Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Share

    nol_kips

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by nol_kips on Wed Nov 25, 2009 9:34 am

    ko lari 180kmh? laju tuuu.....
    kencang beb![/quote]

    penat aku kalo lari 180kmh...5kmh pun aku tak larat nak lari..hehehehe Very Happy

    ok carl..aku pun lupa..nanti kita pi la..shah alam kat ner plak ar??

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Wed Nov 25, 2009 9:38 am

    nol_kips wrote:ko lari 180kmh? laju tuuu.....
    kencang beb!

    penat aku kalo lari 180kmh...5kmh pun aku tak larat nak lari..hehehehe Very Happy

    ok carl..aku pun lupa..nanti kita pi la..shah alam kat ner plak ar??[/quote]

    kat cni : http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/alamat-kedai-motor-t18-15.htm


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    LuNaCy

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by LuNaCy on Wed Nov 25, 2009 9:43 am

    plan2 kayuh nol.. pg tadi kat jln kuching ader gak moto xcident..
    hati2 pada smua kippers..
    jgn lupe doa n tawakal pada ALLAH.. insyaALLAH..
    Muslim are brotherhood =)

    ckguAzharazali

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by ckguAzharazali on Sun Nov 29, 2009 8:23 am

    nol_kips wrote:Pergh..dah kering luka aku..tuam tiap hari..moto aku pun dah ok..

    tapi macam sangkut2 pagi ni..api tak betul..meter aku semalam takda lampu..check wiring semua ok..

    hari ni pagi rembat..tetiba nyala dah meter aku..

    tapi motor leh pi 160kmh jer..turun bukit baru dapat 180..

    gear 4 5 6 mcm sangkut sket..aku rasa nak top servis..(duit lagi)
    maybe masa jatuh effect sket kot enjin dia..

    carl9..hari sabtu atau ahad kita pi ahceng kasi betul brek ngan top servis..bapa dia cas nak top servis ar?

    tak pun pi penang jumpa maknya..kasi setting motor aku.. Razz

    Salam,
    Uit, dh sihat ko ye Nol sampai bole rembat sampai 180...
    Tp xpe, pengalaman berharga kat Penang tu simpan elok2..
    Aku pn akan ingat sbb aku ride blkg ko ari tu tabik kat nyonya tu..hehehe! Laughing

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Tue Jan 26, 2010 11:47 am

    Pengumumman , saudara KIPAS details seperti d bawah :

    Nama Penuh : MUHAMMAD FIRDAUS BIN MANSOR....
    Nama Samaran : Kipas
    Tempat Keje : Subang Bistari
    Alamat Umah : No.107,Blok 14,Rosa B,Jln Nuri 7/1C,
    Sect.7,Kota Damansara,47810 Petaling Jaya,
    Selangor Darul Ehsan.
    Workshop : Bengkel Acheng
    Handphone : 03-61578710....012-9796716

    telah mengalami kecelakaan jalan raya , sumber sahih dari Tuan empunya badan mengesahkan dia jatuh corner kat :

    location : Persimpangan subang bistari (corner lebor tu Shocked Shocked )

    waktu kejadian : 8.45++am

    keadaan mangsa : Mendapat Sticker subang bistari kat lutut sahaja .nasib dia pki helmet n , glove n jacket .

    keadaan moto : Belum d belek lagi
    moto skrg telah d antar d rumah d kota damansara

    Punca kemalangan : Highside sewaktu mengambil corner dlm kelajuan
    cahaya ,berpunca dari tayar swallow yg d katakan agak keras d bahagian tepi tayar.

    D harap kippers yg berhampiran dpt lah melawat beliau jika punya kesempatan ...

    (GWS) Get well soon bro............

    P/S : Aku pun baru mendapat berita ni setelah aku onkan phone aku.
    kalo x leh je aku turun ke tempat kejadian.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Tue Jan 26, 2010 12:25 pm

    get well soon bro kipas! Smile

    amirburn

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by amirburn on Tue Jan 26, 2010 12:43 pm

    g w s bro..

    pokju79

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by pokju79 on Tue Jan 26, 2010 2:32 pm

    Semoga sehat cepat2....makan sup ikan haruan banyak2

    mal 5190

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mal 5190 on Tue Jan 26, 2010 8:58 pm

    semoga cepat sembuh bro!

    MBN 2254

    GET WELL SOON..

    Post by MBN 2254 on Tue Jan 26, 2010 10:40 pm

    saya pon nak sampaikan ucapan "semoga cepat sembuh"
    kepada saudara KIPAS..

    kalau berkesempatan saya akan melawat..

    "lokasi rumah x berapa nak sure nih.. tapi kalau ade kawan2 yg nak gi melawat.. hallo..hallo la saya sama.."
    TQ

    nol_kips

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by nol_kips on Tue Jan 26, 2010 10:46 pm

    Takziah Bro..

    semoga cepat sembuh..aku bz 2 3 minggu nih..

    tgh nak dapat anak..

    x jadi aku nak pki tayar swallow pasni..

