Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Share

    doctor kura-kura

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by doctor kura-kura on Sat Apr 10, 2010 11:57 am

    Azroy wrote:ahad ni sape turun?
    maybe sy turun besoq..depend cuaca gak...layan slow rock..bawa ...
    insyaAllah jumpa d sana......

    doctor kura-kura

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by doctor kura-kura on Mon Apr 12, 2010 3:36 pm

    doctor kura-kura wrote:
    Azroy wrote:ahad ni sape turun?
    maybe sy turun besoq..depend cuaca gak...layan slow rock..bawa ...
    insyaAllah jumpa d sana......
    Semln naik xda gang 2-stroke semua giant2 je...saja2 layan sambil menguji kasut baru...mmg teruji hebat mcam gum kat jalan je...

    1 penang

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by 1 penang on Mon Apr 12, 2010 3:54 pm

    doctor kura-kura wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    Azroy wrote:ahad ni sape turun?
    maybe sy turun besoq..depend cuaca gak...layan slow rock..bawa ...
    insyaAllah jumpa d sana......
    Semln naik xda gang 2-stroke semua giant2 je...saja2 layan sambil menguji kasut baru...mmg teruji hebat mcam gum kat jalan je...

    doct p tak bgtau pun....kelmarin satu hari kat umah...boring toi....

    doctor kura-kura

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by doctor kura-kura on Mon Apr 12, 2010 4:05 pm

    1 penang wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    Azroy wrote:ahad ni sape turun?
    maybe sy turun besoq..depend cuaca gak...layan slow rock..bawa ...
    insyaAllah jumpa d sana......
    Semln naik xda gang 2-stroke semua giant2 je...saja2 layan sambil menguji kasut baru...mmg teruji hebat mcam gum kat jalan je...

    doct p tak bgtau pun....kelmarin satu hari kat umah...boring toi....
    hehe..sorry bro..semln bangket tidor kaki rasa mcam gatai2 nak sarung boot kot..tu yg pi terus gerak dari penang 9.00am...

    Kawasaian

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by Kawasaian on Thu Apr 15, 2010 2:22 pm

    doctor kura-kura wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    Azroy wrote:ahad ni sape turun?
    maybe sy turun besoq..depend cuaca gak...layan slow rock..bawa ...
    insyaAllah jumpa d sana......
    Semln naik xda gang 2-stroke semua giant2 je...saja2 layan sambil menguji kasut baru...mmg teruji hebat mcam gum kat jalan je...

    kasut cop ape tuh bro?
    brape rial sepasang?

    doctor kura-kura

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by doctor kura-kura on Thu Apr 15, 2010 11:38 pm

    Kawasaian wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    doctor kura-kura wrote:
    Azroy wrote:ahad ni sape turun?
    maybe sy turun besoq..depend cuaca gak...layan slow rock..bawa ...
    insyaAllah jumpa d sana......
    Semln naik xda gang 2-stroke semua giant2 je...saja2 layan sambil menguji kasut baru...mmg teruji hebat mcam gum kat jalan je...

    kasut cop ape tuh bro?
    brape rial sepasang?
    buatan dari indon..cop FDR lebih murah dari tayar Batlax dan lebih mahal dari duro racing...

    pirate

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by pirate on Wed May 12, 2010 3:58 am

    15may sabtu ade geng lyn cameron..
    mana2 kipper nak join meh arr..
    leh begeres ng kawa250,cbR tgk sape yg kena..
    rNr rawang 8pgi..
    detail..contact pirate 0166025884

    carlnain

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by carlnain on Wed May 12, 2010 6:51 pm

    pirate wrote:15may sabtu ade geng lyn cameron..
    mana2 kipper nak join meh arr..
    leh begeres ng kawa250,cbR tgk sape yg kena..
    rNr rawang 8pgi..
    detail..contact pirate 0166025884

    Aiyooo......cabaran dari 4strokes ni ......
    Mcm nak buat repeat RIDE CAMERON TERJAH KABUS je..........

    APA KATA ANDA ?????


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    doctor kura-kura

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by doctor kura-kura on Fri May 14, 2010 1:03 pm

    carlnain wrote:
    pirate wrote:15may sabtu ade geng lyn cameron..
    mana2 kipper nak join meh arr..
    leh begeres ng kawa250,cbR tgk sape yg kena..
    rNr rawang 8pgi..
    detail..contact pirate 0166025884

    Aiyooo......cabaran dari 4strokes ni ......
    Mcm nak buat repeat RIDE CAMERON TERJAH KABUS je..........

    APA KATA ANDA ?????

    16hb ni sapa ada naik CH??

