Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Share

    carlnain

    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Fri Oct 23, 2009 11:12 am

    trit ni khas tuk pemberitahuan ttg kengkawan kita yg x bernasib baik d jalan
    raya or d mana2 aje . Sumber telah d sahkan dan mendapat kebenaran pihak
    yg mengalami kejadian tersebut .


    Pengumumman , saudara Khair_delta details seperti d bawah :

    Nama Penuh : Mohd Khair Al-Amin b. Al-Helmy
    Nama Samaran : khair_delta
    Tempat Keje : Subang Airport
    Alamat Umah : No 19, Jalan Kemboja 5A/1,
    Bukit Sentosa 3,
    Seksyen BS 8, 48300 Rawang.
    Plate No : WSF 8034
    Workshop : Umah, Sentul,
    Handphone : 013 618 5159

    telah mengalami kemalangan jalan raya , sumber sahih dari wadin mengesahkan
    khair xcdent dgn keta kat :

    location : trafik light kpg melayu subang (kat depan pertonas beb)

    waktu kejadian : 9.30am

    keadaan mangsa : masih sihat , walau dia terbang mcm superman (kata wadin)
    nasib dia pki full face n , glove n jacket .

    keadaan moto : tank kemek , fork bengkok ,tayar kena eksos sebab fork bengkok,
    moto skrg berada d len seng kpg subang .

    Punca kemalangan : kereta kuar simpang , khair main road .(salah keta kuar simpang x tgk kiri kanan)

    D harap kippers yg berhampiran dpt lah melawat beliau jika punya kesempatan ...

    (GWS) Get well soon bro............


    Last edited by carlnain on Wed Apr 14, 2010 2:45 am; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Fri Oct 23, 2009 11:17 am

    LuNaCy wrote:Salam,

    Nak info yg sahabat kiter khir delta xcident pg tadi waktu perjalanan ke tempat kerje. dengan keter. Tapi alhamdulillah shbt kiter cme cedere kaki kanan and sakit skit kat pinggang. Keadaan motornya agak teruk, tank kemek, fork masuk kedalam.

    Mgkin ade2 pepe yg leh kiter bantu,

    Kiter ramai2 doakn mge beliau cepat sembuh


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Fri Oct 23, 2009 2:37 pm

    semoga cepat sembuh. Yg langgar dia pe citer? laki ? pompuan? da kene maki ker belom driver tuh?

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Fri Oct 23, 2009 3:09 pm

    sinclair wrote:semoga cepat sembuh. Yg langgar dia pe citer? laki ? pompuan? da kene maki ker belom driver tuh?

    itu kena tanya wadin , dia ada d tempat kejadian ...


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kurt2812

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kurt2812 on Sat Oct 24, 2009 6:48 pm

    carlnain wrote:
    sinclair wrote:semoga cepat sembuh. Yg langgar dia pe citer? laki ? pompuan? da kene maki ker belom driver tuh?

    itu kena tanya wadin , dia ada d tempat kejadian ...

    klo keta tu lari mmg kuang ajo la namanye..

    krijauan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by krijauan on Sat Oct 24, 2009 7:18 pm

    khair delta area uma aku beb..
    kena ziarah ni... Neutral

    evilme

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by evilme on Sat Oct 24, 2009 7:46 pm

    GWS bro.. alhamdulillah takde yg serius..

    amirburn

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by amirburn on Sat Oct 24, 2009 9:56 pm

    semoga cepat sembuh Neutral

    nol_kips

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by nol_kips on Sat Oct 24, 2009 11:02 pm

    Moga cepat sembuh..tergezut aku..lama tak on9 dpt berita sedih

    dol

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by dol on Sat Oct 24, 2009 11:34 pm

    get well soon bro

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Tue Oct 27, 2009 3:04 pm

    semoga cepat semboh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    eman_92

