Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Jom Borak Helmet.....

    Share

    klip^ketas

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by klip^ketas on Mon May 24, 2010 3:16 pm

    mal 5190 wrote:SHOEI X-12


    paeach

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by paeach on Mon May 24, 2010 3:22 pm

    siapa tau visor helmet mcm ni ada jual kat mana?


    or mcm ni


    den mau beli..lg2 yg berdekatan dgn rmh den...

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Mon May 24, 2010 9:45 pm

    paeach wrote:siapa tau visor helmet mcm ni ada jual kat mana?


    or mcm ni


    den mau beli..lg2 yg berdekatan dgn rmh den...

    crik la kat mana ada org jual helmet tu..kat situ la ada jual visor tu..hahaha!! Razz Razz

    paeach

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by paeach on Mon May 24, 2010 9:55 pm

    idea yg bernas!!
    tp...
    mmg dah lama bermain di kepala otakku..

    area berdekatan xde jual lor helmet ni kat kodai..
    aiyooo...

    visorku kabur n silau(tgk lampu terpancar lebih..)

    tulung...

    klip^ketas

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by klip^ketas on Tue May 25, 2010 9:35 am

    try g sentul la..situ byk brg..

    paeach

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by paeach on Tue May 25, 2010 10:39 pm

    klip^ketas wrote:try g sentul la..situ byk brg..


    aiyooo..
    kira jauh jgk tu..lg dekat ada x?
    kalau jd Mat Sentul leh la pg jauh mana pon..

    Zebraku takut jln jauh..

    jayjeffrey

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by jayjeffrey on Fri May 28, 2010 11:33 pm

    sampai sekarang carik tak jump jumpe lagi helmet yang diinginkan... haiz....

    So sementara pakai helmet free dari kedai, topup RM50 untuk best sikit... boleh jadi hlmet spare tuk pembonceng.
    Tapi i ingat kan, kalau pakai helmet cun, masa parking kena bawak helmet jln jln... mcn mana pulak la...

    Budget RM500 mmg tak cukup untuk flip up... SOL solid colour S44 satu KL/SELANGOR dah cari, sume takde stock. Dah give up, sekarang tengah kumpul duit nak aim nolan N103 =D ada sesiapa pakai tak kat sini? apa pendapat untuk nolan n103?

    Jebat_Mka.75

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by Jebat_Mka.75 on Sat May 29, 2010 12:58 am

    jayjeffrey wrote:sampai sekarang carik tak jump jumpe lagi helmet yang diinginkan... haiz....

    So sementara pakai helmet free dari kedai, topup RM50 untuk best sikit... boleh jadi hlmet spare tuk pembonceng.
    Tapi i ingat kan, kalau pakai helmet cun, masa parking kena bawak helmet jln jln... mcn mana pulak la...

    Budget RM500 mmg tak cukup untuk flip up... SOL solid colour S44 satu KL/SELANGOR dah cari, sume takde stock. Dah give up, sekarang tengah kumpul duit nak aim nolan N103 =D ada sesiapa pakai tak kat sini? apa pendapat untuk nolan n103?
    Bro...apa kata ikut gua pegi kedai aksesori rockstaraider...lu tgk sdiri apa lu nak...jgn pening nak pilih dah le..hehe..

    ninja139

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by ninja139 on Sat May 29, 2010 2:13 am

    salam..nak tanye otai2 kips kt area jb.mane nak dpt fullface sol kt area jb ek?tgh blur nak carik fullface yg bersesuaian.

    jayjeffrey

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by jayjeffrey on Sat May 29, 2010 2:23 am

    Jebat_Mka.75 wrote:
    jayjeffrey wrote:sampai sekarang carik tak jump jumpe lagi helmet yang diinginkan... haiz....

    So sementara pakai helmet free dari kedai, topup RM50 untuk best sikit... boleh jadi hlmet spare tuk pembonceng.
    Tapi i ingat kan, kalau pakai helmet cun, masa parking kena bawak helmet jln jln... mcn mana pulak la...

    Budget RM500 mmg tak cukup untuk flip up... SOL solid colour S44 satu KL/SELANGOR dah cari, sume takde stock. Dah give up, sekarang tengah kumpul duit nak aim nolan N103 =D ada sesiapa pakai tak kat sini? apa pendapat untuk nolan n103?
    Bro...apa kata ikut gua pegi kedai aksesori rockstaraider...lu tgk sdiri apa lu nak...jgn pening nak pilih dah le..hehe..

    Kat mana rockstaraider tu? ok jugak gi shopping helmet nih Very Happy

    mambang

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by mambang on Sat May 29, 2010 2:28 am

    vote for NOLAN

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Sat May 29, 2010 9:16 am

    jayjeffrey wrote:
    Jebat_Mka.75 wrote:
    jayjeffrey wrote:sampai sekarang carik tak jump jumpe lagi helmet yang diinginkan... haiz....

    So sementara pakai helmet free dari kedai, topup RM50 untuk best sikit... boleh jadi hlmet spare tuk pembonceng.
    Tapi i ingat kan, kalau pakai helmet cun, masa parking kena bawak helmet jln jln... mcn mana pulak la...

