Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kipper langgar orang...salah siapa?

    Share

    ninja green

    Re: kipper langgar orang...salah siapa?

    Post by ninja green on Thu Mar 04, 2010 1:35 am

    yang penting kita hendaklah pakai safety, supaya selamat jikalau berlaku apa2 yang tak diingini..seperti pakai jacket, glove, knee guard, helmet fullface, xpun openface janji saiz dia ngam dgn kepala kita...pernah berlaku suatu ketika dulu, ada sorang hamba allah nih dia bawak superbike, and then xcident..motor teruk jugak lah..dia selamat alhamdullilah..coz pakai jacket semua..tp masalah nya..masa ambulance sampai di tempat kejadian..ambulance tgk mamat nih mcm dah mati, coz helmet dia pusing ke belakang, so ambulance ingat kepala dia dah berpusing..so ambulance pun bela lah dari situ..pastu polis pun sampai, polis nak angkat lah mamat nih..tgk2 mamat nih bangun dgn sendirinya..so semua org terkejut tgk mamat nih, dia pun bukak lah helmet fullface dia..rupanya2 helmet dia berpusing ke belakang, coz saiz helmet tak sama dgn saiz kepala dia..moral of the stories..pakai lah helmet yang sama saiz kepala dgn anda..sekian..Smile

    helmynyte89

    Re: kipper langgar orang...salah siapa?

    Post by helmynyte89 on Sun Mar 07, 2010 9:39 am

    ninja green wrote:yang penting kita hendaklah pakai safety, supaya selamat jikalau berlaku apa2 yang tak diingini..seperti pakai jacket, glove, knee guard, helmet fullface, xpun openface janji saiz dia ngam dgn kepala kita...pernah berlaku suatu ketika dulu, ada sorang hamba allah nih dia bawak superbike, and then xcident..motor teruk jugak lah..dia selamat alhamdullilah..coz pakai jacket semua..tp masalah nya..masa ambulance sampai di tempat kejadian..ambulance tgk mamat nih mcm dah mati, coz helmet dia pusing ke belakang, so ambulance ingat kepala dia dah berpusing..so ambulance pun bela lah dari situ..pastu polis pun sampai, polis nak angkat lah mamat nih..tgk2 mamat nih bangun dgn sendirinya..so semua org terkejut tgk mamat nih, dia pun bukak lah helmet fullface dia..rupanya2 helmet dia berpusing ke belakang, coz saiz helmet tak sama dgn saiz kepala dia..moral of the stories..pakai lah helmet yang sama saiz kepala dgn anda..sekian..Smile

    Sekali aku baca story nie,simpati pon ade.... bile fikir kali kedua...better ko masuk story nie dalam ruang jenaka...tersenyum kambing skejap aku baca... pape pon, safe ride guy...

    kurt2812

    Re: kipper langgar orang...salah siapa?

    Post by kurt2812 on Sun Mar 07, 2010 11:05 pm

    helmynyte89 wrote:
    ninja green wrote:yang penting kita hendaklah pakai safety, supaya selamat jikalau berlaku apa2 yang tak diingini..seperti pakai jacket, glove, knee guard, helmet fullface, xpun openface janji saiz dia ngam dgn kepala kita...pernah berlaku suatu ketika dulu, ada sorang hamba allah nih dia bawak superbike, and then xcident..motor teruk jugak lah..dia selamat alhamdullilah..coz pakai jacket semua..tp masalah nya..masa ambulance sampai di tempat kejadian..ambulance tgk mamat nih mcm dah mati, coz helmet dia pusing ke belakang, so ambulance ingat kepala dia dah berpusing..so ambulance pun bela lah dari situ..pastu polis pun sampai, polis nak angkat lah mamat nih..tgk2 mamat nih bangun dgn sendirinya..so semua org terkejut tgk mamat nih, dia pun bukak lah helmet fullface dia..rupanya2 helmet dia berpusing ke belakang, coz saiz helmet tak sama dgn saiz kepala dia..moral of the stories..pakai lah helmet yang sama saiz kepala dgn anda..sekian..Smile

    Sekali aku baca story nie,simpati pon ade.... bile fikir kali kedua...better ko masuk story nie dalam ruang jenaka...tersenyum kambing skejap aku baca... pape pon, safe ride guy...

    hahahaha!!!! Laughing

    Sponsored content

    Re: kipper langgar orang...salah siapa?

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am