Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Share

    carlnain

    REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Mon Nov 23, 2009 12:50 am

    Aku mulakan dulula ......... Laughing Laughing Laughing

    bertolak dari penang kul 5.30
    aku smpi kota damansara kul 10.
    setelah meredah hujan sepanjang perjalanan balik .
    lepak jap ngan kipas kat restoran bubu.net sementara
    menunggu mal motogp datang angkat seat dia yg d tempah khas ..... Laughing Laughing

    ok sesiapa yg terlibat dgn ride penang lehla report xtvt n paling penting
    gambir2 ride penang d upload kat cni...... Laughing Laughing
    memandangkan aku terlupa bwk memory card cmera so bro tuah jadi opicial
    photographer.aku akan try dptkan gambir2 ride dari forum2 NBC dan NSRM
    (kalo diorg upload kat porem diorgla )

    ride yg paling best tahun ni ............. cheers cheers cheers

    P/S : thanks kepada wakil2 pihak NBC Penang , kippers Penang
    (xspecially doct n bro edd) N NSRM penang kerna turut
    terlibat dlm ride kali ni. Acara ride ke penang akan d jadikan acara
    tahunan dlm calendar xtvt HROSH......
    ... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Mon Nov 23, 2009 12:56 am

    booking tuk gambir dari camera aku sblm aku sdr memory card lupa bawak......... Sad Sad

    Time : 5pg
    tpt : RV1 Rnr Rawang








    tepi hiway menunggu SSSL yg x smpi2......upanya dah balik..... Rolling Eyes


    Last edited by carlnain on Mon Nov 23, 2009 11:24 am; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mat

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by mat on Mon Nov 23, 2009 5:48 am

    ni antara pic yang sempat gua snap....

    At tanjung bunga(kna laksa dulu)



















    gua x taw.... camera gua tngkap sndri pic ni.. heheee

    bro 9 mkn laksa ngan muka x pueh hati.. huhu...

    deretan moto2 power...

    lagi moto power...

    doc kura2 machine











    mat

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by mat on Mon Nov 23, 2009 5:54 am

    Padang Kota




















    bikers dari sg petani scara kbtulan sampai... dah mcm penang bike fest plak.. huhu
    tapi masa ni la btry nset aku habis.. hampeh....

    mat

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by mat on Mon Nov 23, 2009 6:04 am

    perkara yang x berapa best....

    sorang kipper down kat krawang lau x clap aku...


    signal beliau

    caberg beliau...(sayang woooo)

    moto beliau..(naseb sket je)

    lutut beliau...

    tuan empunya lutut.....

    papepon.. LET GET LOUd... eh.. GET WELL SOON Bro.... cheers cheers

    sekian saja repot saya....
    esok2 jgn lupa mai lagii.. hehe

    alldisc

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by alldisc on Mon Nov 23, 2009 9:38 am

    aduyai... sedey. kena masuk repoat kat kippers down ni. takpe, biar aku post.

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Mon Nov 23, 2009 10:44 am

    wooo hoo...thanks mat ...hang memang baguih .
    aku ingat nak mai umah hang angkat photo tgk2 hang dah tepek kat cni .
    baguih dok ada .... cheers cheers cheers

    P/S : kirim salam kat jarihantu85 NSRM , kasi hingat lutut kena buka..wakakakaka
    hang kalo angkat gambaq mesti ada awekgadis melayu....wakakaka


    Last edited by carlnain on Mon Nov 23, 2009 2:29 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    doctor kura-kura

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by doctor kura-kura on Mon Nov 23, 2009 2:20 pm

    carlnain wrote:wooo hoo...thanks mat ...hang memang baguih .
    aku ingat nak mai umah hang angkat photo tgk2 hang dah tepek kat cni .
    baguih dok ada .... cheers cheers cheers

    P/S : kirim salam kat jarihantu85 NSRM , kasi hingat lutut kena buka..wakakakaka
    hang kalo angkat gambaq mesti ada awek melayu....wakakaka

    Thank You Mat hang memang laju.....(post gambaq la) Very Happy

    Hope this ride will bring a wonderfull memory for all of you....
    Saty tune for the next ride...

    mat

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by mat on Mon Nov 23, 2009 5:04 pm

    saya hanya mnjalankan tugas sbagai potograper incik...
    sbab tu la kalau ride mana2 misti saya punya pic x da.. macam gua x ikut ride je.... huwaaaa Sad Sad Sad

