Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Share

    doctor kura-kura

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by doctor kura-kura on Tue Dec 01, 2009 11:44 pm

    wan tuah wrote:
    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers

    penang menjerit lagi lah nampak nya... Twisted Evil Twisted Evil


    Terima Kasih bro Carl9 for uploading all foto... good job man.
    thumb up!!! cheers cheers cheers

    kurt2812

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kurt2812 on Wed Dec 02, 2009 5:56 am

    doctor kura-kura wrote:
    wan tuah wrote:
    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers

    penang menjerit lagi lah nampak nya... Twisted Evil Twisted Evil


    best nyer..aku da lamer x berkonvoi ni..last pon time g melakau la..ride penang mmg meriah dgn aktiviti n sambutan dari bikerz NBC dan NSRM..


    Terima Kasih bro Carl9 for uploading all foto... good job man.
    thumb up!!! cheers cheers cheers
    cheers cheers

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 9:25 am

    doctor kura-kura wrote:
    wan tuah wrote:
    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers

    penang menjerit lagi lah nampak nya... Twisted Evil Twisted Evil


    Terima Kasih bro Carl9 for uploading all foto... good job man.
    thumb up!!! cheers cheers cheers

    Thanks paling2 banyak thanks to DOCT , ABG DERIS n ARNINJA n kippers Penang
    cz arrangekan perjumpaan Kippers n NBC n NSRM . Kalo korang x arrange ari tu
    mesti kita 8 bijik je kippers K.L pusing pulau.... Laughing Laughing Laughing
    Thaks alot gak pada kippers2 yg ikot konvoi ni . korang memang berdisplin , setikawan ,
    tolong menolong dah byk lagila yg hanya kita2 yg g ride je tahu .aku respect
    korang .


    Percaya atau tidak Most users ever online was 31 on Mon Nov 23, 2009 2:51 pm
    dtgnya dari member2 NBC n NSRM yg nak share tgk pict2
    Ride penang . Kebanyakannya x registerla , so kalo korang perasan hari isnin tu banyak
    betoi guest. Sasaran aku berjaya tuk mengenalkan kawasakikips.com forum kepada kawan2
    yg d luar sana.

    P/S : Mod mintak masa smpi ahad ni kalo x ada upload pic2 n video terbaru
    tlg lock thrit ni . terima kasih.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ckguAzharazali

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by ckguAzharazali on Wed Dec 02, 2009 9:39 am

    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers


    Orait, thn dpn kita gi lagi. Nain mmg pandai wat dialog utk gambar2 ni.... Very Happy
    Ok, aku nk try upload 1 gambar utk 1st time nih....

    [url=]


    Last edited by ckguAzharazali on Wed Dec 02, 2009 10:06 am; edited 1 time in total

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 9:43 am

    ckguAzharazali wrote:
    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers


    Orait, thn dpn kita gi lagi. Nain mmg pandai wat dialog utk gambar2 ni.... Very Happy
    Ok, aku nk try upload 1 gambar utk 1st time nih....

    kalo gambor plain je boring gak bro .......... Laughing Laughing
    bro code yg bro paste tuk pict tu salah , gambir x kuarla.
    x pa , x pa cuti sekoolah panjang lagi leh belajar slow2.
    Canteq avatar ........... Cool Cool


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ckguAzharazali

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by ckguAzharazali on Wed Dec 02, 2009 10:10 am

    carlnain wrote:
    ckguAzharazali wrote:
    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers


    Orait, thn dpn kita gi lagi. Nain mmg pandai wat dialog utk gambar2 ni.... Very Happy
    Ok, aku nk try upload 1 gambar utk 1st time nih....

    kalo gambor plain je boring gak bro .......... Laughing Laughing
    bro code yg bro paste tuk pict tu salah , gambir x kuarla.
    x pa , x pa cuti sekoolah panjang lagi leh belajar slow2.
    Canteq avatar ........... Cool Cool


    Nain, Avatar tu cantik ke? Biasa je lah..
    Ok Bro, aku dh edit, mmg salah Code pun td! Tp nape gambar kecik je? Ke gambar tu mmg asalnya besar, ImageShack kecikkan takut x muat forum? Question

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 10:15 am

    ckguAzharazali wrote:
    carlnain wrote:
    ckguAzharazali wrote:
    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    wan tuah wrote:waduh..bila tengok blik gambar ni semua..terasa seperti tak sabar nak konvoi ke penang lagi tahun depan.. Very Happy Very Happy

    bro carlnain tqvm skali lagi sebab sudi uploadkan hampir kesemua gmbg ni utk tatapan kippers semua...bukan satu tugas yg mudah..


    thn dpan klo d lagi sy nak itot.. Laughing

    HROSH dah berbincang , Acara ride penang akan d jadikan acara tahunan ........ cheers cheers


    Orait, thn dpn kita gi lagi. Nain mmg pandai wat dialog utk gambar2 ni.... Very Happy
    Ok, aku nk try upload 1 gambar utk 1st time nih....

    kalo gambor plain je boring gak bro .......... Laughing Laughing
    bro code yg bro paste tuk pict tu salah , gambir x kuarla.
    x pa , x pa cuti sekoolah panjang lagi leh belajar slow2.
    Canteq avatar ........... Cool Cool


    Nain, Avatar tu cantik ke? Biasa je lah..
    Ok Bro, aku dh edit, mmg salah Code pun td! Tp nape gambar kecik je? Ke gambar tu mmg asalnya besar, ImageShack kecikkan takut x muat forum? Question

    bro kena resizekan ke 640 x 480 . baru dia besar.
    pastu copy je link yg dia bagi (embed this image ---> Forum)
    dah copy paste je kat forum.....siap.......... cheers cheers
    P/S : Kalo leh kecikkan resolution gambir biar senang imagesex nak process.
    Aku dah tgk dah pict bro tu , masalah dia bro x kecikkan ke 640 x 480.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    faizul-NSR

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by faizul-NSR on Sat Dec 05, 2009 4:24 am

    taun depan mai lagi penang...carl9 motor hang memang lawa...nanti senang2 kalau aku p sana aku p jumpa hampa semua plak...

    wadin

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wadin on Sat Dec 05, 2009 9:15 am

    Salam..
    Saya bagi pihak kawasakikips ingin mengucapkan terimakasih byk byk kepada Doctor kura kura, En Idris braclava, arninja, Semua kipper penang , NBC dan NSRM...
    TErima kasih layanan yg mesra yg diberikan...Smile.
    Semoga persahabatan berkekalanSmile


    Sekian terimakasih Semua yg terlibat
    God bless we all

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sat Dec 05, 2009 10:45 am

    faizul-NSR wrote:taun depan mai lagi penang...carl9 motor hang memang lawa...nanti senang2 kalau aku p sana aku p jumpa hampa semua plak...

    Hahaha...masuk gak hang kat cni .mai K.L aku mesti turun.
    turn kitaorg n NSRM central lak bwk hang layn2 K.L.
    just inform je , mesti aku turun .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Sun Dec 06, 2009 8:59 pm

    kalau geng penang nak mai KL..wan tuah pun akan turut serta jugak..

    p/s: terharu dengan layanan baik yg diberikan semasa berada disana.. Very Happy Very Happy

    kurt2812

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kurt2812 on Sun Dec 06, 2009 10:00 pm

    faizul-NSR wrote:taun depan mai lagi penang...carl9 motor hang memang lawa...nanti senang2 kalau aku p sana aku p jumpa hampa semua plak...

    welcome2!!
    putih tapak tangan.
    ngilu kami tadahkan..(btol ke pantun aku ni)

    mai ramai2 lagi... Laughing Laughing

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Mon Dec 07, 2009 1:11 pm

    kurt2812 wrote:
    faizul-NSR wrote:taun depan mai lagi penang...carl9 motor hang memang lawa...nanti senang2 kalau aku p sana aku p jumpa hampa semua plak...

    welcome2!!
    putih tapak tangan.
    ngilu kami tadahkan..(btol ke pantun aku ni)

    mai ramai2 lagi... Laughing Laughing

    tu kene tanya cikgu azhari..tapi rasanya mcm kurang betul.huhu

    nol_kips

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by nol_kips on Wed Dec 09, 2009 9:08 am

    wadin wrote:Salam..
    Saya bagi pihak kawasakikips ingin mengucapkan terimakasih byk byk kepada Doctor kura kura, En Idris braclava, arninja, Semua kipper penang , NBC dan NSRM...
    TErima kasih layanan yg mesra yg diberikan...Smile.Semoga persahabatan berkekalan:)


    Sekian terimakasih Semua yg terlibat
    God bless we all

    nak DIY gak ker?? lol! lol!

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Wed Dec 09, 2009 12:58 pm

    nol_kips wrote:
    wadin wrote:Salam..
    Saya bagi pihak kawasakikips ingin mengucapkan terimakasih byk byk kepada Doctor kura kura, En Idris braclava, arninja, Semua kipper penang , NBC dan NSRM...
    TErima kasih layanan yg mesra yg diberikan...Smile.Semoga persahabatan berkekalan:)


    Sekian terimakasih Semua yg terlibat
    God bless we all

    nak DIY gak ker?? lol! lol!

    Hang jgn buat peleceh , aku dah sengugut buah pinggang aku ni .......... Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by nol_kips on Wed Dec 09, 2009 2:13 pm

    Boleh beb..pileh saiz...cup A @ B @ C..

    28,32,36...

    ades...mcm mana la rupanya..wadin nak wat tu.. lol! lol!

    jarihantu85

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by jarihantu85 on Sun Dec 13, 2009 3:59 am

    carlnain wrote:wooo hoo...thanks mat ...hang memang baguih .
    aku ingat nak mai umah hang angkat photo tgk2 hang dah tepek kat cni .
    baguih dok ada .... cheers cheers cheers

    P/S : kirim salam kat jarihantu85 NSRM , kasi hingat lutut kena buka..wakakakaka
    hang kalo angkat gambaq mesti ada awekgadis melayu....wakakaka


    sowi bro,baru dapat cari korng pnya forem laa
    heheh....jgn mara yea
    nnti kita p ambk lap lg k afro

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Sun Dec 13, 2009 11:14 pm

    jarihantu85 wrote:
    carlnain wrote:wooo hoo...thanks mat ...hang memang baguih .
    aku ingat nak mai umah hang angkat photo tgk2 hang dah tepek kat cni .
    baguih dok ada .... cheers cheers cheers

    P/S : kirim salam kat jarihantu85 NSRM , kasi hingat lutut kena buka..wakakakaka
    hang kalo angkat gambaq mesti ada awekgadis melayu....wakakaka


    sowi bro,baru dapat cari korng pnya forem laa
    heheh....jgn mara yea
    nnti kita p ambk lap lg k afro

    x pa janji hang dpt tgk photo2 masa ride ke sana dah ok.
    hang kalo ada angkat video ka picture ka masa ride tu.
    leh la post kat cni...

    P/S: x sabaq nak buka lutut kat leklau.....wakakakakaa Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Thu Dec 17, 2009 7:39 pm

    wah dahsyat..lepas ni bwk video camera plak..

    jarihantu85

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by jarihantu85 on Fri Dec 18, 2009 3:05 am

    orait bro,klu mcm tu datang la lg
    wa sedia menanti lu orang semua
    hehehhehe.... Evil or Very Mad

    kawesakai_penang

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kawesakai_penang on Mon Dec 28, 2009 12:22 am

    nak tempek gambaq leh g x? huhu..... sowy sbb lmbt upload........ cable hp ilang daa....



    [url=
    ]
    [/url]

    carlnain

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by carlnain on Mon Dec 28, 2009 6:25 pm

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    THANKS BRO , X TEERLAMBAT LA KALO NAK POST.
    SEMUA PICT BAGUS2 BEB



    P/S : ni gambir ride penang gak ke ?? x perasaan lak aku ada cyclone lak sejibik


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kawesakai_penang

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by kawesakai_penang on Tue Dec 29, 2009 8:48 pm

    eh..... sowy clap.... ni gmbo ptg ahad lepas... hahaha....

    wan tuah

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by wan tuah on Wed Dec 30, 2009 2:06 am

    dapat jugak tengok gmbar dari kamera kawesakai_penang..
    masih segar lagi dalam ingatan keseronokan ride ke penang..

    Sponsored content

    Re: REPORT XTVT N GAMBOR RIDE NASI KANDOR PENANG

    Post by Sponsored content Today at 4:20 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:20 am