Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Share

    awin

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by awin on Mon Oct 19, 2009 10:14 pm

    carlnain wrote:

    apa komen korang ??

    pada aku , mamat ni dah standed profesional la...
    tgk postur badan dia , pergh ala2 pelumba professional .

    maapkan saya kalo salah , saya budak x pandai2 main corner.... Razz Razz

    mamat ni xprofesional sebenarnye.... die pun masih blaja mcm kita sume...ini lah mber kite syed dr balakong.. anak buah Lumin and Da Gang... hahahhaha..

    Pic ni diambil oleh photographer kite bro Evilme masa Klawang Breakfast Session pertengahan tahun dulu...(aku pun xingat tarikhnye...)

    Dalam pic ni, bro syed kite ni bru je blaja dari SIFU Azzo... round demi round bro ni meleper akhirnya dapat jgak die cecah lutut kirinya...

    heheheeee.... nak blaja meleper, cepat2 la beramas mesra ngan Sifu Azzo... die tgh ada mood nak ngajar tuh.... NAK SERIBU DAYA, XNAK SERIBU DALIH...
    cheers

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Mon Oct 19, 2009 10:23 pm

    mcmmana la aku nak mengajar org,aku pun bukan profesional rider

    alldisc

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by alldisc on Mon Oct 19, 2009 11:25 pm

    azzo wrote:mcmmana la aku nak mengajar org,aku pun bukan profesional rider

    cheh!

    shaik

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by shaik on Tue Oct 20, 2009 5:20 am

    salam kepada semua kippers sy shaik budak di gambar moto hitam tu......kat sini sy memang kena terima kasih banyak2 kepada lumin,abg azzo,abg awin and abg atok sory kenal nama samaran je...,diorg ni la ajar sy dari awl lagi semasa sy kenal diorg especially to lumin sbb dia la kenal kan sy kepada sifu2 kita ni,pegajaran pertama sy dapat pada hari tu dari sifu2 kita adalah pakai pakaian yg sesuai and pls wear protection gear, dlm gambar tu knee protector tu abg azzo punya sy pinjam dari dia TQ ABG AZZO.....dari pegalaman sy benda2 ni memang penting.......one of the main diorg tekan kan kat saya pasal view kita semasa ambil coner......the last one from my personal ex with them was the riders have to be very passion and have to do lot of practice,tlg isi minyak full tank jugak ye.....di gambar tu memang nampak cun gila tapi sebalik nya sy seorg je tahu tanpa susah nya nak ambik coner cecah....kalau tak silap saya lebih kurang 20-30 kali sy ulang alik atas dan bawah coner utk cuba meliper cecah lutut kat coner yg sama bukan senang beb......kalau tak percaya tanya lah sifu2 kita........sorry kawan2 kalau ada pekataan yg tersalah ckp ke.......k good luck k

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Tue Oct 20, 2009 10:44 am

    shaik wrote:salam kepada semua kippers sy shaik budak di gambar moto hitam tu......kat sini sy memang kena terima kasih banyak2 kepada lumin,abg azzoabg awin and abg atok sory kenal nama samaran je...,diorg ni la ajar sy dari awl lagi semasa sy kenal diorg especially to lumin sbb dia la kenal kan sy kepada sifu2 kita ni,pegajaran pertama sy dapat pada hari tu dari sifu2 kita adalah pakai pakaian yg sesuai and pls wear protection gear, dlm gambar tu knee protector tu abg azzo punya sy pinjam dari dia TQ ABG AZZO.....dari pegalaman sy benda2 ni memang penting.......one of the main diorg tekan kan kat saya pasal view kita semasa ambil coner......the last one from my personal ex with them was the riders have to be very passion and have to do lot of practice,tlg isi minyak full tank jugak ye.....di gambar tu memang nampak cun gila tapi sebalik nya sy seorg je tahu tanpa susah nya nak ambik coner cecah....kalau tak silap saya lebih kurang 20-30 kali sy ulang alik atas dan bawah coner utk cuba meliper cecah lutut kat coner yg sama bukan senang beb......kalau tak percaya tanya lah sifu2 kita........sorry kawan2 kalau ada pekataan yg tersalah ckp ke.......k good luck k
    style corner pun mcm sifu azzo...gambar ni kt stage 3 ke...untunglah bro klu sifu azzo yg train...style pun mcm pro rider dah cheers

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Tue Oct 20, 2009 10:56 am

    Stage 2,meh siapa yang nak merasa cecah lutut try try la call aku bila dah dekat hujung minggu Evil or Very Mad

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Tue Oct 20, 2009 11:03 am

    azzo wrote:Stage 2,meh siapa yang nak merasa cecah lutut try try la call aku bila dah dekat hujung minggu Evil or Very Mad
    tak berani lg la bro...ni ada jumpa gambar turn 2 sepang

    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Tue Oct 20, 2009 2:46 pm

    cyclope wrote:
    azzo wrote:Stage 2,meh siapa yang nak merasa cecah lutut try try la call aku bila dah dekat hujung minggu
    tak berani lg la bro...ni ada jumpa gambar turn 2 sepang

    Uikkkkk... cicah lutut kat turn 2 Sepang....
    ni bukan Shafiq ke bawa moto janda Kurt yg main MSS tu ke ?
    bro ni byk info pasal main koner2, pic pun ramai... biasa ke turun Sepang
    leh kita jumpa.... dpt jumpa dgn sifu yg ramai2 kat sisni

    carlnain

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by carlnain on Tue Oct 20, 2009 3:28 pm

    Bro mira , kat trit ni memang ramai ,ramai sifu2 , otai2, king2 king dan dewa2 farao corner melepak ..... Shocked




    Apa comment tuk gambor ni lak ??
    tahap professional la kalo tgk dia angkat korner.... Shocked
    body posture siap cicah lutut lagi..... Shocked

    corner mcm ni memerlukan tayar terbaik dari ladang . betoi ka ??


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mira_buruk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by mira_buruk on Tue Oct 20, 2009 3:54 pm

    tu pic Is @ Izmi, masa di gunakan ZX

    mmg pun kalo mau meleper ni, kena gunatayo yg sesuai
    kalo budjek lebih boleh guna yg baik, kalo budjek kecil cr yg harga budjek
    kalo ikut pic tu.... Is menggunakan tayo Dunlop Slick KR 120/65-17
    coz kalo di amati, tayo tu nampak kelebaran dia....

    tp saya bukan sifu tau bro.

    skido

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by skido on Tue Oct 20, 2009 5:25 pm

    otai,
    tanye skit..kalau utk leper2 ni..
    mane tyar mane yg lebih sesuai?? maksud sy..saiz..
    110/70 or 120/70..or tayar sotong jek..hehhe

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Tue Oct 20, 2009 6:42 pm

    skido wrote:otai,
    tanye skit..kalau utk leper2 ni..
    mane tyar mane yg lebih sesuai?? maksud sy..saiz..
    110/70 or 120/70..or tayar sotong jek..hehhe

    Eleh.. sifoo skido ni, sudah geharu cendana pulak... huhuii.. hari ni semua org aku panggil sifoo.. hahahaha..


    Tgh 10sen sebenonye ni..

    evilme

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by evilme on Tue Oct 20, 2009 10:32 pm

    nak tgk posisi badan time leper yg lebih jelas tgk gambar ni

    gambar MABB


    gambar cikgu


    so sifu bagi penerangan

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Wed Oct 21, 2009 12:08 am

    mira_buruk wrote:
    cyclope wrote:
    azzo wrote:Stage 2,meh siapa yang nak merasa cecah lutut try try la call aku bila dah dekat hujung minggu
    tak berani lg la bro...ni ada jumpa gambar turn 2 sepang

    Uikkkkk... cicah lutut kat turn 2 Sepang....
    ni bukan Shafiq ke bawa moto janda Kurt yg main MSS tu ke ?
    bro ni byk info pasal main koner2, pic pun ramai... biasa ke turun Sepang
    leh kita jumpa.... dpt jumpa dgn sifu yg ramai2 kat sisni
    shafiq??? tk tahu la bro,yg sya kenal mira-burok,azzo,wak tanduk jer cheers tapi mengikut keterangan gambar ni diambil sekitar awal 2008...satu lg saya tak pernah pun gi sepang Razz

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Wed Oct 21, 2009 10:32 am

    evilme wrote:nak tgk posisi badan time leper yg lebih jelas tgk gambar ni

    gambar MABB


    gambar cikgu


    so sifu bagi penerangan

    Dari apa yang aku baca, sifu MABB meletakkan berat badan dia di bahagian atas badan,nampak tak tangan kanan dia macam menekan handle jadi kemungkinan dia tak dapat merasa input dari handle(tekanan steering lebih tinggi)

    dan pandangan mata nampak macam tak pandang jauh dan dia akan rasa macam dah laju sangat

    Yang sifu cikgu,dia meletakkan cg(center gravity)rendah,dan pandangan mata jauh,tangan tak pressure dan boleh laju lagi

    Ini pandangan aku berdasarkan buku buku yang aku baca,jangan marah yer
    rabbit

    alldisc

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by alldisc on Wed Oct 21, 2009 10:39 am

    skido wrote:otai,
    tanye skit..kalau utk leper2 ni..
    mane tyar mane yg lebih sesuai?? maksud sy..saiz..
    110/70 or 120/70..or tayar sotong jek..hehhe

    lagi lebar tentu lagi baik sbb contact tyre-to-road lebih baik. cuma kalau bukaan rim tak lebar, nanti tayar tak kembang seimbang sebaliknya menirus.

    ini aku belajar dgn wak tanduk cheers .... so jgn tembak aku kalau tak betul.

    aku guna rim 18" - tak berani nak leper... ekekekeke...

    kipas

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kipas on Wed Oct 21, 2009 1:27 pm

    Dr pengalaman aku blaja naik klawang polo blakang sifu where n sifu azzo...
    bile kona kanan...
    jari kaki kanan hendaklah berada betol2 diatas pemijak kaki kanan..bkn tumit atau tapak kaki...siku kasi bengkok sikit...siku kepakkan keluar sket...bahu rendah kan sket...dada rapat sikit kat tank...kepala tunduk sket...ponggong kiri atas seat...nak lg sedap dok blakang sket...ponggong kanan letak luar seat...lutut kepak keluar sket...senang cite mcm gaya org malas dan tak bermaya dok atas moto...
    bile kona kiri...seperti sebaliknyalah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Wed Oct 21, 2009 2:12 pm

    kipas wrote:Dr pengalaman aku blaja naik klawang polo blakang sifu where n sifu azzo...
    bile kona kanan...
    jari kaki kanan hendaklah berada betol2 diatas pemijak kaki kanan..bkn tumit atau tapak kaki...siku kasi bengkok sikit...siku kepakkan keluar sket...bahu rendah kan sket...dada rapat sikit kat tank...kepala tunduk sket...ponggong kiri atas seat...nak lg sedap dok blakang sket...ponggong kanan letak luar seat...lutut kepak keluar sket...senang cite mcm gaya org malas dan tak bermaya dok atas moto...
    bile kona kiri...seperti sebaliknyalah...

    Pergh.. akhirnya Sifoo Kipas join group botak tepi.. hahaha..

    kipas

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kipas on Wed Oct 21, 2009 2:40 pm

    Azroy wrote:
    kipas wrote:Dr pengalaman aku blaja naik klawang polo blakang sifu where n sifu azzo...
    bile kona kanan...
    jari kaki kanan hendaklah berada betol2 diatas pemijak kaki kanan..bkn tumit atau tapak kaki...siku kasi bengkok sikit...siku kepakkan keluar sket...bahu rendah kan sket...dada rapat sikit kat tank...kepala tunduk sket...ponggong kiri atas seat...nak lg sedap dok blakang sket...ponggong kanan letak luar seat...lutut kepak keluar sket...senang cite mcm gaya org malas dan tak bermaya dok atas moto...
    bile kona kiri...seperti sebaliknyalah...

    Pergh.. akhirnya Sifoo Kipas join group botak tepi.. hahaha..
    pe sifoo2 nih....aku rase org yg suke panggil sifoo2 nih mmg nak dpt tittle sifoo kot...dah la aku kejar ko kat klawang tak dpt...nih kire dh layak panggil sifoo kot...aku gear 3 jer kat klawang...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    alldisc

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by alldisc on Wed Oct 21, 2009 3:54 pm

    kipas wrote:Dr pengalaman aku blaja naik klawang polo blakang sifu where n sifu azzo...
    bile kona kanan...
    jari kaki kanan hendaklah berada betol2 diatas pemijak kaki kanan..bkn tumit atau tapak kaki...siku kasi bengkok sikit...siku kepakkan keluar sket...bahu rendah kan sket...dada rapat sikit kat tank...kepala tunduk sket...ponggong kiri atas seat...nak lg sedap dok blakang sket...ponggong kanan letak luar seat...lutut kepak keluar sket...senang cite mcm gaya org malas dan tak bermaya dok atas moto...
    bile kona kiri...seperti sebaliknyalah...

    lebih mudah dilakukan pada motor dgn radical riding position (mcm ZX), flat seat (senang beralih sisi ke sisi) dan racing footrest.

    anyway tahniah sifoo kipas sbb boleh polo mahaguru where dan azzo.

    kipas

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kipas on Wed Oct 21, 2009 3:59 pm

    alldisc wrote:
    kipas wrote:Dr pengalaman aku blaja naik klawang polo blakang sifu where n sifu azzo...
    bile kona kanan...
    jari kaki kanan hendaklah berada betol2 diatas pemijak kaki kanan..bkn tumit atau tapak kaki...siku kasi bengkok sikit...siku kepakkan keluar sket...bahu rendah kan sket...dada rapat sikit kat tank...kepala tunduk sket...ponggong kiri atas seat...nak lg sedap dok blakang sket...ponggong kanan letak luar seat...lutut kepak keluar sket...senang cite mcm gaya org malas dan tak bermaya dok atas moto...
    bile kona kiri...seperti sebaliknyalah...

    lebih mudah dilakukan pada motor dgn radical riding position (mcm ZX), flat seat (senang beralih sisi ke sisi) dan racing footrest.

    anyway tahniah sifoo kipas sbb boleh polo mahaguru where dan azzo.
    tu thn lepas punyer citer...diorg panaskan tayar jer...bg aku dah teramat laju dah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Azroy

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Azroy on Wed Oct 21, 2009 4:21 pm

    kipas wrote:
    alldisc wrote:
    kipas wrote:Dr pengalaman aku blaja naik klawang polo blakang sifu where n sifu azzo...
    bile kona kanan...
    jari kaki kanan hendaklah berada betol2 diatas pemijak kaki kanan..bkn tumit atau tapak kaki...siku kasi bengkok sikit...siku kepakkan keluar sket...bahu rendah kan sket...dada rapat sikit kat tank...kepala tunduk sket...ponggong kiri atas seat...nak lg sedap dok blakang sket...ponggong kanan letak luar seat...lutut kepak keluar sket...senang cite mcm gaya org malas dan tak bermaya dok atas moto...
    bile kona kiri...seperti sebaliknyalah...

    lebih mudah dilakukan pada motor dgn radical riding position (mcm ZX), flat seat (senang beralih sisi ke sisi) dan racing footrest.

    anyway tahniah sifoo kipas sbb boleh polo mahaguru where dan azzo.
    tu thn lepas punyer citer...diorg panaskan tayar jer...bg aku dah teramat laju dah...

    Eleh sifoo Kipad ni... merendah diri la poolak.. hhuhuhuhu

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Thu Oct 22, 2009 9:17 am

    azzo wrote:
    evilme wrote:nak tgk posisi badan time leper yg lebih jelas tgk gambar ni

    gambar MABB


    gambar cikgu


    so sifu bagi penerangan

    Dari apa yang aku baca, sifu MABB meletakkan berat badan dia di bahagian atas badan,nampak tak tangan kanan dia macam menekan handle jadi kemungkinan dia tak dapat merasa input dari handle(tekanan steering lebih tinggi)

    dan pandangan mata nampak macam tak pandang jauh dan dia akan rasa macam dah laju sangat

    Yang sifu cikgu,dia meletakkan cg(center gravity)rendah,dan pandangan mata jauh,tangan tak pressure dan boleh laju lagi

    Ini pandangan aku berdasarkan buku buku yang aku baca,jangan marah yer
    rabbit
    dasat la sifu azzo punya explanation affraid ...bro klu ada masa yg sesuai boleh tak sifu train saya kt sepang or klawang...tu pun klu sudi lah...registration fee agak2 braper Laughing

    alldisc

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by alldisc on Thu Oct 22, 2009 10:14 am

    cyclope wrote:dasat la sifu azzo punya explanation affraid ...bro klu ada masa yg sesuai boleh tak sifu train saya kt sepang or klawang...tu pun klu sudi lah...registration fee agak2 braper Laughing

    register dan pembayaran yuran boleh buat kat aku....

    resit amik kat mr.fooart. tarikh training kena tunggu azzo...

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 22, 2009 11:43 am

    alldisc wrote:
    cyclope wrote:dasat la sifu azzo punya explanation affraid ...bro klu ada masa yg sesuai boleh tak sifu train saya kt sepang or klawang...tu pun klu sudi lah...registration fee agak2 braper Laughing

    register dan pembayaran yuran boleh buat kat aku....

    resit amik kat mr.fooart. tarikh training kena tunggu azzo...

    ada itu macam ka,mau ambik untung atas angin nampak??hahaha

    call je aku agak agak nak hujung minggu kosong19dua77satu33kosong

    Sponsored content

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:10 pm