Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Share

    pokju79

    Malaysia/Thailand Border Pass

    Post by pokju79 on Mon Jan 25, 2010 11:25 am

    Dokumen Yang Diperlukan Jika Nak Masuk Thailand (Orang Sahaja)
    **Jika nak bawak masuk motor, rasa2nyer perlukan geran motor kalu x silap.....ntt try survey lagie

    Malaysia/Thailand Border Pass

    Purpose
    This document is issued to Malaysian Citizens and Permanent Residents of Malaysia of Thai origin residing in the State of Kelantan, Perlis, Perak or Kedah for more than three (3) years.

    Validity
    * Six (6) months from the date of issued and valid for multiple journeys.
    * No further extension is allowed.

    Conditions
    * Form - Im. 92
    * Two (2) photographs of applicant measuring 3.5 cm x 5.0 cm
    * Payment of RM10.00
    * Particulars of children below 12 years old can be included in either parent's Border Pass
    * Documentary evidence that applicant resides in either of the States mentioned

    Applicant Conditions
    12 years and above
    * Identification Card (if any)
    * Permanent Resident Identification Card (Only for Permanent Resident of Thai Origin)
    * Birth Certificate
    * Father's Identification Card

    Below 12 years
    * Birth Certificate
    * Father's Identification Card

    pokju79

    Geran Asal + Insurans Perlu Utk Lepasi Sempadan

    Post by pokju79 on Mon Jan 25, 2010 12:11 pm

    Sedutan Daripada BERNAMA

    ALOR STAR, 29 Julai (Bernama) -- Ramai rakyat Malaysia dipercayai menjadi mangsa kejahilan tentang peraturan membawa masuk kenderaan ke Thailand mengakibatkan mereka menghadapi pelbagai masalah termasuk kenderaan dirampas.

    Mereka yang ingin memasuki negara jiran itu dinasihatkan membawa geran asal kenderaan atas nama pemilik dan membeli insurans bagi mengelak risiko kenderaan terbabit dirampas pihak berkuasa.

    Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kedah, Ishak Ali berkata kebanyakan rakyat negara ini hanya membawa salinan geran ketika memasuki Thailand dan ini bakal mengundang padah ketika berdepan dengan Kastam Thailand.

    "Selain itu, amat penting rakyat Malaysia membeli insurans yang dijual di pekan-pekan berhampiran sempadan selain mematuhi peraturan-peraturan negara itu," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hariJumaat.

    Beliau diminta mengulas laporan akhbar tempatan baru-baru ini pihak berkuasa Thailand melelong 324 kenderaan rakyat Malaysia bernilai RM15 juta yang ditinggalkan atau dirampas atas pelbagai sebab sepanjang tahun lepas.

    Beliau berkata pihak berkuasa Thailand yang menjalankan pemeriksaan amat sukar menerima salinan geran kenderaan atau nama pemilik tidak sama dengan nama di geran kerana mereka khuatir kenderaan itu dicuri atau cuba diseludup.

    Selalunya, kenderaan berkenaan ditahan dan pihak berkuasa Thailand memberi tempoh tertentu untuk rakyat Malaysia mengemukakan bukti sebelum dirampas.

    Tetapi, Ishak berkata peraturan itu hanya meliputi mereka yang ingin pergi ke Thailand di luar lingkungan dua kilometer dari pekan yang terletak di sempadan negara berkenaan dan Malaysia.

    "Peraturan yang sama turut dikenakan kepada rakyat Thai yang ingin memasuki negara ini di luar lingkungan dua kilometer," katanya.

    Beliau berkata rakyat kedua-dua negara perlu mengemukakan pas sempadan atau pasport antarabangsa selain geran kenderaan sama ada salinan atau asal dan tidak diwajibkan membeli insurans.

    Katanya JPJ tiada rekod jumlah kenderaan Malaysia yang memasuki Thailand dan bilangan yang dirampas sambil menambah ia hanya boleh diperolehi daripada pihak berkuasa Thailand.
    --------------------------------------------------------------
    Jadi, perlu bawak geran asal (nama mesti sama dengan pemilik) dan kena beli insurans....