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by eman_92 on Tue Oct 27, 2009 3:37 pm

    salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Tue Oct 27, 2009 3:46 pm

    eman_92 wrote:salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek
    ko ni..baik2 sket...mak ko kat rmh tu slalu ingat ko..."eman g skolah ni biar blaja rajin2 dpt no.1"...ko jgn rempit sana sini...seb baik tak tersepit...dah la nak SPM nih...darah manis nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    aJa

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by aJa on Tue Oct 27, 2009 3:49 pm

    kipas wrote:
    eman_92 wrote:salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek
    ko ni..baik2 sket...mak ko kat rmh tu slalu ingat ko..."eman g skolah ni biar blaja rajin2 dpt no.1"...ko jgn rempit sana sini...seb baik tak tersepit...dah la nak SPM nih...darah manis nih...

    blek skola slow2 sudey..
    huhuu..
    cite sket cmne jd??
    ape kes???

    eman_92

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by eman_92 on Tue Oct 27, 2009 3:54 pm

    aJa wrote:
    kipas wrote:
    eman_92 wrote:salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek
    ko ni..baik2 sket...mak ko kat rmh tu slalu ingat ko..."eman g skolah ni biar blaja rajin2 dpt no.1"...ko jgn rempit sana sini...seb baik tak tersepit...dah la nak SPM nih...darah manis nih...

    blek skola slow2 sudey..
    huhuu..
    cite sket cmne jd??
    ape kes???
    aku korner kat traffik light time 2... jatuh sbb tayar sjuk lagi.. bajet time 2 nak tunjuk kat kawan aku la aku ley cecah lutut

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Tue Oct 27, 2009 3:59 pm

    eman_92 wrote:
    aJa wrote:
    kipas wrote:
    eman_92 wrote:salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek
    ko ni..baik2 sket...mak ko kat rmh tu slalu ingat ko..."eman g skolah ni biar blaja rajin2 dpt no.1"...ko jgn rempit sana sini...seb baik tak tersepit...dah la nak SPM nih...darah manis nih...

    blek skola slow2 sudey..
    huhuu..
    cite sket cmne jd??
    ape kes???
    aku korner kat traffik light time 2... jatuh sbb tayar sjuk lagi.. bajet time 2 nak tunjuk kat kawan aku la aku ley cecah lutut
    tu la padah blagak...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Tue Oct 27, 2009 4:25 pm

    kipas wrote:
    eman_92 wrote:
    aJa wrote:
    kipas wrote:
    eman_92 wrote:salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek
    ko ni..baik2 sket...mak ko kat rmh tu slalu ingat ko..."eman g skolah ni biar blaja rajin2 dpt no.1"...ko jgn rempit sana sini...seb baik tak tersepit...dah la nak SPM nih...darah manis nih...

    blek skola slow2 sudey..
    huhuu..
    cite sket cmne jd??
    ape kes???
    aku korner kat traffik light time 2... jatuh sbb tayar sjuk lagi.. bajet time 2 nak tunjuk kat kawan aku la aku ley cecah lutut
    tu la padah blagak...

    no comment...... Rolling Eyes Rolling Eyes
    pernah berhajat nak merasa jatuh kan ??
    tuhan tu dah makbulkan apa yg ko hajatkan ... Shocked Shocked
    harap x berulang2 ko jatuh .

    GWS jela ..... Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    aJa

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by aJa on Tue Oct 27, 2009 4:40 pm

    carlnain wrote:
    kipas wrote:
    eman_92 wrote:
    aJa wrote:
    kipas wrote:
    eman_92 wrote:salam sume, aku nak bagi tau aku jth moto tadi time balik skola...nie aku baru balik dari hospital...nasib baik siot x ddk bawak treler...sket lagi..nasib baik treler 2 sempat brek
    ko ni..baik2 sket...mak ko kat rmh tu slalu ingat ko..."eman g skolah ni biar blaja rajin2 dpt no.1"...ko jgn rempit sana sini...seb baik tak tersepit...dah la nak SPM nih...darah manis nih...

    blek skola slow2 sudey..
    huhuu..
    cite sket cmne jd??
    ape kes???
    aku korner kat traffik light time 2... jatuh sbb tayar sjuk lagi.. bajet time 2 nak tunjuk kat kawan aku la aku ley cecah lutut
    tu la padah blagak...

    no comment...... Rolling Eyes Rolling Eyes
    pernah berhajat nak merasa jatuh kan ??
    tuhan tu dah makbulkan apa yg ko hajatkan ... Shocked Shocked
    harap x berulang2 ko jatuh .

    GWS jela ..... Rolling Eyes

    laaa..
    itu mcm crita aaa..
    haa tu laa..
    cecah lutut biar low profile je..
    jgn showoff2..
    so pasnie jgn showoff2 lg ek??
    hehee..
    ko pe cedere??
    moto ape cedere??

    khair_delta

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by khair_delta on Tue Oct 27, 2009 5:36 pm

    sorg ag jatuh...
    bhy wat cmtu...
    btol ckp aja..
    biar low profile tp pro...
    by the way, get well soon...
    hati2 next time...

    biggiekawa

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by biggiekawa on Sat Oct 31, 2009 11:50 pm

    berhati-hati dijalan raya.....

    berhati-hati di jalan raya....


    pesanan dari dato yusoff haslam ketika sibuk direct roda2 kuala lumpur....


    semoga cepat sembuh kepada tuan motor dan motor nya.... Cool

    Maverick

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Maverick on Sun Nov 01, 2009 4:24 am

    Setiap kejadian ader hkmahnya...

    Sy penah gak xsiden tp tersodok bontot Wira je.. abis fairing depan dgn kanan.. jenuh cari cover set.. Nak claim waranti mcm leceh gak, tp alang2 ader duit skit cari je yg seken.. mujur ader yg tolak seken..Baru MAHAL bro..

    Hikmahnya.. sebelum xsiden ader plan nak cat semula bodi zx ni.. tp sbb xsiden tak jd cat, tp dpat cover set walaupun seken tp still berkilat lagi.. Sbb kalo cat semula ikut gred kat ori kilang zx ni sy rasa bole tahan mahalnya..

    Tu yg terjd kat sy..

    Bwk motor ikut kemampuan dan belajar ikut rasa firasat.. kalo was2 tu baik berenti kejap. Tp kadng2 benda nak jadi tu, jadi jugak la dia.. Sbb dah itu kemahuan Nya kan?

    SO..SABAR JE LAA...Smile

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Sun Nov 01, 2009 7:36 pm

    aJa wrote:

    laaa..
    itu mcm crita aaa..
    haa tu laa..
    cecah lutut biar low profile je..
    jgn showoff2..
    so pasnie jgn showoff2 lg ek??
    hehee..
    ko pe cedere??
    moto ape cedere??

    iye laa.. biar low profile sudeyy...

    mcm aku... cecah lutut bila sujud je... sbb aku simpan lutut utk itu. dan utk bini aku... ha ha ha... drunken

    cdan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by cdan on Mon Nov 02, 2009 12:33 am

    sementara bdn bdn tgh sakit lepas exciden... leh lyn video nih....

    biggiekawa

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by biggiekawa on Mon Nov 02, 2009 12:34 am

    cdan wrote:sementara bdn bdn tgh sakit lepas exciden... leh lyn video nih....


    hehehe...

    cam bile dgr lagi sakit je bro... lol!

    cdan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by cdan on Mon Nov 02, 2009 12:42 am

    biggiekawa wrote:
    cdan wrote:sementara bdn bdn tgh sakit lepas exciden... leh lyn video nih....


    hehehe...

    cam bile dgr lagi sakit je bro... lol!

    sakit gelak takper jgn tang telor udah ler lol!

    Sponsored content

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Sponsored content Today at 7:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:06 am