Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Share

    baGok

    harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by baGok on Sat Oct 24, 2009 1:40 am

    agak2nyer pe harapan n impian para kippers kat motor kippers2 malaysia??
    scratch scratch study scratch Idea

    cam aku,aku hrp mtr aku akan jd mesin yg xkan dilupakan oleh sume ahli kluarga aku hehehe...
    impian aku plak ialah mtr aku jd lagenda kat kg aku wakaka..
    cheers cheers Twisted Evil

    Guest
    Guest

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Guest on Sat Oct 24, 2009 1:55 am

    baGok wrote:agak2nyer pe harapan n impian para kippers kat motor kippers2 malaysia??
    scratch scratch study scratch Idea

    cam aku,aku hrp mtr aku akan jd mesin yg xkan dilupakan oleh sume ahli kluarga aku hehehe...
    impian aku plak ialah mtr aku jd lagenda kat kg aku wakaka..
    cheers cheers Twisted Evil

    harapan.. ader... moto unik org malaysia.

    duke

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by duke on Sat Oct 24, 2009 2:25 am

    harapan aku...biar kawa trus support model nih..
    jgn tetiba nak discontinue 2-stroke laks...
    part mahal pun, mahal le
    janji ada drpd xde langsung sunny

    cdan

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by cdan on Sat Oct 24, 2009 2:33 am

    harapan aku.... antara nyer

    yg tercapai

    - meter dapat jejak 190 km/h
    - terkenal di sekolah huhuhu

    yg tak tercapai

    - cecah lutut dgn moto sendiri
    - tak kena 'kentut' dgn org lain semasa trek day sepang huhuhuh

    krijauan

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by krijauan on Sat Oct 24, 2009 9:44 am

    harapan aku nak pusing satu malaya dgn moto karat aku..

    hehe..
    peduli hapa aku kata orang..
    janji rock!!

    arninja5984

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by arninja5984 on Sat Oct 24, 2009 11:30 am

    harapan aku plak
    nak mengembang kan sayp peniagaan aku
    agar boleh menembusi pasaran eropah..
    kerana kdar tukaran wang..bla..bla..
    EHHH!!!! salah forum ker..
    alamak sori..sori..
    he..he harapan aku sama ngan bagok gak nak terkenal
    kat kg aku kt teluk intan..ha..ha..org kampung ni..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    kurt2812

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by kurt2812 on Sat Oct 24, 2009 6:46 pm

    harapan aku moga mtor aku ni dapat terus berkhidmat kt aku smpi ble2 pon..

    baGok

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by baGok on Sat Oct 24, 2009 7:38 pm

    arninja5984 wrote:harapan aku plak
    nak mengembang kan sayp peniagaan aku
    agar boleh menembusi pasaran eropah..
    kerana kdar tukaran wang..bla..bla..
    EHHH!!!! salah forum ker..
    alamak sori..sori..
    he..he harapan aku sama ngan bagok gak nak terkenal
    kat kg aku kt teluk intan..ha..ha..org kampung ni..


    tluk intan duk maner? aku duk area bgn datoh jer la.

    alldisc

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by alldisc on Mon Oct 26, 2009 8:54 am

    harapan aku ialah motor aku akan terus berharap kat aku utk terus memilikinya... ha ha ha

    hari2 aku jatuh cinta lagi kat KRZ....

    carlnain

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by carlnain on Mon Oct 26, 2009 12:42 pm

    krijauan wrote:harapan aku nak pusing satu malaya dgn moto karat aku..

    hehe..
    peduli hapa aku kata orang..
    janji rock!!

    mai ke penang dulu bang......... Laughing Laughing
    pas tu baru leh cite mau pusing semalaya .
    aku takat semenanjung je kot...... Rolling Eyes Rolling Eyes

    harapan aku sama mcm is gak la n harap2 aku
    x ubah selera dlm masa terdekat ni. Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nytroz

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by nytroz on Mon Oct 26, 2009 2:17 pm

    harapan aku ialah aku mengharap pada harapan yg diharapkan pada yg boleh diharap agar motor kips lame aku ni dapat direstore semula sampai tahap macam masa baru keluar kedai tahun 98 dulu.... semua original & baru berkilat2, stat engin munyik chamber kringgg kringgg fresh takde karbon lagik....masuk highway sambil sengih2 leh dapat 240kmh.... mau kasik this legend kips letting the good old times rollin' bebehhh.......
    huhuhuh.....harap maklum...

