Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Share

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Sun Nov 08, 2009 8:05 pm

    jom la kte cube try test theory2 dlm threat nie kt TD bln nie..
    15, 22, 29 nov ade TD..
    smpai ble kte nak blaja theory je?????
    sdh tibe waktu nya kte buat practical nye pulak..
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    maskrider

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by maskrider on Sun Nov 08, 2009 8:52 pm

    salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua

    alldisc

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by alldisc on Sun Nov 08, 2009 9:56 pm

    maskrider wrote:salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua

    cyclops tu dah tahap pro. harap maklum.

    biasalah merendah diri tahap masuk bawah tanah punya...

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Mon Nov 09, 2009 8:38 am

    maskrider wrote:salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua
    fiy bukan saya yg bukak thread ni...klu bro slalu masuk as a guest atau semememangnya existing user dan sign up as a new user skali pun bro mesti tau mcm mn thread ni di buka Rolling Eyes rider mss??? hehehe harap2lah Basketball...siapa yg pangkah penerangan sifu2 ni Question

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Mon Nov 09, 2009 8:43 am

    alldisc wrote:
    maskrider wrote:salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua

    cyclops tu dah tahap pro. harap maklum.

    biasalah merendah diri tahap masuk bawah tanah punya...
    tapi tak se'pro' tuan alldisc la Very Happy

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Mon Nov 09, 2009 9:10 am

    maskrider wrote:salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua

    Biasa la bro.. saye ni budak baru belajar.. kadang2 tersalah beri jawapan.. terus kena pangkah.. tapi takpe.. kita belajar dari kesilapan.. so lepas ni kita tahu.. samalah macam kita belajar memereng ni.. orang kata, selagi tak jatuh kita tak tahu kat mane silap kite betul tak?? huhuhu..

    P/S : jgn risau.. Bln 1 ni saye pencen.. Dengar cerita Bro Azzo pun turut nak pencen.. dah nak masuk anak kedua katanya.. Mod yang baru pun ramai.. bolehlah tolong tengok2 kan huhuhu..

    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Mon Nov 09, 2009 5:09 pm

    aJa wrote:jom la kte cube try test theory2 dlm threat nie kt TD bln nie..
    15, 22, 29 nov ade TD..
    smpai ble kte nak blaja theory je?????
    sdh tibe waktu nya kte buat practical nye pulak..
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Nak ikut... nak ikut

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Mon Nov 09, 2009 5:20 pm

    mira_buruk wrote:
    aJa wrote:jom la kte cube try test theory2 dlm threat nie kt TD bln nie..
    15, 22, 29 nov ade TD..
    smpai ble kte nak blaja theory je?????
    sdh tibe waktu nya kte buat practical nye pulak..
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Nak ikut... nak ikut

    mari mari mari!!!!
    bounce bounce bounce

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Mon Nov 09, 2009 8:50 pm

    maskrider wrote:salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua

    he..he...
    salam maskrider...
    bukan cyclops tu kami suma sokong dan
    bukan azzo azroy ngan awin kami nak pangkah...
    hahaha..sebenarnya 3 org tu la the sifus!! tapi suka
    nyorok merendah diri..dan mereka mudah bergurau senda
    dalam thread ni..kami dah macam adik beradik bro..
    memg org2 baru kureng paham..tapi inilah caranya..
    cuma tengok juga batas dan tempatnya ok..
    selamat berforum...
    cheers cheers afro afro


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Mon Nov 09, 2009 8:52 pm

    Azroy wrote:
    maskrider wrote:salam,sy budak baru disini,tp dah lama masuk sebagai guest,sy perhatikan thread ni bagus,bagi sy la sebab teori teori yg membina

    Tapi kenapa yer bro cyclops yg bukak thread yg bukan banyak beri jawapan??
    Bro cyclops ni rider mss ke?

    Kenapa sy tengok bila azzo,awin ngan azroy nak beri penerangan mesti kena pangkah??

    Rasa tak seronok tengok dan baca lelama jadi rasanya perlu sy bersuara,maaf semua

    Biasa la bro.. saye ni budak baru belajar.. kadang2 tersalah beri jawapan.. terus kena pangkah.. tapi takpe.. kita belajar dari kesilapan.. so lepas ni kita tahu.. samalah macam kita belajar memereng ni.. orang kata, selagi tak jatuh kita tak tahu kat mane silap kite betul tak?? huhuhu..

