Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Share

    killerbeazt

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by killerbeazt on Sun Dec 27, 2009 10:26 am

    kurt2812 wrote:kippers nogori dijemput utk memeriahkan tts d putrajaya.. cheers cheers cheers
    sori la tak dapat mai..den koje mlm la bro..den da mcm kelawar da skg nie..siang tdo..mlm koje..maaf yea..insyallah ade masa kita bertts yo..

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kurt2812 on Mon Dec 28, 2009 3:00 am

    killerbeazt wrote:
    kurt2812 wrote:kippers nogori dijemput utk memeriahkan tts d putrajaya.. cheers cheers cheers
    sori la tak dapat mai..den koje mlm la bro..den da mcm kelawar da skg nie..siang tdo..mlm koje..maaf yea..insyallah ade masa kita bertts yo..

    xpe..bler2 kiter wt mini tts kt area seremban plak..mgu depan aku dah start last semester kt kolej aku kt jalan rasah tu..slalu la aku ada kt area seremban..

    killerbeazt

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by killerbeazt on Tue Dec 29, 2009 8:29 am

    kurt2812 wrote:
    killerbeazt wrote:
    kurt2812 wrote:kippers nogori dijemput utk memeriahkan tts d putrajaya.. cheers cheers cheers
    sori la tak dapat mai..den koje mlm la bro..den da mcm kelawar da skg nie..siang tdo..mlm koje..maaf yea..insyallah ade masa kita bertts yo..

    xpe..bler2 kiter wt mini tts kt area seremban plak..mgu depan aku dah start last semester kt kolej aku kt jalan rasah tu..slalu la aku ada kt area seremban..
    orait..roger2 ya

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Sun Jan 03, 2010 12:26 pm

    hi, i'm new here
    Just bought ZX 150 SE, 31/12/2009
    kat kodai XL tu

    maybe Isnin/Selasa ni baru dapat.
    Keje KL-ampang, dok seremban, berulang.
    ada dua buah lagi bikes. Panther and Eliminator250. yang ni buat berulang je.
    motor baru sayang plak wat berulang

    aJa

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by aJa on Sun Jan 03, 2010 2:49 pm

    ryuganz wrote:hi, i'm new here
    Just bought ZX 150 SE, 31/12/2009
    kat kodai XL tu

    maybe Isnin/Selasa ni baru dapat.
    Keje KL-ampang, dok seremban, berulang.
    ada dua buah lagi bikes. Panther and Eliminator250. yang ni buat berulang je.
    motor baru sayang plak wat berulang

    welcome bro..
    moto dh try full throttle lom??
    hehehee..

    zack_guillera

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zack_guillera on Sun Jan 03, 2010 10:09 pm

    welcome2... cheers cheers cheers

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Mon Jan 04, 2010 1:05 pm

    aJa wrote:
    ryuganz wrote:hi, i'm new here
    Just bought ZX 150 SE, 31/12/2009
    kat kodai XL tu

    maybe Isnin/Selasa ni baru dapat.
    Keje KL-ampang, dok seremban, berulang.
    ada dua buah lagi bikes. Panther and Eliminator250. yang ni buat berulang je.
    motor baru sayang plak wat berulang

    welcome bro..
    moto dh try full throttle lom??
    hehehee..

    blom lagi. buleh ke? sebelum next oil change maybe. Laughing

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kurt2812 on Fri Jan 08, 2010 7:58 pm

    ryuganz wrote:
    aJa wrote:
    ryuganz wrote:hi, i'm new here
    Just bought ZX 150 SE, 31/12/2009
    kat kodai XL tu

    maybe Isnin/Selasa ni baru dapat.
    Keje KL-ampang, dok seremban, berulang.
    ada dua buah lagi bikes. Panther and Eliminator250. yang ni buat berulang je.
    motor baru sayang plak wat berulang

    welcome bro..
    moto dh try full throttle lom??
    hehehee..

    blom lagi. buleh ke? sebelum next oil change maybe. Laughing

    awat bli 31-12-2009 bro?? tgu sat lg bleh jd 2010..kurang skit usia mtor tu klo nak jual blik..

    ada masa mai la pakat turun sama dgn kami nah..saya keja kt rantau la ni..nak ajak sembang meh kl 017-6867412..bwk mutu elok2 la nah..