    skido

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by skido on Mon Oct 26, 2009 2:51 pm

    harapan aku supaya motor aku jangan sesuka lagi baring atas jalan.sbb kalau dier baring..aku pun turut sama..
    dier sakit..poket aku nipis..
    aku sakit..bukan poket dier nipis..poket aku sendiri gak nipis

    ckguAzharazali

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by ckguAzharazali on Wed Nov 04, 2009 12:45 am

    aku hrp moto ZX aku dpt brtahan lama sehingga anak aku yg 3 tahun bole pakai bila besar nanti dan sambung ke cucu2 aku! Very Happy (dgn izin ALLAH)

    biggiekawa

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by biggiekawa on Wed Nov 04, 2009 7:59 am

    ckguAzharazali wrote:aku hrp moto ZX aku dpt brtahan lama sehingga anak aku yg 3 tahun bole pakai bila besar nanti dan sambung ke cucu2 aku! Very Happy (dgn izin ALLAH)


    mase 2 da jadi motor ter rare skali r kat mesia....


    satu2 nye yg tggal start2 ade asap....

    lol! lol! lol!

    ckguAzharazali

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by ckguAzharazali on Wed Nov 04, 2009 1:18 pm

    biggiekawa wrote:
    ckguAzharazali wrote:aku hrp moto ZX aku dpt brtahan lama sehingga anak aku yg 3 tahun bole pakai bila besar nanti dan sambung ke cucu2 aku! Very Happy (dgn izin ALLAH)


    mase 2 da jadi motor ter rare skali r kat mesia....


    satu2 nye yg tggal start2 ade asap....

    lol! lol! lol!

    xpe biggie, bila rare, permintaan tinggi! klu ada org nk beli dgn harga mahal, aku snggup jual..... cheers

    Amir

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Amir on Sun Nov 08, 2009 2:45 pm

    skido wrote:harapan aku supaya motor aku jangan sesuka lagi baring atas jalan.sbb kalau dier baring..aku pun turut sama..
    dier sakit..poket aku nipis..
    aku sakit..bukan poket dier nipis..poket aku sendiri gak nipis

    harapan aku same cam skido, tp impian aku nk solek moto ni bg lawa...
    laju2.. corner2.. hal kedua...
    (parents x mengizinkan)

    kacang

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by kacang on Wed Nov 11, 2009 2:41 pm

    harapan aku..

    biar la motor aku ni berada dalam keadaan yang baik untuk dijadikan sebagai kemudahan kat aku..

    helmynyte89

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by helmynyte89 on Tue May 04, 2010 3:07 pm

    Harapan aku supaya moto aku bertukar jadi GSX1000...

    Mudah2an kesihatan moto aku and aku terjamin selalu..amin...

    wan tuah

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by wan tuah on Tue May 04, 2010 4:38 pm

    harapan aku adalah agar motor aku ni akan sentiasa bersedia untuk aku bila aku memerlukannya...
    boleh menjadi teman dikala aku kesunyian...dan boleh memahami aku macam herbie ataupun kete nite rider tu..

    deen325

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by deen325 on Thu May 06, 2010 11:02 pm

    Salam...
    Harapan abg agar moto abg yg ini Allah lanjutkan usia dia bersama abg hingga...ke akhir....
    amin..

    p/s: tak sanggup lagi aku gi buat report sebab hilang moto..
    cukuplah dah 3 kali....

    zalie78

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by zalie78 on Mon May 17, 2010 9:12 am

    harapan aku supaya mtr aku kesihatannya mencapai tahap yg terbaik selalu...walaupun usianya dah mencapai 14 tahun...

    Skillo

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Skillo on Sun Jan 16, 2011 10:47 am

    den harap..motor nie..akan dtg dpt dimakeup secun2 nye lah..ahaha tp condition standard je.. skrang org bw motor nak bergaya je.. perfomance blakang cite..ahahah

    dihsZSR

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by dihsZSR on Sun Jan 16, 2011 3:08 pm

    harap biar jadi antik bersama ku,nanti cucu jadi joki aku dok belakang ler...

    shawal

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by shawal on Sun Jan 16, 2011 4:33 pm

    harapan aku.... dpt bwk awek blakang... x pernah rasmi lg awek kat atas motor nie... mak aku, aku pernah ar bwk skali.... awek x pernah... sbb xde.... ahahaha... hopefully 1 day ade ar sorg awek sangkut.... Very Happy

    Pak_Utih

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Pak_Utih on Mon Jan 17, 2011 5:31 pm

    ckguAzharazali wrote:aku hrp moto ZX aku dpt brtahan lama sehingga anak aku yg 3 tahun bole pakai bila besar nanti dan sambung ke cucu2 aku! Very Happy (dgn izin ALLAH)

    dan juga nak lihat sejauh mana evolusi KIPS akan pergi dan Kawa akan support model nih Very Happy

    Sponsored content

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Sponsored content Today at 8:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:24 am