Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Share

    alldisc

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by alldisc on Sat Jan 30, 2010 1:54 pm

    kipas wrote:baru masuk keje ari nih...2 hari MC...thanks sume...utk pengetahuan korg sume tayar swallow permukaan tgh tayar mmg bagus tp permukaan tepi tayar licin dan keras...adeh lututku...next time walaupon pegi keje mesti aku pakai knee protector...serik aku...first time jatuh kona...masuk keje je...engineer aku perli aku...best layan kona???haram jadah...hampeh tol...sakit je telinga aku diorg gelar aku mat rempit...mat rempit mana pakai glove pakai jaket pakai kasut...mat rempit main jalan straight...lepas nih aku tukar tayar duro balik...lg bagus pakai duro...duro grip sampai tepi..habis kuat pon dier akan slide tp tak sampai dier membuang...tak macam swallow nih..dier terus buang...mmg nak kena buang tayar nih...k papahal skali lg aku ucapkan thanks sume yg datang mlm td, yg sms, yg call dan yg posting dlm forum nih n tak lupe juga yg baca tread nih...

    kipas, sori lah aku tak dapat ziarah. masa geng kippers pegi lawat ko kat rumah, aku dgn motor sama2 demam... tak dapat makan roti gardenia kononnya...

    hantukatik

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by hantukatik on Mon Feb 08, 2010 8:39 pm

    Malang menimpa salah seorang kippers apabila loss control semase ride. Ridernye calar skit(tu gunenye protector) n moto seperti diats. Harus di ingatkn kepada semua kippers supaya jgn terlalu excited nk g ride kalau rest kurang. Ride ni memerlukan kekuatan stamina dan mental. Kalau bdn terlalu letih ,xyah la ride..rest jer dulu.
    man KLIA...kami doakn semoga man dan 'mechine'nye,cepat sembuh...


    Last edited by hantukatik on Mon Feb 08, 2010 11:12 pm; edited 1 time in total

    amirburn

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by amirburn on Mon Feb 08, 2010 10:09 pm

    harap tgn ko takde pape man..
    sampai 2 kali jatuh..huhu

    BATMAN

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by BATMAN on Mon Feb 08, 2010 10:32 pm

    hantukatik wrote:[url][/url]

    Malang menimpa salah seorang kippers apabila loss control semase ride. Ridernye calar skit(tu gunenye protector) n moto seperti diats. Harus di ingatkn kepada semua kippers supaya jgn terlalu excited nk g ride kalau rest kurang. Ride ni memerlukan kekuatan stamina dan mental. Kalau bdn terlalu letih ,xyah la ride..rest jer dulu.
    man KLIA...kami doakn semoga man dan 'mechine'nye,cepat sembuh...

    betul kata hantukatik...kalo tgk pd motor tentu ridernya teruk mcm motor juga...tapi syukur kpd Tuhan krn melindungi...& yg penting safe first...dari kpala sampai kaki...kalo x...x taula...Ride memerlukan kekuatan stamina dan mental.x kisah ke mana pun...

    so kpd semua kawan2...jadikan lah ni 1 pengajaran...

    kpd man KLIA...jdkan pegalaman & semoga cepat sembuh...insyaalah...

    p/s:fikir2kanlah... study


    Last edited by evilme on Mon Feb 15, 2010 11:21 am; edited 1 time in total (Reason for editing : removekn gambar)

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 10:39 pm

    GWS bro man KLIA..... Sad Sad Sad

    Alhamdulillah bro man memakai safety gear yg minimum. kalo x kecederaan dia may b
    leh jadi lebih serious. Hati2 bro, next ride kena pastikan sume rider dlm
    keadaan yg sihat n ckp rest tuk join.

    Aku pon baru tahu(aku jmp dia tuk collect gambir ride terjah... cheers cheers cheers )
    bro zorro telah menderma darah mlm sebelum ride(demi ibu tercinta) ,
    risau woo silap2 leh pitam kalo mcm tu. Nasib baik dia steady n dpt menghabiskan sume
    corner d fraser dan genting dgn selamat...

    P/S :bro antu katik n batman....ada lebih baik gambir motonya d delete. Ini akan menyebabkan
    dia susah nak buat report tuk claim insurance dan sebagainya.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    zampd

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by zampd on Mon Feb 08, 2010 10:58 pm

    salam kepada bro kipas dan manklia............aku baru terperasan thread nih..........semoga kalian segera sembuh.......

    hantukatik

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by hantukatik on Mon Feb 08, 2010 11:08 pm

