Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Share

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Fri May 28, 2010 1:53 am

    Paling top awal 90an...Aliph SEARCH...kawan2 sekolah aku sampai belapo nak kumpul duit beli kasut tu...

    Skillo

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Skillo on Fri May 28, 2010 5:54 am

    huhuh menarik topik nie..
    aku ingat gak rokok 7 batang nie.. rokok 10 btg.. wat koleksi zaman skola menengah dulu..ekekek.. mase kecik2..
    aku byk men game pempuan2 je.. akakak tali getah la.. galah pjg ar.. kejar2tu bese le.. baling selipar la... ade skali popular gak la men gasing... tu mmg aku kenangan smpi bile2.. penah takok org nye terbelah beb.. ekeke
    layang2?? mmg best. buat sendiri.. penyapu lidi mak aku la yg jd mangsa.. habis.. tggl 2-3 urat je..ekeke cam ne la nak nyapu tu kan.. ahahah pastu ade lg musim..tbe2 cite DASH YONKURO lak..dah semangat plak men kete2 TAMIYA nie.. waa.. smgt siot..dah cam kete besor jee.. laku nie kire jenis reti duk diam la mase kecik..kalo time2 ramadhan lg best.. ckp kt mak ayah nak gi terawih.. padahan semngat ronda2 naek beskal siap ade lampu tu.. basikal pempuan jd basikal cooper.. ganas tu.. market kt awek2... ehehe muke alim2 je... mase zmn skola rendah..duit belanje RM1 nie..besar nilai dia.. mcm2 ley beli..skarang?? bayar parking je la kot..
    dak2 skrang len..mcm2 dah maju.. cite pon dah mcm2.. ade gak la kwn aku mase darjah 1 cita2 nak jd CYBERCOP.. ekeke skrang alhadulillah jd gak pelakon.. ehehe

    pcq5913

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by pcq5913 on Fri May 28, 2010 6:16 pm

    Jebat_Mka.75 wrote:Paling top awal 90an...Aliph SEARCH...kawan2 sekolah aku sampai belapo nak kumpul duit beli kasut tu...
    betol tu pada tahun 1987-1988 kasut aliph telah menaja kumpulan SEARCH dan kumpulan LEFTHANDED. edisi terhad kasud aliph telah diberi gelaran ALIPH SEARCH. pada penghujung tahun 1993 pengeluaran kasut aliph telah diberhentikan kerana penutupan operasi kilang tersebut buat selama-lamanya. mungkin pada masa ni dah ramai yang lupa akan kemunculan kasut aliph dengan tali pelbagai warna satu ketika dulu..

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Fri May 28, 2010 6:50 pm

    Dulu rokok benson&hedges lbh laris drp rokok dunhill...antara rokok yg di telan zaman ialah..signal,rothmans,perilly's,white horse,kent,gold leaf,virginial gold,lucky strike,peter stuyvesant,mattherhorn dan lain2 lagi

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Fri May 28, 2010 8:41 pm

    Tu lah salah 1 yang ada dulu tak leh nak sama dgn sekarang...ROKOK...rokok dulu rasa dia memang best...rokok sekarang...tah hapa2 rasa...tapi isap gak lah sbb dah terjebak kan..hehe..

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Sat May 29, 2010 1:31 am

    Jebat_Mka.75 wrote:Tu lah salah 1 yang ada dulu tak leh nak sama dgn sekarang...ROKOK...rokok dulu rasa dia memang best...rokok sekarang...tah hapa2 rasa...tapi isap gak lah sbb dah terjebak kan..hehe..
    Dulu rokok murah skarang rokok 2 kotak = 1 paket susu anak..nak beli rokok kena pikir 2 kali.. tapi tetap beli ..rokok yg murah pun bedal janji kuar asap sudah..

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Sat May 29, 2010 1:36 am

    [quote="mambang hijau"]
    Jebat_Mka.75 wrote:Tu lah salah 1 yang ada dulu tak leh nak sama dgn sekarang...ROKOK...rokok dulu rasa dia memang best...rokok sekarang...tah hapa2 rasa...tapi isap gak lah sbb dah terjebak kan..hehe..
    Dulu rokok murah skarang rokok 2 kotak = 1 paket susu anak..nak beli rokok kena pikir 2 kali.. tapi tetap beli ..rokok yg murah pun bedal janji kuar asap sudah..
    Betul la mambang...bila sebut susu anak yang kalah tu...nyesal isap rokok masa sekolah dulu pun ada...kwah kah kah kah..

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Sat May 29, 2010 2:31 am

    tu la pasal..andai dapat aku tak mengenali rokok kan best

    ryuganz

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by ryuganz on Sat May 29, 2010 3:56 am

    tahun bila yer, time Pall Mall buat promotion rokok diorang, siap ada tour ke negeri negeri, dapat tengok Big Foot Truck and stunt time tu.kt stadium.

    kurt2812

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by kurt2812 on Sat May 29, 2010 9:13 am

    dulu rokok dunhill taja bola//konsert2 pon rokok samporna yg taja..sempat la merasa dunhill 7 batang.hahahaha!! men galah panjang atas permukaan jlan tar..skali silap langkah..terjatuh sampai tercabut kuku kaki kiri ku..hahaha!! pedih woo!!

    shimash

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by shimash on Sun May 30, 2010 4:33 pm

    1.Cikgu ngn pembaris kuning,
    2.Beratur masa nak cucuk BCG (gigil2 kaki masa ni),
    3.Mencangkung sambil gosok gigi,
    4.Kena baling kapur,
    5.Berjalan dari kelas ke kelas sambil pgg kadbod "Saya tak siapkan kerja sekolah",
    6.Decorate kelas semata2 nak dapat kelas terbersih tiap2 minggu,
    7.Belajar tiup recorder main lagu "Burung Kakak Tua",
    dan yang paling penting.....
    8.Curi2 tgk budak laki2 main bola masa rehat.

