Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Share

    biggiekawa

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by biggiekawa on Mon Nov 02, 2009 12:43 am

    cdan wrote:
    biggiekawa wrote:
    cdan wrote:sementara bdn bdn tgh sakit lepas exciden... leh lyn video nih....


    hehehe...

    cam bile dgr lagi sakit je bro... lol!

    sakit gelak takper jgn tang telor udah ler lol!


    lol!

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Sat Nov 07, 2009 12:15 pm

    kippers down lagi...

    kali ni firdaus jab perdana menteri, geng krz. dia tibai pajero polis kat jln tun razak. dia cakap dia betul. polis ckp dia betul. tapi dah setel dah.

    dia cedera tak serius, cuma luka2 kat betis dan bengkak.




    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Sat Nov 07, 2009 12:18 pm

    lagi sket gambir...



    handle bengkok


    khair_delta

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by khair_delta on Sat Nov 07, 2009 12:30 pm

    teruk gak condition moto tu..
    syukur xde pape yg teruk kt owner tu...
    GWS bro firdaus...

    krijauan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by krijauan on Sat Nov 07, 2009 9:40 pm

    adoi!! firing !!!

    headlamp!!

    handle bar!!

    arghhhh!!! tensen!!
    Mad

    Amir

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Amir on Sun Nov 08, 2009 2:38 pm

    uish. truk gak motor dier.. hurm..
    harap bro firdaus cpt smbuh..

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Mon Nov 09, 2009 11:29 am

    alldisc wrote:kippers down lagi...

    kali ni firdaus jab perdana menteri, geng krz. dia tibai pajero polis kat jln tun razak. dia cakap dia betul. polis ckp dia betul. tapi dah setel dah.

    dia cedera tak serius, cuma luka2 kat betis dan bengkak.


    GWS bro ........

    bro alldisc ni bro yg lepak dgn kita kat dorai kan ??
    mcm mana la dia leh tibai pajero polis ... scratch scratch
    cite details ckit bro alldisc .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Mon Nov 09, 2009 2:11 pm

    carlnain wrote:
    alldisc wrote:kippers down lagi...

    kali ni firdaus jab perdana menteri, geng krz. dia tibai pajero polis kat jln tun razak. dia cakap dia betul. polis ckp dia betul. tapi dah setel dah.

    dia cedera tak serius, cuma luka2 kat betis dan bengkak.


    GWS bro ........

    bro alldisc ni bro yg lepak dgn kita kat dorai kan ??
    mcm mana la dia leh tibai pajero polis ... scratch scratch
    cite details ckit bro alldisc .
    semoga cpt semboh bro yg sama nama dgn aku tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    wan tuah

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by wan tuah on Mon Nov 09, 2009 4:40 pm

    kipas wrote:
    carlnain wrote:
    alldisc wrote:kippers down lagi...

    kali ni firdaus jab perdana menteri, geng krz. dia tibai pajero polis kat jln tun razak. dia cakap dia betul. polis ckp dia betul. tapi dah setel dah.

    dia cedera tak serius, cuma luka2 kat betis dan bengkak.


    GWS bro ........

    bro alldisc ni bro yg lepak dgn kita kat dorai kan ??
    mcm mana la dia leh tibai pajero polis ... scratch scratch
    cite details ckit bro alldisc .
    semoga cpt semboh bro yg sama nama dgn aku tuh...
    dah sembuh leh join konvoi ke penang... lol!

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Mon Nov 09, 2009 7:32 pm

    wan tuah wrote:
    kipas wrote:
    carlnain wrote:
    alldisc wrote:kippers down lagi...

    kali ni firdaus jab perdana menteri, geng krz. dia tibai pajero polis kat jln tun razak. dia cakap dia betul. polis ckp dia betul. tapi dah setel dah.

    dia cedera tak serius, cuma luka2 kat betis dan bengkak.


    GWS bro ........

    bro alldisc ni bro yg lepak dgn kita kat dorai kan ??
    mcm mana la dia leh tibai pajero polis ... scratch scratch
    cite details ckit bro alldisc .
    semoga cpt semboh bro yg sama nama dgn aku tuh...
    dah sembuh leh join konvoi ke penang... lol!

    rasanya x leh kot , tgk condisen moto + alat ganti KRZ banyak susah woo
    mau cari ......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by wan tuah on Tue Nov 10, 2009 12:36 am

    carlnain wrote:
    wan tuah wrote:
    kipas wrote:
    carlnain wrote:
    alldisc wrote:kippers down lagi...

    kali ni firdaus jab perdana menteri, geng krz. dia tibai pajero polis kat jln tun razak. dia cakap dia betul. polis ckp dia betul. tapi dah setel dah.

    dia cedera tak serius, cuma luka2 kat betis dan bengkak.


    GWS bro ........

    bro alldisc ni bro yg lepak dgn kita kat dorai kan ??
    mcm mana la dia leh tibai pajero polis ... scratch scratch
    cite details ckit bro alldisc .
    semoga cpt semboh bro yg sama nama dgn aku tuh...
    dah sembuh leh join konvoi ke penang... lol!

    rasanya x leh kot , tgk condisen moto + alat ganti KRZ banyak susah woo
    mau cari ......

    senang je bro..trade-in jew..amik yg baru..KRR..terhangat di pasaran.. lol!

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Tue Nov 10, 2009 9:18 am

    carlnain wrote:

    bro alldisc ni bro yg lepak dgn kita kat dorai kan ??
    mcm mana la dia leh tibai pajero polis ... scratch scratch
    cite details ckit bro alldisc .

    yupp,

    dia join kita kat dorai dulu.

    citer dia secara ringkas camni

    dia dgn polis sama arah
    dia dtg dari belakang
    tetiba pajero tu mcm melintang kat depan dia
    so dia tak dpt elak, dia sapu bahagian tepi pajero. nasib baik pajero tu tak terbalik!

    deen325

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by deen325 on Tue Nov 10, 2009 10:17 am

    salam,
    alldisc kirim salam kat dia..
    abg doakan moga cpt sembuh n moto tu cepat siap repair..
    lepas ni bolelah tukar colour baru..
    hehehe

    mira_buruk

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mira_buruk on Wed Nov 11, 2009 9:07 pm

    salam takziah buat semua yg ditimpa kemalangan
    semoga cepat sembuh hendakNya

    wadin

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by wadin on Fri Nov 13, 2009 9:12 am

    GWS
    BErhati hati dijalanraya semua:)

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Mon Nov 23, 2009 9:41 am

    di copy dari topik kippers hard ride ke penang..


    sorang kipper down kat krawang lau x clap aku...


    signal beliau

    caberg beliau...(sayang woooo)

    moto beliau..(naseb sket je)

    lutut beliau...

    tuan empunya lutut.....

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Mon Nov 23, 2009 11:36 am

    Amacam nol dah ok ke ?
    mlm tadi mesti urut baik punya .
    ko tahan ckit time dia urut tu . ingat apa
    yg kita kartunkan mlm tadi kat tapah mesti
    ko x rasa sakit......

    GWS bro ..............


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by nol_kips on Mon Nov 23, 2009 12:20 pm

    aku urut hari ni..tengah tunggu tukang urut sampai..

    saja tunggu bgn tido dulu..biar dah sakit semua baru urut..

    doctor kura-kura

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by doctor kura-kura on Mon Nov 23, 2009 2:04 pm

    nol_kips wrote:aku urut hari ni..tengah tunggu tukang urut sampai..

    saja tunggu bgn tido dulu..biar dah sakit semua baru urut..

    cam nol ok? hang coba bayang 'nyonya' tu masa kat tempat kejadian tu..masa urut hang mesti x rasa sakit punya.. Laughing

    GWS bro...

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Mon Nov 23, 2009 2:17 pm

    doctor kura-kura wrote:
    nol_kips wrote:aku urut hari ni..tengah tunggu tukang urut sampai..

    saja tunggu bgn tido dulu..biar dah sakit semua baru urut..

    cam nol ok? hang coba bayang 'nyonya' tu masa kat tempat kejadian tu..masa urut hang mesti x rasa sakit punya.. Laughing

    GWS bro...