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Mon Nov 23, 2009 5:35 pm

    mat wrote:saya hanya mnjalankan tugas sbagai potograper incik...
    sbab tu la kalau ride mana2 misti saya punya pic x da.. macam gua x ikut ride je.... huwaaaa Sad Sad Sad

    yg ko upload ni waktu siang mat ,
    hang rugi x join time mlm n kat lek lau .... Shocked Shocked
    anyway korang memang best .... cheers cheers cheers

    next year jmp lagi...... cheers cheers

    mana gambaq lagi ni..... scratch scratch scratch


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Mon Nov 23, 2009 5:50 pm

    pada semua kwn2 diharap dapat bersabar..gambar ride ke penang akan dipostkan di tread ni secepat mungkin..kerana ada masalah teknikal sikit.. Sad

    Idris Bin Mat Seman

    report xtvt n gambor ride nasi kandor penang

    Post by Idris Bin Mat Seman on Mon Nov 23, 2009 6:35 pm

    keseronokan berkonvoi msh lg terasa bahangnya.bila dah mengenali kawan2 dgn lbh dekat,terasa rindu dah sedihnya nk berpisah.begitulah keadaannya masa otai mula2 join ngan geng nbc dulu.gelak ketawa dan gurau senda kita bersama.tersesat jalan,salah haluan,itu semua akan menjadi ingatan kita.namun mesti ingat jgn tersalah satu benda nanti otai turunkan ranking anda.hahaha.pasti tahun hadapan kita akan kesana lagi.tapi biarlah ramai cikit,agar kemeriahnya akan lbh terasa.pada anda semua yg terlibat otai minta ampun dan maaf andainya ada salah dan silap otai tempuh hari.kalu tiada lawak jenaka mana nk datangnya kemeriahan.ok,jumpa anda semua pada tts yang akan datang.

    kurt2812

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kurt2812 on Tue Nov 24, 2009 3:09 am

    wah best siot!!! next year aku dah keja,blrh la join..da xda masalah duit,papehal nak wt ride g penang,aku amik cuti sebulan awl siap2..mmg best tgk gambar2 ni..lg best klo dpt join... pale

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 9:51 am

    kurt2812 wrote:wah best siot!!! next year aku dah keja,blrh la join..da xda masalah duit,papehal nak wt ride g penang,aku amik cuti sebulan awl siap2..mmg best tgk gambar2 ni..lg best klo dpt join... pale

    best tu x yah ckp la , ni ride terbaik dlm thn ni bg aku .
    ko bayangkan je la hampir 40 biji moto full fairing TZM , RGV250, NSR , KIPS
    dah lain2 d atas jalan raya . bersesak2 dari bukit jambui ke gurney drive ke padang kota lama ke bayan baru.... Rolling Eyes Rolling Eyes

    tu belum lagi waktu siangnya , hampir 20 biji moto memasuki kawasan lek lau
    menghala ke kaw pantai tanjung bunga , melalui kawasan selekoh2 yg mencabar kewarasan ...... Shocked Shocked .
    D pimpim lak oleh joki Honda lagi tu .... Shocked Shocked Skill tahap dewa bila tgk dia masuk corner , bayangkan
    badan dah moto dia sama level dgn jalan melalui selekoh dgn kelajuan yg tinggi..... pale pale

    nantikan gambir2nya dari bro tuah dan cikgu . Twisted Evil Twisted Evil

    Next year aku mai lagi................ cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Tue Nov 24, 2009 11:21 am

    salam semua..disini aku nak berkongsi pengalaman aku semasa ride ke penang...

    bertarikh 20/11/09 hari jumaat jam 6 ptg aku bergerak dari melaka menuju ke nilai untuk bertemu lon disana..kebetulan hari ujan dan aku terpaksa meredah ujan sepanjang perjalanan dari melaka ke nilai.. Sad

    lebih kurang 8 mlm aku sampai di nilai dan menunggu lon ditempat yg dijanjikan..hampir sejam menunggu lon pun sampai..kerana aku janji jumpa ngn dia pd jam 9 mlm.. Laughing

    kemudian aku dan lon bergerak ke umah aku dulu di taman danau desa untuk mengambil sedikit barang yg ingin dibawa dan merehatkan badan seketika..

