Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Share

    carlnain

    KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT NI

    Post by carlnain on Wed Nov 04, 2009 5:52 pm

    KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT NI

    Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver
    Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja
    Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban n suria perkasa hitam .

    Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan
    warna-warni kan .. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
    seblah....

    ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu
    bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah ada gigi yang
    berlubang, kene laa tampal.

    ni sure korang igt...program minum susu di skolah.. nak galakkan budak2
    time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

    cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul
    tapak tangan... kan ?

    semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

    time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM2000, BM Turbo
    atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
    yang suka stoking tebal laaa...

    internet? email? Menda alah ape tu?

    CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 3 inggit je.

    kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
    Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, ' telur ' keras warna
    warni, ' rokok ' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ' Ti Kam ' . bile
    dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

    tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek
    kat luar skola tuh...

    lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
    pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
    awal.

    lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
    rounders laa...

    permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
    aiskrim, ' Pepsi Cola one-two-three ' , ' Police & Sentry ' , main kejar2
    duduk...

    kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
    color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

    lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni..
    baling2 kapur laa.

    hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu ' We Are the
    World, We Are the Children... ' dan lagu ' Uptown Girl ' yang diorg tau, yg
    Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

    bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam ..

    AIDS wujud sejak diorg lahir.

    CD pun wujud time diorg lahir.

    Michael Jackson dah putih dah time tu.

    Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

    Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

    Diorg tak penah tau pun ' Atari ' dgn ' Game & Watch ' .

    Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih.... dan diorg skarang tak reti
    nak switch on TV kalau xde remote control..

    dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
    handphone...

    hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

    1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

    2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

    3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

    4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

    5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

    6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
    pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
    nakal2 dulu...

    P/S : aku dapat dari e-mail aku .
    memang semua nya tepat .... Cool Cool Cool


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    baGok

    btol2..

    Post by baGok on Wed Nov 04, 2009 6:54 pm

    walaupon aku lhir thn 90,
    tp hampir 60% sume btol.
    mang lwk la lau igt2 blik hahaha...
    cheers

    serangga jalanan

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by serangga jalanan on Wed Nov 04, 2009 7:02 pm

    xde lak aku rase cmtu...maybe sbb aku lahir taun 90an kot..almaklum la muda lg.. Laughing

    cdan

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by cdan on Wed Nov 04, 2009 9:42 pm

    heh... kalau di ikut zaman sekolah rendah menatang kat atas tuh la aku wat kat sekolah... dulu time sekolah duit belanje syiling seringgit skang dah takde jadi kertas Sad ... kalau dulu tak kesah pekse apa skali pown kita redah wat dunno jer... skang nie ujian pown dah terketar mcm nak pengsan huhuh...

    nol_kips

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by nol_kips on Wed Nov 04, 2009 10:54 pm

    Adus..sebijik perangai aku kecik2..rindu men rounders..men bola gol kecik..aiskrim seposen..lipat kertas wat kapal terbang men kat padang..nakal nyer..semua kat atas memang betul..

    dah besar baru kenal komputer..mak aku beli hutang rm3k masa aku form 3..pentium 166mmx..ada dial up connection tmnet..masa tu punya ler bangga..

    itu pun tak reti pakai..anak buah aku baru 3 tahun..klik sana sini terer gila..pki laptop plak tu..aku dah keje baru beli laptop..

    kesimpulannya..kita dah tua..banyakkanlah ibadah..amin

    alldisc

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by alldisc on Thu Nov 05, 2009 12:32 am

    kih kih kih...

    Guest
    Guest

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Guest on Thu Nov 05, 2009 12:54 am

    huhu.. rindu zaman kecik2.. 80% betul bg ku. huhu.. walaupun aku lahir tahun 88, tetap byk bende2 lame aku selami. kes3.. tv itam putih, ader lg kat stor umah aku. berfungsi lg Very Happy

    arninja5984

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by arninja5984 on Thu Nov 05, 2009 2:49 am

    ha..ha..suma tu betul 100%
    pasal apa yang disebut kat atas tadi
    adalah yg aku lalu pasala ku membesar era 70an..
    best giler..patut kena tambah lagi best woo
    tengok motor2 superbike power 2 lejang era tu..
    layanzzz...buka mcm sekarang hampeh..

    P/S: korang tau tak mana nak dapat machine time traveller?


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    skido

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by skido on Thu Nov 05, 2009 12:19 pm

    cdan wrote:heh... kalau di ikut zaman sekolah rendah menatang kat atas tuh la aku wat kat sekolah... dulu time sekolah duit belanje syiling seringgit skang dah takde jadi kertas Sad ... kalau dulu tak kesah pekse apa skali pown kita redah wat dunno jer... skang nie ujian pown dah terketar mcm nak pengsan huhuh...

    kalau tak salah,zaman aku sekolah rendah..takde syiling 1ringgit..
    duit kertas gak..
    dulu org susah,aku dpt RMT tuh..hehehe
    kalau ada duit seringgit tuh dah rase cam sploh ringgit dah..

    zaman aku sekolah rendah,
    aku suka baca komik,dragon ball,juara wira,alam perwira,dendam kesumat,jejak wira..dll
    hehehe..tak mampu nak beli so pegi baca kat kedai komik jek..
    5kupang skali baca..kalau dragon ball tuh seringgit..hbs duit blanja sekolah..
    bdak bdak kampung suka tambah besi sepit udang kat beskal diorg..cooper katakan..
    kitaorg suka beli pemadam (eraser) banyak2..pastu main gusti pemadam tuh..
    nak best pemadam yg ada bendera negara tuh..ade gak member yg main tipu..
    dier guna pemadam yg tebal..
    banyak lagi laa kalau nak cite bende2 main yg dedulu..

    carlnain

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by carlnain on Thu Nov 05, 2009 12:36 pm

    skido wrote:
    cdan wrote:heh... kalau di ikut zaman sekolah rendah menatang kat atas tuh la aku wat kat sekolah... dulu time sekolah duit belanje syiling seringgit skang dah takde jadi kertas Sad ... kalau dulu tak kesah pekse apa skali pown kita redah wat dunno jer... skang nie ujian pown dah terketar mcm nak pengsan huhuh...

    kalau tak salah,zaman aku sekolah rendah..takde syiling 1ringgit..
    duit kertas gak..
    dulu org susah,aku dpt RMT tuh..hehehe
    kalau ada duit seringgit tuh dah rase cam sploh ringgit dah..

    zaman aku sekolah rendah,
    aku suka baca komik,dragon ball,juara wira,alam perwira,dendam kesumat,jejak wira..dll
    hehehe..tak mampu nak beli so pegi baca kat kedai komik jek..
    5kupang skali baca..kalau dragon ball tuh seringgit..hbs duit blanja sekolah..
    bdak bdak kampung suka tambah besi sepit udang kat beskal diorg..cooper katakan..
    kitaorg suka beli pemadam (eraser) banyak2..pastu main gusti pemadam tuh..
    nak best pemadam yg ada bendera negara tuh..ade gak member yg main tipu..
    dier guna pemadam yg tebal..
    banyak lagi laa kalau nak cite bende2 main yg dedulu..

    Cdan ..........
    eh.....zaman ko pon ada ke beb , ko lahir thn bila 2..... scratch scratch

    HAHAHAHA..........aku terjebak dgn komik masa thn 1996-97 masa tu
    1st time duk asrama kat High Scool Setapak . boring2 aku g rampas
    juniornya komik coz time prep baca komic. mula2 aku smpn je , tah
    mcm mana aku leh terbaca lak . tau2 aku jadi pelanggan setia
    komic alam perwira . watak paling best dlm tu :
    duke jee chang n anak beranak n tok bulu hijau .
    kalo yg jahat maharaja zhou n ifrit utama.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    pergh.....layan siot . skrg tah mana2 la aku smpn koleksi komic alam perwira aku ... scratch scratch


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    cdan

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by cdan on Thu Nov 05, 2009 2:57 pm

    ada bro hampir semua btol benda yg ko crita kan... aku lahir tahun 1993 aku masuk sekolah rendah tahun 1999...

    serangga jalanan

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by serangga jalanan on Thu Nov 05, 2009 4:16 pm

    cdan wrote:ada bro hampir semua btol benda yg ko crita kan... aku lahir tahun 1993 aku masuk sekolah rendah tahun 1999...

    uit...sama ngn taun aku masuk jgk tu... lol!

    Amir

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Amir on Fri Nov 06, 2009 11:54 am

    cdan wrote:ada bro hampir semua btol benda yg ko crita kan... aku lahir tahun 1993 aku masuk sekolah rendah tahun 1999...

    sempat la ko merase sket ek..

    cdan

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by cdan on Fri Nov 06, 2009 9:36 pm

    Amir wrote:
    cdan wrote:ada bro hampir semua btol benda yg ko crita kan... aku lahir tahun 1993 aku masuk sekolah rendah tahun 1999...

    sempat la ko merase sket ek..

    yerp sempat la jugak... tapi sedih la jugak sbb zaman nie dah takde... skang budak kecik pown dah reti main alat canggih buktinya adik aku 5 tahun dah reti main ps2 huhu...

    p/s : ingat dulu gula gula yg atas tuh ada cincin... menjadi rebutan ramai huhu...

    kurt2812

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by kurt2812 on Fri Nov 13, 2009 5:20 am

    Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver
    Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja
    Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban n suria perkasa hitam .


    Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan
    warna-warni kan .. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
    seblah....

    ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu
    bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah ada gigi yang
    berlubang, kene laa tampal.

    ni sure korang igt...program minum susu di skolah.. nak galakkan budak2
    time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

    cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul
    tapak tangan... kan ?

    aku pnah kena dgn pembaris ni sampai retak pembaris tu n tgn aku berdarah sbb x wt omwek.

    semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

    aku jarang makan kt skolah sbb nak bli digimon,tamya!! huhuhuhu!!

    time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM2000, BM Turbo
    atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
    yang suka stoking tebal laaa...

    aku pakai kasut Foo Kiong jer..rm 11 sepasang..bg fmly aku, BATA tu mahal..

    internet? email? Menda alah ape tu?

    ntah..pe tu? nak on PC pon aku xtau..bg aku,saper tau men internet walaupon yahoo, bg aku org tu pakar IT..

    CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 3 inggit je.

    tape case tu aku wt jd pensel box..hias2 bg cantik..zaman skrg xda dah bdak pki bnda tu..klo ada pon diorg igt bekas tu tpt boh kuih raya..

    kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
    Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, ' telur ' keras warna
    warni, ' rokok ' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ' Ti Kam ' . bile
    dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

    tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek
    kat luar skola tuh...

    lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
    pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
    awal.

    lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
    rounders laa...

    plg aku x sker hari ada PJ,sbb aku x bwk baju sukan..nt beg berat..n tiap2 hari PJ misty aku depan sekali kena sebat..

    permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
    aiskrim, ' Pepsi Cola one-two-three ' , ' Police & Sentry ' , main kejar2
    duduk...

    lg 1, men lawan tindih pemadam, ada org panggil gusti pemadam.saper menang dpt pemadam pihak lawan..

    kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
    color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

    lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni..
    baling2 kapur laa..

    aku pnah wt sorg kwn aku kena sebat sbb aku 'terlastik' cikgu tgh mengajar kt depan.cikgu igt die yg wat..

    hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu ' We Are the
    World, We Are the Children... ' dan lagu ' Uptown Girl ' yang diorg tau, yg
    Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...


    hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

    1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

    2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

    3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

    4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

    aku blajar guna nokia 3310 time aku Form 5!!!!!

    5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

    6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
    pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
    nakal2 dulu...



    yg aku garis dan merahkan tu yg aku x sempat merasa..aku sempat gak la merasa 'seronoknya' kesusahan skolah..

    akhir kata "Rough Sea Beeds A Good Sailor.."

    LuNaCy

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by LuNaCy on Fri Nov 13, 2009 11:36 am

    Salam.. hehe

    rasenyer eden la perintis terakhir tok zaman nih..

    maser tu den kecik g.. ingat lagi ada satu mase tu merengek2 guling nk gak2 game tape..
    hehe dulu mahal ooo.. kire dah mcm ps dah.. hehe.. satu game punyer tape tu leh cecah 100..

    pas tu maser tu rock kapak memng popular la..

    hanset time tu gedabak la besarnyer.. org kater baling anjing nyer.. hehe..

    den nset pertama pn mase form 6.. tu pn amek abh punyer. hehe..
    mase tu line digi paling murah..

    pas tu mase zaman tu katun dier best2 tak cam skang ..

    ingat lagi ultraman yg pertama tayang kat msia nih,
    ultraman ace ( hakuto dan minami) hehe

    doremon pn time tu dah ade.. mase tu f.fujiko tu lm mati lagi..

    baja hitam, gaban, flashman, marksmen. byk btol katon jepun..

    den ade koleksi dragon ball ja.. alam pewira, and yg len2 pnjam kawn ja.. hik2
    time sekolah rendah memng penuh.. pagi sekolah biasa, ptg lak sekolah agama,
    mmng letih hehe..

