Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Share

    ranjau_berduri

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by ranjau_berduri on Wed Jan 27, 2010 11:14 pm

    carlnain wrote:
    ali_wng wrote:
    gammafiber wrote:Itu mgu depan! Kalau ada sapa2 nak on aku nak follow.
    ncn best ajer kalo follow bro gammafiber neh...

    Pollow nek CPS ekk.... Rolling Eyes Rolling Eyes

    Ko ada ke muto scratch scratch
    Kristar pon buleeh...... lol! lol!
    YELAAA... Aku xmampu pakai motor kips macam korang... kristar jer aku mampu... tp kalo "nak try" meh la.... lol! lol!

    MBN 2254

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by MBN 2254 on Thu Jan 28, 2010 5:25 pm

    saya pon nak ikut gak xtvt 7hb FEB 2010 nie..

    bro Carl9 :

    Count me IN okey..
    lol! lol! lol!

    gammafiber

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by gammafiber on Fri Jan 29, 2010 5:38 pm

    Sapa2 ada plan nak riding wekend ni contact la aku!

    Tgh bersemangat nk ride motor baru...

    Naik CPS tak minat laa... TakCamPro

    ranjau_berduri

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by ranjau_berduri on Fri Jan 29, 2010 6:43 pm

    gammafiber wrote:Sapa2 ada plan nak riding wekend ni contact la aku!

    Tgh bersemangat nk ride motor baru...

    Naik CPS tak minat laa... TakCamPro
    CPS boley, WNG pun boleh...
    kalo xsilap, moto cam kat avatar gamma fiber 2 teman saya naik klawang kali ke-2..berdua jer.. mase 2 ujan renyai2... betul ker??

    gammafiber

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by gammafiber on Sat Jan 30, 2010 10:37 am

    Betul la tu, lepas tu terus x lena tidur asyik termimpikan ZX 150.

    Skrg ni dah pakai ZX 150 SE, tgh nak tambah km.

    Jgn salah anggap CPS tak bagus, aku dah 2 thn pakai CPS layan corner. Mmg best.

    Sekarang nak layan ZX pulak.

    ranjau_berduri

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by ranjau_berduri on Sat Jan 30, 2010 11:26 am

    gammafiber wrote:Betul la tu, lepas tu terus x lena tidur asyik termimpikan ZX 150.

    Skrg ni dah pakai ZX 150 SE, tgh nak tambah km.

    Jgn salah anggap CPS tak bagus, aku dah 2 thn pakai CPS layan corner. Mmg best.

    Sekarang nak layan ZX pulak.

    ini forum KIPS bkn CPS... wakakakka
    lol! lol!

    CPS sedap layan korner??? huhu... xbest langsung kalo xkai adjustable..

    Very Happy Very Happy

    ade ek kai enjen CPS lg??? masukla MIVEC plak... lol! lol!

    pepun KIPS best... tongue tongue

    kr150c87

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by kr150c87 on Sat Jan 30, 2010 11:42 am

    dahlah cukup tu.

    Masuk lah Vtec tau I-Vtec 2.2stroker kit.pergh..sedap..

    ranjau_berduri

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by ranjau_berduri on Sat Jan 30, 2010 12:24 pm

    kr150c87 wrote:dahlah cukup tu.

    Masuk lah Vtec tau I-Vtec 2.2stroker kit.pergh..sedap..
    hehe.. xlepas JPJ wooo... afro

    alldisc

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by alldisc on Tue Feb 02, 2010 2:49 pm

    kasik bakar sket kenangan di awana genting






    gammafiber

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by gammafiber on Thu Feb 04, 2010 1:23 pm

    Cantik2 la moto korang...

    Sabtu haritu ride solo ikut jalan lama gombak ke genting sempah. Jalan kecik sikit tapi mmg nak bawak slow bawah 80km/j.

    Pukul 10.30am baru lalu, tak ramai org cuma sekali sekala ada terserempak group cyclist tengah turun bukit.

    Kalau nak speeding kat sini bahaya sikit sebab sempit n curam. Sampai ke simpang genting sempah terus masuk terowong n downhill.
    Kadang2 jalan solo sebab riding ikut sempat. Nak ikut program kelab KIPS selalu terlepas.

    Kalau ada terserempak kat jln tegur2 lah. Moto aku yg pertama agaknya ada GIVI Box kat belakang.