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Wed Jan 27, 2010 1:19 am

    Baru pas melawat en.Kipas tadi bersama Noor .
    Dia ok cuma cedera d lutut kiri n sedikit luka d jari (glove koyak)

    Keadaan moto agak parah , klac patah , rootrest bengkok ,
    signal cover pecah n sedikit sticker jalanan d fairing.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    azzo

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by azzo on Wed Jan 27, 2010 9:32 am

    Salam,

    takziah pada bro kipas,pasal tayar swallow ni aku rasa dah pernah aku citer pasal keburukkan dia pada kipas,ramai dah makan orang

    contohnye sifu is,pasal tayar swallow dia jatuh dan patah tulang bahu menyebabkan dia trus bersara dari mss

    jadi kalau boleh macam mana pun belilah tayar yang ada kualiti sikit,biar mahal sikit dari membahayakan diri dan poket belakang belah kanan

    itu saja contact kita dengan jalan

    mizieq

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mizieq on Wed Jan 27, 2010 10:19 am

    semoga bro kipas cepat smbuh.yg penting tuan bdn xde kecederaan yg serius.

    obasan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by obasan on Wed Jan 27, 2010 11:37 am

    Semoga cepat sembuh..

    BATMAN

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by BATMAN on Wed Jan 27, 2010 11:47 am

    GWS BRO cheers

    krijauan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by krijauan on Wed Jan 27, 2010 1:42 pm

    selamat kipas..

    lain kali jangan buat camtu lagi... bahaya..

    (koner dalam kelajuan cahaya) Shocked Shocked

    ranjau_berduri

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by ranjau_berduri on Wed Jan 27, 2010 5:53 pm

    Kepada Mr. FAN:

    semoga cepat tukar tayar.... flower flower flower

    doctor kura-kura

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by doctor kura-kura on Wed Jan 27, 2010 10:00 pm

    Salam kipas, Semoga cepat sembuh dan harap boleh ikut konvoi2 akan datang.

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Thu Jan 28, 2010 9:59 am

    baru masuk keje ari nih...2 hari MC...thanks sume...utk pengetahuan korg sume tayar swallow permukaan tgh tayar mmg bagus tp permukaan tepi tayar licin dan keras...adeh lututku...next time walaupon pegi keje mesti aku pakai knee protector...serik aku...first time jatuh kona...masuk keje je...engineer aku perli aku...best layan kona???haram jadah...hampeh tol...sakit je telinga aku diorg gelar aku mat rempit...mat rempit mana pakai glove pakai jaket pakai kasut...mat rempit main jalan straight...lepas nih aku tukar tayar duro balik...lg bagus pakai duro...duro grip sampai tepi..habis kuat pon dier akan slide tp tak sampai dier membuang...tak macam swallow nih..dier terus buang...mmg nak kena buang tayar nih...k papahal skali lg aku ucapkan thanks sume yg datang mlm td, yg sms, yg call dan yg posting dlm forum nih n tak lupe juga yg baca tread nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    LuNaCy

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by LuNaCy on Thu Jan 28, 2010 10:05 am

    takzh bro semoge cpt smbuh..

    Guest
    Guest

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Guest on Thu Jan 28, 2010 10:05 am

    kipas wrote:baru masuk keje ari nih...2 hari MC...thanks sume...utk pengetahuan korg sume tayar swallow permukaan tgh tayar mmg bagus tp permukaan tepi tayar licin dan keras...adeh lututku...next time walaupon pegi keje mesti aku pakai knee protector...serik aku...first time jatuh kona...masuk keje je...engineer aku perli aku...best layan kona???haram jadah...hampeh tol...sakit je telinga aku diorg gelar aku mat rempit...mat rempit mana pakai glove pakai jaket pakai kasut...mat rempit main jalan straight...lepas nih aku tukar tayar duro balik...lg bagus pakai duro...duro grip sampai tepi..habis kuat pon dier akan slide tp tak sampai dier membuang...tak macam swallow nih..dier terus buang...mmg nak kena buang tayar nih...k papahal skali lg aku ucapkan thanks sume yg datang mlm td, yg sms, yg call dan yg posting dlm forum nih n tak lupe juga yg baca tread nih...

    ko pakai duro atau michelin jer... duro jgn sampai botak abis, tu jer. agak2 d licin, tukar.

    aper2 pun, gws bro.

    wan tuah

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by wan tuah on Thu Jan 28, 2010 1:36 pm

    GWS bro..semoga lutut tu cepat sembuh..aku cadangkan tayar maxxis pun ok..dah terbukti semasa ride penang yg lalu..

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Thu Jan 28, 2010 3:44 pm

    wan tuah wrote:GWS bro..semoga lutut tu cepat sembuh..aku cadangkan tayar maxxis pun ok..dah terbukti semasa ride penang yg lalu..

    Kolo terbukti berkesan dgn saiz yg kecik ...IRC 90/90...Saya x moo pilleeyy... pale pale pale

    Tapi TerBukti lagi nyata n solid hebatnya d tangan org yg mahir..... Shocked Shocked


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    hantukatik

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by hantukatik on Thu Jan 28, 2010 10:38 pm

    kami doakn semoga cepat sembuh. ingat bro. tungganglah org tersayang dengan cermat, anda mampu mengubahnye.... lol! lol! lol!

    Sponsored content

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Sponsored content Today at 7:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:09 am