    P/S : jgn risau.. Bln 1 ni saye pencen.. Dengar cerita Bro Azzo pun turut nak pencen.. dah nak masuk anak kedua katanya.. Mod yang baru pun ramai.. bolehlah tolong tengok2 kan huhuhu..

    yea..yea...
    azzo ngan atok nak pencen..
    aku dapat 2 set battlax la..
    silap silap fotrest atok pun atok letgo..
    berani la nak bersara...
    sanggup aku turun dari penang bawa lori..
    ha..ha..ha..
    pirat pirat


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Fri Nov 13, 2009 5:12 am

    salam...

    Soalan yang aku nak tanya ni kat sifu azzo
    dan sifu atok...
    masa kita layan klawang time hari moto GP tu.

    1.brapa kah lama dan jarak yg diperlukan apabila
    aku nak layan korner balik selepas aku langgar lopak air
    time sebelum aku jatuh tu..
    2.adakah sudut kecondongan aku terlampau condong dan push
    tayar belakang sehingga membuang disebabkan oleh posisi badan atau mata yg tidak betul...

    aku kuarng paham,pasal tu aku tanya..tima kasih yer..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Sun Nov 15, 2009 6:09 pm

    arninja5984 wrote:salam...

    Soalan yang aku nak tanya ni kat sifu azzo
    dan sifu atok...
    masa kita layan klawang time hari moto GP tu.

    1.brapa kah lama dan jarak yg diperlukan apabila
    aku nak layan korner balik selepas aku langgar lopak air
    time sebelum aku jatuh tu..
    2.adakah sudut kecondongan aku terlampau condong dan push
    tayar belakang sehingga membuang disebabkan oleh posisi badan atau mata yg tidak betul...

    aku kuarng paham,pasal tu aku tanya..tima kasih yer..

    Soalan pertama bergantung pada tayar ko,ko kena rasa sendiri bila dia grip balik

    Jawapan kedua bukan pasal condong atau push,dia sebab bila tayar tu langgar air dia hilang grip,tu saja

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Sun Nov 15, 2009 8:30 pm

    pg td best gler trackday..
    aku dh buat practical sume theory2 dlm threat nie..
    ternyata keberkesanan nya..
    aku rase aku lyn nak dkt 20 lap gak..
    syok3..
    cheers cheers cheers

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Sun Nov 15, 2009 10:54 pm

    azzo wrote:
    arninja5984 wrote:salam...

    Soalan yang aku nak tanya ni kat sifu azzo
    dan sifu atok...
    masa kita layan klawang time hari moto GP tu.

    1.brapa kah lama dan jarak yg diperlukan apabila
    aku nak layan korner balik selepas aku langgar lopak air
    time sebelum aku jatuh tu..
    2.adakah sudut kecondongan aku terlampau condong dan push
    tayar belakang sehingga membuang disebabkan oleh posisi badan atau mata yg tidak betul...

    aku kuarng paham,pasal tu aku tanya..tima kasih yer..

    Soalan pertama bergantung pada tayar ko,ko kena rasa sendiri bila dia grip balik

    Jawapan kedua bukan pasal condong atau push,dia sebab bila tayar tu langgar air dia hilang grip,tu saja
    perghh complete explanation from sifu azzo..klu aku yg kena tanya soklan mcm ni..mesti merapu aku jawab Laughing

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Mon Nov 16, 2009 1:38 pm

    arninja5984 wrote:salam...

    Soalan yang aku nak tanya ni kat sifu azzo
    dan sifu atok...
    masa kita layan klawang time hari moto GP tu.

    1.brapa kah lama dan jarak yg diperlukan apabila
    aku nak layan korner balik selepas aku langgar lopak air
    time sebelum aku jatuh tu..
    2.adakah sudut kecondongan aku terlampau condong dan push
    tayar belakang sehingga membuang disebabkan oleh posisi badan atau mata yg tidak betul...

    aku kuarng paham,pasal tu aku tanya..tima kasih yer..

    bro.. atok takde kat sini.. so aku rasa aku jawabkan utk atok.. ape yang aku tahu dan paham, hang lepah langgaq lopaq ayaq tu hang terus lapaq, terus pulah trotal.. mana buleh cheq oi.. tu tayar duro, bukan tayar hujan.. mana grip.. rileq dulu bro.. sampai rasa tayar tu dah grip barulah layan balik.. huhuhu adios..

    kipas

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kipas on Mon Nov 16, 2009 2:44 pm

    huh..brani korg layan kona jln basah...hujan2 nih...bahaya...takot aku...jln licin...aku takot hujan...musim hujung tahon nih aku berhibernasi jer...huhuhuh...giegil...sejuk...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    serangga jalanan

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by serangga jalanan on Mon Nov 16, 2009 7:26 pm

    kipas wrote:huh..brani korg layan kona jln basah...hujan2 nih...bahaya...takot aku...jln licin...aku takot hujan...musim hujung tahon nih aku berhibernasi jer...huhuhuh...giegil...sejuk...

    kalu jln kering pon tp still beri alasan ape kes??? Twisted Evil
    dimana ada kemahuan dsitu bleh layan...janji keselamatan dn
    pikiran dtahap kewarasan... lol!

    kurt2812

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kurt2812 on Mon Nov 16, 2009 9:49 pm

    mister wrote:
    kipas wrote:huh..brani korg layan kona jln basah...hujan2 nih...bahaya...takot aku...jln licin...aku takot hujan...musim hujung tahon nih aku berhibernasi jer...huhuhuh...giegil...sejuk...

    kalu jln kering pon tp still beri alasan ape kes??? Twisted Evil
    dimana ada kemahuan dsitu bleh layan...janji keselamatan dn
    pikiran dtahap kewarasan... lol!

    hahahaha!!! berhibernasi ayat x tahan tu..en kipas ni mahasa melayu SPM die misty dpt A ni.. Razz

    lumin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by lumin on Mon Nov 30, 2009 2:24 pm


    Credit PhotoDesk-PETER LIM


    nak tanye sket, corner cam kat gambar atas tu betul ke x? sebab, badan tak keluar habis, tapi lutut dah cecah.. Shocked

    btw, sape kenal rider ni? Question


    _________________






    skido

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by skido on Mon Nov 30, 2009 4:56 pm

    tak betul...sbb dier twist badan..

    terer tak aku SL..

    amirburn

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by amirburn on Mon Nov 30, 2009 5:51 pm

    luminescence69 wrote:
    Credit PhotoDesk-PETER LIM


    nak tanye sket, corner cam kat gambar atas tu betul ke x? sebab, badan tak keluar habis, tapi lutut dah cecah.. Shocked

    btw, sape kenal rider ni? Question

    ni chong dari ibike malaysia..

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Mon Nov 30, 2009 10:36 pm

    skido btul... xbtul sbb die twist badan.. Laughing Laughing

    where

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by where on Tue Dec 01, 2009 11:02 pm

    luminescence69 wrote:
    Credit PhotoDesk-PETER LIM

    nak tanye sket, corner cam kat gambar atas tu betul ke x? sebab, badan tak keluar habis, tapi lutut dah cecah.. Shocked


    ekceli..takde pon istilah koner betul tak betul..asalkan rider tu masuk koner,then kelua koner tu dgn selamat, betul la tu dia koner.. What a Face

    tapi..style koner mamat dlm gmba ni agak bahaya klu nk diguna pakai kt jalan raya yg ada twisties/chicane corners.. lambat nak 'edjas' kalau2 dalam keadaan overshot/terlajak makan jalan sebelah.

    doohan koner pon ada ala2 style kapal layar gak..boley je chempiyen..



    rossi plak koner style lain..



    err..mamat ni pon koner style lain gak.. Laughing


    jadi...sudah terbukti..takde org d dunia bleh kata koner tu salah..
    cara pendekatan koner tu je berlainan... mana yg lebih selamat,mudah,selesa etc...

    konerlah dgn selamat, igtlah org tersayang. hehe

    serangga jalanan

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by serangga jalanan on Wed Dec 02, 2009 10:23 am

    ade persamaan la antara rossi ngn mamat tu...
    cheers cheers cheers

    skido

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by skido on Wed Dec 02, 2009 12:34 pm

    hahhaah..otai dh bsuara,kan dah cakap..aku SL jek..
    tgk youtube jek pun,nk korner dgn speed laju..tak sihat kalau twist badan
    katekan koner kanan..kaki kiri kena kepit tank,takde laa beban kat tangan nak
    kontrol..SL jek ni..kalau salah betulkan..

    koner ikut selesa diri sendiri la kot..takde betul ke x..
    yg ade..cantik ke tak..

    SL SL SL SL
    lol! lol! lol! lol!
    (tolong mister watkan)

    Sponsored content

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Sponsored content Today at 9:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:05 am