    Cool Cool Cool

    zalie78

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by zalie78 on Mon May 31, 2010 8:45 am

    hahahahah mmg semua tu tepat sangat...program susu sekolah tu mmg best..kat sekolah aku dulu ada jual vitagen...nyam nyam nyam sapa beli vitagen masa tu mmg koyok habis...aku selalu tgk je dirang beli..nak beli duit x de...anak orang susah la....kena baling ngan pemadam tu perkara biasa...wakakakakaka

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Mon May 31, 2010 9:06 am

    Zaman aku sekolah masih pakai seluar pendek..masa darjah 6 baru diperkenalkan sluar panjang..walaupun skolah rendah aku dah jadi romeo ...berseluar pendek,kolar kasi tegak lgn baju kasi lipat ala2 hero 60an..dan yg paling penting sikat besar dan panjang terpacak di poket blakang sluar sbelah kanan..hihi

    krOREN

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by krOREN on Thu Jun 03, 2010 3:19 pm

    aku sekolah rendah dulu pakai kasut bata tapak cendol,sekolah menegah kasut carefree n worrior, bila form 4 pakai aliph shadow, citer paling best ultraman, spiderman, moby dick

    sukan wajip mAse PJ bola sepak, bila sekolah menegnah baru main bola tampar



    tapi erankan apsal bila kena rotan ngan cikgu kite rileks jer, tak mcm budak sekarang siap bawak geng nak belasah cikgu kat sekolah?

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Thu Jun 03, 2010 3:47 pm

    cikgu aku siap suruh pilih rotan mana satu yg aku nak rasa kat bontot aku....besar tapi pendek atau kecil tapi panjang...

    paeach

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by paeach on Thu Jun 03, 2010 4:22 pm

    mambang hijau wrote:tu la pasal..andai dapat aku tak mengenali rokok kan best




    akhirnya mati dibelasah Jakie...hahaha..



    *sebutan org meninggal yg betoi..harap maklum..

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Fri Jun 04, 2010 12:19 am

    mambang hijau wrote:cikgu aku siap suruh pilih rotan mana satu yg aku nak rasa kat bontot aku....besar tapi pendek atau kecil tapi panjang...
    Takkan cikgu ko suh pilih 2 je...cikgu aku siap ada 1 kotak macam kotak que snooker...sekali bukak rotan beratur dlm tu...ada 6 saiz...pilih je yang mana nak...hehehe...

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Fri Jun 04, 2010 12:53 am

    melecet beb..tidor tertiarap 3hari 3 malam..bapak aku tanya kenapa,...dgn selamba aku kencing bapak aku, cakap naik bisol kat bontot..hihihiii
    kalo tak kompom bapak aku up satu line lagi..terus naik pangkat jadi Kopral

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Fri Jun 04, 2010 12:56 am

    Bapak ko baru up ko jadi kopral...bapak aku up sampai tak tahu pangkat apa dah...Jeneral atas ckit kot..hihihi..

    asrolsani

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by asrolsani on Fri Jun 04, 2010 1:00 am

    teringat member lama yg tiap2 kali ada misi ke doktor gigi ke datang sekolah kompom dia lari balik rumah....
    nurse nak bagi ubat kutu pon dia takut...

    mambang

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by mambang on Fri Jun 04, 2010 1:09 am

    ader kisah kelakar masa aku dlm kelas B.I...madam aku tu garang dia cakap kalo nak kuar tandas kene cakap dlm bhs english iaitu please madam my i go out..ader member aku ni xreti cakap..tahan punye tahan last2 terberak dalam seluar,...kawan sebelah dia dah tak tahan bau busuk terus angkat tangan dan cakap kat madam aku...please madam tahi my friend dah go out..wakaka gelak satu kelas sampai kuar air mata..

    Jebat_Mka.75

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Jebat_Mka.75 on Fri Jun 04, 2010 1:13 am

    Astaga...sampai mcm tu skali...nak cakap pun takut...betul punya sawan...

    paeach

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by paeach on Fri Jun 04, 2010 1:21 am

    mambang hijau wrote:ader kisah kelakar masa aku dlm kelas B.I...madam aku tu garang dia cakap kalo nak kuar tandas kene cakap dlm bhs english iaitu please madam my i go out..ader member aku ni xreti cakap..tahan punye tahan last2 terberak dalam seluar,...kawan sebelah dia dah tak tahan bau busuk terus angkat tangan dan cakap kat madam aku...please madam tahi my friend dah go out..wakaka gelak satu kelas sampai kuar air mata..

    dah kritikal pon takot nk cakap..aiya..
    mesti empunya badan leh igt kisah ni sampai skrg...
    hahaha...

    Skillo

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Skillo on Fri Jun 04, 2010 1:23 am

    ahahah kelas BI mase dulu2 mmg menarik.. ntah2 ape2 speaking nye pon... bsepah2 ayat BI nie.. takut punye pasal sanggup tahan.. tkt kene bahan pon ye..malu dowwhhh

    paeach

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by paeach on Sun Jun 06, 2010 9:05 pm

    rujuk kat sini :
    http://www.facebook.com/pages/ADA-SESIAPA-YANG-ZAMAN-KANAK-KANAKNYA-DI-TAHUN-80an-AWAL-90an/118058778205796


    Sponsored content

    Re: KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984.. MESTI KORANG INGAT

    Post by Sponsored content Today at 11:57 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:57 am