Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Share

    ranjau_berduri

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by ranjau_berduri on Thu Oct 22, 2009 1:28 pm

    azzo wrote:
    alldisc wrote:
    cyclope wrote:dasat la sifu azzo punya explanation affraid ...bro klu ada masa yg sesuai boleh tak sifu train saya kt sepang or klawang...tu pun klu sudi lah...registration fee agak2 braper Laughing

    register dan pembayaran yuran boleh buat kat aku....

    resit amik kat mr.fooart. tarikh training kena tunggu azzo...

    ada itu macam ka,mau ambik untung atas angin nampak??hahaha

    call je aku agak agak nak hujung minggu kosong19dua77satu33kosong
    nak ikut blaja...

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Thu Oct 22, 2009 2:46 pm

    ali_wng wrote:
    azzo wrote:
    alldisc wrote:
    cyclope wrote:dasat la sifu azzo punya explanation affraid ...bro klu ada masa yg sesuai boleh tak sifu train saya kt sepang or klawang...tu pun klu sudi lah...registration fee agak2 braper Laughing

    register dan pembayaran yuran boleh buat kat aku....

    resit amik kat mr.fooart. tarikh training kena tunggu azzo...

    ada itu macam ka,mau ambik untung atas angin nampak??hahaha

    call je aku agak agak nak hujung minggu kosong19dua77satu33kosong
    nak ikut blaja...

    tak kisah sesiapa pun yang free nak ikut,yang penting safety equipment cukup,kalau tak cukup tak payah ler ikut,marabajaya Evil or Very Mad

    ranjau_berduri

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by ranjau_berduri on Thu Oct 22, 2009 3:11 pm

    huhu... nak kena kumpul wit beli ms88, bj pagoda ngan boxer neh...

    kipas

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kipas on Thu Oct 22, 2009 6:31 pm

    MEMASUKI SELEKOH ( CONERING )

    Cara mendatangi berbagai simpang dan selekoh adalah berbeza bergantung kepada keadaan masing-masing. Tetapi prinsip-prinsip berikut hendaklah di patuhi.

    PRINSIP-PRINSIP MEMASUKI SELEKOH.
    a) Kedudukan motosikal yang betul bila menghampiri selekoh.
    B) Pemilihan kelajuan yang betul.
    c) Gear yang betul dengan kelajuannya.
    d) Mesin itu hendaklah mengekal akan kelajuan yang sesuai sementara melalui selekoh. ( Jangan pacu sementara memasuki selekoh, berbuat demikian semasa keluar.

    FAKTOR-FAKTOR KESELAMATAN

    a) Ia akan berada disebelah jalan yang betul
    B) Ia boleh terus menetap disana.
    c) Ia boleh diberhentikan didalam jarak yang selamat.

    5 PERKARA YANG MEMPENGARUHI PEMILIHAN KELAJUAN YANG SESUAI BAGI SESUATU SELEKOH
    1) Pandangan kedalam selekoh
    2) Ketajaman selekoh dan keluasan jalan
    3) Kenderaan yang ada dan mungkin tiba
    4) keadaan permukaan jalan.
    5) Kemampuan penunggang dan daya cengkaman motosikal diatas jalan raya.

    semuga menjadi panduan kepada kita....

    copy dr MBCians...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    aJa

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by aJa on Fri Oct 23, 2009 9:23 pm

    azzo wrote:
    alldisc wrote:
    cyclope wrote:dasat la sifu azzo punya explanation affraid ...bro klu ada masa yg sesuai boleh tak sifu train saya kt sepang or klawang...tu pun klu sudi lah...registration fee agak2 braper Laughing

    register dan pembayaran yuran boleh buat kat aku....

    resit amik kat mr.fooart. tarikh training kena tunggu azzo...

    ada itu macam ka,mau ambik untung atas angin nampak??hahaha

    call je aku agak agak nak hujung minggu kosong19dua77satu33kosong

    ujong bln sbelas ade tracday lg cyclope..
    jom pg..
    aku lutut dh bgegar gle nieh..
    mcm nak tanggal je rase.. What a Face What a Face What a Face
    jom kte g trackday!!!
    wiiihuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

    eman_92

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by eman_92 on Sat Oct 24, 2009 9:02 pm

    sifu2 sekalian, hamba nak tanya apa tujuan buat half clucth??? dan bagaimana caranya...

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Sun Oct 25, 2009 8:51 pm

    eman_92 wrote:sifu2 sekalian, hamba nak tanya apa tujuan buat half clucth??? dan bagaimana caranya...

    tujuan,mempercepatkan rosak clutch plate

    caranya tarik je clutch lever tu,hahaha

    nak tau kena lulus spm ngan cemerlang dulu cheers


    Last edited by azzo on Mon Oct 26, 2009 10:00 am; edited 1 time in total

    eman_92

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by eman_92 on Mon Oct 26, 2009 9:06 am

    azzo wrote:
    eman_92 wrote:sifu2 sekalian, hamba nak tanya apa tujuan buat half clucth??? dan bagaimana caranya...

    tujuan,mempercepatkan rosak half clutch

    caranya tarik je clutch lever tu,hahaha

    nak tau kena lulus spm ngan cemerlang dulu cheers
    No No No No

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Mon Oct 26, 2009 8:24 pm

    saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu azzo nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Mon Oct 26, 2009 9:21 pm

    saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu sam nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope
    2-azzo

    Yang ni baru fakta

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Mon Oct 26, 2009 11:07 pm

    azzo wrote:saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu sam nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope
    2-azzo

    Yang ni baru fakta
    dari citer org sifu azzo antara nama2 yg digeruni di klwg...sam plak sifu on track...so memandangkan riding school ke klwg..saya rasa sifu azzo lah yg paling layak cheers

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Mon Oct 26, 2009 11:39 pm

    cyclope wrote:
    azzo wrote:saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu sam nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope
    2-azzo

    Yang ni baru fakta
    dari citer org sifu azzo antara nama2 yg digeruni di klwg...sam plak sifu on track...so memandangkan riding school ke klwg..saya rasa sifu azzo lah yg paling layak cheers

    Aku pandai pong pang jer,kalau kat mbc dah kena fire dah ni,hehehe

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Tue Oct 27, 2009 7:41 am

    azzo wrote:
    cyclope wrote:
    azzo wrote:saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu sam nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope
    2-azzo

    Yang ni baru fakta
    dari citer org sifu azzo antara nama2 yg digeruni di klwg...sam plak sifu on track...so memandangkan riding school ke klwg..saya rasa sifu azzo lah yg paling layak cheers

    Aku pandai pong pang jer,kalau kat mbc dah kena fire dah ni,hehehe
    tapi bro dah terbukti di klwg...ada nama bro dlm list rider yg paling di geruni di klwg bom

    serangga jalanan

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by serangga jalanan on Tue Oct 27, 2009 11:56 am

    cyclope wrote:
    azzo wrote:
    cyclope wrote:
    azzo wrote:saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu sam nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope
    2-azzo

    Yang ni baru fakta
    dari citer org sifu azzo antara nama2 yg digeruni di klwg...sam plak sifu on track...so memandangkan riding school ke klwg..saya rasa sifu azzo lah yg paling layak cheers

    Aku pandai pong pang jer,kalau kat mbc dah kena fire dah ni,hehehe
    tapi bro dah terbukti di klwg...ada nama bro dlm list rider yg paling di geruni di klwg bom

    mau xgerun....abes tok batin c2 dh amik dia wt ank angkat...
    org gerun sbb xde sape berani kacau dia...tok batin dok jaga...
    bukan sbb pandai korner pn...hihihi What a Face

    cyclope

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by cyclope on Tue Oct 27, 2009 4:56 pm

    mrfooart wrote:
    cyclope wrote:
    azzo wrote:
    cyclope wrote:
    azzo wrote:saya ada terbaca dalam magazine moto international yg sifu sam nk buat riding school kt klawang...betul ke Shocked ..klu betul saya org pertama nk participate bounce
    1-cyclope
    2-azzo

    Yang ni baru fakta
    dari citer org sifu azzo antara nama2 yg digeruni di klwg...sam plak sifu on track...so memandangkan riding school ke klwg..saya rasa sifu azzo lah yg paling layak cheers

    Aku pandai pong pang jer,kalau kat mbc dah kena fire dah ni,hehehe
    tapi bro dah terbukti di klwg...ada nama bro dlm list rider yg paling di geruni di klwg bom

    mau xgerun....abes tok batin c2 dh amik dia wt ank angkat...
    org gerun sbb xde sape berani kacau dia...tok batin dok jaga...
    bukan sbb pandai korner pn...hihihi What a Face
    hahaha,,,dgr citer tok batin stage 3 yg jaga farao

    dakad27

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by dakad27 on Thu Oct 29, 2009 1:26 pm



    klau nak corner betul2 cun kene ikut math camni kot..hahaa!

    shaik

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by shaik on Fri Oct 30, 2009 3:57 am

    dakad27 wrote:

    klau nak corner betul2 cun kene ikut math camni kot..hahaa!
    affraid affraid mana you dapat ni bro dah lama gua dah cari.......thank you very much cheers, tapi kan ada satu masalah dia tak bagi value betul dia :scratch:tapi no hal.....sy setuju dgn static theory..... study

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Fri Oct 30, 2009 9:29 am

    shaik wrote:
    dakad27 wrote:

    klau nak corner betul2 cun kene ikut math camni kot..hahaa!
    affraid affraid mana you dapat ni bro dah lama gua dah cari.......thank you very much cheers, tapi kan ada satu masalah dia tak bagi value betul dia :scratch:tapi no hal.....sy setuju dgn static theory..... study

    value dia tak sama ngan org lain,tu pun payah nak kira sebab mcm mana ko nak kira berapa degree ko dah lean,

    yang penting praktis makes perfect

    kurt2812

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by kurt2812 on Sat Oct 31, 2009 9:27 pm

    eman_92 wrote:
    azzo wrote:masalahnyer gambar gambar semua tu semuanya sifu sifu aku,mana brani aku komen,hahaha,nanti kena fire kang.tu semua podium punya rider,siapalah aku nak komen.mss pun tak pernah main

    Tapi perasan tak perbezaan picture pertama dengan picture last[sifu kurt]

    Nampak tak sifu kurt rendahkan badan habis nak negotiate corner tu,pastu tgk tak youtube yg aja bg,rider dlm youtube tu pun ckp bila badan lean dia dpt improved timing lap dia?betul tak?

    Satu lg adalah faktor keselesaan rider tu sendiri[comfort zone] ,kalau badan lean sgt tapi tak selesa dan takde improvement pun takde faedah

    Sebab aku pernah tgk rider depan aku,corner kiri kanan cecah lutut,tapi speed baru 60kmh,tak guna jugakkan,bila push dia laju lg dah takleh buat
    macam aku jer orang yg speed 60 tu.... scratch Laughing

    maybe kot..aku xpnah lg cecah lutut.. Smile

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Mon Nov 02, 2009 10:25 pm

    lg lg gambar dan komen yang bagus,takde lg ke?

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Tue Nov 03, 2009 12:47 am

    kurt2812 wrote:
    eman_92 wrote:
    azzo wrote:masalahnyer gambar gambar semua tu semuanya sifu sifu aku,mana brani aku komen,hahaha,nanti kena fire kang.tu semua podium punya rider,siapalah aku nak komen.mss pun tak pernah main

    Tapi perasan tak perbezaan picture pertama dengan picture last[sifu kurt]

    Nampak tak sifu kurt rendahkan badan habis nak negotiate corner tu,pastu tgk tak youtube yg aja bg,rider dlm youtube tu pun ckp bila badan lean dia dpt improved timing lap dia?betul tak?

    Satu lg adalah faktor keselesaan rider tu sendiri[comfort zone] ,kalau badan lean sgt tapi tak selesa dan takde improvement pun takde faedah

    Sebab aku pernah tgk rider depan aku,corner kiri kanan cecah lutut,tapi speed baru 60kmh,tak guna jugakkan,bila push dia laju lg dah takleh buat
    macam aku jer orang yg speed 60 tu.... scratch Laughing

    maybe kot..aku xpnah lg cecah lutut.. Smile

    apa barang cecah lutut...
    cecah siku ngan telinga la best..
    stim woo...
    azzo klawang lagi jom..?
    bley ka..bley ka?
    pirat pirat study


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    azzo

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by azzo on Tue Nov 03, 2009 9:21 am

    arninja5984 wrote:
    kurt2812 wrote:
    eman_92 wrote:
    azzo wrote:masalahnyer gambar gambar semua tu semuanya sifu sifu aku,mana brani aku komen,hahaha,nanti kena fire kang.tu semua podium punya rider,siapalah aku nak komen.mss pun tak pernah main

    Tapi perasan tak perbezaan picture pertama dengan picture last[sifu kurt]

    Nampak tak sifu kurt rendahkan badan habis nak negotiate corner tu,pastu tgk tak youtube yg aja bg,rider dlm youtube tu pun ckp bila badan lean dia dpt improved timing lap dia?betul tak?

    Satu lg adalah faktor keselesaan rider tu sendiri[comfort zone] ,kalau badan lean sgt tapi tak selesa dan takde improvement pun takde faedah

    Sebab aku pernah tgk rider depan aku,corner kiri kanan cecah lutut,tapi speed baru 60kmh,tak guna jugakkan,bila push dia laju lg dah takleh buat
    macam aku jer orang yg speed 60 tu.... scratch Laughing

    maybe kot..aku xpnah lg cecah lutut.. Smile

    apa barang cecah lutut...
    cecah siku ngan telinga la best..
    stim woo...
    azzo klawang lagi jom..?
    bley ka..bley ka?
    pirat pirat study

    boleh je Very Happy

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Tue Nov 03, 2009 7:43 pm

    he..he..thanks sifu...
    aku akan turun dalam masa terdekat ni bersedia terima
    call aku ekk..kali ni special skit...
    pasal aku budak baru belajar dan pengalaman dah ajar..
    aku dah pasang slider kat fairing aku..
    khas untuk kanak2 bawah tahap sifu aka siput..
    study study study


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    shuk

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by shuk on Tue Nov 03, 2009 11:47 pm

    salam bro2,sy dak bru blaja,hu~
    nk tnye kalo kter highspeed conering mmg kner knee down? kalo xwt cmtu xley ke?
    harap dpt tunjuk aja dr sifu2 skalian,mekasih

    arninja5984

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by arninja5984 on Wed Nov 04, 2009 12:49 am

    shuk wrote:salam bro2,sy dak bru blaja,hu~
    nk tnye kalo kter highspeed conering mmg kner knee down? kalo xwt cmtu xley ke?
    harap dpt tunjuk aja dr sifu2 skalian,mekasih

    soalan ni kena tanya sifu weng..
    pasal per nak kena cecah lutut bila cornering..ha..ha..
    tapi percayalah..
    tak lena tido wehhh...
    cheers cheers study


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    Sponsored content

    Re: Masukkan gambar leper dan komen mengenainya disini

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm