Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Jom Borak Helmet.....

    Share

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Wed Jun 16, 2010 10:08 pm

    mambang hijau wrote:beza pada warna la...fungsinya sama je iaitu menghalang debu atau serangga masuk ke dalam mata ..sorry terbuat lawak plk..tapi btl aperrr

    btol la tu..haha!!!

    kurt2812

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kurt2812 on Wed Jun 16, 2010 10:09 pm

    ali_wng wrote:pakai yg iridium... yg tinted... pastu jalan2 pusing kampung time malam....

    sama la dgn pakai cler visor,bawak motor sambil pejam mata..hahahahaha!!!!!

    paeach

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by paeach on Thu Jun 17, 2010 9:32 pm

    TaFe wrote:aku baru dpt helmet KYT, brand indon...visor stended clear sgt, silau kalo bwk time tgh ari...tp masalah skang, aku tak tau kedai mane yg jual visor helmet nih...

    sama la kita...
    silau...
    visor mcmna jns dia?
    kalau yg jns baru tu berlambak kat kdai..

    min_pulau

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by min_pulau on Thu Dec 16, 2010 3:04 am

    salam bro apakbr????semua...ni aq nk tnya bro ari 2 aq ada beli satu jenis helmet ni...terkenal kat taiwan bro prnh dgr helmet jenama M2R...made 2 race...helmet dia ok r...harga dlm 500 ke 600 henget...

    kacong hebat

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kacong hebat on Thu Dec 16, 2010 10:05 am

    kalau helmet sparx ok?ada baguih ka tada baguih itu helmet?AGV K-3..hehe

    azmibtp

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by azmibtp on Wed Dec 22, 2010 1:34 pm

    Saya guna jenis MHR fullface. Rasa selesa dan ringan dipakai. masa hujan pun tak la berkabus dalam visor. So, saya berani recommend jenis ni.

    whatsupbro

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by whatsupbro on Wed Dec 22, 2010 3:35 pm

    mane nak carik helmet yg full face... tapi x mencekik darah ek... tadi jalan2 tgk.. YA ALLAH... smpai RM300-400 paling murah.. ape kehenye... salah masuk kedai ke...

    azmibtp

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by azmibtp on Wed Dec 22, 2010 5:35 pm

    Saya beli kat Welly Rawang. Masa beli moto dia bagi helmet entah brand apa lupa. Saya tak berkenan. Minta la yg jenis MHR ni. Dia minta tambah lg RM160. Utk saya berbaloi la tu. Klu tgk helmet original dia bg tu mungkin dlm RM80. So rasanya tak patut mahal la sgt.

    sab5404c

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by sab5404c on Sat Jan 08, 2011 2:02 am

    ada sapa2 taw mna da jual visor tuk hlmet fullface NHK ka..??

    alep

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by alep on Sat Jan 08, 2011 2:26 am

    sapa tau nak fix helmet or visor supaya x berkabus untuk helmet SOL

    LuNaCy

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by LuNaCy on Sat Jan 08, 2011 11:41 am

    ALep : caranya ialah thn nafas Razz.. hik hik.. guro2 je alep.. selalu nye ada kabus skit2 la bile pg2 and time kat traffic light.. kadang2 aku pn tak nampak traffic light tu dah kale ape.. hehe.. so ape aku wat.. aku tekan je la punat kat bahagian mulut tu.. so terbuka la skit udara bhg mulut.. then dier ok la balik.. hik hik

    alep

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by alep on Sat Jan 08, 2011 5:05 pm

    yup boleh gak macam tu, tapi kantoi gak time hujan, ada spray or visor yang anti fog x

    whatsupbro

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by whatsupbro on Mon Jan 10, 2011 12:33 am

    wei... sape2 tau mane nak shopping helpmet yg size S... dan tak mengarut sgt harge..

    asrolsani

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by asrolsani on Mon Jan 10, 2011 12:53 am

    whatsupbro wrote:wei... sape2 tau mane nak shopping helpmet yg size S... dan tak mengarut sgt harge..
    nak brand aper?
    budget brape?
    kalau arai, budget rm100, tu yg mengarut rabbit
    sol ok gak.. rege dlm rm300-400
    rege tak ikut saiz...
    test bagi fit baru beli
    cheers

    Skillo

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by Skillo on Mon Jan 10, 2011 2:23 pm

    whatsupbro wrote:wei... sape2 tau mane nak shopping helpmet yg size S... dan tak mengarut sgt harge..

    bro area mane??? kalo kat sentol ade.. utk size 58.. cube la usha2 sane

    kei

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by kei on Tue Jan 11, 2011 2:00 pm

    ade sesaper nak jual visor HJC HJ-O9 roger ye.....

    whatsupbro

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by whatsupbro on Tue Jan 11, 2011 11:03 pm

    aku kat area AMPANG
    badan aku kecik je
    so bile tgk yg kedai ni bagi.. walaupun size die S
    kepala aku boleh gerak2 dalam helmet 0_o

    Budget dalam 400-500 centu ok la jugak... jgn la sampai seribu...

    izzizahari

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by izzizahari on Tue Jan 11, 2011 11:30 pm

    bru je bli flip up td, brand ape ntah xingat plak, mrc kut. terbeli besar sket plak.

    rm220 je, nak bli mahal2 xde duit, hehe.

    nak bli fullface, susah plak nak masuk spec mata, huhuhu

    jayjeffrey

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by jayjeffrey on Wed Jan 12, 2011 5:24 am

    flip up pakai untuk jln2 biasa atau daily ok... nak betul2 rembat pakai fullface.

    asrolsani

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by asrolsani on Wed Jan 12, 2011 12:49 pm

    aku pakai spec... tapi aku beli yg fullface... leceh sikit takper janji best...
    flip-up dah lama tak sentuh...nak? hehe

    syawal

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by syawal on Fri Aug 12, 2011 10:28 pm

    salam rakan2 kippers sekalian...
    den ado agv stinger nih tp nk kene repair balik sbb span dlm dan aksesori kt lua sume dh xdo (elmet org bagi). so mane nk cari tpt yg sesuai ye??
    harap bro2 n otai2 sume dpat membantu...

    Jerniest

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by Jerniest on Sat Nov 10, 2012 10:01 pm

    baru sahaja beli helmet greyfosh fullface terbaik...tapi kenapa mat rempit motor style dah tap suka pakai helmet ms 88.hmmmmm..ape ade pada ms 88 ader sentimental value ke

    bexkr150

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by bexkr150 on Sun Nov 11, 2012 8:07 pm

    Jerniest wrote:baru sahaja beli helmet greyfosh fullface terbaik...tapi kenapa mat rempit motor style dah tap suka pakai helmet ms 88.hmmmmm..ape ade pada ms 88 ader sentimental value ke
    nk cri arai nr5 sesape tau kat mne jual tlg bg tau yer...

    bexkr150

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by bexkr150 on Sun Nov 11, 2012 8:08 pm

    nk cri arai nr5 sesape tau kat mne jual tlg bg tau yer...

    GhostRideR

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by GhostRideR on Mon Nov 12, 2012 10:39 am

    bexkr150 wrote:nk cri arai nr5 sesape tau kat mne jual tlg bg tau yer...

    Arai NR5.. helmet model lama ni bang.. kena ada org nak jual seken jer..

    Sponsored content

    Re: Jom Borak Helmet.....

    Post by Sponsored content Today at 6:46 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:46 pm