Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Share

    dart_haitaara

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by dart_haitaara on Wed Feb 09, 2011 2:01 am

    GWS bro

    paeach

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by paeach on Wed Feb 09, 2011 2:02 am

    semoga cepat sembuh aie kempo..
    cheers cheers cheers


    sticker kenangan tu..

    king

    mizieq

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mizieq on Wed Feb 09, 2011 7:43 am

    GWS bro.

    adzhar

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by adzhar on Wed Feb 09, 2011 8:04 am


    Di doakan semuga cepat semboh ! flower flower flower amin...!

    wadin

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by wadin on Wed Feb 09, 2011 8:52 am

    Salam...
    semoga semua okay
    thk

    MBN 2254

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by MBN 2254 on Wed Feb 09, 2011 9:46 am

    GWS leader... lepas ni masuk stripe baru la yer..

    Pak_Utih

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Pak_Utih on Wed Feb 09, 2011 12:39 pm

    Semoga cepat sembuh...amin ya rabbi... Very Happy

    anuar

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by anuar on Wed Feb 09, 2011 4:43 pm

    gws bro...harap2 seme ok

    aiekempo

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by aiekempo on Fri Feb 11, 2011 9:49 am

    Assalammualaikummmm geng 200kmh...... baik tang kona..baik tang straight.. terima kasih semua... hari ni aku dah mula kerja. Sticker jalanan dah kering..sengal2 otot biasa la...adat bercium dgn tar jalanraya. Alhamdulillah..jacket,gloves dan backpack telah mengurangkan kecederaan aku ini. Moto 99..dapat sticker jalanan mcm tuan dia jugak. Sekali lagi terima kasih semua yg sudi meluangkan masa dtg melihat aku di hospital dan di kedai moto..kedai minum..nanti gambar2 aku upload kat fb. Smile

    kacong hebat

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kacong hebat on Fri Feb 11, 2011 10:01 am

    hah abe aie..kawe call hari tu tk berjawab..haha kalau takat calar je tu alhamdulillah laa tk de yg serious..kesian zx6 tu calar..eh zx150..hahaha

    aiekempo

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by aiekempo on Fri Feb 11, 2011 10:06 am

    ahahaha zx6 yerr... ahaha

    bravekids

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by bravekids on Fri Feb 11, 2011 10:55 am

    alldisc wrote:berita sekitar 12.30pm dari wad kecemasan HKL. keadaan aie dan motor tak diketahui. boleh cuba hubungi weng2 yang bergegas ke sana atau zampd yg akan turun selepas masuk zuhur.

    kita doakan ketua kips kawasan central tidak serius dan boleh discharge segera.

    "Kita doakan ketua kips kawasan central tidak serius dan boleh discharge segera" saye sokonggggg bounce bounce bounce

    reza

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by reza on Tue Apr 05, 2011 8:04 pm


    buat kippers semua berhati2lah di jln raya

    Neutral

    sood_penang

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by sood_penang on Wed Apr 06, 2011 3:13 am

    thanx smua yang wish.. sekarang dah chat seperi biasa.. tp diatas nsihat doktor.. kurangkan gegaran dan impak di pinggang,... bab buah pinggang x fully recover lagih..
    so skali lagih thanx to all bro..
    kips forum motion tetap dihati Very Happy Very Happy Very Happy

    centeng

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by centeng on Wed Apr 06, 2011 11:00 pm

    sood_penang wrote:thanx smua yang wish.. sekarang dah chat seperi biasa.. tp diatas nsihat doktor.. kurangkan gegaran dan impak di pinggang,... bab buah pinggang x fully recover lagih..
    so skali lagih thanx to all bro..
    kips forum motion tetap dihati Very Happy Very Happy Very Happy


    get well soon broo... ride safe...insya Allah recover cepat yah bro..... aslm dan salam kenal daripada kips PJ

    sood_penang

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by sood_penang on Tue Apr 12, 2011 5:59 pm

    centeng wrote:
    sood_penang wrote:thanx smua yang wish.. sekarang dah chat seperi biasa.. tp diatas nsihat doktor.. kurangkan gegaran dan impak di pinggang,... bab buah pinggang x fully recover lagih..
    so skali lagih thanx to all bro..
    kips forum motion tetap dihati Very Happy Very Happy Very Happy


    get well soon broo... ride safe...insya Allah recover cepat yah bro..... aslm dan salam kenal daripada kips PJ


    ok thanx... wsalam pengenalan dari saya...

    centeng

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by centeng on Tue Apr 12, 2011 6:03 pm

    sood_penang wrote:
    ok thanx... wsalam pengenalan dari saya...

    wslm bro... cepat sembuh yer... thanks again broo Smile

    zakuan

    assalamualaikum....

    Post by zakuan on Sun Jul 24, 2011 12:57 am

    insyaALLAH....
    harap2 cepat sembuh..

    imam123

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by imam123 on Thu May 10, 2012 11:49 am

    aku dapat info yg bro carl9 down? ade sape2 boleh confirmkan?

    Matthew

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Matthew on Thu May 10, 2012 10:21 pm

    Bila pulak carl9 xciden nihh..kat mane plak ni???

    imam123

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by imam123 on Thu May 10, 2012 11:35 pm

    Matthew wrote: Bila pulak carl9 xciden nihh..kat mane plak ni???

    subang pagi tadi. aku dpt tau dari geng United Leperianz. http://www.facebook.com/groups/leperianz/permalink/237289959705371/?comment_id=237290713038629

    skang carl9 kat hospital sg. buloh. wad kuning/kecemasan.

    irsyadpenang

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by irsyadpenang on Wed Nov 14, 2012 9:48 pm

    Salam , Just nak gitau saudara ID Longjack atau nama betul Qamar
    telah mengalami kemalangan jalan raya, beliau xcdent ketika pulang dari cameron highland semalam time hari selasa depavali, keadaan beliau : masih sihat , cuma luka akibat terkoyak tisu luka ditengkok...
    keadaan moto : tak berapa pasti xpi dengar citer fairing pecah..lepas nie mgkin kena claim insuran,moto skrg berada di ipoh perak,xpi ayah nyer dlm perjalanan bawa balik penang untuk direpair dekat kedai abg zul .
    Punca kemalangan : tak jelas sbb dia sendiri cerita sedar2 dah ader dekat Hospital..so D harap kippers yg berhampiran dan bekelapangan dpt lah melawat beliau di KPJ Bandar Perda Tingkat 4 bilik 431...harap2 semoga dia cepat sembuh dan dpt ride rr balik..adios semoga diharap selepas nie geng kips diluar lebih berhati2 ketika menugang biker...
    [img][IMG=http://img705.imageshack.us/img705/3122/20121114183849.jpg][/IMG][/img]

    GhostRideR

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by GhostRideR on Thu Nov 15, 2012 7:19 pm

    irsyadpenang wrote:Salam , Just nak gitau saudara ID Longjack atau nama betul Qamar
    telah mengalami kemalangan jalan raya, beliau xcdent ketika pulang dari cameron highland semalam time hari selasa depavali, keadaan beliau : masih sihat , cuma luka akibat terkoyak tisu luka ditengkok...
    keadaan moto : tak berapa pasti xpi dengar citer fairing pecah..lepas nie mgkin kena claim insuran,moto skrg berada di ipoh perak,xpi ayah nyer dlm perjalanan bawa balik penang untuk direpair dekat kedai abg zul .
    Punca kemalangan : tak jelas sbb dia sendiri cerita sedar2 dah ader dekat Hospital..so D harap kippers yg berhampiran dan bekelapangan dpt lah melawat beliau di KPJ Bandar Perda Tingkat 4 bilik 431...harap2 semoga dia cepat sembuh dan dpt ride rr balik..adios semoga diharap selepas nie geng kips diluar lebih berhati2 ketika menugang biker...
    [img][IMG=http://img705.imageshack.us/img705/3122/20121114183849.jpg][/IMG][/img]



    Semoga Cepat Sembuh.. sunny

    kodng

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kodng on Thu Dec 27, 2012 12:28 am

    ok la tu takde anggota hilang

    aku baru je lepas dapat moto balik eksiden 2 bulan lepas kat beranang ada minah tak sabar2 nak masuk simpang
    pocah fairing depan & kiri
    nasib baik eksiden masa pergi kerja, aku pakai full safety gear pasang ulang-alik 40km, takat terseliuh sikit je, lebam sana sini.

    reed_90

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by reed_90 on Sun Mar 16, 2014 8:09 pm

    Salam pada semua...

    Aku pon tengah dlm proses nak sihat dr accident ni. Skang ni cuma lemah belah kanan je. Doakan aku cepat sembuh kawan2.

    Aku accident pon lebih kurg mcm tuan ni jgk la. jalan aku ade 2 lane, so, pegi dan balik ade total 4 lane r. Tiba2 kereta dr lane yg bertentangan ng aku tu, dye main belok je nak masuk simpang yg belah aku. dah la dye masuk lane aku tu time aku dekat ng dye. kesudahan dye, mmg aku langgar dye la.

    yg mula2 amek aku, hosp kerajaan, pastu tempat aku kje tu, Hosp Pantai amek aku plak belah ptg. itu pun sbb kawan aku bg tau. sbb dah aku x dtg kje pagi tu. kes ni jd masa aku otw nak g kje la.

    aku x igt pape lgsg 3 mggu pertama lepas kejadian. fmly aku yg byk cte. ni terjadi sbb aku tgk gambar kereta yg aku langgar tu, pintu belah kiri dye mmg remuk habis. ng bumbung dye ade sikit kemek. tu yg agak nye aku langgar ng kepala aku, tp alhamdulillah la masa tu helmet nye masih d kepala aku, kalau tidak pecah tengkorak aku. masa aku kat hosp tu, perangai aku mmg cam budak2 r. hehe...

    nak tumpang tnye, ble moto dah accident ni kan, dorg repair elok ke mcm asal?? ape ek tips dr korg utk aku, utk ensure moto aku dorg bt baik2?? sbb dorg klaim insurans moto aku tu r. syg weyh ng moto tu. dlu aku jge baik2, syg gler. byk bakti moto tu. skang ni aku sibuk nak settle kes accident aku tu r. berebut lawyer tu nak kes aku. sbb dorg tau aku mesti menang punye. alhamdulillah...

    Mudah2an, aku sihat kembali mcm dulu balik...
    ni name penuh aku, Muhamad Ridhwan bin Md. Jasmin. Ni no aku, 013-6369 200
    pape hal aku kat melaka taw. aku dduk Bertam Setia dkat cheng.

    Sponsored content

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am