Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Share

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Wed May 12, 2010 2:35 pm

    pagi ni giliran aku lak yg accident. Pagi td dlm kul 7.30 kat jln lama dr behrang station ke sabak bernam.jlnnya sunyi,xbyk kete,jln pun xbape elok bouncing ngan lopak2.aku jatuh bl motor lost control msk lopak & kwsn b'batu halus.yg aku ingat handle b'gegar & aku b'guling ats jln.abeh luka2 bdn aku.sib bek xde yg patah. Motor aku fairing dgn,meter ngan bracket pecah/patah.

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Wed May 12, 2010 2:45 pm

    GWS bro. Smile

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Wed May 12, 2010 2:48 pm

    seksa beb nk baring pun xleh.dah b'calar balar kat pinggang aku

    Kawasaian

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Kawasaian on Wed May 12, 2010 3:07 pm

    suhaimisobrie wrote:seksa beb nk baring pun xleh.dah b'calar balar kat pinggang aku

    kenapa bro?

    obasan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by obasan on Wed May 12, 2010 4:02 pm

    suhaimisobrie wrote:pagi ni giliran aku lak yg accident. Pagi td dlm kul 7.30 kat jln lama dr behrang station ke sabak bernam.jlnnya sunyi,xbyk kete,jln pun xbape elok bouncing ngan lopak2.aku jatuh bl motor lost control msk lopak & kwsn b'batu halus.yg aku ingat handle b'gegar & aku b'guling ats jln.abeh luka2 bdn aku.sib bek xde yg patah. Motor aku fairing dgn,meter ngan bracket pecah/patah.

    get well soon bro..

    deen325

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by deen325 on Wed May 12, 2010 4:30 pm

    Salam..
    bawa berehat..
    moga cepat sembuh..

    p/s: ada hikmah nyer di sebalik kejadian itu..
    muhasabah diri...

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Wed May 12, 2010 6:08 pm

    tq guys... Aku nk berehat puas2.smpai isnin.kalo isnin xok lg,aku amik cuti lg.helmet fullface dah slmtkn muka aku dr cedera. Menyesal xpakai jacket,glove,padding ngan boot. Motor jahanam xpe.duit blh dikorek.tp kalo bdn dah injured mcm ni nk ke toilet,mkn nk baring pun seksa.0tempat yg aku luka2 ni sumenya tmpt yg blh diselamatkn kalo pakai protection

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Wed May 12, 2010 6:35 pm

    [quote="suhaimisobrie"]tq guys... Aku nk berehat puas2.smpai isnin.kalo isnin xok lg,aku amik cuti lg.helmet fullface dah slmtkn muka aku dr cedera. Menyesal xpakai jacket,glove,padding ngan boot. Motor jahanam xpe.duit blh dikorek.tp kalo bdn dah injured mcm ni nk ke toilet,mkn nk baring pun seksa.[size=18]0tempat yg aku luka2 ni sumenya tmpt yg blh diselamatkn kalo pakai protection[/size][/quote]

    GWS bro....

    alamak asal x pki je protection lak yg kena , anyway leh kali pki je bro full gear ke sekolah.
    Mau GURU BESAR tanya :ko nak mengajar ke nak berlacing ?? Biarkan aje org ckp mcm2 janji ko selamat.

    Anyway kasi rest cukup2 bro .kalo ada protection kureng2 x adala teruk sangat luka .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Wed May 12, 2010 6:46 pm

    pasni aku belasah pakai jek.lantak ler nk pggl aku robocop pun.lmbt ckit nk bukak glove time isi minyak pun xpe

    pirate

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by pirate on Wed May 12, 2010 6:49 pm

    laju ke mie..?
    kadang badan,minda kita xcergas pagi2..
    ingat nk cepat je gi tnpt kja..
    mmg slu terjadi benda2 camni..
    xpe arr tu experience buat kita lebih hati2 masa akn dtg..
    orait mie..GWS...