    tepat jam 12 mlm kami pun keluar dan menuju ke uptown damansara.. lon ajak lepak dan kami makan disana..lebih kurang jam 2 pagi kami pun bergerak ke rv yg pertama..RnR Rawang..

    disini kami dapati kami lah org yg pertama sampai..(bersemangat betul!!!) sementara menunggu jam 5 pagi aku dan lon pun sempat melelapkan mata di surau RnR tersebut.

    lebih kurang jam 5 pagi semua peserta konvoi telah berada di sini..melainkan abg idris n de geng kami berjumpa di RnR tapah..sebelum bergerak kami semua sempat mengambil beberapa keping gambar dan mengisi minyak...

    kemudian kami pun bergerak...dan bermula lah perjalanan kami menuju ke destinasi....PENANG.. cheers

    sepanjang perjalanan cuaca tidaklah berapa baik..hari mendung dan ujan serta gerimis di beberapa tempat tidak mematahkan semangat kami semua untuk meneruskan perjalanan..

    melihat kesabaran bro kipas ride dengan kelajuan maintain 120km/h bersama kips kesayangan nya membuatkan aku kagum dengan semangat yg beliau tunjukkan...wa respect sama lu bro...

    dek kerana semua bikers menunjukkan komitmen dan disiplin yg tinggi lebih kurang jam 12.30 tgh ari kami pun sampai di destinasi dan menunggu kawan2 kips penang dtg menjemput kami..kami sempat menjamu selera di kedai mamak tersebut..

    hari masih mendung dan ujan...

    lebih kurang jam 2 ptg kami pun menuju ke kedai buat seat..
    dipandu arah oleh brader doctor kura-kura seorang rider yg bagi aku adalah sgt pro dan berjiwa mulia...memang sempoi..

    hasilnya memang aku sgt berpuas hati...rugi kawan2 lain tak turut serta...

    selepas itu kami menuju ke kedai david choo yg terkenal dengan menjual aksesori untuk para rider yg termurah di area penang tu..melihat keramahan pemilik kedai tersebut dan layanan seperti VVIP membuatkan kami rasa dihargai..kami smpat membeli beberapa aksesori yg dijual pada arga yg sgt berpatutan..

    selepas itu kami pun menuju ke destinasi yg berikutnya..iaitu tempat penginapan..kami check in lbh kurang jam 6.30 ptg..kami sempat merehatkan badan sebelum keluar pada jam 8 mlm..

    Aktiviti mlm kami cukup menarik..pada mlm tersebut kami dibawa ke kompleks bukit jambul..disana kami berjumpa dengan ahli kelab permotoran penang yg sgt terkenal iaitu kelab NBC...deretan moto2 Honda NSR,kawasaki KRR zx150RR,yamaha TZM,suzuki RGV250, dan kawasaki er6n menyemarakkan lagi perasaan kami. disini kami sempat menjamu selera sambil beramas mesra bersama para riders penang serta menonton video konvoi kelab NBC ke pantai timur..

    kemudian kami pun menuju ke padang kota seperti yg telah di ceritakan oleh brader carlnain...

    cerita bersambung...

    p/s..harap2 para rider yg join konvoi ni leh sambung cerita ni...


    lol! lol! lol!

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 11:31 am

    pukol 2.30 pg hari sabtu wan tuah n lon dah sampai rnr rawang lepak siap tidor dulu kat rnr tuh...
    aku sampai sana dlm kol 4 lebih...tak lama kemudian carl9 n nol pon sampai...
    wadin,ali victor n krijauan dtg memberi sapot utk ride kesana...
    kol 0515 kami gerak dr rnr rawang
    sampai rnr tg malim kami tunggu bro edd n the gang...
    pas tu carl9 ckp kite gerak ke tapah terus...
    sampai tapah 0715...tgh sarapan tibe2 bro edd n the gang sampai...
    lepas sarapan kitorg terus isi minyak...then teruskan perjalanan...dlm perjalanan...de ujan renyai2...
    sampai kat ipoh ujan mulai lebat sket...masing2 berenti pakai baju ujan...
    sg perak kami berenti kat sana...de jumpe bikers kethailand...
    ambik gambar kat signboard sg perak...kami teruskan perjalanan...
    sampai dijuru kami isi minyak lagi...pas tu bro edd call arninja...bro edd bawak sampai restoran nasik kandar...
    jumpe arninja kat sana n doc kura2...isi perut sambil bincang nak ke mana...
    lepas makan tgh hari sume gerak ke kedai seat...masing2 buat seat...lepas buat seat...
    kami gerak ke david choo acc...masing2 tgk brg yg de kat sana...de yg beli...pas tu david choo jamu minum ptg...thanks david choo...jgn lupa saya punya visor simpson ha...then kami balik ke rmh persinggahan kami di sg ara...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Tue Nov 24, 2009 11:34 am

    byk lagi cerita menarik yg belum diceritakan...but d way..aku enjoy ngn korang semua...gelak ketawa suka duka..cerita kartun..tersesat jln..akan menjadi kenangan terindah utk konvoi tahun ini..

    seperti kata abg idris..memang aku akui..hati terasa berat untuk meninggalkan penang dan rakan2 dari penang yg byk memberikan kerjasama dan layanan baik sepanjang kami berada disini..

    insyallah tahun depan ride ke penang aku pasti dtg lagi..

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 11:52 am

    wan tuah wrote:byk lagi cerita menarik yg belum diceritakan...but d way..aku enjoy ngn korang semua...gelak ketawa suka duka..cerita kartun..tersesat jln..akan menjadi kenangan terindah utk konvoi tahun ini..

    seperti kata abg idris..memang aku akui..hati terasa berat untuk meninggalkan penang dan rakan2 dari penang yg byk memberikan kerjasama dan layanan baik sepanjang kami berada disini..

    insyallah tahun depan ride ke penang aku pasti dtg lagi..

    cerita kartun kul 3 pg original yg paling best ......... Laughing Laughing Laughing

    semua rider yg ride ke penang memang berdisplin , set kul 9pg golek tayar .
    kul 7.30 dah siap2 lap moto , edjus rantai dan sebagainya . walaupon malam tu
    kita smpi d homestay lebih kureng kul 3++ pg. (xtvt ronda n lepak sgt padat)

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 12:05 pm

    dlm kol 8 lebih kami kluar ke kompleks bukit jambul...lepak kat situ makan2 sambil berjumpa geng2 Nusantara bikes club n geng nsr penang...makan nasik lemak ayam pandan...sedap tuh...sambil tgk layar putih konvoi NBC ke kelantan terengganu...tgh syok melayan screen layar putih tibe2 ujan nak start turun...tp tak lebat...konvoi sume bergerak keliling pulau...parking tepi pantai kat padang kota lama..pergh...dier punyer angin manyak syok wo...on the way de yg tersesat...tp de yg tolong tunjuk kan jln...bergambar dgn sume yg de lebih kurang arninja kire 33 org konvoi...pas tu kering tekak kite ke restoran pelita...de lg member kite yg sesat...bro edd tunjuk jalan...bro edd penang dlm poket dier jer...tarak hal...ckp jer celah mana...kol 2 lebih balik rmh persinggahan utk tido..


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 12:27 pm

    esok pg nyer..de yg bangun seawal 7 pg siap ejas rantai spray rantai gosok moto kasi kilat...kol 8 lebih bro edd call doc kura2 diorg masih atas feri lg sbb jambatan tutup de larian merentasi jambatan..bro edd putuskan kite gerak sarapan dulu...sampai direstoran sarapan pg doc kura2,wak SP,kawasakai 150(azri) n yan tak silap aku sampai...borak2 lebih kurang...wak SP jd lead utk pg tuh...singgah petronas isi minyak...kami naik lek lau...dr stage 3...tgh jln rehat kat restoran roti jala...menunggu geng nrs dua tiga org lg...nol n cikgu nak gerak dulu utk ambik gambar...sampai je kitorg kat first kona...nampak nol jatuh...dier mungkin terkejut tgk kona terus naik cam genting...dier brek blakang tp tayar blakang lock terus jatuh...seb baik calar lutut sket jer...lepas di selidik rupenyer dah lama brek blakang dier cam tuh...kena serbis brek blakang tuh bro nol.....sambil dgr mat buat lawak mak nya(nyonya)...masing2 gelak...ride diteruskan sambil pelan2 layan kona...sampai atas bukit de pemandangan menarik kami sume bergambar...thanks mat n the geng sanggop susah payah naik bukit ambik gambar kami...sambil melawak kalo de anjing gigit kaki kat atas bukit mampuih nak ligan...sampai di titi kerawang ambik gambar lg...asal de je port menarik utk ambik gambar diorg berenti....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 12:42 pm