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Sat Jan 09, 2010 2:11 am

    actually book 31/12/2009
    registered 8/1/2009, ntah lame benor prosesnya
    hehe, orait, ahad maybe kurang BZ, tgk cane.
    already posted my hp no. kt introduction thread.
    btw sinih pun post gak lah
    012-2756758

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kurt2812 on Sat Jan 09, 2010 4:34 pm

    ryuganz wrote:actually book 31/12/2009
    registered 8/1/2009, ntah lame benor prosesnya
    hehe, orait, ahad maybe kurang BZ, tgk cane.
    already posted my hp no. kt introduction thread.
    btw sinih pun post gak lah
    012-2756758

    kedai XL cawangan rasah kan? klo ko bli kt kedai tu,dekat sangat dah dgn kolej aku..sekentut je dgn kolej aku..aku skrg kt rantau..ujung mgu aku blik umah kt putrajaya..kalu ari2 biasa nak ajak minum2 kontek2 la.

    zampd

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zampd on Sun Jan 10, 2010 9:56 pm

    ryuganz wrote:actually book 31/12/2009
    registered 8/1/2009, ntah lame benor prosesnya
    hehe, orait, ahad maybe kurang BZ, tgk cane.
    already posted my hp no. kt introduction thread.
    btw sinih pun post gak lah
    012-2756758

    cantek lah tu bro.........seremban ke PD tak jauh mana pon........bila2 turun PD call ajer la....untung2 leh gi mengeteh sekali................ Very Happy Very Happy Very Happy nak no phone, check kat kippers phonebook la, risau gak kalo Mod sound pasal ni bukan thread untuk letak no phone........ Very Happy Very Happy

    p/s: ada gak gi kedai xl motor tu beli barang2 moto.....tokeynya friendly gak...... Very Happy Very Happy

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kurt2812 on Sun Jan 17, 2010 7:13 am

    zampd wrote:
    ryuganz wrote:actually book 31/12/2009
    registered 8/1/2009, ntah lame benor prosesnya
    hehe, orait, ahad maybe kurang BZ, tgk cane.
    already posted my hp no. kt introduction thread.
    btw sinih pun post gak lah
    012-2756758

    cantek lah tu bro.........seremban ke PD tak jauh mana pon........bila2 turun PD call ajer la....untung2 leh gi mengeteh sekali................ Very Happy Very Happy Very Happy nak no phone, check kat kippers phonebook la, risau gak kalo Mod sound pasal ni bukan thread untuk letak no phone........ Very Happy Very Happy

    p/s: ada gak gi kedai xl motor tu beli barang2 moto.....tokeynya friendly gak...... Very Happy Very Happy

    bro zampd klo maain area rasah,calling2 la saya ni..kolej saya kt blakang kem askar wataniah je..n kalu nampak zx ijau SE pakai ARC full kaler putih,tgk muka dulu,klo hensem,saya la tu.. Razz Razz klo x hensem,org lain kot.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    zainal ikram

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zainal ikram on Mon Jan 18, 2010 1:22 am

    kurt2812 wrote:
    zampd wrote:
    ryuganz wrote:actually book 31/12/2009
    registered 8/1/2009, ntah lame benor prosesnya
    hehe, orait, ahad maybe kurang BZ, tgk cane.
    already posted my hp no. kt introduction thread.
    btw sinih pun post gak lah
    012-2756758

    cantek lah tu bro.........seremban ke PD tak jauh mana pon........bila2 turun PD call ajer la....untung2 leh gi mengeteh sekali................ Very Happy Very Happy Very Happy nak no phone, check kat kippers phonebook la, risau gak kalo Mod sound pasal ni bukan thread untuk letak no phone........ Very Happy Very Happy

    p/s: ada gak gi kedai xl motor tu beli barang2 moto.....tokeynya friendly gak...... Very Happy Very Happy

    bro zampd klo maain area rasah,calling2 la saya ni..kolej saya kt blakang kem askar wataniah je..n kalu nampak zx ijau SE pakai ARC full kaler putih,tgk muka dulu,klo hensem,saya la tu.. Razz Razz klo x hensem,org lain kot.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    wohoo..sy pn pki arc putih gk..moto da same..haha..pn kt area cni gk..tmn seremban jaya..bru je nk join forum ni ha.. moto da sebulan lbey da ngkat..pn kt xl moto 2 la bro zampd! Laughing

    aJa

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by aJa on Mon Jan 18, 2010 1:43 am

    ryuganz wrote:
    aJa wrote:
    ryuganz wrote:hi, i'm new here
    Just bought ZX 150 SE, 31/12/2009
    kat kodai XL tu

    maybe Isnin/Selasa ni baru dapat.
    Keje KL-ampang, dok seremban, berulang.
    ada dua buah lagi bikes. Panther and Eliminator250. yang ni buat berulang je.
    motor baru sayang plak wat berulang

    welcome bro..
    moto dh try full throttle lom??
    hehehee..

    blom lagi. buleh ke? sebelum next oil change maybe. Laughing

    blh je bro..
    moto kte nie kluar je dari kday dh trus blh tarik full throttle..

