Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Share

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Thu Oct 15, 2009 12:15 pm

    gambar2 koleksi yg aku ada..kita share la ye,klu nk komen baik ke tak,aku tak kisah,nobody perfect Wink komen tu membina klu kita terima secara pro..so enjoy ye afro





    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 15, 2009 3:04 pm

    cyclope wrote:gambar2 koleksi yg aku ada..kita share la ye,klu nk komen baik ke tak,aku tak kisah,nobody perfect Wink komen tu membina klu kita terima secara pro..so enjoy ye afro





    nampak gambar atas,tu sebab nak rendahkan cooficient of drag(daya geseran angin)

    gambar bawah sebab nak rendahkan graviti,dan nampak rider king kurt walaupun nampak macam dia pandang rider depan depan dia tapi sebenarnyer mesti mata dia pandang exit,tu sebab dia boleh laju Cool

    lumin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by lumin on Thu Oct 15, 2009 3:27 pm

    azzo wrote:
    cyclope wrote:gambar2 koleksi yg aku ada..kita share la ye,klu nk komen baik ke tak,aku tak kisah,nobody perfect Wink komen tu membina klu kita terima secara pro..so enjoy ye afro





    nampak gambar atas,tu sebab nak rendahkan cooficient of drag(daya geseran angin)

    gambar bawah sebab nak rendahkan graviti,dan nampak rider king kurt walaupun nampak macam dia pandang rider depan depan dia tapi sebenarnyer mesti mata dia pandang exit,tu sebab dia boleh laju Cool

    ok, lagi satu soaloan bodo.. lol!

    1. adakah lagi bagus untuk masuk korner cam rider kiri dalam gambar tu (attack apex dari dalam dan stay sebelah apex sampai exit)?
    2. atau cam king kurt (dari luar, attack apex pastu keluar balik)?


    _________________






    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 15, 2009 3:36 pm

    luminescence69 wrote:
    azzo wrote:
    cyclope wrote:gambar2 koleksi yg aku ada..kita share la ye,klu nk komen baik ke tak,aku tak kisah,nobody perfect Wink komen tu membina klu kita terima secara pro..so enjoy ye afro





    nampak gambar atas,tu sebab nak rendahkan cooficient of drag(daya geseran angin)

    gambar bawah sebab nak rendahkan graviti,dan nampak rider king kurt walaupun nampak macam dia pandang rider depan depan dia tapi sebenarnyer mesti mata dia pandang exit,tu sebab dia boleh laju Cool

    ok, lagi satu soaloan bodo.. lol!

    1. adakah lagi bagus untuk masuk korner cam rider kiri dalam gambar tu (attack apex dari dalam dan stay sebelah apex sampai exit)?
    2. atau cam king kurt (dari luar, attack apex pastu keluar balik)?

    cuba ko bayangkan skarang ni ko kat balapan,trek lumba lari la contoh,dia bulatan besar kan,pastu runner kat dalam tu yang no satu dalam sekali duduk paling belakang,no 2 depan sikit no 3 depan lagi,sebab bila kita makin rapat kedalam bulatan maknanya jarak kita dalam bulatan itu adalah terdekat,

    kalau kat trek ko dapat apex ke apex maknanya jarak ko paling pendek,mungkin trek tu sepang yang asalnyer 5.52km dah jadi 5.32km,tak caya ko kosongkan trip meter pastu layan apex ke apex.hahaha Basketball

    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 3:41 pm

    Susah tu gak Sifu kalo semua nak apex ke apex
    ade formula ke nak di kongsi...?

    mcm ler baru Sifu..... org tanya...sepantas kilat leh jawab....

    Trek Day bulan 11, den booking, org pertama nak berguru dgn Sifu Azzo

    lumin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by lumin on Thu Oct 15, 2009 3:43 pm

    saya nak mintak ampun dulu sebab tanya soalan banyak sangat, tapi dah nama budak baru belajar kan.. tongue

    ok, katakan kita dah masuk korner, tapi lepas mulu turun baru perasan dah terlampau laju. moto pulak start overshoot ke sebelah luar korner. biasanya, first response rider ialah tekan brek depan, tapi itu confirm akan jadi highside crash.. Shocked kalau dia slam brek belakang, jadi lowside pulak.. Evil or Very Mad
    so soalan saya ialah, apa yang patut kita buat bila dah jadi situation camtu?


    _________________






    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 3:52 pm

    mana lak sifu Azzo ni...

    tp soalan bro tu kena tgk gak.. keadaan koner yg nak ambik tu.... dia wide ke, or sharp ke..
    lg satu, selain skill nak counter masalah tu, keadaan mesin pun main peranan,
    - brek... single ke, double ke, apa ke, brek pad, ok ke tak ok
    - suspension... fork USD ke, biasa ke, dah adjust caster ke, chasis ke, mono ke
    - mesin ... boleh main brek enjin ke...


    apapun tunggu komen yg arif

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 15, 2009 4:09 pm

    luminescence69 wrote:saya nak mintak ampun dulu sebab tanya soalan banyak sangat, tapi dah nama budak baru belajar kan.. tongue

    ok, katakan kita dah masuk korner, tapi lepas mulu turun baru perasan dah terlampau laju. moto pulak start overshoot ke sebelah luar korner. biasanya, first response rider ialah tekan brek depan, tapi itu confirm akan jadi highside crash.. Shocked kalau dia slam brek belakang, jadi lowside pulak.. Evil or Very Mad
    so soalan saya ialah, apa yang patut kita buat bila dah jadi situation camtu?

    kalau masuk corner terlampau laju kita nak kena main brake belakang,buat trail braking,ni akan melambatkan sikit motor dan bagi suspension belakang jadi sedikit keras,mantap la nak masuk corner,kalau tak percaya,cuba tegakkan motor,tekan mono belakang,akan rasa lembut,tekan pulak brek belakang dan tekan mono,rasa keraskan

    aku dah banyak kali ajak ko layan corner,pastu jual mahal,pastu banyak soal,pastu malas la rasanyer pulak nak layan,hahaha

    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 4:11 pm

    azzo wrote:
    aku dah banyak kali ajak ko layan corner,pastu jual mahal,pastu banyak soal,pastu malas la rasanyer pulak nak layan,hahaha


    Jgn marah Sifu... den terasa lak ni
    masa dulu bukan apa, kude tunggang tak boleh di tunggang
    lepas ni den polo sifu, InsyaAllah... TD boleh, Klawang takut ler

    lumin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by lumin on Thu Oct 15, 2009 4:25 pm

    mira_buruk wrote:
    azzo wrote:
    aku dah banyak kali ajak ko layan corner,pastu jual mahal,pastu banyak soal,pastu malas la rasanyer pulak nak layan,hahaha


    Jgn marah Sifu... den terasa lak ni
    masa dulu bukan apa, kude tunggang tak boleh di tunggang
    lepas ni den polo sifu, InsyaAllah... TD boleh, Klawang takut ler

    sorry sifu.. aku klawang memang ngeri nak ikut.. tapi trekday lepas ni, confirm aku ikut.. takde moto pun, aku lumba lari la dalam tu.. lol!


    _________________






    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Thu Oct 15, 2009 5:11 pm

    luminescence69 wrote:
    mira_buruk wrote:
    azzo wrote:
    aku dah banyak kali ajak ko layan corner,pastu jual mahal,pastu banyak soal,pastu malas la rasanyer pulak nak layan,hahaha


    Jgn marah Sifu... den terasa lak ni
    masa dulu bukan apa, kude tunggang tak boleh di tunggang
    lepas ni den polo sifu, InsyaAllah... TD boleh, Klawang takut ler

    sorry sifu.. aku klawang memang ngeri nak ikut.. tapi trekday lepas ni, confirm aku ikut.. takde moto pun, aku lumba lari la dalam tu.. lol!

    ko nak lumba lari kne POTONG dulu lumin.. bro boleh lari dgn pantas meninggalkan KIPS.. sbb dah lebih ringan...hhhahahahaa

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Thu Oct 15, 2009 5:27 pm

    azzo wrote:
    luminescence69 wrote:saya nak mintak ampun dulu sebab tanya soalan banyak sangat, tapi dah nama budak baru belajar kan.. tongue

    ok, katakan kita dah masuk korner, tapi lepas mulu turun baru perasan dah terlampau laju. moto pulak start overshoot ke sebelah luar korner. biasanya, first response rider ialah tekan brek depan, tapi itu confirm akan jadi highside crash.. Shocked kalau dia slam brek belakang, jadi lowside pulak.. Evil or Very Mad
    so soalan saya ialah, apa yang patut kita buat bila dah jadi situation camtu?

    kalau masuk corner terlampau laju kita nak kena main brake belakang,buat trail braking,ni akan melambatkan sikit motor dan bagi suspension belakang jadi sedikit keras,mantap la nak masuk corner,kalau tak percaya,cuba tegakkan motor,tekan mono belakang,akan rasa lembut,tekan pulak brek belakang dan tekan mono,rasa keraskan

    aku dah banyak kali ajak ko layan corner,pastu jual mahal,pastu banyak soal,pastu malas la rasanyer pulak nak layan,hahaha
    info yg berguna dari sifu azzo...thanks sifu...saya akan cuba teknik brake belakang tu....selama ni saya tak sedar kegunaan brake blakang cheers

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 15, 2009 6:20 pm

    Lai lai lai,lagi gambar,meh kita komen ramai ramai Very Happy

    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Thu Oct 15, 2009 6:36 pm


    - mcm mana komen Sifu.... pasal ni cub, graviti rendah ?


    - Sifu Red in action


    - Ayob.... punggung dah tak kat Sit, tak bahaya ke sifu?

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Thu Oct 15, 2009 9:10 pm

    komen skit gmbr ni sifu,keadaan ini berdepan dgn situasi mcm mn Twisted Evil

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Thu Oct 15, 2009 10:10 pm

    http://www.youtube.com/watch?v=cq9Ua5Tuw3Y&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=hibES1rvc5c&feature=related

    tengok3.............