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Wed May 12, 2010 9:57 pm

    copy paste, tp org lain.

    Nama : Helmy
    Nama Samaran : HelmyNyte
    Plate No : AGX6528
    Handphone : 0175511586

    tarikh eksiden : semalam, 11 May 2010.

    telah mengalami kemalangan jalan raya ,

    keadaan mangsa : patah hidung dan sedang menerima rawatan di KPJ KAJANG, Jumaat maybe dia keluar dr wad.

    keadaan moto : kene tanye tuan moto.

    Punca kemalangan : kereta kuar simpang , helmy main road(salah keta kuar simpang x tgk kiri kanan)

    D harap kippers yg berhampiran dpt lah melawat beliau jika punya kesempatan ...
    berita oleh *KipsBaru*


    Last edited by sinclair on Wed May 12, 2010 10:13 pm; edited 1 time in total

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Wed May 12, 2010 10:12 pm

    helmi lak ker eksiden?ada sesapa yg tau maklumat lbh lanjut tak?

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Wed May 12, 2010 10:13 pm

    tanye kipsbaru bro mie.

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Wed May 12, 2010 10:19 pm

    aduii...pg td aku eksiden.skrg ni ex bdk sek tmpt aku ngajar lak eksiden.kalo ada pape info update lah segera.br td aku call bro edd ckp psl hal ni.

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Wed May 12, 2010 10:23 pm

    bro pun GWS Very Happy taruk minyak gamat ngan lintah. Very Happy

    min_pulau

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by min_pulau on Thu May 13, 2010 2:27 am

    sinclair wrote:copy paste, tp org lain.

    Nama : Helmy
    Nama Samaran : HelmyNyte
    Plate No : AGX6528
    Handphone : 0175511586

    tarikh eksiden : semalam, 11 May 2010.

    telah mengalami kemalangan jalan raya ,

    keadaan mangsa : patah hidung dan sedang menerima rawatan di KPJ KAJANG, Jumaat maybe dia keluar dr wad.

    keadaan moto : kene tanye tuan moto.

    Punca kemalangan : kereta kuar simpang , helmy main road(salah keta kuar simpang x tgk kiri kanan)

    D harap kippers yg berhampiran dpt lah melawat beliau jika punya kesempatan ...
    berita oleh *KipsBaru*

    halo bro amcm dia nyer idung patah teruk ker bro....
    kuda dia amcm apa mslh...

    minah ker mamat 2 yg bt hal 2...@ driver
    dh kne maki lum ..driver 2...huuhuhuhuhu

    anyway GWS bro...

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Thu May 13, 2010 2:41 am

    GWS bro helmynytne.....salah seorang pemegang RANGKING HROSH.......
    Aku baru sms dia , berjahit gak dia , patah hidung n gigi.
    sian beb , harap2 lekas sembuh.........

    P/S : aku x nak tanya banyak2 member nak tido , sok aku interview dia lagi. Nampak gayanya agak parah .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Thu May 13, 2010 2:54 am

    kalo nak gi melawat dia sok, jgn lupa ajak aku.

    mambang

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mambang on Sat May 15, 2010 4:35 am

    Nama : Ali Victor RAPAEL
    Location : Rawang
    No Plate : JDK417
    No Phone : 0163421740
    jenis kips : Victor
    (BRO NI JARANG BERFORUM , MAU AJAK KUAR SMS JE)

    aku dapat berita terkini bahawa member kita Ali_Victor RAPAEL
    terlibat dalam kemalangan pagi ini di Rawang kerana mengelak seekor anjing ATAS jalan ..
    beliau mengalami kecederaan di kaki akibat terseret pada jalan...,
    walau bagaimanapun kata beliau TTS makan2 di Klang tetap berjalan lancar seperti yg dirancang.
    semoga beliau cepat sembuh..amin


    Beliau sempat melawak mengatakan "aku dalam kelajuan cahaya beb Shocked Shocked , sekali ada lak DOG tido atas jalan affraid affraid terpaksa
    aku break ala BREMBO. Terpaksa aku terseret mcm dlm cite tamil dlm phone krijauan mlm tadi "


    edited by carl9.

    suhaimisobrie

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by suhaimisobrie on Sat May 15, 2010 9:25 am

    minggu accidentkah ini???bro ali.rehat kat umah.semoga cpt sembuh....