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Mon Jan 18, 2010 11:18 pm

    ada sorang lagi rider kippers N9, beli same time kt kedai XL seremban, warne hijau SE gak tak dia pasang box Givi kt blakang
    no plat NCH23XX (but registered 4-5/01/2010), mine NCH293X

    harap2 dia register gak sinih

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Tue Jan 19, 2010 1:51 pm

    motor dh abis pantang.woohoo
    dh test kt highway seremban-nilai. 190km/h @ 11000rpm, (plus minus maybe 170-180km/h). throttle tak abis lagi. semua stended gaban.very stable.berat penunggang 80kg.huhu.kejap je pastu slowing down.pastu ada mamat LC135 potong. bagi thumbs up.wakakaka
    ingat nak tukar tayar/sprocket.sebab skang taya stended.ingat nak maintain kt 10500 r.p.m,tak mau masuk redline.

    depan michelin (same size), blakang duro racing (120/70/17. ok ke?

    mattken

    Kippers di N9

    Post by mattken on Fri Jan 22, 2010 9:40 am

    Takde ke yang berulang seremban-kl ari2?

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Fri Jan 22, 2010 12:47 pm

    mattken wrote:Takde ke yang berulang seremban-kl ari2?

    ada.slalu pukul 7.30-8.30 pagi kt hiway dan balik keje
    5.00-6.00 petang
    ada perasan gak kips warne hijau, helmet fullface biru.kips hitam ada perasan gak. nak tegur, angkat tangan. tp tak tau forumers sini ke tak. Very Happy

    mattken

    Kippers di N9

    Post by mattken on Fri Jan 22, 2010 2:58 pm

    oo...waktu aku 7 - 7.30am & 6-6.30pm kalo kat sepanjang hiway seremban.

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kurt2812 on Fri Jan 22, 2010 11:48 pm

    motor aku se ijau..klo kt highway,aku pakai sol fullface kaler itam-kelabu gambar tengkorak,jaket hitam..plat no WSH...bro pakai la stiker club..senang skit nak cam..saya main highway stp jumat petang seremban-putrajaya dlm kol 6 pg..ahad ptg dlm kol 5 putrajaya-seremban..nt ada masa kite wat la mini tts utk kippers Negeri Sembilan..kiter set la tempat2 yg sumer org senang nak capai..insya'allah berjaya..

    zack_guillera

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zack_guillera on Mon Jan 25, 2010 9:45 pm

    wah..wajah baru la..kawasaki.com..lama on9..bz ngn kije yg berlambak2..

    ryuganz

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by ryuganz on Sun Jan 31, 2010 6:04 pm

    Lonewolf ride dekat kuala klawang, smpi kuala klawang terserempak ngan eksiden.tak terukla,cuma wira langgar tiang. lost control agaknya.

    panjang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by panjang on Tue Feb 09, 2010 12:03 am

    aslkm kawan....tak sangka ada topic untuk n9 member...btw...eden stay kat tmn kempas kuala klawang...
    nxt time kalau turun naik klawang dari arah seremban bgtau den yer especially wekend...working day..ulang alik KL..tak bnyk masa.....ok?...0126722324..panjang..TQ..

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mambang on Tue Feb 09, 2010 12:59 am

    sebelun dok putrajaya aku dok n9 gak......kat rasah..still keje kat n9 lagi....

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mambang on Tue Feb 09, 2010 1:06 am

    kurt2812 wrote:motor aku se ijau..klo kt highway,aku pakai sol fullface kaler itam-kelabu gambar tengkorak,jaket hitam..plat no WSH...bro pakai la stiker club..senang skit nak cam..saya main highway stp jumat petang seremban-putrajaya dlm kol 6 pg..ahad ptg dlm kol 5 putrajaya-seremban..nt ada masa kite wat la mini tts utk kippers Negeri Sembilan..kiter set la tempat2 yg sumer org senang nak capai..insya'allah berjaya..
    yang korang nampak kaler ijau tu aku kot..hihihi mambang hijau..lari kadang2 cam siput..kdg2 cam pelesit..wakaka

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by Sponsored content Today at 11:59 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:59 am