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Sat Nov 07, 2009 8:34 pm

    cyclope wrote:yg gamba siggy tu bukan tgh race ke..cantik gaya corner sifu awin ni..apa yg saya tgk cara corner sifu awin lg cantik dari sifu azzo...sori sifu azzo jgn marah ye,cuma pandangan ikhlas dari saya What a Face..klu cara saya lg hancuss..SL je Laughing

    klu tgh race mesti ada nombor moto tuh.. aiyooo... hehehhee

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Sat Nov 07, 2009 8:37 pm

    betul gak What a Face ..sori la bro saya jahil skit..tak perasan sumer tu..td nanti klu bro turun boleh lah ajar saya..tu pun klu sudi..nk suruh sifu azzo..mesti list dia dah penuh No

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Sun Nov 08, 2009 4:28 am

    cyclope wrote:betul gak What a Face ..sori la bro saya jahil skit..tak perasan sumer tu..td nanti klu bro turun boleh lah ajar saya..tu pun klu sudi..nk suruh sifu azzo..mesti list dia dah penuh No

    azzo list penuh???
    he..he..bro free kan masa betul2 dulu..
    baru ajak azzo,setakat yg aku kenal dan tau
    azzo,dia tak penah tolak kalu ada kawan2 nak belajar
    meleper ngan ride cara yg betul nie..serius..'
    free plak tu..nasihat aku..set motor elok2.. cheers


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Sun Nov 08, 2009 7:44 pm

    arninja5984 wrote:
    cyclope wrote:betul gak What a Face ..sori la bro saya jahil skit..tak perasan sumer tu..td nanti klu bro turun boleh lah ajar saya..tu pun klu sudi..nk suruh sifu azzo..mesti list dia dah penuh No

    azzo list penuh???
    he..he..bro free kan masa betul2 dulu..
    baru ajak azzo,setakat yg aku kenal dan tau
    azzo,dia tak penah tolak kalu ada kawan2 nak belajar
    meleper ngan ride cara yg betul nie..serius..'
    free plak tu..nasihat aku..set motor elok2.. cheers

    jom la trun TD 15hb, 22hb & 29hb ni.... kite layan track tgk.. ada bran ka? heheheheh....

    Sponsored content

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Sponsored content Today at 9:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:05 am