Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    My Pic Wadin

    Share

    wadin

    My Pic Wadin

    Post by wadin on Wed Dec 02, 2009 10:46 am

    Di Sini bermula dalam pencarian ilmu ini...


    Last edited by wadin on Tue Mar 01, 2011 5:56 pm; edited 2 times in total

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Wed Dec 02, 2009 11:00 am

    apa ni gambar buku? gambar motor la bro... aku akan buat aduan rasmi secara bertulis.

    sbb ni website motor. kawasakikips.com

    bukan website perpustakaan....

    jadi, BTT bro.

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Wed Dec 02, 2009 11:17 am

    alldisc wrote:apa ni gambar buku? gambar motor la bro... aku akan buat aduan rasmi secara bertulis.

    sbb ni website motor. kawasakikips.com

    bukan website perpustakaan....

    jadi, BTT bro.

    Salam....
    itu je gambar yg aku ada Laughing ... gabo meleper tkada sebab pakai dunlop tt100, gambar konvoi tak ada sebab bawa slow diaorg dah balik...ini yg tinggal Laughing Laughing . sebab aku tengok org lain buka galeri
    alamak silap website ke?Smile

    carlnain

    Re: My Pic Wadin

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 11:26 am

    wadin wrote:
    alldisc wrote:apa ni gambar buku? gambar motor la bro... aku akan buat aduan rasmi secara bertulis.

    sbb ni website motor. kawasakikips.com

    bukan website perpustakaan....

    jadi, BTT bro.

    Salam....
    itu je gambar yg aku ada Laughing ... gabo meleper tkada sebab pakai tt100, gambar konvoi tak ada sebab bawa slow diaorg dah balik...ini yg tinggal Laughing Laughing

    huh.....galery ilmu lebih baik ........... study study study
    err...scan la satu2 page tu . leh kongsi2 dgn kengkawan KRZ yg lain.

    P/S : Bro alldisc leh ajar buat fairing guna manila card x ??? lol! lol!
    kalo leh buat kat trit DIY. Cool. saya org pertama akan attend class bro.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Wed Dec 02, 2009 2:29 pm

    carlnain wrote:
    wadin wrote:
    alldisc wrote:apa ni gambar buku? gambar motor la bro... aku akan buat aduan rasmi secara bertulis.

    sbb ni website motor. kawasakikips.com

    bukan website perpustakaan....

    jadi, BTT bro.

    Salam....
    itu je gambar yg aku ada Laughing ... gabo meleper tkada sebab pakai tt100, gambar konvoi tak ada sebab bawa slow diaorg dah balik...ini yg tinggal Laughing Laughing

    huh.....galery ilmu lebih baik ........... study study study
    err...scan la satu2 page tu . leh kongsi2 dgn kengkawan KRZ yg lain.

    P/S : Bro alldisc leh ajar buat fairing guna manila card x ??? lol! lol!
    kalo leh buat kat trit DIY. Cool. saya org pertama akan attend class bro.

    kalau scan isi manual tu aku setuju. bukan frt page aje. tapi kalau benda dah berkait teknikal, sepatutnya tepek kat thread teknikal. bukan thread galeri.

    p/s aku boleh buat fairing guna manila card tapi aku takomo ajar kau. ko orang kaya modify motor mcm2.... aku akan ajar pada org semekin je mcm aku. yg guna motor murah2 dan standard. ha ha ha...

    carlnain

    Re: My Pic Wadin

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 2:30 pm

    alldisc wrote:
    carlnain wrote:
    wadin wrote:
    alldisc wrote:apa ni gambar buku? gambar motor la bro... aku akan buat aduan rasmi secara bertulis.

    sbb ni website motor. kawasakikips.com

    bukan website perpustakaan....

    jadi, BTT bro.

    Salam....
    itu je gambar yg aku ada Laughing ... gabo meleper tkada sebab pakai tt100, gambar konvoi tak ada sebab bawa slow diaorg dah balik...ini yg tinggal Laughing Laughing

    huh.....galery ilmu lebih baik ........... study study study
    err...scan la satu2 page tu . leh kongsi2 dgn kengkawan KRZ yg lain.

    P/S : Bro alldisc leh ajar buat fairing guna manila card x ??? lol! lol!
    kalo leh buat kat trit DIY. Cool. saya org pertama akan attend class bro.

    kalau scan isi manual tu aku setuju. bukan frt page aje. tapi kalau benda dah berkait teknikal, sepatutnya tepek kat thread teknikal. bukan thread galeri.

    p/s aku boleh buat fairing guna manila card tapi aku takomo ajar kau. ko orang kaya modify motor mcm2.... aku akan ajar pada org semekin je mcm aku. yg guna motor murah2 dan standard. ha ha ha...

    X baik bang , ilmu tuk d hayati n d pelajari oleh semua .

    P/S : ari sabtu or ahad aku nak angkat coverset amin bro .


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    awin

    Re: My Pic Wadin

    Post by awin on Wed Dec 02, 2009 2:59 pm

    wadin wrote:
    Salam....
    itu je gambar yg aku ada Laughing ... gabo meleper tkada sebab pakai dunlop tt100, gambar konvoi tak ada sebab bawa slow diaorg dah balik...ini yg tinggal Laughing Laughing . sebab aku tengok org lain buka galeri
    alamak silap website ke?Smile

    aku blaja leper gune tayar TT100 la bro.. cubprix awal tahun 90an pun pakai TT100 bro.. selamber je leper.. hahahahahaa lol! lol!

    konvoi xlaju sbb tangan ko stuck xleh nak pulas throtle tu.. sathu aku moto ko mane ada masalah.. selamba je aku sesah kat seremban.. hehehehehehe... lol! lol!

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Wed Dec 02, 2009 3:10 pm

    carlnain wrote:
    alldisc wrote:
    kalau scan isi manual tu aku setuju. bukan frt page aje. tapi kalau benda dah berkait teknikal, sepatutnya tepek kat thread teknikal. bukan thread galeri.

    p/s aku boleh buat fairing guna manila card tapi aku takomo ajar kau. ko orang kaya modify motor mcm2.... aku akan ajar pada org semekin je mcm aku. yg guna motor murah2 dan standard. ha ha ha...

    X baik bang , ilmu tuk d hayati n d pelajari oleh semua .

    P/S : ari sabtu or ahad aku nak angkat coverset amin bro .

    kalau nak sokong pun biar lah bertempat bro. masalahnya wadin post benda teknikal kat ruangan galeri. bukankah lebih baik di letak kat ruangan teknikal. tp ntah lah... kat cni yg memandai-mandai lagi ramai dari yg pandai. aku tarik balik lah cadangan aku sebelum ni. wadin - ko tepak aje lah apa2 pun ko nak tepek.

    p/s nt koling2 bila nak dtg amik barang. ada hadiah t-shirt percuma dari amin.

    skido

    Re: My Pic Wadin

    Post by skido on Wed Dec 02, 2009 3:14 pm

    org tua hati cepat tersentuh hahhahaa

    alldisc SL

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Wed Dec 02, 2009 3:30 pm

    skido wrote:org tua hati cepat tersentuh hahhahaa

    alldisc SL

    woii.. aku dengan rendah diri beralah.... hahahaha...

    ada yg kena cukur jambang lepas ni..

    carlnain

    Re: My Pic Wadin

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 3:34 pm

    skido wrote:org tua hati cepat tersentuh hahhahaa

    alldisc SL

    jgn beb , kang dia kuar statement merajuk tahap bawah tanah ............ Shocked Shocked
    aku x lalu beb ...... Shocked


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    skido

    Re: My Pic Wadin

    Post by skido on Wed Dec 02, 2009 3:36 pm

    alldisc wrote:
    skido wrote:org tua hati cepat tersentuh hahhahaa

    alldisc SL

    woii.. aku dengan rendah diri beralah.... hahahaha...

    ada yg kena cukur jambang lepas ni..

    sy pun nak bukak thread galeri jugak..
    letak gambar2 jambang,

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Wed Dec 02, 2009 3:41 pm

    skido wrote:
    alldisc wrote:
    skido wrote:org tua hati cepat tersentuh hahhahaa

    alldisc SL

    woii.. aku dengan rendah diri beralah.... hahahaha...

    ada yg kena cukur jambang lepas ni..

    sy pun nak bukak thread galeri jugak..
    letak gambar2 jambang,

    bukak lah bro. aku dah beralah... iye la.. siapalah kita ni kan...

    p/s rasa nak quit riding....tapi waktu tengah malam.

