Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Share

    edykb

    Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by edykb on Thu Oct 29, 2009 11:54 pm

    apa kata kalau konvoi ke pantai timur kelantan cuti cuti malaysia hehehehe

    carlnain

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by carlnain on Fri Oct 30, 2009 9:12 am

    edykb wrote:apa kata kalau konvoi ke pantai timur kelantan cuti cuti malaysia hehehehe

    carlnain wrote:
    pokju79 wrote:Kau orang nak makan laksam ker nasi kerabu ker budu ker keropok ker, datang sini dulu....kalu buat konvoi reramai kat sini aku boleh tolong carikan rumah tumpangan kat sini....sedia membantu

    wah dah pki pull pace , tahniah bro .... cheers cheers

    bro pas ride ke johor kitaorg memang ada plan ke east coast .
    may b next yearla . don't worry bro kitaorg mesti datang punya .

    Pahang - terengganu -kelantan -tasik banding -perak - k.L ....

    fuhhh.....mau kena angkat cuti tu..... Shocked Shocked Shocked

    Don't worry bro eddy n pok ju , HROSH Kippers akan sampai ke sana gak nanti.... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kipas on Fri Oct 30, 2009 9:15 am

    kippers kelantan cam ner???dah brape org kat sana???port tts???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    edykb

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by edykb on Mon Nov 09, 2009 9:53 pm

    carlnain wrote:
    edykb wrote:apa kata kalau konvoi ke pantai timur kelantan cuti cuti malaysia hehehehe

    carlnain wrote:
    pokju79 wrote:Kau orang nak makan laksam ker nasi kerabu ker budu ker keropok ker, datang sini dulu....kalu buat konvoi reramai kat sini aku boleh tolong carikan rumah tumpangan kat sini....sedia membantu

    wah dah pki pull pace , tahniah bro .... cheers cheers

    bro pas ride ke johor kitaorg memang ada plan ke east coast .
    may b next yearla . don't worry bro kitaorg mesti datang punya .

    Pahang - terengganu -kelantan -tasik banding -perak - k.L ....

    fuhhh.....mau kena angkat cuti tu..... Shocked Shocked Shocked

    Don't worry bro eddy n pok ju , HROSH Kippers akan sampai ke sana gak nanti.... cheers cheers


    GENG GENG KIPPERS PASTI KAMI NANGTI KAN KE PANTAI TIMUR..BULAN 11 OR 12 BANJIR BOL;EH AR MAIN AIR BAH...PASAL UMAH TUMPANGAN POKJU PASTI MEMBANTU...OK..JGN LUPA DTANG TAU MEKL MEK KELATE COMEL COMEL BELAKO

    edykb

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by edykb on Mon Nov 09, 2009 9:56 pm

    kipas wrote:kippers kelantan cam ner???dah brape org kat sana???port tts???

    KIPPER KAT KELATE MAKIN BERKEMBANG HASIL USAHA KAWE N POKJU AJAK JOIN CLUB RMC KAWSAKI SKRG YG DAH JOIN ADA LAH DLM 5 BIJIK SKRG N BERTAMBAH KALAU ADA USAHA MENCARI LAGI ..

    lumin

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by lumin on Mon Nov 09, 2009 10:46 pm

    Tolong jangan guna CAPS LOCK untuk taip setiap perkataan. Hanya guna CAPS LOCK bila nak JERIT kat orang dalam forum. TQ. lol!


    _________________






    wan tuah

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by wan tuah on Tue Nov 10, 2009 12:44 am

    tunggu penganjur buat ride kesana je...kalu ada insyallah pasti akan sampai kesana... Cool

    kipas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kipas on Tue Nov 10, 2009 9:26 am

    edykb wrote:
    kipas wrote:kippers kelantan cam ner???dah brape org kat sana???port tts???

    KIPPER KAT KELATE MAKIN BERKEMBANG HASIL USAHA KAWE N POKJU AJAK JOIN CLUB RMC KAWSAKI SKRG YG DAH JOIN ADA LAH DLM 5 BIJIK SKRG N BERTAMBAH KALAU ADA USAHA MENCARI LAGI ..
    wah mantap...dah 5 org....ini dinamakan 1 kemajuan...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by carlnain on Tue Nov 10, 2009 2:13 pm

    wan tuah wrote:tunggu penganjur buat ride kesana je...kalu ada insyallah pasti akan sampai kesana... Cool

    ada plan kesana , jgn risau . Kita tgk dulu ride Penang .
    kalo berjaya n semua rasa Happy kita terus kan project2 RIDE HROSH.

    Pas ride Penang kita ride ke JB , Pas2 baru ride EAST COAST
    ... cheers

    P/S : mau kasi lengkap semenanjung malaysia , kips ride........ cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kurt2812

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kurt2812 on Mon Nov 16, 2009 10:24 pm

    carlnain wrote:
    wan tuah wrote:tunggu penganjur buat ride kesana je...kalu ada insyallah pasti akan sampai kesana... Cool

    ada plan kesana , jgn risau . Kita tgk dulu ride Penang .
    kalo berjaya n semua rasa Happy kita terus kan project2 RIDE HROSH.

    Pas ride Penang kita ride ke JB , Pas2 baru ride EAST COAST
    ... cheers

    P/S : mau kasi lengkap semenanjung malaysia , kips ride........ cheers cheers


    huhuhu!!!best2!! aku akan usahakan utk mana2 ride pasni..usahakan sbg pengikut la..bkan sebagai organizer.. Twisted Evil

    wan tuah

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by wan tuah on Tue Nov 17, 2009 12:29 am

    kurt2812 wrote:
    carlnain wrote:
    wan tuah wrote:tunggu penganjur buat ride kesana je...kalu ada insyallah pasti akan sampai kesana... Cool

    ada plan kesana , jgn risau . Kita tgk dulu ride Penang .
    kalo berjaya n semua rasa Happy kita terus kan project2 RIDE HROSH.

    Pas ride Penang kita ride ke JB , Pas2 baru ride EAST COAST
    ... cheers

    P/S : mau kasi lengkap semenanjung malaysia , kips ride........ cheers cheers


    huhuhu!!!best2!! aku akan usahakan utk mana2 ride pasni..usahakan sbg pengikut la..bkan sebagai organizer.. Twisted Evil

    slagi sihat,dimurahkan rezeki,dan tiada aral melintang..sy akn join setiap ride yg dibuat..leh tambah kenalan dimana2..

    carlnain

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by carlnain on Tue Nov 17, 2009 9:17 am

    wan tuah wrote:
    kurt2812 wrote:
    carlnain wrote:
    wan tuah wrote:tunggu penganjur buat ride kesana je...kalu ada insyallah pasti akan sampai kesana... Cool

    ada plan kesana , jgn risau . Kita tgk dulu ride Penang .
    kalo berjaya n semua rasa Happy kita terus kan project2 RIDE HROSH.

    Pas ride Penang kita ride ke JB , Pas2 baru ride EAST COAST
    ... cheers

    P/S : mau kasi lengkap semenanjung malaysia , kips ride........ cheers cheers


    huhuhu!!!best2!! aku akan usahakan utk mana2 ride pasni..usahakan sbg pengikut la..bkan sebagai organizer.. Twisted Evil

    slagi sihat,dimurahkan rezeki,dan tiada aral melintang..sy akn join setiap ride yg dibuat..leh tambah kenalan dimana2..

    Semangat mcm ni la best , nama pon group bermoto . Kalo moto
    bagus2 simpan kampung je pon tarak guna . Kasi bakar carbon ckit... Laughing Laughing
    jgn risau bro HROSH2 semua . Aku akan buat mcm apa aku kata kat atas.

    so kippers2 setiap negeri yg akan kitaorg pergi , stanby je list
    mana2 tpt pelancongan yg best kat negeri korang . kalo bleh biar ada
    xtvt yg x membosankan . Nanti pasti aku call korang .......... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    pokju79

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by pokju79 on Tue Nov 17, 2009 2:20 pm

    Cakap jer berapa orang nak datang Kota Bharu, nanti kami di sini cuba carikan rumah tumpangan yang murah tapi mantap.....tapi seelok2nyer datang tahun depan lepas musim banjir....sekarang hujan x menentu....nanti hanyut pulak Kippers2..... Laughing Laughing Laughing

    Tempat menarik....nanti kita bawak pergi kawasan bebas cukai / pantai kat sini. Ada passport, jom menyeberang sungai ke Golok Siam Laughing Laughing Laughing

    mal 5190

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by mal 5190 on Wed Nov 18, 2009 1:00 am

    pokju79 wrote:Cakap jer berapa orang nak datang Kota Bharu, nanti kami di sini cuba carikan rumah tumpangan yang murah tapi mantap.....tapi seelok2nyer datang tahun depan lepas musim banjir....sekarang hujan x menentu....nanti hanyut pulak Kippers2..... Laughing Laughing Laughing

    Tempat menarik....nanti kita bawak pergi kawasan bebas cukai / pantai kat sini. Ada passport, jom menyeberang sungai ke Golok Siam Laughing Laughing Laughing
    pokju..
    kt golok ade jual helmet fullface x?
    klu ade,nk dtg jgk cuci mate..
    hehehe!

    kurt2812

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kurt2812 on Wed Nov 18, 2009 4:16 pm

    wan tuah wrote:tunggu penganjur buat ride kesana je...kalu ada insyallah pasti akan sampai kesana... Cool

    kawe pon..maso x dok ha..pitih jo masalah le ni... Razz Razz

    blek gak nak gi..slow2 kumpul duit..

    kurt2812

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kurt2812 on Wed Nov 18, 2009 4:17 pm

    mal 5190 wrote:
    pokju79 wrote:Cakap jer berapa orang nak datang Kota Bharu, nanti kami di sini cuba carikan rumah tumpangan yang murah tapi mantap.....tapi seelok2nyer datang tahun depan lepas musim banjir....sekarang hujan x menentu....nanti hanyut pulak Kippers2..... Laughing Laughing Laughing

    Tempat menarik....nanti kita bawak pergi kawasan bebas cukai / pantai kat sini. Ada passport, jom menyeberang sungai ke Golok Siam Laughing Laughing Laughing
    pokju..
    kt golok ade jual helmet fullface x?
    klu ade,nk dtg jgk cuci mate..
    hehehe!

    klo ada pon siam mari pnyer...jenama ARAI jadi la APAI!!!hahaha!!!
    klo helmet bek bli yg ori pnyer..

    pokju79

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by pokju79 on Sun Nov 22, 2009 8:43 am

    Kat Golok ada jual helmet fullface ?..... Kawe sendiri pun tak tahu .... actually, tak pernah pergi Golok lagi nie .... hehehehe .... takut kena bom ..... Very Happy Very Happy Very Happy

    Cubalah kita pergi ramai2 .... survey barang dan cuci mata What a Face What a Face What a Face

    kipas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kipas on Thu Jan 21, 2010 4:50 pm

    kippers kelate....cam maner perkembangan kat sana???kippers kat sana sume dah bertambah ramai???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    pokju79

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by pokju79 on Thu Jan 21, 2010 10:25 pm

    woooo...kippers kelate masih dalam bilangan di takuk lama...cuma ada satu malam dapat jumpa kippers yang belajar kat perak n keluar minum2 air kat KB nie.....lagipun kawe sendiri pun sibuk nak bermotor2 nie...buat gune tempat kerja ajer....bini pun baru bersalin...dapat boys lagie Smile anyway, datanglah sini boleh kawe bawak pergi korang pusing2 kota bharu....

    kipas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kipas on Fri Jan 22, 2010 11:19 am

    pokju79 wrote:woooo...kippers kelate masih dalam bilangan di takuk lama...cuma ada satu malam dapat jumpa kippers yang belajar kat perak n keluar minum2 air kat KB nie.....lagipun kawe sendiri pun sibuk nak bermotor2 nie...buat gune tempat kerja ajer....bini pun baru bersalin...dapat boys lagie Smile anyway, datanglah sini boleh kawe bawak pergi korang pusing2 kota bharu....
    congrate dpt boys...kembar ker???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    pokju79

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by pokju79 on Fri Jan 22, 2010 12:32 pm

    Anak pertama lelaki dan yang kedua pun lelaki....memang ada harapan dapat wariskan motor kat depa nanti nie Smile jadi pelumba professional bukannya mat rempit Smile hehehhee

    obasan

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by obasan on Sat Jan 23, 2010 10:19 pm

    tahniah2 pokju..
    wat bekwoh aqiqah x..jgn lupa ajak kawe..
    hehe Very Happy

    helmynyte89

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by helmynyte89 on Sun Jan 24, 2010 7:25 pm

    Ride ke kelate... Menarik tue...
    Aku join kalau penganjur wat plan kesana...
    Best beb ride jejauh nie tmbah2 lalu kuala lipis gua musang...ade koner2 jalannyee... Laughing

    Ride solo da penah, teringin lak ride sesama kipers2 semua.. cheers Wink cheers cheers

    carlnain

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by carlnain on Mon Jan 25, 2010 1:45 am

    helmynyte89 wrote:Ride ke kelate... Menarik tue...
    Aku join kalau penganjur wat plan kesana...
    Best beb ride jejauh nie tmbah2 lalu kuala lipis gua musang...ade koner2 jalannyee... Laughing

    Ride solo da penah, teringin lak ride sesama kipers2 semua.. cheers Wink cheers cheers

    Ride solo yg mengangkat rangking ko tu...... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    pokju79

    Serba Sedikit Tentang Kota Bharu Bandaraya Islam (Meh lah Jom Jalan2 Sini)

    Post by pokju79 on Mon Jan 25, 2010 11:06 am

    Kota Bharu (KB) ialah ibu negeri Kelantan. Bandar ini mula dibuka pada masa pemerintahan Sultan Muhammad II pada tahun 1844. Bandar ini terletak tidak jauh dari muara Sungai Kelantan. Kota Bharu menjadi pusat pentadbiran dan perniagaan negeri Kelantan. Jumlah penduduk pada 2005 ialah sekitar 425,294 orang dan merupakan Bandaraya terbesar di Pantai Timur Semenanjung Malaysia. Kota Bharu tidak mempunyai rangkaian lebuh raya tetapi boleh dihubungi melalui lebuh raya terdekat LPT dan susur keluar di Kemaman dan meneruskan melalui Jalan Persekutuan 3 menuju ke Kota Bharu. Kota Bharu juga tidak mempunyai rangkaian kereta api tetapi boleh menggunakan stesen kereta api terdekat di Wakaf Bharu 5 kilometer ke utara Kota Bharu.

    Kota Bharu juga merupakan salah satu daripada 10 jajahan pentadbiran negeri Kelantan yang terdiri daripada Kota Bharu, Pasir Mas, Tumpat, Pasir Puteh, Bachok, Kuala Krai, Machang, Tanah Merah, Jeli dan Gua Musang.

    Keistimewaan dan tempat menarik di Kota Bharu.
    * Dataran Gerbang Sultan Ismail.


    * Masjid Sultan Ismail (Masjid Beijing) di Rantau Panjang.


    * Pasar Besar Kota Bharu (Kaum wanita banyak berniaga di sini).


    * Sleeping Buddha di Tumpat (terbesar di Asia Tenggara).


    * Perusahaan batik (Perusahaan yang terkenal di Kelantan).


    Nie serba sedikit untuk info kepada all kippers yang nak tahu ttg Kota Bharu...jemput lah datang Smile

    Sponsored content

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am