    Azroy

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by Azroy on Fri May 14, 2010 1:13 pm

    doctor kura-kura wrote:
    carlnain wrote:
    pirate wrote:15may sabtu ade geng lyn cameron..
    mana2 kipper nak join meh arr..
    leh begeres ng kawa250,cbR tgk sape yg kena..
    rNr rawang 8pgi..
    detail..contact pirate 0166025884

    Aiyooo......cabaran dari 4strokes ni ......
    Mcm nak buat repeat RIDE CAMERON TERJAH KABUS je..........

    APA KATA ANDA ?????

    16hb ni sapa ada naik CH??
    Buat la hujung bln, time gaji.. Kompom aku turun punya.. tgh bln ni sesak nafas sikit.. memerlukan bantuan CPR.. huhuhuhu...

    azzo

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by azzo on Sat May 15, 2010 1:54 am

    betul betul betul...hahahaha

    carlnain

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by carlnain on Sat May 15, 2010 10:13 am

    Kita akan usulkan ke MAJLIS HROSH dan KAKI LEPER mengenai REPEAT SEMULA TERJAH KABUS .

    Hujung Bulan Depan (kali ni ride kita akan menjemput KUMPULAN 2strokes yg lain , sesiapa yg ada contact2 dgn
    TZM , NSR lehla ajak naik sekali. Ride mcm ni menguji jentera memasing .aku pon nak dptkan sijil CH tahap 1 yg terlepas).
    Kita akan plan semula ride tuk SIJIL LEVEL TAHAP 2..sesiapa yg tertinggal SIJIL TAHAP 1 lehla ikot......hehehheheehe

    So sesiapa yg ada contact tu startla calling2 kengkawan bikers 2 strokes yg lain (geng 4 strokes pon bulih tapi aku x jamin kalo cium asap kat hiway... )


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Idris Bin Mat Seman

    jom layan cameron

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sat May 15, 2010 10:31 am

    repeat terjah kabus?aku sokong sangat.ari tu byk kippers yg terlepas
    x dpt pergi.kalu aku turut srta kali ni aku dah dpt sijil tahap 3.lagi 7 kali
    aku dapat sijil sifu.tapi bagaimana yg dah lbh dari 10 kali?owh....mgkn
    dah tahap bersifu2 atau dewa,hihihi

    carlnain

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by carlnain on Sat May 15, 2010 11:12 am

    Idris Bin Mat Seman wrote:repeat terjah kabus?aku sokong sangat.ari tu byk kippers yg terlepas
    x dpt pergi.kalu aku turut srta kali ni aku dah dpt sijil tahap 3.lagi 7 kali
    aku dapat sijil sifu
    .tapi bagaimana yg dah lbh dari 10 kali?owh....mgkn
    dah tahap bersifu2 atau dewa,hihihi

    Owh jauh lagi perjalanan bro, mari kita lihat laluan perjalanan KAKI LEPER tuk mendapat title Mahaguru(P.HD).

    Pengkelasan sijil hingga tahap Mahaguru mcm ni ,hehehehehe

    1.10x Sijil baru Antubukit,sungai dan rimba (pas tu smbg ke Diploma (ohtai))

    2.10x Diploma baru Ohtai (pas tu smbg ke degree(sifuu))

    3.10x Degree baru Sifu (pas tu smbg ke Master(Dewa)

    4.10x Master baru Dewa (pas tu smbg ke P.H.D(Mahaguru))

    5.10x P.H.D baru lah tamat segala pengajaran Layak mendapat Panggilan MAHAGURU@GRANDMASTER.

    *Down d kira FAIL , WAJIB tuk REPEAT SEMULA.....

    *Muto Rusak d kira FAIL , Wajib tuk REPEAT SEMULA .....

    *EXTEND hanya pada yg tidak punya cukup kelengkapan RIDING GEAR...

    (jaga2 Safty opiser or pengawas peperiksaan akan memerhati )

    *Segala sijil2 tersebut leh d ambil d semua tpt2 peperiksaan sama ada d DEWAN KK, DEWAN CH, DEWAN BT,DEWAN AW,
    DEWAN FR, DEWAN BP, DEWAN PG, DEWAN MRS dan Dewan2 peperiksaan lain mengikut Negeri .

    *Peperiksaan D DEWAN SEPANG merangkap DEWAN2 PEPERIKSAAN YG BESAR2 ELITE , PASIR GUDENG , MMIC, PASIR SALAK
    layak mengambil terus DEGREE dan ke ATAS.....

    *Kelayakan tuk mengambil peperiksaan tersebut mestilah melalui PERMOHONAN TUK MENGAMBIL PEPERIKSAAN yg
    akan D LULUSKAN MAJLIS KAKI LEPER dan d pengerusikan oleh KAWASAKIKIPS sebagai supporter
    .......

    *Tanpa Kelulusan Majlis peperiksaan kawasakikips , segala gelaran terbatal (underground daa)


    SO skunk korang leh pikir2kan lah korang d tahap mana , Aku masih d tahap WSL (warga sembang lebat....hehehehheehe)


    P/S : Pernah mengambil Sijil Bukit Tinggi tapi Fail......... 1x course 2 org sekali fail


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Idris Bin Mat Seman

    jom layan cameron

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sat May 15, 2010 12:06 pm

    kahkahkah....tergelak aku dan seksanya nak mendapatkan sijil antu bukit ye?brp kali musti blok pecah,piston,enjen jem,aku pun x tau.tu baru tahap sijil antu bukit,sungai,gaung,sondol bukit dll.
    tapi aku sedih pada kipper yg gagal,terpaksa ulang lagi pada level 1.aku dah x leh g.hanya nak
    amik sijil antu bukit je.jom kita aturkan date yg cun nanti agar byk kipper dpt turut serta.kena ajak
    pemerhati agar leper kita dapat di sah kan.hahaha

    carlnain

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by carlnain on Sat May 15, 2010 12:27 pm

    Kompon susah , abis tu . Ingat senang2 je nak dapat gelaran dewa n mahaguru..... Evil or Very Mad

    Lom lagi aku kuarkan PEPERIKSAAN TUK GELARAN HROSH....

    Bro, kita plan la tuk bulan depan , bulan ni dah penuh xtvt aku rasa ,
    sapa nak angkat sijil leh buat kat DEWAN PEPERIKSAAN KK ujung minggu ni 16/5/2010.
    Lebih kureng 4org student n 1 org dekan akan hadir masa peperiksaan d jalankan.

    hujung bulan dah nak g MERSING RIDE MPSJ , Bulan 6 RIDE JELAJAH.
    So cadangan terbaik tuk REPEAT RIDE TERJAH KABUS lehla buat UJUNG bulan 6.
    kasi ckit masa n tunggu gaji .Pas tu nak Arrange dgn 2 strokes yg lain2 lagi.

    So aku ingat HUJUNG BULAN 6 paling canteq , sesiapa yg nak ke DEWAN PEPERIKSAAN CH pon x ada hal
    janji kasi Announce kat trit XVTV ni , Peperiksaan hanya d sahkan sekiranya terdapat 5 org student
    dan seorang pengawas peperiksaan.

    SESIAPA YG ADA CONTACT DGN BIKERS2 2STROKES N 4STROKES 150CC LEHLA START CALLING2 TUK
    REPEAT RIDE TERJAH KABUS HUJUNG BULAN 6 NANTI.............
    cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Idris Bin Mat Seman

    mau angkat sijil?? mari ke dewan peperiksaan c.h.

    Post by Idris Bin Mat Seman on Mon May 17, 2010 7:24 pm

    sijil peperiksaan c.h. d tutup buat sementara waktu bagi menghormati
    rakan kita iaitu meru bikers yg kembali ke ramahtullah ari ahad kelmarin
    dekat keramat pulai melayan selekoh.akan d buka kembali penghujung
    bln 6 ni.persiapkan diri anda bagi mendapatkan sijil tahap 1,2,3 dan seterusnya.

    BiKeS3386

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by BiKeS3386 on Mon May 24, 2010 12:53 am

    carlnain wrote:Kompon susah , abis tu . Ingat senang2 je nak dapat gelaran dewa n mahaguru..... Evil or Very Mad

    Lom lagi aku kuarkan PEPERIKSAAN TUK GELARAN HROSH....

    Bro, kita plan la tuk bulan depan , bulan ni dah penuh xtvt aku rasa ,
    sapa nak angkat sijil leh buat kat DEWAN PEPERIKSAAN KK ujung minggu ni 16/5/2010.
    Lebih kureng 4org student n 1 org dekan akan hadir masa peperiksaan d jalankan.

    hujung bulan dah nak g MERSING RIDE MPSJ , Bulan 6 RIDE JELAJAH.
    So cadangan terbaik tuk REPEAT RIDE TERJAH KABUS lehla buat UJUNG bulan 6.
    kasi ckit masa n tunggu gaji .Pas tu nak Arrange dgn 2 strokes yg lain2 lagi.

    So aku ingat HUJUNG BULAN 6 paling canteq , sesiapa yg nak ke DEWAN PEPERIKSAAN CH pon x ada hal
    janji kasi Announce kat trit XVTV ni , Peperiksaan hanya d sahkan sekiranya terdapat 5 org student
    dan seorang pengawas peperiksaan.

    SESIAPA YG ADA CONTACT DGN BIKERS2 2STROKES N 4STROKES 150CC LEHLA START CALLING2 TUK
    REPEAT RIDE TERJAH KABUS HUJUNG BULAN 6 NANTI.............
    cheers

    sy da roger ngn puak2 VMC....hehe...diorang akan meeting besok....

    ranjau_berduri

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by ranjau_berduri on Tue Jun 15, 2010 9:26 am

    so... 4julai ni jadik ker???

    Sponsored content

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN C.H

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am