Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Share

    dart_haitaara

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by dart_haitaara on Mon Jan 17, 2011 9:18 pm

    aku harap moto aku dapat berkdimat untuk aku dengan jangka masa yg panjang. dan juga berharap geng2 kippers dapt bertahan lama dengan kawa masing2

    Pak_Utih

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Pak_Utih on Wed Jan 19, 2011 8:41 am

    dart_haitaara wrote:aku harap moto aku dapat berkdimat untuk aku dengan jangka masa yg panjang. dan juga berharap geng2 kippers dapt bertahan lama dengan kawa masing2

    Sokong... Very Happy

    dart_haitaara

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by dart_haitaara on Thu Jan 20, 2011 2:08 am

    Pak_Utih wrote:
    dart_haitaara wrote:aku harap moto aku dapat berkdimat untuk aku dengan jangka masa yg panjang. dan juga berharap geng2 kippers dapt bertahan lama dengan kawa masing2

    Sokong... Very Happy

    tq2 pak utih sb sokong... hahaha Laughing

    kipas

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by kipas on Thu Jan 20, 2011 2:55 am

    tahun ni moto aku dah masuk 20 tahun...selagi masih ada spare part selagi tu aku akan pakai kips...selagi kips masih ada keluaran baru...selagi tuh spare part kips lama ada...tak ada yang lama tak ada yang baru...walaupon lama kondisi tetap macam baru...walaupon kips baru laju...kips lama tetap leh cucuk angin...tiada perpecahan antara kips lama dan baru...kite tetap The Kips Family...kite kumpulkan kips lama sebanyak mungkin...barbaris...bersama2 kips baru...kite tgk berapa generasi yang ada sehingga kini...berapa jenis yang ada...berapa versi yang ada...walaupon yamaha tak mengeluarkan 150cc 2 stroke iaitu TZM dgn menggantikan FZi 150cc 4 stroke...dan walaupon honda sudah tak mengeluarkan 150cc 2 stroke iaitu NSR dgn menggantikan CBR 150cc 4 stroke...Suzuki tak mengeluarkan 150cc 2 stroke iaitu suzuki TXR(Panther) & TXR-T(Gamma) dgn menggantikan Belang 150cc 4 stroke...Kawasaki masih tetap mengeluarkannyer...itu lah kawasaki kips 150cc 2 stroke...semoga 2 stroke tak luput dek zaman...tak lapuk dek hujan tak lekang macam rambutan... Cool


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    gammafiber

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by gammafiber on Thu Jan 20, 2011 3:23 am


    20 tahun muda lg, baru dewasa..

    kipas

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by kipas on Thu Jan 20, 2011 3:34 am

    gammafiber wrote:
    20 tahun muda lg, baru dewasa..
    moto wadin lg lama wooo...tahun 1990...first model tuh...head lain...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    paeach

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by paeach on Thu Jan 20, 2011 3:41 am

    kipas wrote:tahun ni moto aku dah masuk 20 tahun...selagi masih ada spare part selagi tu aku akan pakai kips...selagi kips masih ada keluaran baru...selagi tuh spare part kips lama ada...tak ada yang lama tak ada yang baru...walaupon lama kondisi tetap macam baru...walaupon kips baru laju...kips lama tetap leh cucuk angin...tiada perpecahan antara kips lama dan baru...kite tetap The Kips Family...kite kumpulkan kips lama sebanyak mungkin...barbaris...bersama2 kips baru...kite tgk berapa generasi yang ada sehingga kini...berapa jenis yang ada...berapa versi yang ada...walaupon yamaha tak mengeluarkan 150cc 2 stroke iaitu TZM dgn menggantikan FZi 150cc 4 stroke...dan walaupon honda sudah tak mengeluarkan 150cc 2 stroke iaitu NSR dgn menggantikan CBR 150cc 4 stroke...Suzuki tak mengeluarkan 150cc 2 stroke iaitu suzuki TXR(Panther) & TXR-T(Gamma) dgn menggantikan Belang 150cc 4 stroke...Kawasaki masih tetap mengeluarkannyer...itu lah kawasaki kips 150cc 2 stroke...semoga 2 stroke tak luput dek zaman...tak lapuk dek hujan tak lekang macam rambutan... Cool

    waaa...sama la umur mcm Zebraku..
    harap kips lama kita dapat kita berbaris sama2..hihihi..
    cheers cheers

    ibnu paid

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by ibnu paid on Thu Jan 20, 2011 7:52 am

    moto kipas tua setaun drpd umur aq, hex..
    harapan aq lak smoga motor aq ni dpt diperturunkan ke generasi lps aq..bg jd 3 generasi lak..
    tp papehal nk make-up dlu mcm2x, biase la mmoto lame.. cheers cheers cheers

    kr150c87

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by kr150c87 on Thu Jan 20, 2011 9:02 am

    tapi kalau crash,dah confirm bike total lost lain crita beb,motoku dah total lost depan.sayang moto taun 1996 ..victor-S racing spec mcm gitu dah akhir, satu lagi zsr 97..nak jual lak.mmg rindu tapi nak uat pe.nak cool down jap.Sentiasa beringat bahawa kalau mampu bela kips dengan barang yang berkualiti,dan yang terbaik, anda adalah satu step untuk masuk ke alam superbike.

    kipsjang

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by kipsjang on Mon Jan 24, 2011 11:13 am

    harap dapat ride bini moto aku ke seluruh west m'sia..xpun paling jauh smpi china.honeymoon puas2.. I love you I love you I love you I love you I love you jimat kos petrol..xpayah bayar tol!haha

    Sponsored content

    Re: harapan KORANG kat MOTOR KORANG pd masa akan datang...

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm