Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Share

    zampd

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zampd on Sun Aug 15, 2010 2:04 am

    fuhhhhh................ramai gak geng kippers N9 ni ek...............boleh la gi mengeteh sekali lepas terawikh nanti ek...................
    p/s: kurt, ko datang area ni kasik roger2 la aku..........leh lepak mengeteh lagi................

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kurt2812 on Mon Aug 16, 2010 10:10 pm

    zampd wrote:fuhhhhh................ramai gak geng kippers N9 ni ek...............boleh la gi mengeteh sekali lepas terawikh nanti ek...................
    p/s: kurt, ko datang area ni kasik roger2 la aku..........leh lepak mengeteh lagi................

    ok bro..23/9 ni aku konvo kt royal bintang, sremban..nt kiter ngeteh tpt biasa ek?? nak dkt tarikh nt kiter set tts N9

    mattken

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mattken on Tue Aug 17, 2010 10:13 am

    asrol: ye bro,berulang senawang - bangi.skang kat pd dah. nak masuk boiler takleh lagi ni.
    corninja: seremban kat senawang. berulang hari2 naik motor memang penat!
    zampd: bang, tts aritu kat nasi lemak ampangan le yg 1st time saya join, lepas tu takdo dah, bz & penat memanjang

    corNinja

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by corNinja on Wed Aug 18, 2010 12:22 pm

    mattken wrote:asrol: ye bro,berulang senawang - bangi.skang kat pd dah. nak masuk boiler takleh lagi ni.
    corninja: seremban kat senawang. berulang hari2 naik motor memang penat!
    zampd: bang, tts aritu kat nasi lemak ampangan le yg 1st time saya join, lepas tu takdo dah, bz & penat memanjang

    wah, mattken... jauh gak ko ulangalik semban-bangi tu.. hihi..
    mlm ada free ka?? leh la lepak2 kat dataran senawang...

    zampd

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zampd on Wed Aug 18, 2010 11:02 pm

    corNinja wrote:
    mattken wrote:asrol: ye bro,berulang senawang - bangi.skang kat pd dah. nak masuk boiler takleh lagi ni.
    corninja: seremban kat senawang. berulang hari2 naik motor memang penat!
    zampd: bang, tts aritu kat nasi lemak ampangan le yg 1st time saya join, lepas tu takdo dah, bz & penat memanjang

    wah, mattken... jauh gak ko ulangalik semban-bangi tu.. hihi..
    mlm ada free ka?? leh la lepak2 kat dataran senawang...

    dataran senawang?...............dengar citer area tu panas........selalu ada road block..........masalah gak moto aku pakai ekzos ahm.................hermmmmm..........

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mambang on Thu Aug 19, 2010 12:21 am

    sorry mencelah..den bekas org seromban tahun lepas..hihihi sebelum pindah ker putrajaya..selalu gak lepak dataran senawang..ramai mat dan minah rempit kat sana.....pasal roadblock moto den lepas jer masa tu pakai open pipe jgk tapi ngan syarat jgn perah masa nak terjah roadblock...maintain bunyik pelan2..sampai dpn polis tutup injin terus....dah selesai tgk roadtax dan lesen tolak moto jauh ke dpn sikit baru start dan jln slow....cover baik punyer...alhamdullillah tak kene saman biasanya polis dier tgk roadtax,lesen,side mirror,singnal semua ok dan lampu belakang hidup dan no plate jgn terlalu fancy..

    zampd

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zampd on Thu Aug 19, 2010 4:02 am

    mambang wrote:sorry mencelah..den bekas org seromban tahun lepas..hihihi sebelum pindah ker putrajaya..selalu gak lepak dataran senawang..ramai mat dan minah rempit kat sana.....pasal roadblock moto den lepas jer masa tu pakai open pipe jgk tapi ngan syarat jgn perah masa nak terjah roadblock...maintain bunyik pelan2..sampai dpn polis tutup injin terus....dah selesai tgk roadtax dan lesen tolak moto jauh ke dpn sikit baru start dan jln slow....cover baik punyer...alhamdullillah tak kene saman biasanya polis dier tgk roadtax,lesen,side mirror,singnal semua ok dan lampu belakang hidup dan no plate jgn terlalu fancy..

    itu macam kalo............jom kita........ON Dataran Senawang................heh heh heh..........

    hakim

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by hakim on Thu Aug 19, 2010 10:04 am

    Assalamualaikum bro2 kipper n9. Den budak baru belajar. Salah silap tolong ajarkan yo. Hehehe...
    Motot baru kuar kelmarin. ZX 150 kaler hitam, tail cover SE. Plat NCK 3580.

    Nak tanya la. Smalam kat XL Motor nampak ada KIPS SE baru lepas accident. Penoh ngan tanah moto dia. Kiri kanan set pecah. Sapa tu ek? No plat x nampak dah. Pecah gaks.

    Nak tanya lg, sapekah gerangannyer yang pakai KR plat NAM 9690 ye? Tadi terserempak kat highway. Dekat dengan exit pedas/linggi menghala ke JB. Lajunyer dia... Maintain 170 tu. Sempat angkat tangan lagi tu... Hehehe...


    Last edited by hakim on Fri Aug 20, 2010 2:59 pm; edited 1 time in total

    zampd

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zampd on Thu Aug 19, 2010 10:21 am

    heh heh heh ..........bertambah lagi kippers nogori..............nanti boleh mengeteh sekali.......... Very Happy

    hakim

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by hakim on Thu Aug 19, 2010 10:29 am

    zampd wrote:heh heh heh ..........bertambah lagi kippers nogori..............nanti boleh mengeteh sekali.......... Very Happy

    Boleh je. Trutamanya lepak area ampangan, senawang, atau paroi. Memang takdo hal punyo la.
    Den tinggal kat Taman Paroi Jaya. Kalau lepak kat nasik lemak ampangan, roger ye bro. 016-8013651

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mambang on Thu Aug 19, 2010 10:36 am

    Aku sebulan skali turun gak seromban gi bayar ansuran moto honda wave aku...antara 28hb-3hb gitu la...blh ngeteh sama2...rumah kenangan ialah kuarters KTMB kat jln rasah dekat kedai mee kari pak akub sblm sampai Hospital Besar....7 tahun aku dok Seremban

    hakim

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by hakim on Thu Aug 19, 2010 11:14 am

    boleh je bro. Roger je k. Kalau takde hal, jangan ngata ngeteh, barai motor pun boleh. Cuma pasang balik je tak reti. Laughing

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mambang on Thu Aug 19, 2010 11:45 am

    ade aktiviti buka pose ahli2 kips..harap join pada 28/8/10 kat tasek idaman bangi lama....sila tgk trit activities

    corNinja

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by corNinja on Wed Aug 25, 2010 11:59 am

    semlm time nak pegi keje,
    ader nampak kips plet nck pangkal 3 dgn pangkal 4,
    dah ghamai gak org semban pakai kips ni ek... Wink

    mattken

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mattken on Thu Sep 09, 2010 9:24 am

    selamat hari raya semua..hati-hati di jalan raya

    kingslayer

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kingslayer on Mon Sep 20, 2010 10:55 am

    salam aidilfitri,

    maaf sebab antar msg SOS pagi semalam.. hehe..

    tq kpd bro yg reply msg, ada yg cdgkn morini tp call xangkat2..

    alhamdulillah lps tukar plug motor ayahanda dh bley start bawak blk umah, tp main problem masih blom settle.. xtau bila lg nk blk kg.. kesian ayah aritu kena ketuk dkt rm500 oleh bengkel..

    anyway, stakat nih ok lg..

    to bro hakim, reunion after 17years.. insyaAllah ada rezki akan aku ke paroi jaya jumpa teman2 lama..

    hakim

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by hakim on Tue Sep 21, 2010 2:34 am

    jejak kasih sungguh ni. Iskkkk... Sob sob sob. Thanx kawasakikips.com. Member skola rendah ni... Hehehe...

    Kingslayerz... Kang nanti balik kg roger2 la den k. Den slalu lepak ngan corninja. Boleh ngeteh sama...

    corNinja

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by corNinja on Tue Sep 21, 2010 3:30 pm

    mmg jejak kaseh... hehehe..
    kut2 jumpe mmeber sekolah rendah, terharu nih... Laughing

    kingslayer

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kingslayer on Tue Sep 21, 2010 4:09 pm

    haha.. den ghaso mcm nk terobang yo balik.. lamo xjumpo kawan2 sekolah rondah.. ado add dlm facebook tp sogan nak togo.. lamo boto x jumpa, xghoti nak ckp apo.. heheh

    kipas

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by kipas on Wed Sep 22, 2010 2:24 am

    waaahhhh...semakin meriah yer kippers N9...selamat maju jaya...selamat hari raya...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    mattken

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mattken on Wed Sep 22, 2010 11:05 pm

    ada lagi bengkel orang islam melayu yang aku kenal. kalau setakat motor2 selain kawa ni boleh je pomen biasa buat.

    1. bengkel pak lang kat tepi kuarters kem askar sikamat


    2. bengkel abang mat kat taman jasmin senawang

    zampd

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by zampd on Wed Sep 22, 2010 11:30 pm

    kippers N9 dijemput ke rumah saya pada hari ahad ni.........alamat no 2 lorong DAK 5/1 D'Ambang Kota, Lukut NS
    kalo sesat, call ajer saya di 0192612003............masa dari 2pm-7pm............. Very Happy

    asrolsani

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by asrolsani on Wed Sep 22, 2010 11:32 pm

    insyaAllah... aku hadir dgn membawa "barang"...hehehe

    mambang

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by mambang on Thu Sep 23, 2010 12:48 pm

    nak jugak..hihihihi Laughing

    aWe89

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by aWe89 on Mon Sep 27, 2010 2:22 pm

    salam buat seme kippers n9..

    awe baru juin forum ari ni..
    tp da lama riki2 usha2 kips kat web..
    skang tgh proses menjual motor skuter ego S,
    then nak amik ZX150 SE..

    tolong2 doakan la cepat laku ...
    dan kalu tau sesapa nak tolak murah2, sile pm..
    sbb da usha byk kedai area sbn, mmg takde la used zx150..

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner Kippers di N9

    Post by Sponsored content Today at 7:30 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:30 pm