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Wed Dec 02, 2009 4:18 pm

    Very Happy Very Happy Very Happy korang...pening pakcik...
    best ada gang macam korang
    tak boleh gurau duk surau

    carlnain

    Re: My Pic Wadin

    Post by carlnain on Wed Dec 02, 2009 4:27 pm

    wadin wrote:Very Happy Very Happy Very Happy korang...pening pakcik...
    best ada gang macam korang
    tak boleh gurau duk surau

    cite banyak x guna mana pict KRZ manual tu 1 by 1 ??? Mad Mad
    org buka gallery ko nak buka gallery sendiri .
    aku dah x sabar nak menuntut ilmu ni ..... Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Wed Dec 02, 2009 10:10 pm

    krijauan wrote:setakat manual servis punya front page adik aku pun ada...

    mana krz ko tu post la...hihihi..

    ptuih!! Wink

    amboi tok imam. rileks laa.. hua hua hua!

    kurt2812

    Re: My Pic Wadin

    Post by kurt2812 on Thu Dec 03, 2009 5:02 am

    alldisc wrote:
    krijauan wrote:setakat manual servis punya front page adik aku pun ada...

    mana krz ko tu post la...hihihi..

    ptuih!! Wink

    amboi tok imam. rileks laa.. hua hua hua!

    klo krz pnyer servis manual, superkips bleh pakai gak ke cara nyer?? saya konfius skit la..zx dgn krz,enjin sama kan? atau x sama pon,tp system yg sama?? scratch

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Fri Dec 04, 2009 8:48 am

    kurt2812 wrote:
    alldisc wrote:
    krijauan wrote:setakat manual servis punya front page adik aku pun ada...

    mana krz ko tu post la...hihihi..

    ptuih!! Wink

    amboi tok imam. rileks laa.. hua hua hua!

    klo krz pnyer servis manual, superkips bleh pakai gak ke cara nyer?? saya konfius skit la..zx dgn krz,enjin sama kan? atau x sama pon,tp system yg sama?? scratch

    blok lain (1855 vs 1724), saiz pv lain, shaft pv pun lain. konsep design serupa.

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Wed Dec 23, 2009 5:16 pm


    Dulu pakai yg kecik , tapi sekarang sazali sudah besar Very Happy...
    Standard ulat bulu Cool

    Guest
    Guest

    Re: My Pic Wadin

    Post by Guest on Wed Dec 23, 2009 5:30 pm

    kips putih tuh kips mane ek? lawa la tail dia.

    carlnain

    Re: My Pic Wadin

    Post by carlnain on Wed Dec 23, 2009 5:52 pm

    sinclair wrote:kips putih tuh kips mane ek? lawa la tail dia.

    Mcm kenai je no plate dia............ Suspect Suspect Suspect


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wadin

    The Adventure Starts Right Here... HooRahh!

    Post by wadin on Wed Dec 23, 2009 7:17 pm

    Salam...
    Ini My dream Bike, insyaallah Very Happy .... Bike ini sesuai untuk travel ke thailand dan indochina. setempat Very Happy .Sejarah telah membuktikan mengenai motor ini....





    Arai Tour Cross II - Boleh pakai visor dan sesuai org yg pakai spec mata.Boleh pakai goggle juga Cool dan Scott Voltage X OTG Goggles

    :lol:Gaerne Cypher Motocross


    Clover SuperTouring Waterproof Pants..


    The most popular of the Scottoiler kits gives a range of approximately 2,000 km between
    refills of the RMV (Reservoir Metering Valve), depending on the flow setting.

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Thu Dec 24, 2009 8:44 am

    salammm
    faiz: pandai kau Very Happy . memang kawasaki gpz Very Happy .. motor terbaik pada zaman dia.... hee hee heee

    deen325

    Re: My Pic Wadin

    Post by deen325 on Thu Dec 31, 2009 11:06 am

    wadin..
    moto ko bila nak tukar cala BIRU..??
    ari tu kat nak sama ngan saya punya... colour..

    p/s: BIRU itu penenang hati ku..
    Laughing Laughing

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Thu Feb 18, 2010 12:54 pm

    ..
    Blok lama...... screw p.v selalu patah sebab selalu mekanik tak tahu macamana nak buka:)..screw ada kesan welding tu


    Selepas dah sleeve....bak kata ali victor macam pipi memey:)


    blok kr150 baru virgin chicken Smile I like it


    Last edited by wadin on Fri Nov 26, 2010 4:01 pm; edited 2 times in total

    Sponsored content

    Re: My Pic Wadin

    Post by Sponsored content Today at 7:32 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:32 pm