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 15, 2009 11:09 pm

    masalahnyer gambar gambar semua tu semuanya sifu sifu aku,mana brani aku komen,hahaha,nanti kena fire kang.tu semua podium punya rider,siapalah aku nak komen.mss pun tak pernah main

    Tapi perasan tak perbezaan picture pertama dengan picture last[sifu kurt]

    Nampak tak sifu kurt rendahkan badan habis nak negotiate corner tu,pastu tgk tak youtube yg aja bg,rider dlm youtube tu pun ckp bila badan lean dia dpt improved timing lap dia?betul tak?

    Satu lg adalah faktor keselesaan rider tu sendiri[comfort zone] ,kalau badan lean sgt tapi tak selesa dan takde improvement pun takde faedah

    Sebab aku pernah tgk rider depan aku,corner kiri kanan cecah lutut,tapi speed baru 60kmh,tak guna jugakkan,bila push dia laju lg dah takleh buat

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Fri Oct 16, 2009 12:25 am

    btol3..
    sy sokong wak paduka azzo..
    byk lg video cmtu lam youtube..
    hehee..

    carlnain

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by carlnain on Fri Oct 16, 2009 12:31 am

    aJa wrote:http://www.youtube.com/watch?v=cq9Ua5Tuw3Y&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=hibES1rvc5c&feature=related

    tengok3.............

    meh aku kasi tolong kuar video dia








    Last edited by carlnain on Fri Oct 16, 2009 12:39 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Fri Oct 16, 2009 12:34 am

    budak 8 taun siuuuuut..


    eman_92

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by eman_92 on Fri Oct 16, 2009 1:05 pm

    azzo wrote:masalahnyer gambar gambar semua tu semuanya sifu sifu aku,mana brani aku komen,hahaha,nanti kena fire kang.tu semua podium punya rider,siapalah aku nak komen.mss pun tak pernah main

    Tapi perasan tak perbezaan picture pertama dengan picture last[sifu kurt]

    Nampak tak sifu kurt rendahkan badan habis nak negotiate corner tu,pastu tgk tak youtube yg aja bg,rider dlm youtube tu pun ckp bila badan lean dia dpt improved timing lap dia?betul tak?

    Satu lg adalah faktor keselesaan rider tu sendiri[comfort zone] ,kalau badan lean sgt tapi tak selesa dan takde improvement pun takde faedah

    Sebab aku pernah tgk rider depan aku,corner kiri kanan cecah lutut,tapi speed baru 60kmh,tak guna jugakkan,bila push dia laju lg dah takleh buat
    macam aku jer orang yg speed 60 tu.... scratch Laughing

    carlnain

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by carlnain on Mon Oct 19, 2009 1:30 pm



    apa komen korang ??

    pada aku , mamat ni dah standed profesional la...
    tgk postur badan dia , pergh ala2 pelumba professional .

    maapkan saya kalo salah , saya budak x pandai2 main corner.... Razz Razz


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kacang

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kacang on Mon Oct 19, 2009 2:01 pm

    [quote="carlnain"]


    bile la aku nak jadi macam ni..

    motor da same hitam..

    tunjuk ajar sikit..

    aku rase kene pindah umah la..

    dok area yg banyak corner2..

    skang asal kua umah je hiway, merayau pn masuk hiway..

    tolong2..

    lumin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by lumin on Mon Oct 19, 2009 2:26 pm

    carlnain wrote:

    apa komen korang ??

    pada aku , mamat ni dah standed profesional la...
    tgk postur badan dia , pergh ala2 pelumba professional .

    maapkan saya kalo salah , saya budak x pandai2 main corner.... Razz Razz

    ni si shaik.. time tu dia mati2 nak cecah lutut, tu pasal body posture pun ganas giler.. lol!


    _________________






    carlnain

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by carlnain on Mon Oct 19, 2009 2:29 pm

    kacang wrote:


    bile la aku nak jadi macam ni....bila ko dah ready study , equipment ok ,mental dah cun... Laughing

    motor da same hitam....moto sama itam modif lain2 bro , modif dulu ckit2
    cth: tayar n footrest...
    Laughing Laughing

    tunjuk ajar sikit....tok sah risau sunny ,ramai sifu2 , otai2, king2 king dan dewa2 farao corner kat sini.
    antara nak x nak je ....
    Razz Razz Razz

    aku rase kene pindah umah la..X perlu pindah rumah , cuma kena xtivela ke trek... Laughing Laughing

    dok area yg banyak corner2.. x yah , ada bran masuk je corner jalan moto guthrie (pegi balik)masa balik n g keje.... Wink Wink

    skang asal kua umah je hiway, merayau pn masuk hiway....jgn masuk hiway , ikut jln biasa... Razz Razz jalan biasa mengajar ko lebih alert keadaan sekeliling... Rolling Eyes

    tolong2..

    aku tolong jawabkan bold biru..... Razz Razz Razz


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Sponsored content Today at 7:33 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:33 pm