Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Share

    Poll

    Ape pendapat korang pasal harga moto sekarang? (2nd hand)

    [ 23 ]
    49% [49%] 
    [ 24 ]
    51% [51%] 

    Total Votes: 47

    kurt2812

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by kurt2812 on Mon Jul 05, 2010 7:31 pm

    paeach wrote:janda!!!


    motorku tahun 91!
    wakaka...

    motor ko tu janda berhias..haha!! berbelang2..

    paeach

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by paeach on Tue Jul 06, 2010 12:00 am

    kurt2812 wrote:
    paeach wrote:janda!!!


    motorku tahun 91!
    wakaka...

    motor ko tu janda berhias..haha!! berbelang2..

    baru naik pelamin mmg la berhias..
    ^_^


    deen325

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by deen325 on Thu Jul 15, 2010 11:37 am

    Salam..
    saya nak cari krz yg harga bawah 1500 lah..
    hehehe

    nytroz

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by nytroz on Wed Aug 04, 2010 8:55 pm

    tanya tanya sket la kat korang, aku ada superkips thn 98, asal zsr cyclone, yg lain suma still ori cuma cdi dah tuka pakai jenis yg kips RR baru pakai, steering damper asal dah bocor, hr tu jatuh moto then coverset dah spray balik buat kaler apple green & sparkling black, block still 1855 tapi bkn pdk gold thai, maybe 1855 made in malaysia punya, ekzos still pakai pdk muffler pacak langit yg tip tajam tu, lain2 still ada cuma mudguard blakang dah cabut, agak2 korang berapa harga yg sesuai utk jual nih, sbab tgk kat mudah skang kips thn 93 pun jual dlm rm2k-rm3k, kalo bleh mmg nak jual cpat sbab nak pakai duit, agak2 kalo aku bukak harga rm4800 ok ke?

    Boyesen

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by Boyesen on Fri Oct 29, 2010 3:26 pm

    nytroz wrote:tanya tanya sket la kat korang, aku ada superkips thn 98, asal zsr cyclone, yg lain suma still ori cuma cdi dah tuka pakai jenis yg kips RR baru pakai, steering damper asal dah bocor, hr tu jatuh moto then coverset dah spray balik buat kaler apple green & sparkling black, block still 1855 tapi bkn pdk gold thai, maybe 1855 made in malaysia punya, ekzos still pakai pdk muffler pacak langit yg tip tajam tu, lain2 still ada cuma mudguard blakang dah cabut, agak2 korang berapa harga yg sesuai utk jual nih, sbab tgk kat mudah skang kips thn 93 pun jual dlm rm2k-rm3k, kalo bleh mmg nak jual cpat sbab nak pakai duit, agak2 kalo aku bukak harga rm4800 ok ke?

    mahal sangat...market die dalam2-3k shj...3k tu tiptop cond..kaverset ori x usik atau x jejas lagi..baru tiptop

    halimien

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by halimien on Sat Nov 27, 2010 10:45 pm

    suka pilih yg dara...
    tangan sendiri puas hati...
    kalau tayar 4 pilih janda sebab murah banyak Very Happy Very Happy

    mat_botak

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by mat_botak on Tue Mar 15, 2011 12:34 am

    JANDA!!!!!
    yg janda lg byk pengalaman dr yg dara!!!
    hahahaha

    shahiwan

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by shahiwan on Tue Mar 15, 2011 4:13 pm

    janda lebih tahan..hahahhahah

    fareastz

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by fareastz on Sun Apr 03, 2011 2:46 pm

    aku sudah terbeli si janda berhias....wakakaka...walaupon hati ku inginkan si dara Very Happy...

    krole

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by krole on Sun Apr 03, 2011 2:57 pm

    hari sabtu naik genting,
    hari ahad ke cameron pula,
    dara pujaan telah disunting,
    kini menjadi milik hamba.


    Laughing Laughing Laughing

    reza

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by reza on Tue Apr 12, 2011 11:42 pm


    aku rasa kalu beli moto 2 stroke nie elok amik baru lerr
    tapi semuanya terpulang pada kemampuan individu lah jugak
    apa pon biar kalah membeli mng memakai x gituuu
    kalu murah pon asyik buat hal jer payah gak tuuuu... Rolling Eyes

    zlan

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by zlan on Mon Jun 06, 2011 9:30 am

    alldisc wrote:siri KRZ (KRX, Serpico, Serpico SS, Scorpion)

    93-96 - RM1,500-2,500
    salam. saya owner baru kat sni. nak tnya, ada org ni nak jual KRZ thn 98 dgn hrga rm3000. ok kah? sblm nak bli, pa yg pling pnting kta nak chek dulu... Question

    sya budak bru bljar, harap otai2 sudi ajar kan.. Very Happy

    alldisc

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by alldisc on Tue Jun 28, 2011 2:43 pm

    zlan wrote:
    alldisc wrote:siri KRZ (KRX, Serpico, Serpico SS, Scorpion)

    93-96 - RM1,500-2,500
    salam. saya owner baru kat sni. nak tnya, ada org ni nak jual KRZ thn 98 dgn hrga rm3000. ok kah? sblm nak bli, pa yg pling pnting kta nak chek dulu... Question

    sya budak bru bljar, harap otai2 sudi ajar kan.. Very Happy

    KRZ? thn 98... late last model tu.... rasanya sport rim made in thailand tu... ayam siam.

    patut rega 3K, motor kena tip top. check fork ada main, brek disk licin makan sekata, cat cantik, seat tak koyak, semua barang orignal melainkan kita setuju dah tukar... cth karb keihin dia upgred mikuni atau uma.

    monoshock elok, rantai dan spoket elok, rim tak bengkok, sistem elektrikal elok, semua lampu menyala, semua meter jalan.

    paling penting kalau beli motor seken... ialah blok superkips original dan belum kena sleeve (sunat)... he he he

    xafee

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by xafee on Tue Jun 28, 2011 8:08 pm

    aku beli seken je...nak beli baru nak dekat rm10k kalau cash, kalau loan bulan2 sampai berapa tahun...senang2 aku beli seken, tahun 2008,rm5k cash trus abis citer...ok ke tak ok eh dengan harga tu?

    Sponsored content

    Re: BELI MOTO DARA ATAU JANDA MANA PILIHAN HATI MU

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am