    ride diteruskan perlahan2 makin angin...masa kat bulatan jln balik pulau pon kami bergambar beramai2...kami teruskan ke dam telok bahang...masing2 rehat jap...bergambar lebih kurg...pas tu 3 org chinese kagum dgn kkonvoi kitorg...sambil borak dgn dan bergambar kitorg teruskan layan kat dam tuh...sambil buat video lg tuh...tunggukan kemunculannyer...pas tuh kami mkn laksa di tg bungah...de mkn yg laksa dua pinggan...de awek laksa tuh tanya abg mat nak laksa????abg mat ckp...laksa tak nak..no phone bleh la...bkn pe nanti konvoi leh singgah lg....hehehe...sblm gerak de yg ejas rantai...pas tu gerak ke padang kota...waktu siang pemandangan menarik kat sana...walaupon jem kami jln perlahan2 dan rapat2...pas tuh kami lepak kat tmpt malam td...sambil lepak de geng sopobike dtg...lepak skali dpn kitorg...sambil beramah mesra tukar pendapat...kami bincang utk gerak naik feri...de geng nsr satu jalan skali balik...thanks to geng nsr penang kerana sanggop melayan kerenah kami ke penang...dlm feri kami bergambar lebih kurg...dlm feri 15 ke 20 minit sampai keseberang...masa dtg kami naik jambatan...kena bayar singgit lebih tp masa balik naik feri free...on the way ke tol juru doc n lain2 de balik kerumah masing...thanks doc kura2...lain thn kami dtg lg...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Tue Nov 24, 2009 1:38 pm

    begitulah serba sedikit cerita pada mlm tu dan pada hari yg kedua...seperti yg di ceritakan oleh brader kipas..

    memang xde rasa boring pun semasa berada disana..seronok sgt..
    walaupun penat..memang berbaloi-baloi..lepas ni harap kwn2 yg lain dapat meluangkan masa untuk join mana2 konvoi yg akan dibuat dimasa akan dtg..

    brader nol..aku harap ko cepat sembuh..jgn lupa repair brek belakang..nnt dh sembuh leh blaja meleper ngan otai2 kips kite..
    azzo,awin,atok,smua sudi membantu..tak begitu otai2 semua??? Twisted Evil Twisted Evil

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 2:36 pm

    wan tuah wrote:begitulah serba sedikit cerita pada mlm tu dan pada hari yg kedua...seperti yg di ceritakan oleh brader kipas..

    memang xde rasa boring pun semasa berada disana..seronok sgt..
    walaupun penat..memang berbaloi-baloi..lepas ni harap kwn2 yg lain dapat meluangkan masa untuk join mana2 konvoi yg akan dibuat dimasa akan dtg..

    brader nol..aku harap ko cepat sembuh..jgn lupa repair brek belakang..nnt dh sembuh leh blaja meleper ngan otai2 kips kite..
    azzo,awin,atok,smua sudi membantu..tak begitu otai2 semua??? Twisted Evil Twisted Evil

    Bila la aku dpt tgk video n pict kite ride penang ni tuah , x dpt2 lagi ke baca
    memory card tu ?? aku dah x sabar nak tgk video wak sp corner baring sebelah aku ..... Shocked Shocked

    mentang2la aku takut nak layan corner....... Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 5:56 pm

    jutaan terima kasih kami ucapkan dr kippers key el kerena menyambut kami dgn meriah dan penuh program kami sepanjang dua hari kami disana...(dua hari yg paling seronok sepanjang aku pakai moto kips nih)...sampaikan salam penghargaan kippers key el pada NBC dan NSR MALAYSIA semua...kami bercadang ingin menjadikan konvoi ke penang sebagai acara tahunan...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:00 pm

    Pic2 dari 2nd Cameraman Cikgu Azhar ....... cheers cheers cheers


    Sg . Perak perjalanan masih jauh ........fuhhh.......... Shocked Shocked


    D sambut oleh ARninja d Juru.......rileks2 sebelum buat seat moto



    sampai menyandar masing2 penat ride d tambah penat tunggu buat seat .
    plan asal 2 set seat je dah smpi sana 6 seat tokey tu buat .....
    masa ni tgh kira2 mkn apa yg david choo tgh sediakan tuk kippers ..... Rolling Eyes Rolling Eyes


    Last edited by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:16 pm; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by Sponsored content Today at 9:52 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:52 am