    mase zmn tu rasenyer rempit2 ni tak byk.. cam tak dgr je kes2.
    la ni ja, belambak2. ish2

    hehe, byk tol la kngn.. Very Happy Very Happy

    ckp mcm dah tue je.. padahal MuDe lagik.. hikhik Laughing Laughing

    mira_buruk

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mira_buruk on Fri Nov 13, 2009 5:13 pm

    Carl...

    mcm aku pernah baca aje topik kat ..... mana ekkkkk?
    lupo lak....... Twisted Evil

    carlnain

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by carlnain on Fri Nov 13, 2009 7:40 pm

    mira_buruk wrote:Carl...

    mcm aku pernah baca aje topik kat ..... mana ekkkkk?
    lupo lak....... Twisted Evil

    iye ke ?? aku dpt dari e-mail beb
    nanti aku tgk2 jalan2 kat umah ko .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Wed Feb 10, 2010 1:04 am

    TERIMBAU KENANGAN KONVOI MOTO YAMAHA RXS DAN MAT2 JIPANG SEMALAYA.....LEPAK KAT JERAM SAMBIL USHA AWEK MANDI KALAU LUCK DAPAT ALAMAT SURAT MENYURAT...ALMAKLUMLA DULU MANE ADER HPONE,KALO ADER PUN BRAND MOTOROLLA VERSI KAPAL SELAM....HIHIHI

    kurt2812

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by kurt2812 on Wed Feb 10, 2010 12:53 pm

    mambang hijau wrote:TERIMBAU KENANGAN KONVOI MOTO YAMAHA RXS DAN MAT2 JIPANG SEMALAYA.....LEPAK KAT JERAM SAMBIL USHA AWEK MANDI KALAU LUCK DAPAT ALAMAT SURAT MENYURAT...ALMAKLUMLA DULU MANE ADER HPONE,KALO ADER PUN BRAND MOTOROLLA VERSI KAPAL SELAM....HIHIHI

    sebut geng2 rxs ni 2 mgu lepas aku nampak kt highway seremban,arah ke selatan..ramai wooo!! awek pon ada gak..gerek doo!!! Razz Razz Razz

    faiz_krr

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by faiz_krr on Wed Feb 10, 2010 3:57 pm

    kurt2812 wrote:
    mambang hijau wrote:TERIMBAU KENANGAN KONVOI MOTO YAMAHA RXS DAN MAT2 JIPANG SEMALAYA.....LEPAK KAT JERAM SAMBIL USHA AWEK MANDI KALAU LUCK DAPAT ALAMAT SURAT MENYURAT...ALMAKLUMLA DULU MANE ADER HPONE,KALO ADER PUN BRAND MOTOROLLA VERSI KAPAL SELAM....HIHIHI

    sebut geng2 rxs ni 2 mgu lepas aku nampak kt highway seremban,arah ke selatan..ramai wooo!! awek pon ada gak..gerek doo!!! Razz Razz Razz

    itu geng2 retro malaysian rider tu(RMR) Very Happy

    paeach

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by paeach on Wed May 26, 2010 3:38 pm

    baru je prasan topic ni..

    tergelak2, tersenyum2 sorg2 den baca...
    haha...
    teringat zaman kecik2 dulu..
    merasa jgk ni..
    agaknya yg last rasa zaman ni taun brapa la..
    97-99?

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Thu May 27, 2010 2:49 am

    Memang gua gelak giler baca benda nih...teringat zaman kecik2 dulu...hahahahahahahahahaha...bebudak skrg byk buat gua ter'GEZUT' la...budak2 lagi pandai guna komputer dari gua...terasa macam dah tua ya amat pulak. Bebudak skrg tahu lagi ke nak buat layang2 sdiri ??? Tahu ke nak buat lastik sdiri ??? Tahu ke nak main Guli Batu...or kenal ke tak apa dia guli batu tu ??? Hmm...ntah lah...rasa nya bebudak skrg dah terlalu spoil dgn teknologi...dah terlalu manja dgn apa yang ada...

    ryuganz

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by ryuganz on Fri May 28, 2010 1:08 am

    aku teringat air gas Fanta,
    dulu sape pakai kasut Aliph, kira gempak tu.

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Fri May 28, 2010 1:32 am

    Dulu ader jual dunhill 7btg..skarang nak jumpa kotak pun susah

    Sponsored content

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Sponsored content Today at 6:46 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:46 pm