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Sat May 15, 2010 9:47 am

    GWS ali , aku dpt berita ni mlm tadi selepas balik dari K.L...........

    Jmp ko kat dataran Shah Alam kul 7 lebeh mlm nanti......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Sat May 15, 2010 10:15 am

    mambang hijau wrote:

    aku dapat berita terkini bahawa member kita Ali_Victor RAPAEL
    terlibat dalam kemalangan pagi ini di Rawang kerana mengelak seekor anjing ATAS jalan ..

    Beliau sempat melawak mengatakan "aku dalam kelajuan cahaya beb , sekali ada lak DOG tido atas jalan terpaksa
    aku break ala BREMBO. Terpaksa aku terseret mcm dlm cite tamil dlm phone krijauan mlm tadi "



    BABI punya anjing!! yang kau tidur atas jalan naper??? penaya kawan aku ajer...

    skrg kita terpaksa tambah title baru utk ali iaitu

    ALI VICTOR RAPAEL DOGGY

    p/s korban satu posting...

    mambang

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mambang on Sat May 15, 2010 12:04 pm

    Cilaka punya anjing perangai cam babi suka2 lintas jln....dia blm kenal siapa Ali victor Rapael.......sabar Bro nanti kita repeat balik, cari itu anjing kasi langgar ramai2..wakaka

    MBN 2254

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by MBN 2254 on Sat May 15, 2010 2:59 pm

    "WHO LET THE DOG OUT !? "

    WHO!.... WHO! WHO! WHO! WHO!

    "WHO LET THE DOG OUT !? "

    WHO!.... WHO! WHO! WHO! WHO!



    to MR ALI RAPIE VICTOR.... GET WELL SOON... DON'T LET THE DOG OUT

    wadin

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by wadin on Sat May 15, 2010 4:39 pm

    alldisc wrote:
    mambang hijau wrote:

    aku dapat berita terkini bahawa member kita Ali_Victor RAPAEL
    terlibat dalam kemalangan pagi ini di Rawang kerana mengelak seekor anjing ATAS jalan ..

    Beliau sempat melawak mengatakan "aku dalam kelajuan cahaya beb , sekali ada lak DOG tido atas jalan terpaksa
    aku break ala BREMBO. Terpaksa aku terseret mcm dlm cite tamil dlm phone krijauan mlm tadi "



    BABI punya anjing!! yang kau tidur atas jalan naper??? penaya kawan aku ajer...

    skrg kita terpaksa tambah title baru utk ali iaitu

    ALI VICTOR RAPAEL DOGGY

    p/s korban satu posting...

    salam....
    SmileSmile tergelak aku sorang2..... babi sekarang sudah pandai bela anjing:) kenapa anjing itu baring semalam, tak baring esok ke... Laughing Laughing Laughing ALI VICTOR RAPAEL DOGGY-kalau dlm cite koboi org putih , ini dah jadi legend ....Cite ini ada dlm DVD warna biru sahaja...
    Dalam cite Tamil ,dia terseret dan boleh mengelak bila ada lori balak menghalang shj, tapi belum pernah aku tengok cite Tamil dia mengelak Dog Laughing . itu lah sebab ali terjatuh....
    janji semua selamat dan gws... kau true rider bro -ali victor rafeal doggy padaiyapaaSmile aaaamaaakkkkkkk dey dey
    berhati hati2 kawan2

    Sponsored content

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am