Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Share

    eazybug

    My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by eazybug on Wed Nov 18, 2009 10:54 pm

    Salam semua warga KIPS. Saya terasa nak syer gak motot saya dan sejarahnya dari mula beli sampai sekarang. Saja nak syer...., manatahu kot warga disini boleh menceduk apa apa ilham bagi mencantik kan motor anda semua. Smile

    Nama: KAWASAKI KRZ150nr
    Buatan: Kawasaki Jepon lorr.. Very Happy
    Tahun: 1983
    Kaler: Merah Putih
    Kapasiti: 150cc
    Top Speed: Slo jerr.. Very Happy ....tapi rasanya tak tertinggal ler kalau konvoi ngan ZX150 tuuu... Laughing
    F/C: Full tank bleh blah 150-170 @ 140-160kmh
    Tuti: Dari KL, bleh sampai Songkhla jer.
    Mod: .....tak der ler banyak pon Twisted Evil ...tengok bawah;
    - Lampu depan Honda Nova Ori - Honda Th Co. Ltd, Mae Sai. RM130 complete.
    - Screen Ori RXZ Catalyzer mod - NKS, Sentul. RM16
    - Meter TZM Non Ori - NKS, Sentul. RM180
    - Handle KIPS Ori seken - Member RM50
    - Side Mirror easyrider - NKS, Sentul. RM28
    - Madgad KIPS sunat sendiri.. Very Happy - NKS, Sentul RM35
    - Rim Racing Boy 250/17 belakang dan 185/17 depan. NKS, Sentul RM500
    - Tayar Michelin belakang 100/80 dan Duro depan 90/80 - Aceng, Sunway. RM210
    - Ekor pun dah kena sunat.. Very Happy Very Happy - Free Very Happy
    - Tabung YY Pang - NKS, Sentul. RM70
    - xZos buang selapis - Sentul. RM35
    - Tongkat tengah poton... Razz - Sendri punya keje... Laughing
    - Signal belakang LED - Singapore. RM70
    - Karburetor NSR150SP Ori - Kyon Racing, Kanchanaburi Thailand. RM130
    - Foot Rest TZM - Acheng, Sunway. RM70
    - Disk depan YY Pang - NKS Sentul. RM90
    - Disk belakang Yamaha 125Z Ori - NKS, Sentul. RM140
    - Barang henjin 95% tukar ori Sunrock.
    - T bar KIPS - Member. RM10
    - Fork KIPS - Member. Belanja air.. Laughing
    - Mono YSS Ori - Kyon Racing, Kanchanaburi Thailand. RM110- ....udah ler tuu... Razz Razz

    Ok....ok. Skang ni saya nak citer sket pasal motot ni. Moto dibeli pada 28/03/2008 dgn rege RM1300 kat budak Ampang. Masa beli, moto ni agak hancuss.. Very Happy Nak sangat punya pasal, angkut jer la. Dari Ampang nak ke Subang Jaya, 3 kali tercabut rantai. Itu pun dalam kelajuan 50-60 kmh jer. Perah sikit lagi, naik 80 kmh. Moto dah terbatuk batuk macam kena penyakit TB. Naik sikit lagi...90 kmh, asap moto dah mengalahkan utan terbakar kat New South Wales ari tu. Kotak belakang kena pegang sebab dok terhangguk hangguk macam mak nenek tua.. Mad
    Tengok ler moto semasa mula beli dulu.




    Pastu, selepas dah bukak apa yang patut, dah bersihkan apa yang patut....kelihatan nya begini ler..




    Ni masa tengah bogel.....nak cuci ler sikit....daki banyak sangat.. pastu, nak spray sikit Very Happy




    Ni masa tgh proses spray..




    Ni pandangan selepas selesai proses mencuci dan menspray.






    Mekap sket lagi....pasang kepala RXZ Catalyzer. Masa ni nak ke Singapore. Very Happy




    Ni plak masa baru lepas spray kedai...







    Ni masa nak ke Sedim...Kedah.












    Skarang ni moto tgh tip top. Kalau setakat nak ke Myan Mar tu....anytime.... Very Happy Very Happy Razz Razz

    Projek akan datang akan berlangsung di Kanchanaburi Thailand.....insyaallah. cheers cheers

    Kalau ada komen membina, amatlah dialu alukan.

    -eazybuG-


    Last edited by eazybug on Wed Dec 16, 2009 3:48 pm; edited 1 time in total

    kurt2812

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by kurt2812 on Thu Nov 19, 2009 7:17 am

    lawa la bro...wat keja spray tu ktner?? ada masa turun la tts.. Very Happy

    alldisc

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by alldisc on Thu Nov 19, 2009 9:25 am

    gerek gilerr... membuatkan aku teruja. caya la bro. nt senang kita jumpa.

    aku guna krz stended je. sbb aku suker stended. bila stended versus stended - skil jadi penentu!

    tapi serius, lawa giler. akan disyorkan kepada geng bas sekolah krz yg lain terutama wadin dan firdaus yg mengalami masalah fairing.

    faiz_krr

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by faiz_krr on Thu Nov 19, 2009 10:32 am

    perghhhh...leleh siott..memang cun..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    Azroy

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by Azroy on Thu Nov 19, 2009 10:39 am

    Easy Bug.. The Iron Butt Rider.. Sesiapa yang suka berkonvoi dan bontot keras, boleh la ikut Bro ni.. dia rajin masuk siam.. sampai ke bangkok, hatnyai, kancanaburi dll.. dekat2 ni dia tak main hahha..

    eman_92

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by eman_92 on Thu Nov 19, 2009 7:16 pm

    moto cantik bro... Very Happy

    eazybug

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by eazybug on Thu Nov 19, 2009 7:18 pm

    kurt2812 wrote:lawa la bro...wat keja spray tu ktner?? ada masa turun la tts.. Very Happy

    Kalau spray tin tu, wat kat umah jer. Tapi kalau cat putih merah tu, wat kat Kampung aku. Insyaallah kalau ada peluang, aku kan turun beramah mesraaa.... Laughing Laughing Laughing

    Bro Alldisc: Trima kasih di atas pujian. Nanti kita kenal kenalan eh... Very Happy Very Happy

    Bro Faiz_krr: Jangan ler menggunung sangat bro.....segan ehh... alien

    Bro Azroy: Ehh......mana bro tahu ni? Kita dah kenal ker? Mungkin eazybug lain kooot...Pelanduk 2 serope koooot.. cheers Aku ride jer, destinasi tak kisah. Sorang pun aku ride.....janji puas. Kalau ke Thailand lagi best... clown

    duke

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by duke on Thu Nov 19, 2009 7:46 pm

    fuh...cun tu..lagi lawa dari paintwork kips baru (except SE la kan) Shocked

    carlnain

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by carlnain on Fri Nov 20, 2009 10:23 am

    eazybug wrote:
    kurt2812 wrote:lawa la bro...wat keja spray tu ktner?? ada masa turun la tts.. Very Happy

    Kalau spray tin tu, wat kat umah jer. Tapi kalau cat putih merah tu, wat kat Kampung aku. Insyaallah kalau ada peluang, aku kan turun beramah mesraaa.... Laughing Laughing Laughing

    Bro Alldisc: Trima kasih di atas pujian. Nanti kita kenal kenalan eh... Very Happy Very Happy

    Bro Faiz_krr: Jangan ler menggunung sangat bro.....segan ehh... alien

    Bro Azroy: Ehh......mana bro tahu ni? Kita dah kenal ker? Mungkin eazybug lain kooot...Pelanduk 2 serope koooot.. cheers Aku ride jer, destinasi tak kisah. Sorang pun aku ride.....janji puas. Kalau ke Thailand lagi best... clown

    wokey kalo ada masa kita ride sama2 ke JB nanti .... cheers cheers
    ride penang may b ko x sempat nak join ... Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Azroy

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by Azroy on Fri Nov 20, 2009 11:02 am

    eazybug wrote:
    kurt2812 wrote:lawa la bro...wat keja spray tu ktner?? ada masa turun la tts.. Very Happy

    Bro Azroy: Ehh......mana bro tahu ni? Kita dah kenal ker? Mungkin eazybug lain kooot...Pelanduk 2 serope koooot.. cheers Aku ride jer, destinasi tak kisah. Sorang pun aku ride.....janji puas. Kalau ke Thailand lagi best... clown

    Ape plk tak kenal, kari tu datang kedai Ahcheng bawak member pakai FZI kan.. aku la.. kip hijau..

    krijauan

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by krijauan on Fri Nov 20, 2009 2:17 pm

    aduh...
    aduh...

    lawanya...

    menangis aku tengok motor ni...Sad Sad

    bro ezy bug ..nak tanya..

    chasis tu masa spray hitam turun enjin tak?..

    aduh tak tahan aku..
    aku kategori. bas sekolah .gak...(krz)


    aduhh..menangis aku..Sad Sad

    rim racing boy tu nak pasang ada sebarang modifikasi tak??

    ke plug play?

    LuNaCy

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by LuNaCy on Fri Nov 20, 2009 2:47 pm

    ku berkenan tol signal lamp kat pale honda nove.. leh masuk kips nih.. hehe..
    ader gak fz pakai pale nih.. tapi bro.. memng cun.. bro letak la skali bper
    expenses yg dah abeh kat KRZ nih cheers cheers

    alldisc

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by alldisc on Fri Nov 20, 2009 3:32 pm

    krijauan wrote:aduh...
    aduh...

    lawanya...
    rim racing boy tu nak pasang ada sebarang modifikasi tak??

    ke plug play?

    kalau leh dapat utk kawasaki punya leh plug and play, tp mana nak dapat brg kawasaki beb? yg aku tahu feveret ialah rim budaklelakilumba utk 125z digunakan. tapak kena modify, braket tuk disk brek dan bush (spacer).

    pastu kena hantar puspakom utk menunjuk-nunjuk dgn pemeriksa kenderaan.

    ariff-NINJA

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by ariff-NINJA on Fri Nov 20, 2009 6:01 pm

    TABIK LAH..... cheers smart giler.... cyclops

    nekman

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by nekman on Fri Nov 20, 2009 9:15 pm

    moto lama di jaga ngan penuh rapi... pandai betul maintain,
    siap boleh long distance lagikk... tabik hormat... Very Happy mmg smart giler dan kreatif Cool

    kurt2812

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by kurt2812 on Tue Nov 24, 2009 3:15 am

    nekman wrote:moto lama di jaga ngan penuh rapi... pandai betul maintain,
    siap boleh long distance lagikk... tabik hormat... Very Happy mmg smart giler dan kreatif Cool


    motor aku mmg bleh jalan jauh slpai songkhla..tp aku je yg xleh sampai situ..tenaga batin x cukup la..

    deen325

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by deen325 on Tue Nov 24, 2009 11:41 am

    kurt2812 wrote:
    nekman wrote:moto lama di jaga ngan penuh rapi... pandai betul maintain,
    siap boleh long distance lagikk... tabik hormat... Very Happy mmg smart giler dan kreatif Cool


    motor aku mmg bleh jalan jauh slpai songkhla..tp aku je yg xleh sampai situ..tenaga batin x cukup la..

    abg pung...
    punggung tipis lah.. klu jln lama sikit mulalah duduk tersenget2 sengal pungung..
    hehehe

    kipas

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 5:47 pm

    pergh...lawa tuh...dulu masa beli brg ngan bro pon dah nampak lawa...skang smakin lawa...mmg leleh air liur tgk...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    mira_buruk

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by mira_buruk on Tue Nov 24, 2009 7:31 pm

    Lawa bro... ingatkan dah lama menyepi
    still main lagi.... 125Z pun masih ado

    hehehehe.... nnt free leh kita lepak minum

    eazybug

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by eazybug on Tue Nov 24, 2009 10:47 pm

    Wahh.....terimakasih semua kerana memberi sokongan dan pujian. cheers Memang kene jumpa korang ni....baru best sket borak2. Nanti kalau ada apa@ update atau pertukaran, aku letak kat sini.

    Banyak lagi nak wat tu. Tgh kumpul fulus untuk ke seberang... Very Happy

    Korang semua tak ride jauh ker? Apa barang pakai motor pawer ride dekat2 Very Happy Very Happy Very Happy horhorhohrohhhhh... Laughing Laughing

    Hujung bulan 1 taon 2010, aku dan konco2nya akan ride ke Krabi, Thaiiland. Ada bran mau ikut? Musti boleh nya.... Twisted Evil

    Tgh tahun plak, aku akan ke Mae Sai....Mae Hong Song.....nak layan 1864 korner lagik...syok woo.... Twisted Evil Twisted Evil Kalau korang dah layan korner ni, korang dah tak pandang Kelawang lagi weiii.. alien

    Ujung tahun lak, aku mungkin akan ke Kanchanaburi.....nak tengok pesta Memori Landasan Keretapi Maut. Best giler... Twisted Evil

    Jom aaarrr.... Rolling Eyes

    faiz_krr

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by faiz_krr on Wed Nov 25, 2009 9:33 am

    eazybug wrote:Wahh.....terimakasih semua kerana memberi sokongan dan pujian. cheers Memang kene jumpa korang ni....baru best sket borak2. Nanti kalau ada apa@ update atau pertukaran, aku letak kat sini.

    Banyak lagi nak wat tu. Tgh kumpul fulus untuk ke seberang... Very Happy

    Korang semua tak ride jauh ker? Apa barang pakai motor pawer ride dekat2 Very Happy Very Happy Very Happy horhorhohrohhhhh... Laughing Laughing

    Hujung bulan 1 taon 2010, aku dan konco2nya akan ride ke Krabi, Thaiiland. Ada bran mau ikut? Musti boleh nya.... Twisted Evil

    Tgh tahun plak, aku akan ke Mae Sai....Mae Hong Song.....nak layan 1864 korner lagik...syok woo.... Twisted Evil Twisted Evil Kalau korang dah layan korner ni, korang dah tak pandang Kelawang lagi weiii.. alien

    Ujung tahun lak, aku mungkin akan ke Kanchanaburi.....nak tengok pesta Memori Landasan Keretapi Maut. Best giler... Twisted Evil

    Jom aaarrr.... Rolling Eyes
    uii...best giler...cam nak g jer...fulus..fulus..fulus...tu yg kena tebal dulu.. Laughing


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    yamaha_boy24

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by yamaha_boy24 on Thu Nov 26, 2009 12:43 pm

    Sad Sad

    i wish someone sell KRZ in Indonesia... i love it bro...

    Guest
    Guest

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by Guest on Thu Nov 26, 2009 1:50 pm

    yamaha_boy24 wrote:Sad Sad

    i wish someone sell KRZ in Indonesia... i love it bro...
    try asking around bandung n padang area, cuz if i not mistaken there's people selling krz around 1-2 bikes.. if there isn't, sorry.. my bad.. study study

    yamaha_boy24

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by yamaha_boy24 on Thu Nov 26, 2009 3:03 pm

    KRZ is never enter Indonesian Market , so if there is any KRZ in here it mean imported... I'll try Bandung first

    eazybug

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by eazybug on Fri Nov 27, 2009 2:00 pm

    yamaha_boy24 wrote:KRZ is never enter Indonesian Market , so if there is any KRZ in here it mean imported... I'll try Bandung first

    Yes brother. If I'm not mistaken, KRZ or Serpico or KRX never enter Indonesian Market.

    BTW, are you from Bandung? Just ask..... maybe I will go to Bandung in the very near future. Wanna go shop Kawasaki's parts.... Heard the parts there quite cheap. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

    Sponsored content

    Re: My Ol Skool Kawasaki KRZ150nr

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm