Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Share

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:01 pm





    xtvt d sebelah malam bersama NBC and NSR penang d bukit jambul


    Otai2 NBC yg rambut panjang baju NBC tu yg pki RGV hebat la moto bro ........ Shocked Shocked


    pas ronda2 lepak kat padang kota lama , bersusun NBC , NSRM n Kawasakikips.com


    Last edited by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:24 pm; edited 4 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:01 pm


    Pg2 dah bgn sambil kipas menunjukan kat lon yg terlambat bgn cara mudah check rantai
    (lmbt2 pon tetap sblm kul 9)





    minum dulu semenunggu kedatangan yan , kawasakai ,doct kura2 dan wak sp.



    Selepas acara memanas badan d bukit bendera (kalo x silap aku la). Kat cnila nol tanya
    aku " apasai corner dia ckit sangat , jatuh ranking aku d tangga ke 10"


    Last edited by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:30 pm; edited 2 times in total

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:01 pm


    gambar pertama sblm lyn lek lau , masa ni nol dah jmp maknya dah ...
    nanti tgk dari camera tuah lak



    air terjun , x smpt nak susun moto jln kecik sangat.





    sampai pon ke dam........


    Last edited by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:42 pm; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Tue Nov 24, 2009 6:17 pm



    bergambo bersama wak sp ,bukan selalu dpt jmp joki2 hebat


    pekena laksa d tanjung bungah , letih n lapar woo naik turun bukit....


    Hari kedua baru berpeluang pakai ray-ban , memanjang je hujan......


    dah smpi padang kota lama


    Last edited by carlnain on Wed Nov 25, 2009 9:18 am; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Tue Nov 24, 2009 6:32 pm

    link dr nusantara bikers club... http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
    link dr nsr malaysia... http://www.nsrmalaysia.com/nsrmforum/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?45403


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Nov 25, 2009 9:21 am

    kipas wrote:link dr nusantara bikers club... http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
    link dr nsr malaysia... http://www.nsrmalaysia.com/nsrmforum/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?45403

    thanks kipas kasi link ,
    aku dah update semua gambir2 yg cikgu antar kat aku .
    rasanya ada lagi , tungguuuu........... bounce bounce


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by nol_kips on Wed Nov 25, 2009 9:30 am

    Kat cnila nol tanya
    aku " apasai corner dia ckit sangat , jatuh ranking aku d tangga ke 10"

    owh..abes ko bukak rahsia yer..auww..ni maknya marah ni..tapi pueh hati aku dapat sagat tayar michelin aku kat bukit intro..

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Nov 25, 2009 9:36 am

    nol_kips wrote:Kat cnila nol tanya
    aku " apasai corner dia ckit sangat , jatuh ranking aku d tangga ke 10"

    owh..abes ko bukak rahsia yer..auww..ni maknya marah ni..tapi pueh hati aku dapat sagat tayar michelin aku kat bukit intro..

    wakaakakkakkaa.............jgn marah nol .....cabuuuutttt.......... bounce bounce

    thn depan Nol kita berguru lagi dgn maknya. hebat dia smpi skrg aku tergiang2 dia
    ckp ni " ada bunyi2 kat cni , (siap tunjuk kat bhgian moto ko yg problem tu ) hebat
    dia dari jauh dia dah tau. Bila ko gearing n breaking"
    Memang betoila dia
    raja blek lau satu ketika dulu . Bak kata lan lek lau "hang tau parut kat kaki dia tu , sebab parut tu dia terpaksa pencen , juai motoq . kalo daq dah bersusun anak murid dia skrg"

    P/S : nol sorry beb kalo aku gurau kasar...


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by nol_kips on Wed Nov 25, 2009 9:42 am

    Hang cakap loghat utara skang noh..

    mentang la baru balik pulau..

    hehehe..takdak hal la bro..mana gurau kasaq..citer kartun jer nih..

    aku masih tersenyum mcm org gila ingat citer kartun kol 3..masa nak pki helmet fullface aku..

    dak opis tengok helmet aku..dorg kata..pergh..lap cecah muka..ganas..

    mal 5190

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by mal 5190 on Wed Nov 25, 2009 5:06 pm

    mane gmbr2 lg?
    skitt jee..
    hehe! Laughing Laughing Laughing

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Nov 25, 2009 6:14 pm

    mal 5190 wrote:mane gmbr2 lg?
    skitt jee..
    hehe! Laughing Laughing Laughing

    ada kat wan tuah la bro . laptop dia x leh baca memory card dia lak .
    aku lak bwk camera tapi memory cary tertinggal ..... Mad Mad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    fret

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by fret on Wed Nov 25, 2009 7:46 pm

    Hey Kippers I can't understand much of the story but Nice Pics Very Happy

    Glad u had y'all had brilliant trip
    syoknya!

    hehehe

    Laughing

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Thu Nov 26, 2009 2:28 am

    fret wrote:Hey Kippers I can't understand much of the story but Nice Pics Very Happy

    Glad u had y'all had brilliant trip
    syoknya!

    hehehe

    Laughing


    Sorry fret may b we should open english section ......... Laughing Laughing
    Hahahaha...thats why i invite u 2 join our ride.... Cool


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Thu Nov 26, 2009 2:43 am

    Dari camera kipas .......... cheers cheers











    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Thu Nov 26, 2009 3:04 am








    nol_kips

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by nol_kips on Thu Nov 26, 2009 9:20 am

    salam..mana camera tuah ni..nak wat wallpaper tayar michelin gue.. Laughing

    banyak gambaq besh kat camer tuah tu..byk tuah tu..banyak ong

    kipas

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kipas on Thu Nov 26, 2009 9:32 am

    carl...gambar ferry ko tak letak ker???de 3 gambar ferry aku tangkap pakai enset aku nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Thu Nov 26, 2009 10:55 am

    kipas wrote:carl...gambar ferry ko tak letak ker???de 3 gambar ferry aku tangkap pakai enset aku nih...

    Jap2 smlm imagesex buat hal lak............. Shocked Shocked









    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Nov 28, 2009 9:27 pm

    Akhirnya dapat gak sedut dari camera tuah

    Hari Pertama

    RNR Rawang 5am








    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Nov 28, 2009 9:46 pm

    RNR selepas tol tanjung Malim


    Menunggu bro edd dan member2 tanjung malim


    Carl9: Bro edd kat rumah lagila dia tgh goreng nasi..... Laughing Laughing
    dia ingat kita ni bwk macam siput x ??
    Lon:Iye ke , ceh ntah2 dia ada misi khas DIY kot.... Rolling Eyes Rolling Eyes
    Kipas:Siot betoi member aku ni , tinggal aku sengsorang . Bila dia u-turn... Sad
    Ish...ish..ish.....x pa la aku gagahkan jugak langkah moto ku ini..... Sad Sad

    Setelah breakfast d RNR Tapah Tanjung malim n da geng pon sampi:
    perjalan d teruskan ke RNR sungai perak.


    Hairi:HAHAHAHA....aku pki FZ pon Nol_kips x terkejar ranking tempat ke 5 aku ni....
    Nol_Kips:Siap ko Pas ni aku potong ko , alamak ada camera la ....smile....jatuh ranking aku.....


    Cikgu : Rileks2 diorg tgh tangkap gambo aku tu....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Nov 28, 2009 10:04 pm

    RNR sungai Perak :






    Lon:Nak p Taiping , nak pi Taiping ..Agak2 kalo aku gerak solo diorg perasan x Rolling Eyes
    Carl9:Mata ngantuk pas tuk x puas hati betoi , cam ne Lon leh potong aku ni.....huh
    Bro Edd:Apasai aku tgk blaclava carlnain lain mcm dari aku punya.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    x pa2 nanti smpi penang aku sambaq 1.... Twisted Evil Twisted Evil


    Smpi kat sg. Perak kitaorg berjmp dgn group moto yg nak bercuti ke thailand.
    aku smpt tanya mau ke mana bos ?? penangka ?? dgn selamba je dia jawap .
    apa barang penang kita mau pi thailand....rasa kecik je bila dgr dia ckp g thailand.
    Sblm smpi bukit merah salah sorang anggota konvoi diorg ni tersesat d sebabkan sibuk melayan
    kehebatan ZX150......hehehehee....pusing jauhla ko.... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Nov 28, 2009 10:22 pm

    RNR Bukit gantang


    Nol: Ko perasan Ninja 250 tadi x ?? sesat dia beb .... Laughing Laughing
    Carl9 : Hahahaha.....leka melayan x perasaan member dia dah msk kuala kangsar.
    Cikgu : Korang ni maintain jela 140 , apa daa....
    Wan Tuah : Ko perasan kipas x ??aku x jmp dia pon kat hiway tadi...
    (kipas dah terlepas ke alor pongsu , dek kesilapan signboard n info yg d terima,
    kat sg. perak kitaorg ckp RNR bukit Merah . Sebenarnya x ada RNR bukit merah.
    Yg ada RNR Bukit Gantang .....hahaha sory kipas kitaorg pon x tau x ada RNR bukit merah.. Laughing )


    Opersai memujuk kipas yg tersesat pon bermula ....sorry betoi2 beb kitaorg pon 1st time g penang... Laughing Laughing Laughing


    Kipas : Smpi hati korang kenakan aku , moto aku minyak dah msk reserve ni.... Crying or Very sad Crying or Very sad
    Carl9 : Ko jgn risau nanti kitaorg escort ko ramai2 smpi juru. x cukup minyak kita donate
    sorang ckit.....hehehehee
    Cikgu : Iya yang abg lom smpi lagi , nanti abg sms laporan seterusnya....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mal 5190

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by mal 5190 on Sat Nov 28, 2009 10:38 pm

    wahhhhh!
    tak ter komen tgk gmbr2 ni..
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    Laughing Laughing Laughing

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Nov 28, 2009 10:55 pm

    Juru...1st nasi kandaq yg aku rasa....




    kami d sambut oleh arninja . salute n respect bro , sanggup ponteng masa keje tuk sambut
    kitaorg , sementara menunggu doct kura2 ambil alih tugas lead ke kedai kusyen.

    Kedai Kusyen Hisun


    Plan asal 2 set seat je , dah smpai sana 6set seat yg konpom buat.
    sorry bro kipas , cikgu n bro hairi....lama korang kena tunggu


    Tokei 1: Ayooo, sudah berapa saya sudey potong ??
    Tokei 2 : hantam sjala jgn letak leather ular sudah.... Mad Mad


    Tokei 1: Woit lu potong baek2 haa, ini customer mai dari K.L woo.
    Tokei 2: Aiyaa...sulah salah potong , lu taim2 la gua potong lu nanti


    Cikgu : Iya yang , abg dah smpi permatang pauh ni jap lagi kot
    nak dating.eh..eh...check in....


    Kipas : Sabar2 perot dah lapar ni ,david choo sediakan makan apa eekk....???
    Tuah : Kasi peace ckit , kipas rileks beb tiba2 lak jadi 6 set seat ni... Very Happy


    Carl9 : Woit tuah , ko jgn happy sgt aku tgk kipas dah naik ijo dah tu menunggu.....
    Tuah:rileks2 nanti aku bwk2 dia pusing2 g kdi laksa kat sebelah... Laughing
    Lon : Bila aku dpt g taiping ni....huh..control2.... Crying or Very sad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Nov 28, 2009 11:28 pm

    Motel Sg. Ara ..........


    Akhirnya setelah Penat d kedai kusyen n Kdi David Choo. kitaorg pon
    smpi d motel. Smpi pon kureng lebeh 6.30ptg. masa tuk refresh n siap2
    tuk melepak n beraksi bersama NBC N NSRM Penang ...... cheers cheers cheers
    Waktu pertemuan dgn diorg d set kepada 8.30mlm (displin anggota konvoi aku respect betoi.
    kul 8 dah siap2 nak kuar lepak dgn geng penang)


    Posing ala ninja jap, apasai nampak biru hahahaaahaha..... Laughing Laughing

    P/S :Gambir2 d kedai david choo x ada dlm camera tuah ni.
    anyway thanks to david choo kerna sambut kitaorg mai kdi dia.
    siap sediakan makanan ringan2 n drinks . nasib baik bro2 kippers ada beli
    barang2 kat kdi dia kalo x segan gak ....hehehehehee
    Paling best aku dpt tgk SHOEI X-eleben dgn harga yg cukup murah RM1800.
    rugi woo siapa yg x angkat helmet tu......fuuuhh. Shocked Shocked


    Kompleks Bukit Jambul
    Xtvt: melepak bersama NBC(menonton video konvoi mereka ke pantai timur)
    Meramas mesra dgn NBC n NSRM n Kippers penang..... cheers cheers


    Org Kuat NBC , ceh rupanya abg deris , doct kura2 n cikgu antara org kuat NBC.
    layan tgk video diorg konvoi pantai timur mlm tu.


    Hairi: Apa ni cikgu , bila nak beraksi ni....
    Cikgu:sabar2 bro bawak bertendang...ehh...bertenang kita layan video dulu


    Hairi: Huh...hati ni dah x sabar nak muda kembali , mau gegar penang ni
    Lon : eehh..tuah agak2 aku dapat show off x moto aku mlm ni.
    Tuah: duk diam2 carl9 tgh angkat pic aku tu
    Kawesakai penang:Control2 nak masuk forum ni.... Very Happy Very Happy


    Carl9: Rileks2 aku nak posing ala2 jebon ni.... Laughing Laughing
    Kipas : Nol bila mau mkn daa lapar laaa... Crying or Very sad Crying or Very sad
    Nol : rileks la kipas layan video dulu , tgh kusyuk ni.... Laughing



    NBC : mlm ni kita bwk kippers pusing pulau, siapa lambat tinggai...hahahaha
    Nsrm :Bro agak2 kippers leh ke follow kita ni , dah lama x pusing pulau.
    Nsrm Lan Lek lau: Leh punya , depa ni semua dah berguru dgn jammers2 K.L
    takat main jln jem kat penang ni kacang ja.... Cool


    Carl9: Ala penang kecik ja , kalo sesat call je bang deris........ Laughing Laughing
    apala sangat penang .... Laughing Laughing
    Arninja : Jgn memai carl kang ko sesat betoi2....jgn lepas jambatan penang sudah.
    Nol: condipend je carl WSL betoila hang ni....
    Kipas: Betoi3x


    Last edited by carlnain on Sat Nov 28, 2009 11:56 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am