    Sabtu ni kalau free nak ke K.Klawang pulak sampai stage III.

    azzo

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by azzo on Fri Feb 19, 2010 8:44 pm

    Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    amirburn

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by amirburn on Fri Feb 19, 2010 9:00 pm

    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    carlnain

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by carlnain on Fri Feb 19, 2010 9:02 pm

    amirburn wrote:
    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    Rm20 je lepas g n balik dari rawang beb,
    dgn syarat ko bwk 50km/h........wakakakakaka Laughing Laughing Laughing

    Tapi rasanya x leh kot , pasai geng budak itam sume kaki begeres...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    amirburn

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by amirburn on Fri Feb 19, 2010 9:10 pm

    carlnain wrote:
    amirburn wrote:
    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    Rm20 je lepas g n balik dari rawang beb,
    dgn syarat ko bwk 50km/h........wakakakakaka Laughing Laughing Laughing

    Tapi rasanya x leh kot , pasai geng budak itam sume kaki begeres...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    haha..50? rasenye org jual ais cream lagi laju kot..haha..
    rm20 tak cukup??
    aaduh..

    berminat ni nk berguru ngan azzo..

    sifu azzo sape lagi yg pergi..

    azzo

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by azzo on Sat Feb 20, 2010 4:29 pm

    full tank dah cukup

    ada atuk,badbuzzer ngan kucing

    Azroy

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by Azroy on Sat Feb 20, 2010 4:51 pm

    amirburn wrote:
    carlnain wrote:
    amirburn wrote:
    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    Rm20 je lepas g n balik dari rawang beb,
    dgn syarat ko bwk 50km/h........wakakakakaka Laughing Laughing Laughing

    Tapi rasanya x leh kot , pasai geng budak itam sume kaki begeres...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    haha..50? rasenye org jual ais cream lagi laju kot..haha..
    rm20 tak cukup??
    aaduh..

    berminat ni nk berguru ngan azzo..

    sifu azzo sape lagi yg pergi..

    Amir.. ko wajib dtg!! selain eman budak SPM tu ko ada potensi jadi pewaris geng botak tepi.. hahaha.. almaklumlah.. kami dah tua.. kena cari pewaris jari hantu.. muahahahahaaaa!! aku dah lama perati ko sejak curi2 masuk track sepang tampar bayar sampai la ride hari tu.. Ko memang ada potensi!! jangan sia-siakan bakat yang ko ada.. tumpukan pada gearing yg betul dan jenis2 lining.. kompom terbaik!! hahaha..

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by eman_92 on Sat Feb 20, 2010 6:31 pm

    Azroy wrote:
    amirburn wrote:
    carlnain wrote:
    amirburn wrote:
    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    Rm20 je lepas g n balik dari rawang beb,
    dgn syarat ko bwk 50km/h........wakakakakaka Laughing Laughing Laughing

    Tapi rasanya x leh kot , pasai geng budak itam sume kaki begeres...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    haha..50? rasenye org jual ais cream lagi laju kot..haha..
    rm20 tak cukup??
    aaduh..

    berminat ni nk berguru ngan azzo..

    sifu azzo sape lagi yg pergi..

    Amir.. ko wajib dtg!! selain eman budak SPM tu ko ada potensi jadi pewaris geng botak tepi.. hahaha.. almaklumlah.. kami dah tua.. kena cari pewaris jari hantu.. muahahahahaaaa!! aku dah lama perati ko sejak curi2 masuk track sepang tampar bayar sampai la ride hari tu.. Ko memang ada potensi!! jangan sia-siakan bakat yang ko ada.. tumpukan pada gearing yg betul dan jenis2 lining.. kompom terbaik!! hahaha..
    tok... aku dah abis spm... kalo cdan tu bdk spm...hahaha lol!

    Azroy

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by Azroy on Sat Feb 20, 2010 10:53 pm

    sory kawan-kawan.. tak dapat hadirkan diri.. esok aku kena hantar barang kat makcik aku.. urgent.. harap maaf banyak2..

    amirburn

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by amirburn on Sun Feb 21, 2010 12:15 am

    Azroy wrote:
    amirburn wrote:
    carlnain wrote:
    amirburn wrote:
    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    Rm20 je lepas g n balik dari rawang beb,
    dgn syarat ko bwk 50km/h........wakakakakaka Laughing Laughing Laughing

    Tapi rasanya x leh kot , pasai geng budak itam sume kaki begeres...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    haha..50? rasenye org jual ais cream lagi laju kot..haha..
    rm20 tak cukup??
    aaduh..

    berminat ni nk berguru ngan azzo..

    sifu azzo sape lagi yg pergi..

    Amir.. ko wajib dtg!! selain eman budak SPM tu ko ada potensi jadi pewaris geng botak tepi.. hahaha.. almaklumlah.. kami dah tua.. kena cari pewaris jari hantu.. muahahahahaaaa!! aku dah lama perati ko sejak curi2 masuk track sepang tampar bayar sampai la ride hari tu.. Ko memang ada potensi!! jangan sia-siakan bakat yang ko ada.. tumpukan pada gearing yg betul dan jenis2 lining.. kompom terbaik!! hahaha..

    wah..begitu bermakna!hihi..jgn cite kat org yg aku masuk curi2 malu..huhuh..
    insyallah..tq atok..!..saya budak baru belajar..dan masih mentah lagi..


    Azroy wrote:sory kawan-kawan.. tak dapat hadirkan diri.. esok aku kena hantar barang kat makcik aku.. urgent.. harap maaf banyak2..

    adus tok..huhu..baru ingat nk jumpe ko skli..huhu


    Last edited by amirburn on Sun Feb 21, 2010 1:51 am; edited 2 times in total

    gammafiber

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by gammafiber on Sun Feb 21, 2010 12:32 am

    Happy n safe riding semua, nak pergi lagi mgu depan post kat sini awal2...

    ZX dah full run in, tak sabar nak beraksi...

    cdan

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by cdan on Sun Feb 21, 2010 6:44 am

    eman_92 wrote:
    Azroy wrote:
    amirburn wrote:
    carlnain wrote:
    amirburn wrote:
    azzo wrote:Ahad ni 21hb02 akan ada ride layan ke bukit tinggi dan awana

    Sesiapa nak pg jumpa aku kat shell sebelum ke uia,mrr2 menghala batu caves pukul 830am,pukul 845am tayar golek,pakai complete body gear kalau nak ikut,kalau takde tak payah la

    Lepas tu pekena teh tarik kat awana mcm pic atas

    Apa apa call aku 019 277 1330

    azzo ramai tak yg follow?
    berape rasenye bajet petrol ?

    Rm20 je lepas g n balik dari rawang beb,
    dgn syarat ko bwk 50km/h........wakakakakaka Laughing Laughing Laughing

    Tapi rasanya x leh kot , pasai geng budak itam sume kaki begeres...... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

    haha..50? rasenye org jual ais cream lagi laju kot..haha..
    rm20 tak cukup??
    aaduh..

    berminat ni nk berguru ngan azzo..

    sifu azzo sape lagi yg pergi..

    Amir.. ko wajib dtg!! selain eman budak SPM tu ko ada potensi jadi pewaris geng botak tepi.. hahaha.. almaklumlah.. kami dah tua.. kena cari pewaris jari hantu.. muahahahahaaaa!! aku dah lama perati ko sejak curi2 masuk track sepang tampar bayar sampai la ride hari tu.. Ko memang ada potensi!! jangan sia-siakan bakat yang ko ada.. tumpukan pada gearing yg betul dan jenis2 lining.. kompom terbaik!! hahaha..
    tok... aku dah abis spm... kalo cdan tu bdk spm...hahaha lol!

    yer la yer la... aku jugak budak SPM @ SPAM... hahaha

    azzo

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by azzo on Sun Feb 21, 2010 4:12 pm

    Selesai sudah ride ni

    Puas hati sebab dapat bulatkan balik tayar belakang aku, Very Happy Very Happy

    Slider yang dah berabuk dah bersih balik,hehehe,puas hati,layan corner free,hahahah cheers cheers

    azzo

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by azzo on Sun Feb 21, 2010 6:45 pm

    unlock balik,nak add sini je kalau nak pi leper Very Happy Laughing cheers

    amirburn

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by amirburn on Sun Feb 21, 2010 10:34 pm

    azzo wrote:Selesai sudah ride ni

    Puas hati sebab dapat bulatkan balik tayar belakang aku, Very Happy Very Happy

    Slider yang dah berabuk dah bersih balik,hehehe,puas hati,layan corner free,hahahah cheers cheers

    mmg terbaik TD td kan azzo..haha..tq pada azzo yg dah ajar..n bayar lagi perlu di ajar..

    td byk dapat tahu dari segi amek conner..dgn care yg betol..sayang..kamera lambat kuar..(lambat panas ko..time dah melecet baru kamere kuar.)ade org tu sanggup nak repeat balik td..hihi..muke tak puas!Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil lalalala~

    harap sifu tak kesah anak burit murid nk belaja dalam2 ilmu dewa ni..kecut2 la sume bende yg boleh kecut td..haha cheers bounce

    nanti buat lagi kay sifu azzo..TD A.K.A MAN T.T~ Razz Twisted Evil

    Azroy

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by Azroy on Mon Feb 22, 2010 9:20 am

    berapa orang pergi?? sapa g? sori sesangat2 tak dapat joint last munits.. ada aral melintakg..

    Sponsored content

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN B.T DAN A.W.

    Post by Sponsored content Today at 9:51 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:51 am