    Harap maklumat nie berguna buat kippers Smile

    helmynyte89

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by helmynyte89 on Mon Jan 25, 2010 12:21 pm

    Carlnain : Ride solo yg mengangkat rangking ko tu......
    cheers cheers
    Apa yang penting hard ride bro. Keasyikan hingga menjilat
    jari kalau dapat g tempat jauh yang tak pernah dilawati.
    Cool

    Anyway, nice Info berguna untuk semua nie... study

    hantukatik

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by hantukatik on Mon Jan 25, 2010 3:07 pm

    Tempat menarik....nanti kita bawak pergi kawasan bebas cukai / pantai kat sini. Ada passport, jom menyeberang sungai ke Golok Siam Laughing Laughing Laughing[/quote]

    lamo xkelik klate naik muto. last skali sblm nikoh. lo ni ank dh 3. anok last skali pn dh skoloh.... study study study

    obasan

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by obasan on Mon Jan 25, 2010 3:40 pm

    lamo xkelik klate naik muto. last skali sblm nikoh. lo ni ank dh 3. anok last skali pn dh skoloh.... study study study

    demo ore klatam ko hantukatik?

    hantukatik

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by hantukatik on Tue Jan 26, 2010 11:20 pm

    demo ore klatam ko hantukatik?[/quote]
    mmg ore klatam.... lol! lol! lol!

    pokju79

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by pokju79 on Mon Feb 15, 2010 8:05 pm

    Semalam ada TTS pertama geng2 kippers kat Kelate tetapi rugi seribu rugi....x ambil gambar. Member2 yang TTS semalam ialah Brader Idris + isteri, Obasan Hadi, Edykb dan Nasir. Sokongan Brader Idris kami hargai. TQ

    p/s : Kami tak besar, kami tak kuat....apa yang penting kerjasama cheers cheers cheers

    klip^ketas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by klip^ketas on Mon Feb 15, 2010 9:14 pm

    pokju79 wrote:Semalam ada TTS pertama geng2 kippers kat Kelate tetapi rugi seribu rugi....x ambil gambar. Member2 yang TTS semalam ialah Brader Idris + isteri, Obasan Hadi, Edykb dan Nasir. Sokongan Brader Idris kami hargai. TQ

    p/s : Kami tak besar, kami tak kuat....apa yang penting kerjasama cheers cheers cheers

    tts wt alek mano pokju?

    Idris Bin Mat Seman

    geng kippers yg berada di semenanjung mai la datang kota bharu kelantan

    Post by Idris Bin Mat Seman on Mon Feb 15, 2010 11:50 pm

    tima ksh wat semua kippers kelantan kerana sudi ber tts di kopitiam pengkalan chepa kelmarin 14-2-2010.walau pun sibuk ngan tugas memasing namun dapat jua hadir walau x lama.kita akan jelajah kips 2 ke pantai timur selepas jelajah selatan bln 6 ni.moga kita akan dapat menarik lebih ramai ahli semasa jelajah kips nanti

    obasan

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by obasan on Tue Feb 16, 2010 3:39 am

    klip^ketas wrote:
    tts wt alek mano pokju?

    ambo tlg jwab..kt kopitiam sbelah umk pc
    demo ore klatam ko..bru ambo taw..x blik ko cuti CNY nih?

    Idris Bin Mat Seman wrote:
    tima ksh wat semua kippers kelantan kerana sudi ber tts di kopitiam pengkalan chepa kelmarin 14-2-2010.walau pun sibuk ngan tugas memasing namun dapat jua hadir walau x lama.kita akan jelajah kips 2 ke pantai timur selepas jelajah selatan bln 6 ni.moga kita akan dapat menarik lebih ramai ahli semasa jelajah kips nanti

    itu yg d nanti2kn.. cheers cheers cheers

    pokju79

    Kipas Di Kelantan

    Post by pokju79 on Tue Feb 16, 2010 7:57 am

    Semalam pukul 12.20am ada buat mini TTS di D'Classic Kopitiam berhampiran USM Kubang Kerian Kota Bharu bersama bro Kipas....last minute baru inform datang Kelantan...member dah nak balik KL hari nie...fikirkan member datang dari jauh2 nak jumpa sanggup redahkan diri jumpa member Kips...

    Sesapa ada datang Kelantan just inform kita orang... Very Happy Very Happy Very Happy

    klip^ketas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by klip^ketas on Tue Feb 16, 2010 12:11 pm

    obasan wrote:ambo tlg jwab..kt kopitiam sbelah umk pc
    demo ore klatam ko..bru ambo taw..x blik ko cuti CNY nih?

    ambo org kelantam jugok..CNY ni x blk..insyaAllah bln 3 ni blk..tp x blk naik moto..blk naik keto..

    mambang

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by mambang on Tue Feb 16, 2010 12:32 pm

    klip^ketas wrote:
    obasan wrote:ambo tlg jwab..kt kopitiam sbelah umk pc
    demo ore klatam ko..bru ambo taw..x blik ko cuti CNY nih?

    ambo org kelantam jugok..CNY ni x blk..insyaAllah bln 3 ni blk..tp x blk naik moto..blk naik keto..
    sama la kite beb...hihii..skapal rupanyer..sng2 contact la...aku baru stay kat putrajaya nie..kampong asal pasir mas...sblm ni dok seremban dekat 10 thn..semua masuk..satu malaysia

    pokju79

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by pokju79 on Tue Feb 16, 2010 2:22 pm

    Ramai jugak mengaku ore kelate nie yer....ada sesapa lagi ore kelate ko? Balik2 tuh jengok2lah kita org kat sini wei Smile Rolling Eyes

    List Kelantanese
    1.Pokju79 - Kota Bharu
    2.Edykb - Kota Bharu
    3.Nasir - Kota Bharu
    4.Obasan Hadi – Ipoh / Pasir Pekan, Tumpat
    5.Klip^ketas - Putrajaya / ???
    6.Hantukatik - Ampang / ???
    7.Bro Idris – Tanjung Malim / Tanah Merah
    8.Mambang Hijau – Putrajaya / Pasir Mas
    8.Kipas (ore kelate bau-bau bacang) – Kota Damansara / Kubang Kerian
    9.Doktor Kura-Kura (ore kelate bau-bau bacang) – Penang / Tanah Merah

    klip^ketas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by klip^ketas on Tue Feb 16, 2010 3:10 pm

    pokju79 wrote:Ramai jugak mengaku ore kelate nie yer....ada sesapa lagi ore kelate ko? Balik2 tuh jengok2lah kita org kat sini wei Smile Rolling Eyes

    List Kelantanese
    1.Pokju79 - Kota Bharu
    2.Edykb - Kota Bharu
    3.Nasir - Kota Bharu
    4.Obasan Hadi – Ipoh / Pasir Pekan, Tumpat
    5.Klip^ketas - Putrajaya / Besut / Pasir Mas / Tumpat
    6.Hantukatik - Ampang / ???
    7.Bro Idris – Tanjung Malim / Tanah Merah
    8.Mambang Hijau – Putrajaya / Pasir Mas
    8.Kipas (ore kelate bau-bau bacang) – Kota Damansara / Kubang Kerian
    9.Doktor Kura-Kura (ore kelate bau-bau bacang) – Penang / Tanah Merah

    klip^ketas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by klip^ketas on Tue Feb 16, 2010 3:11 pm

    mambang hijau wrote:
    klip^ketas wrote:
    obasan wrote:ambo tlg jwab..kt kopitiam sbelah umk pc
    demo ore klatam ko..bru ambo taw..x blik ko cuti CNY nih?

    ambo org kelantam jugok..CNY ni x blk..insyaAllah bln 3 ni blk..tp x blk naik moto..blk naik keto..
    sama la kite beb...hihii..skapal rupanyer..sng2 contact la...aku baru stay kat putrajaya nie..kampong asal pasir mas...sblm ni dok seremban dekat 10 thn..semua masuk..satu malaysia

    putrajaya duk presint brapo boh?

    nekman

    Asean bikers gathering April 2010 (Kelantan)

    Post by nekman on Tue Feb 16, 2010 5:37 pm

    Informasi dari http://kelantan-bikers.xaper.com/
    Macam ader gathering besor semua bikers nih..

    1st Asean Bikers Gathering 2010

    3 & 4 th April 2010

    at Stadium Sultan Muhammad ke IV, Kota Bharu, Kelantan.

    Tel: 019 9401915 , 019 9444420


    Sempena Keputeraan Al Sultan Kelantan

    Festival Motosikal Kelantan -KBW

    Secara besar-Besaran Akan Di Adakan

    Semua Di Jemput Hadir
    Semua Bikers Di Jemput Hadir Pada Majlis Ini,
    Tidak Kira Dimana anda berada atau Kumpulan Mana Anda,
    apa apa jenis motosikal sekali pun, Anda Turut Di Jemput.

    All Bikers Are Invited To Join

    All Bikers Are Brothers !

    Di Jangka / Target: 2,000 bikers Will Take Part at This Bike Event of The Year 2010

    Kami Juga Menjemput

    Motosikal Klassik & Kereta Klassik Untuk turut Serta Dalam Festival ini

    Di Jangka: Menteri Besar Kelantan & Menteri Kebudayaan & Kesenian Malaysia Merasmikan Serentak

    Program 4th Kelantan Bike Week

    1st Asean Bikers Gathering 2010


    Adalah Anjuran Bersama Kerajaan Kelantan Darulnaim

    Dengan Kelantan Bikers

    Pengerusi 1: YB Dato Takiyuddin Hassan, EXCo Pelancongan Negeri Kelantan

    Pengerusi 2: Dr Nik Omar Hj Nik Daud ( Abang Nik ) b.p. Kelantan Bikers


    3 & 4 April 2010

    edykb

    salam all kipper

    Post by edykb on Tue Feb 16, 2010 9:29 pm

    pada raya cina baru ni geng kipper kelantan dah berjumpa dengan bro idris (tanjung malim)... TQ pada bro sebab sudi dtg kelantan dan bertemu dengan geng kippers kelantan ni walau pun kami kekurangan ahli ...kami ucapkan tq berbanyak banyak ...silap x sempat bergambar, tambah jumpa malam hari ...... tq tq tq tq

    mambang

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by mambang on Wed Feb 17, 2010 8:14 am

    klip^ketas wrote:
    mambang hijau wrote:
    klip^ketas wrote:
    obasan wrote:ambo tlg jwab..kt kopitiam sbelah umk pc
    demo ore klatam ko..bru ambo taw..x blik ko cuti CNY nih?

    ambo org kelantam jugok..CNY ni x blk..insyaAllah bln 3 ni blk..tp x blk naik moto..blk naik keto..
    sama la kite beb...hihii..skapal rupanyer..sng2 contact la...aku baru stay kat putrajaya nie..kampong asal pasir mas...sblm ni dok seremban dekat 10 thn..semua masuk..satu malaysia

    putrajaya duk presint brapo boh?
    presint 11..

    kipas

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by kipas on Wed Feb 17, 2010 10:01 am

    pokju79 wrote:Ramai jugak mengaku ore kelate nie yer....ada sesapa lagi ore kelate ko? Balik2 tuh jengok2lah kita org kat sini wei Smile Rolling Eyes

    List Kelantanese
    1.Pokju79 - Kota Bharu
    2.Edykb - Kota Bharu
    3.Nasir - Kota Bharu
    4.Obasan Hadi – Ipoh / Pasir Pekan, Tumpat
    5.Klip^ketas - Putrajaya / ???
    6.Hantukatik - Ampang / ???
    7.Bro Idris – Tanjung Malim / Tanah Merah
    8.Mambang Hijau – Putrajaya / Pasir Mas
    8.Kipas (ore kelate bau-bau bacang) – Kota Damansara / Kubang Kerian
    9.Doktor Kura-Kura (ore kelate bau-bau bacang) – Penang / Tanah Merah
    uik...aku nyer sepupu da dok sana...adik bapak aku dok sana...die nikah oghe sana...dpn TM tuh...lepah ni...pok ju leh wakil kips kelate la...hahaha...nghama dah ni oghe kelate...male td kol 1 baghu sapa key el...tolak kol 9.35pg...balik lalu kuale ganu...
    p/s:- pok ju...letak la gamba kippers kelate berbarih kak galery...nok tgk bape ghama dah kippers kelate...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    hantukatik

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by hantukatik on Thu Feb 18, 2010 8:23 pm

    pokju79 wrote:Ramai jugak mengaku ore kelate nie yer....ada sesapa lagi ore kelate ko? Balik2 tuh jengok2lah kita org kat sini wei Smile Rolling Eyes

    List Kelantanese
    1.Pokju79 - Kota Bharu
    2.Edykb - Kota Bharu
    3.Nasir - Kota Bharu
    4.Obasan Hadi – Ipoh / Pasir Pekan, Tumpat
    5.Klip^ketas - Putrajaya / ???
    6.Hantukatik - Ampang / ???
    7.Bro Idris – Tanjung Malim / Tanah Merah
    8.Mambang Hijau – Putrajaya / Pasir Mas
    8.Kipas (ore kelate bau-bau bacang) – Kota Damansara / Kubang Kerian
    9.Doktor Kura-Kura (ore kelate bau-bau bacang) – Penang / Tanah Merah
    10.Hantukatik - berek 12(lo ni ore tuo pindoh jertih)/ ampang

    CNY baru ni ado kelik..internet line xcomey...xtau pn ado tts...kalu tau mesti sapa.

    ganahsokmo

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by ganahsokmo on Thu Feb 18, 2010 10:05 pm

    maso kawe kelik kapong baru2 neh, kawe jupo abe deris kat koto baru...dia kato nak g lepok ngan grup kips kelate....kalo ado no phone tu, blh la wi kawe..blh kawe lepok samo kalo kelik kapong...mane tau kot2 blh lepok samo2 ngan team TZM kelate....sambil2 meramaikan kenalan....

    Sponsored content

    Re: Geng kipper yg berada di semenanjung mai la datang Kota Bharu Kelantan

    Post by Sponsored content Today at 9:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:06 am