    P/S :bro antu katik n batman....ada lebih baik gambir motonya d delete. Ini akan menyebabkan
    dia susah nak buat report tuk claim insurance dan sebagainya.[/quote]

    gambir ni utk kenangan dan pengajaran kpd kite sume...tu pasal plate xnmpk...aku dh pileyyy study study study

    edmundleong

    Gambar kome kt youtube

    Post by edmundleong on Tue Feb 09, 2010 12:07 am

    Salam kippers..ini post aku yang pertama...aku mmg njoy ngan trip ke fraser-genting yg lepas...sempuih tangan aku lpas balik....terpakse amik MC...pale sakit cam nk demam jer...tp syukur la smua selamat..itu yg pentingsori plak lambat nk upload gambar...mlm td nk cube upload tp computer plak putus asa...terpakse restart...ngan itu aku dh compile gambar2 yg aku ada dan dimuat naik ke youtube....jadi copy la link nie utk menikmati kenangan FAM ride nie
    Inilah link dia - http://www.youtube.com/watch?v=PRzLn8DJR-Y

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Tue Feb 09, 2010 12:17 am

    edmundleong wrote:Salam kippers..ini post aku yang pertama...aku mmg njoy ngan trip ke fraser-genting yg lepas...sempuih tangan aku lpas balik....terpakse amik MC...pale sakit cam nk demam jer...tp syukur la smua selamat..itu yg pentingsori plak lambat nk upload gambar...mlm td nk cube upload tp computer plak putus asa...terpakse restart...ngan itu aku dh compile gambar2 yg aku ada dan dimuat naik ke youtube....jadi copy la link nie utk menikmati kenangan FAM ride nie
    Inilah link dia - http://www.youtube.com/watch?v=PRzLn8DJR-Y

    Thanks bro n selamat datang...... cheers cheers cheers
    Leh register details nama kat trit Introduction n phone book kippers.
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/pembuka-bicara-aka-introduction-t108-105.htm
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kippers-phone-book-location-reg-number-t112.htm
    so senang nak ajak ride TTS n sebagainya nanti.... cheers cheers

    Bro u dah salah portla post, apa kata u jalan2 dulu dlm porem ni.
    anyway thanks again bro 4 the picture..... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mal 5190

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mal 5190 on Tue Feb 09, 2010 12:46 am

    get well soon man!
    kuatkan semangat..
    klu tak jatuh, kite takde pengalaman nk blaja..
    aku first time konvoi pun kecundang..haha!
    kan carl kan?heheheeh!
    pape pun, aku harap tgn kau xde pape man, x retak and so on..
    xpe..pengalaman..
    aku doa kan semoga kau cpt sembuh..
    learn from experience!

    cheers cheers cheers

    hantukatik

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by hantukatik on Wed Feb 10, 2010 1:08 am

    ptg td aku g keong moto kt p.klang nk sebis moto...msk kedai aku terpandang 1 kips cedere parah, kini d rawat. Teruk gak kecederaan die...harap owner ok kot...lame dh owner ni pakai(rasenye la), aku jenguk meter dh 85000 lbh...

    [url][/url][img][/img]


    Last edited by evilme on Mon Feb 15, 2010 11:24 am; edited 1 time in total (Reason for editing : satu gambar aku remove dulu.. adalah dinasihatkan sebarang gambar moto xcden kalau bleh tutup no plat dia.. takut menyukarkan member claim insuran nanti..)

    hantukatik

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by hantukatik on Fri Feb 19, 2010 7:15 pm

    moto tu bkn ahli kite, pastu dh approve claim...tgh tggu oder brg xsampai lg, kate tokey kedai tu la (psl mase tu CNY dh dkt). Very Happy Very Happy Very Happy

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Fri Feb 19, 2010 9:10 pm

    mal 5190 wrote:get well soon man!
    kuatkan semangat..
    klu tak jatuh, kite takde pengalaman nk blaja..
    aku first time konvoi pun kecundang..haha!
    kan carl kan?heheheeh!

    pape pun, aku harap tgn kau xde pape man, x retak and so on..
    xpe..pengalaman..
    aku doa kan semoga kau cpt sembuh..
    learn from experience!

    cheers cheers cheers

    Makan dalam ni , tapi betoila Rolling Eyes Rolling Eyes . Pasal
    masa tu aku dah l9thn x biawak moto ni...wakakakkakaka Laughing Laughing
    Mal lak baru 1st time follow lepering...wakakakkaa Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kurt2812

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kurt2812 on Mon Feb 22, 2010 7:18 am

    semoga cepat sembuh!! den da lamo x jatoh ni..risau gak sbb org cakap klo x jatuh,xkan pandai..tp kips la..bawak ego dlu x yah kirela..da bosan da jatuh..

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Thu Feb 25, 2010 11:43 am

    carlnain wrote:
    mal 5190 wrote:get well soon man!
    kuatkan semangat..
    klu tak jatuh, kite takde pengalaman nk blaja..
    aku first time konvoi pun kecundang..haha!
    kan carl kan?heheheeh!

    pape pun, aku harap tgn kau xde pape man, x retak and so on..
    xpe..pengalaman..
    aku doa kan semoga kau cpt sembuh..
    learn from experience!

    cheers cheers cheers

    Makan dalam ni , tapi betoila Rolling Eyes Rolling Eyes . Pasal
    masa tu aku dah l9thn x biawak moto ni...wakakakkakaka Laughing Laughing
    Mal lak baru 1st time follow lepering...wakakakkaa Laughing Laughing
    ko dah bukak jahit tak kaki ko tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    hantukatik

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by hantukatik on Thu Feb 25, 2010 11:53 am

    ko dah bukak jahit tak kaki ko tuh...[/quote]

    a'aa..camane bro...ada ok ka?

    doctor kura-kura

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by doctor kura-kura on Tue Apr 13, 2010 4:10 pm

    ariff-NINJA wrote:KHAIRUL aka ARNINJA DOWN!!! EKSIDEN SENDIRI hari ahad malam isnin jam 12 malam di valdor, sps, peneng...

    keadaan sifu : * parah d lutut dan perut
    * pitam stelah kpala kena hentakan di jalan raya
    * terseret dalam 5 atau 10 meter
    * keadaan stabil dan mampu gelak ketawa selepas menjalani rawatan d hospital
    * jatuh di sebelah kiri

    punca : * garisan kuning di hadapan skolah menyebabkan motot hilang kawalan dalam kelajuan 120km

    keadaan moto : * masuk ICU di bengkel Jawi

    ariff-NINJA

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by ariff-NINJA on Tue Apr 13, 2010 4:22 pm

    thanks doc dah ubah ke trit yg betol...

    kipas

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by kipas on Tue Apr 13, 2010 6:17 pm

    doctor kura-kura wrote:
    ariff-NINJA wrote:KHAIRUL aka ARNINJA DOWN!!! EKSIDEN SENDIRI hari ahad malam isnin jam 12 malam di valdor, sps, peneng...

    keadaan sifu : * parah d lutut dan perut
    * pitam stelah kpala kena hentakan di jalan raya
    * terseret dalam 5 atau 10 meter
    * keadaan stabil dan mampu gelak ketawa selepas menjalani rawatan d hospital
    * jatuh di sebelah kiri

    punca : * garisan kuning di hadapan skolah menyebabkan motot hilang kawalan dalam kelajuan 120km

    keadaan moto : * masuk ICU di bengkel Jawi
    smoga sifu penang cepat semboh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    obasan

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by obasan on Tue Apr 13, 2010 10:17 pm

    doctor kura-kura wrote:
    ariff-NINJA wrote:KHAIRUL aka ARNINJA DOWN!!! EKSIDEN SENDIRI hari ahad malam isnin jam 12 malam di valdor, sps, peneng...

    keadaan sifu : * parah d lutut dan perut
    * pitam stelah kpala kena hentakan di jalan raya
    * terseret dalam 5 atau 10 meter
    * keadaan stabil dan mampu gelak ketawa selepas menjalani rawatan d hospital
    * jatuh di sebelah kiri

    punca : * garisan kuning di hadapan skolah menyebabkan motot hilang kawalan dalam kelajuan 120km

    keadaan moto : * masuk ICU di bengkel Jawi

    adoiii..moga cepat sembuhh

    adzhar

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by adzhar on Tue Apr 13, 2010 10:33 pm

    Saya DOAkan SIFU kita Arninja cepat semboh !.....GWS...BRO... ...!

    mambang

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mambang on Tue Apr 13, 2010 11:55 pm

    astaga aspalela...tu la kalo tak hati2..anyway lain kali hati2 jgn laju kat line kuning atau putih..amaran buat semua kippers..semoga cpt semboh..amin

    mal 5190

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by mal 5190 on Wed Apr 14, 2010 12:02 am

    GWS bro arninja..

    carlnain

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by carlnain on Wed Apr 14, 2010 2:43 am

    doctor kura-kura wrote:
    ariff-NINJA wrote:KHAIRUL aka ARNINJA DOWN!!! EKSIDEN SENDIRI hari ahad malam isnin jam 12 malam di valdor, sps, peneng...

    keadaan sifu : * parah d lutut dan perut
    * pitam stelah kpala kena hentakan di jalan raya
    * terseret dalam 5 atau 10 meter
    * keadaan stabil dan mampu gelak ketawa selepas menjalani rawatan d hospital
    * jatuh di sebelah kiri

    punca : * garisan kuning di hadapan skolah menyebabkan motot hilang kawalan dalam kelajuan 120km
    keadaan moto : * masuk ICU di bengkel Jawi

    GWS bro.....nasib baik mlm kalo siang abis dak sekolah kena sapu.
    Anyway bahaya line kuning ni , tapi mesti ingat. Line kuning kuih lapis maksudnya PERLAHANKAN KENDERAAN ANDA...


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    MBN 2254

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by MBN 2254 on Wed Apr 14, 2010 9:56 am

    GWS to bro Ar-ninja

    harap sempat sembuh sebelum ride-teh-terik 25hb ni

    Sponsored content

    Re: KIPPERS DOWN / XCIDENT.........

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am