    Dia kena menuntut ngan maknya tu doct. bak kata lan lik lau .

    "Maknya tu hang tak tau , dia dulu bekas joki kawasan ni 30thn yg lalu
    dari jauh dia dah tau ada tyre lock masa drop gear"
    - ckp dlm bahasa penang.
    (bertuah sungguh dpt jmp bekas joki hebat)

    sorry nol ....aku x leh tahan tapi betoila doc . dia
    kalo ingat ckp lan mesti x sakit time urut..


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    LuNaCy

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by LuNaCy on Mon Nov 23, 2009 2:41 pm

    takziah bro..

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 4:06 pm

    carlnain wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    nol_kips wrote:aku urut hari ni..tengah tunggu tukang urut sampai..

    saja tunggu bgn tido dulu..biar dah sakit semua baru urut..

    cam nol ok? hang coba bayang 'nyonya' tu masa kat tempat kejadian tu..masa urut hang mesti x rasa sakit punya.. Laughing

    GWS bro...

    Dia kena menuntut ngan maknya tu doct. bak kata lan lik lau .

    "Maknya tu hang tak tau , dia dulu bekas joki kawasan ni 30thn yg lalu
    dari jauh dia dah tau ada tyre lock masa drop gear"
    - ckp dlm bahasa penang.
    (bertuah sungguh dpt jmp bekas joki hebat)

    sorry nol ....aku x leh tahan tapi betoila doc . dia
    kalo ingat ckp lan mesti x sakit time urut..
    wakakaka...maknya...semoga cepat semboh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    nol_kips

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by nol_kips on Wed Nov 25, 2009 9:12 am

    Pergh..dah kering luka aku..tuam tiap hari..moto aku pun dah ok..

    tapi macam sangkut2 pagi ni..api tak betul..meter aku semalam takda lampu..check wiring semua ok..

    hari ni pagi rembat..tetiba nyala dah meter aku..

    tapi motor leh pi 160kmh jer..turun bukit baru dapat 180..

    gear 4 5 6 mcm sangkut sket..aku rasa nak top servis..(duit lagi)
    maybe masa jatuh effect sket kot enjin dia..

    carl9..hari sabtu atau ahad kita pi ahceng kasi betul brek ngan top servis..bapa dia cas nak top servis ar?

    tak pun pi penang jumpa maknya..kasi setting motor aku.. Razz

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Wed Nov 25, 2009 9:27 am

    nol_kips wrote:Pergh..dah kering luka aku..tuam tiap hari..moto aku pun dah ok..

    tapi macam sangkut2 pagi ni..api tak betul..meter aku semalam takda lampu..check wiring semua ok..

    hari ni pagi rembat..tetiba nyala dah meter aku..

    tapi motor leh pi 160kmh jer..turun bukit baru dapat 180..

    gear 4 5 6 mcm sangkut sket..aku rasa nak top servis..(duit lagi)
    maybe masa jatuh effect sket kot enjin dia..

    carl9..hari sabtu atau ahad kita pi ahceng kasi betul brek ngan top servis..bapa dia cas nak top servis ar?

    tak pun pi penang jumpa maknya..kasi setting motor aku.. Razz

    aku lupala minggu ni raya , aku balik kampung .
    thn depan kita berguru dgn maknya tu ....dia hebat kata budak2 penang......... Laughing Laughing
    kita g kdi kat shah alam je , kdi mber kacang.... cheers cheers
    aku memang x pernah g kdi aceng walau duk setaman perumahan dgn kdi dia .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Wed Nov 25, 2009 9:28 am

    nol_kips wrote:Pergh..dah kering luka aku..tuam tiap hari..moto aku pun dah ok..

    hari ni pagi rembat..tetiba nyala dah meter aku..

    tapi motor leh pi 160kmh jer..turun bukit baru dapat 180..

    alhamdulillah. semoga cepat pulih spt biasa. kalau parut tu stended laa... kira sticker baru.

    ko lari 180kmh? laju tuuu.....
    kencang beb!

    Sponsored content

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am