Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Share

    Poll

    Ape pendapat korang pasal harga moto sekarang? (2nd hand)

    [ 23 ]
    49% [49%] 
    [ 24 ]
    51% [51%] 

    Total Votes: 47

    carlnain

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by carlnain on Fri Apr 02, 2010 4:26 pm

    alldisc wrote:apa kata tajuknya kippers baru carik motor baru atau seken.
    tapi tu dah ada ruangan iaitu WTB (want to buy)...
    atau carl, ko masuk je topik ni dalam ruangan sembang. takde la byk sgt topik...
    Ok gak nama tajuk yg bro tuah kasi ...
    Cadangan tuk merge trit ni pon bagus gak ...mana satu yea....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by Guest on Fri Apr 02, 2010 4:29 pm

    merge dan tukar nama. sekian, cadangan sy. Very Happy

    wengweng

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by wengweng on Fri Apr 02, 2010 5:03 pm

    sy pn sokong gak cadangan bro wan tuah tu..and cdngan merge trit...pasni wat poll laa..hehe

    carlnain

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by carlnain on Fri Apr 02, 2010 6:24 pm

    Wokey Harap2 nubie n kippers yg lom ada kips leh kasi pertanyaan kat cni .............


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kurt2812

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by kurt2812 on Sun Apr 04, 2010 1:02 am

    dara la..ketat lg..hahaha!!!

    helmynyte89

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by helmynyte89 on Sun Apr 04, 2010 3:37 am

    kurt2812 wrote:dara la..ketat lg..hahaha!!!

    Aku suka dara...bia kita sendiri merasmikan kehebatan sendiri dgn corak and posisi yang tersendiri...baru menjamin kenikmatan menunggang...

    nekman

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by nekman on Sun Apr 04, 2010 11:54 am

    Kalau ader duit lebih boleh lar beli baru.
    Tengok juga brand moto, kalau nitro jangan cari pasal nak amik 2nd.
    Kalau kawa... rxz boleh consider lagi.. moto tahan lasak & sparepart pun still ader lagik...
    Kalau ikut pengalaman sendiri, sangat berpuas hati ngan moto 2nd kawa nih!!! mmg terbaekk,,,
    Nak bukti lasaknya kawa nih... tengok moto wadin sudey... KL->JB->Mersing->Endau->JB->KL... salute kat otai sorang nih...

    alldisc

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by alldisc on Sun Apr 04, 2010 1:36 pm

    aku selesa guna motor seken sbb motor baru susut harga kuat. kita semua tahu kalau nak jual ZX berusia setahun baper byk nilai yg jatuh. mcm aku ni bukan org yg banyak duit, aku tak suka lah beli brg mahal2 pastu suka2 aje harga jatuh.
    aku dah beli KRZ sejak tahun 2000. masa tu rega dia 3.6K, model 95. TZM thn 95 rega antara 6-7K. byk beza. yg paling best ialah maintenance mcm motor kapcai, tp power 300% lebih best dari kapcai.
    skrg ni nilai KRZ tak byk beza, antara 1.5-2.5K. aku puas hati dgn mak janda. tapi bagi rider2 baru yg kurang pengalaman bermotor, adalah dinasihatkan supaya beli je motor baru utk elak pneing kepala bila motor rosak. heh heh!

    klip^ketas

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by klip^ketas on Sun Apr 04, 2010 4:03 pm

    aku suke moto yg ok..x kesah dara or janda..yg penting tiptop..hehe

    carlnain

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by carlnain on Mon Apr 05, 2010 1:58 am

    Mcm mana lak kalo ANAK DARA TUA yg telah menyepi selama 16thn.......?????
    Bab ni kena TERJAH NOL nanti , pasai dia dah bertunang dgn ANAK DARA TUA dari Siam(alldisc n hantukatik yg jadi perancang utama).
    Demi kepuasan batin yg tak tertahan2 lagi , Minggu dpn dah leh la dia bersanding ....
    Mana tahan tunggang cik kriss je , kengkawan lalu sebelah pon x kenai..... .
    Nol jgn lupo singgah kodai aku time balik koje , aku nak gak berkenal-kenalan dgn poojaan hati ko yg baru.
    P/S : Nol 25hb ni leh la ko honeymoon dgn ANAK DARA TUA kat cameroon.....hehehehe
    kalo mendapat keizinan wife pertama la....kuikuikui


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mambang

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by mambang on Mon Apr 05, 2010 8:42 am

    masalah juga jika pakai moto janda ni..duit selalu nak kena standby....bkn ape umur dah lanjut macam2 penyakit datang....stakat penyakit kulit blh ampun lg kalo kanser usus camana....kos perubatan mahal plk tu..lagi2 moto yg dah hampir monopaus

    nol_kips

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by nol_kips on Mon Apr 05, 2010 8:45 am

    Anak dara tua pun ok per...jadi la..nak beli anak dara muda tak mampu dah..
    kalo performance nya mengancam anak dara muda..paham2 sendirila yer...

    carlnain

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by carlnain on Mon Apr 05, 2010 12:28 pm

    nol_kips wrote:Anak dara tua pun ok per...jadi la..nak beli anak dara muda tak mampu dah..
    kalo performance nya mengancam anak dara muda..paham2 sendirila yer...

    Peringatan khas tuk anak2 dara geng budak itam n green goblin...... Shocked Shocked Shocked
    Sendirik mau ingat Laughing Laughing Laughing kita tgk masa ride Cameroon 25hb nanti..... pale pale


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by nol_kips on Mon Apr 05, 2010 12:30 pm

    ala..ni takut nih...xleh undur kata..xmo la...anak dara tua jerrr...
    confem performance tak sehebat moto baru...pantang dicabar btol korg nih..

    deen325

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by deen325 on Mon Apr 05, 2010 11:08 pm

    Salam..
    moto baru memang best...
    tapi yang janda apa kurangnya..ada velue tersendiri oooooiiii...

    nytroz

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by nytroz on Tue Apr 06, 2010 5:07 pm

    deen325 wrote:Salam..
    moto baru memang best...
    tapi yang janda apa kurangnya..ada velue tersendiri oooooiiii...

    janda lg bnyk experience...
    erkk..... jap .. tgh citer moto ke rider? ....

    fm

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by fm on Tue Apr 06, 2010 7:10 pm

    alldisc wrote:aku selesa guna motor seken sbb motor baru susut harga kuat. kita semua tahu kalau nak jual ZX berusia setahun baper byk nilai yg jatuh. mcm aku ni bukan org yg banyak duit, aku tak suka lah beli brg mahal2 pastu suka2 aje harga jatuh.
    aku dah beli KRZ sejak tahun 2000. masa tu rega dia 3.6K, model 95. TZM thn 95 rega antara 6-7K. byk beza. yg paling best ialah maintenance mcm motor kapcai, tp power 300% lebih best dari kapcai.
    skrg ni nilai KRZ tak byk beza, antara 1.5-2.5K. aku puas hati dgn mak janda. tapi bagi rider2 baru yg kurang pengalaman bermotor, adalah dinasihatkan supaya beli je motor baru utk elak pneing kepala bila motor rosak. heh heh!
    xkira moto/kete, beli 2nd hand moto/kete tu umur 1 tahun ke, kita dah save sbb 1st year dah depreciate brp byk, lps tu condition masih macam baru lagi (most of the time).
    tp sy, beli janda 12 tahun (krz '96) (masa beli tu tahun 2008) hehe

    ariff-NINJA

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by ariff-NINJA on Tue Apr 06, 2010 8:43 pm

    dara atao janda, terletak pada korang semue....kikiki... sy mesti piley dara la... banyk kebaikan dari jande.... jande pon boleygak, pandai2 piley la yer... motot mungkin ade yg na pakei lama ade gak yg na pakei kojap2,yg na pakei lama tu beli la dara yeee... jgn mareee.... lol!

    alldisc

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by alldisc on Tue Apr 06, 2010 8:47 pm

    fm wrote:xkira moto/kete, beli 2nd hand moto/kete tu umur 1 tahun ke, kita dah save sbb 1st year dah depreciate brp byk, lps tu condition masih macam baru lagi (most of the time).
    tp sy, beli janda 12 tahun (krz '96) (masa beli tu tahun 2008) hehe
    owh yg tu mmg depreciate giler2 punya.... wakakakaka

    kurt2812

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 1:07 am

    alldisc wrote:
    fm wrote:xkira moto/kete, beli 2nd hand moto/kete tu umur 1 tahun ke, kita dah save sbb 1st year dah depreciate brp byk, lps tu condition masih macam baru lagi (most of the time).
    tp sy, beli janda 12 tahun (krz '96) (masa beli tu tahun 2008) hehe
    owh yg tu mmg depreciate giler2 punya.... wakakakaka

    btol tu..nak untung bli yg seken tp bru stahun..masalah nyer nak dapatkan motor yg ok..kdg2 org tutup kekurangan barang yg dijual..pastu cakap tip top..2 yg kurang yakin dgn motor seken ni..

    zbszbs717

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by zbszbs717 on Thu May 27, 2010 12:33 am

    tanya sikit,
    kat mana ada offer yg best zx150 yg korng biasa pi lawat? untuk motor baru....ngah memikirkan apa yg terbaik....tadi ada gak pi tgk2 kat kedai area tmn medan kot...the best 9500 otr....kedai sblh 10500 untuk LE....ada recommendation kedai yg best?
    tq

    mambang

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by mambang on Thu May 27, 2010 1:29 am

    Ada janda baikkkkk punyerrrr mau tolak tgk trit classified want to sell

    wan tuah

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by wan tuah on Thu May 27, 2010 9:11 pm

    kalau janda MALATOP...aku mesti pileyyyy..

    shimash

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by shimash on Sun May 30, 2010 3:38 pm

    lagi prefer yang baru.
    Raya ni insyallah dapat la kot. (berkat mengumpul selama setaun)
    doakan saya yea semua.. SmileSmileSmileSmileSmile

    paeach

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by paeach on Mon May 31, 2010 4:12 pm

    janda!!!


    motorku tahun 91!
    wakaka...

    Sponsored content

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am