    Budget RM500 mmg tak cukup untuk flip up... SOL solid colour S44 satu KL/SELANGOR dah cari, sume takde stock. Dah give up, sekarang tengah kumpul duit nak aim nolan N103 =D ada sesiapa pakai tak kat sini? apa pendapat untuk nolan n103?
    Bro...apa kata ikut gua pegi kedai aksesori rockstaraider...lu tgk sdiri apa lu nak...jgn pening nak pilih dah le..hehe..

    Kat mana rockstaraider tu? ok jugak gi shopping helmet nih Very Happy
    bro tgk kat ruangan want to sell..ada pnyer..hg helmet sol yg ditawarkan agak murah berbanding sol yg aku beli di tempat lain..selamat bershopping bro..haha!! jgn bajet raya lari plak!!

    jayjeffrey

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by jayjeffrey on Sun May 30, 2010 4:24 am

    takde bro... dah penat cari, dari sebulan seblum dapat bike, sampai bike dah kuar skang pon tak dak... geram geram nih nanti terus beli fullface biasa, tak mo flip-up... ade clutch susah nak rokok gak = =

    awin

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by awin on Sun May 30, 2010 4:47 am

    ARAI RX7 RR5!!!

    Helmet terbaik!!!

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Sun May 30, 2010 12:37 pm

    jayjeffrey wrote:takde bro... dah penat cari, dari sebulan seblum dapat bike, sampai bike dah kuar skang pon tak dak... geram geram nih nanti terus beli fullface biasa, tak mo flip-up... ade clutch susah nak rokok gak = =

    apsal xda plak?? itu hari bru aku tanya adik die..die cakap ada..rm 310 w'out visor tinted (dpt clear visor je la)..klo xda pon, ko tgk kat mudah..tp igt!! JANGAN PERCAYA BISNES2 YG KENA POS..CARIK YG CASH ON DELIVERY JE.

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Sun May 30, 2010 12:43 pm

    awin wrote:ARAI RX7 RR5!!!

    Helmet terbaik!!!

    [img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

    mcm ni ke awin?? mmg terbaik!!

    asrolsani

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by asrolsani on Fri Jun 04, 2010 1:03 am

    ingat nak angkat sol flip-up...
    visor apa yg best kalau nak tukar?
    yg iridium la, yg tinted, yg gelap la... yg clear etc....
    apa beza semua nih?

    mambang

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by mambang on Fri Jun 04, 2010 1:13 am

    beza pada warna la...fungsinya sama je iaitu menghalang debu atau serangga masuk ke dalam mata ..sorry terbuat lawak plk..tapi btl aperrr

    ranjau_berduri

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by ranjau_berduri on Fri Jun 04, 2010 1:28 am

    pakai yg iridium... yg tinted... pastu jalan2 pusing kampung time malam....

    jayjeffrey

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by jayjeffrey on Fri Jun 04, 2010 6:13 am

    bro, bleh try clear iridium, i tgh pkai skrg.

    Masa malam pun ok gak kat highway, janji tak gelap sgt mmg xde hal.
    kalau nak try boleh test dulu helmet i kalau ada tts.

    asrolsani

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by asrolsani on Fri Jun 04, 2010 8:42 am

    jayjeffrey wrote:bro, bleh try clear iridium, i tgh pkai skrg.

    Masa malam pun ok gak kat highway, janji tak gelap sgt mmg xde hal.
    kalau nak try boleh test dulu helmet i kalau ada tts.

    oraits bro... kalau turun tts boleh kasi try....
    yg chrome boleh bawak malam tak? tak gelap ke?

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Thu Jun 10, 2010 7:53 am

    asrolsani wrote:
    jayjeffrey wrote:bro, bleh try clear iridium, i tgh pkai skrg.

    Masa malam pun ok gak kat highway, janji tak gelap sgt mmg xde hal.
    kalau nak try boleh test dulu helmet i kalau ada tts.

    oraits bro... kalau turun tts boleh kasi try....
    yg chrome boleh bawak malam tak? tak gelap ke?

    bleh je..xda sapa nak halang..huhu!! mmg gelap skit la..agak2 nak lebih fokus..bkak je la visor..aku pon pakai tinted gak..time mencilok,siang atau malam, aku bkak visor tu..

    asrolsani

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by asrolsani on Wed Jun 16, 2010 1:26 pm

    aku dah beli helmet sol seken... ada visor tinted.... mak oii, gelap giler time mlm... memang tak leh ooo...
    time mlm aku bukak je visor... siang2 baru aku tutup....
    nanti nak test yg iridium clear... kalau ok, aku tukar....

    TaFe

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by TaFe on Wed Jun 16, 2010 1:45 pm

    aku baru dpt helmet KYT, brand indon...visor stended clear sgt, silau kalo bwk time tgh ari...tp masalah skang, aku tak tau kedai mane yg jual visor helmet nih...

    r0cket_terbang

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by r0cket_terbang on Wed Jun 16, 2010 3:22 pm

    erm....
    kaLo kaT area2 sHAh aLam,
    kdaI mnE yg w0kay bli2 elmeT?

    elmeT pkai pown stok kdaI,
    givi hps ape tah,
    budget lam 200-300myr kowt...

    hehehe

    Sponsored content

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm