Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    My Pic Wadin

    Share

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Thu Feb 18, 2010 1:11 pm

    naper ko tukar sleeve utk blok KRZ din? sayang aa...

    ingat... jangan merempit dgn blok sleeve. nanti kriss potong selamba je... bila enjin jem.

    P?S - Belia Benci Dadah Sleeve

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Fri Apr 16, 2010 1:08 pm

    Salam Semua...
    Terimakasih kepada tuan tuan kerana mengunjungi Galeri Wadin....Minta Maaf Gambar masa top speed dan corner tiada simpanan saya Cool


    O- Oring kecil dan besar:)


    Buku Thailand, dia cite pasal pompuan je.... Isinya gabo awek je Evil or Very Mad


    Kips punya turbo sekuat turbo dari kereta B8 210 full spec. Very Happy


    krijauan

    Re: My Pic Wadin

    Post by krijauan on Thu Apr 22, 2010 7:22 pm

    aku trkpaksa jual benda2 ni..siapa nak pm aku ok?



    tank rm 500
    firing rm700
    firing blakang rm600

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Thu Apr 22, 2010 7:48 pm

    salam:)
    bagus tu.... duit tu boleh beli blok pdk emas dan ekjos pdk perak......SmileSmile
    berapa byk krz kau ada?Smile...
    Jom beli zx lah..... krz banyak problem....

    tts bt caves malam ni

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Fri Jun 25, 2010 11:24 am

    Salam 1malaysia:)

    Ini brand apple, kalau ada brand durian lagi power beb:)

    ...
    kalau pakai dapat membuat pihak lawan akan lebih hormat kepada kita apa bila diorg mengekori kita....ada kelebihannya:):)renung2



    Kalau makan benda ni, 800 kawasaki kips lalu pun aku buat tak tahu je:) Made in Penang

    faiz_krr

    Re: My Pic Wadin

    Post by faiz_krr on Fri Jun 25, 2010 12:10 pm

    wadin wrote:Salam 1malaysia:)

    Ini brand apple, kalau ada brand durian lagi power beb:)

    ...
    kalau pakai dapat membuat pihak lawan akan lebih hormat kepada kita apa bila diorg mengekori kita....ada kelebihannya:):)renung2



    Kalau makan benda ni, 800 kawasaki kips lalu pun aku buat tak tahu je:) Made in Penang

    gasket brand durian x leh pakai nanti motor temperature cepat naik..

    rear hugger model lame sesuai untuk sembunyikan senjata rahsia..hahah


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    kasim selamat

    Re: My Pic Wadin

    Post by kasim selamat on Sat Jul 10, 2010 2:50 pm

    asmkum,bro kt tmpat aku tank 50rm dh ble dpat,firing bru lbh krang bwah rm300 jew,firing blakan rm1rtus lbh jew,npe ko pnya mhal nk jual,

    wadin

    MAri belajar

    Post by wadin on Tue Jul 20, 2010 3:01 pm

    Kelas KIPs.enjin praktikal kawasaki victor
    KePada kawan2 yang dpt tlg explain dan diharap dapat membantu...JAsa mu akan dikenang:)Smile
    Selamat Belajar:)

    Blok sleeve dah setahun lebih...still cantik:)


    Ada tanda line tu, supaya piston naik sperti gabo diatas...kot

    Con Rod Made in Japon......rod kawasaki sunrock pun tak tulis Made In Japan


    aku dengar cite org adjust Magnet ni....lebih baik adjust motor lain je:)

    Lebih baik tukar coil magnet daripada dia terbakar nanti..makan masa juga dari terbakar....Coil ini murah je..


    Last edited by wadin on Fri Nov 26, 2010 4:06 pm; edited 2 times in total

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Thu Aug 05, 2010 11:54 am

    Custom Special tool digunakan jika nut tak boleh buka dengan air gun.. original tool ini kat kawasaki dlm rm600:)


    Tukar damper clutch jika dia ada goyang bila kita pusingkan...maklumlah 20 tahun tak pernah tukar:)

    zalie78

    Re: My Pic Wadin

    Post by zalie78 on Thu Aug 05, 2010 1:31 pm

    mak oii mahal nya adjustable player tu...boleh dapat kr sebijik kalau tambah rm 200.

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Mon Sep 27, 2010 10:15 am

    Smile Salam 1 Zx Hee hee

    zampd

    Re: My Pic Wadin

    Post by zampd on Mon Sep 27, 2010 2:18 pm

    wah............wadin dah tangkap zx ler............. Very Happy Twisted Evil Very Happy Twisted Evil

    mambang

    Re: My Pic Wadin

    Post by mambang on Mon Sep 27, 2010 5:52 pm

    wah..moto pakcik wadin ke nie...mantop..hihi Very Happy

    LuNaCy

    Re: My Pic Wadin

    Post by LuNaCy on Mon Sep 27, 2010 7:38 pm

    wahhh alhamdulillah...hik hik... murah rezeki =)

    nekman

    Re: My Pic Wadin

    Post by nekman on Mon Sep 27, 2010 7:40 pm

    Fuhh, walau hanya guna krz lama dah boleh round satu malaysia..Wadin kalau pakai zx mau dia sarapan kat KL, Lunch kat JB, Dinner kat Kuantan nih....

    dreamers_vault

    Re: My Pic Wadin

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 23, 2010 6:27 pm

    wadin wrote:Custom Special tool digunakan jika nut tak boleh buka dengan air gun.. original tool ini kat kawasaki dlm rm600:)


    Tukar damper clutch jika dia ada goyang bila kita pusingkan...maklumlah 20 tahun tak pernah tukar:)


    waduh...camner le gamaknyer nanti teman nk bukak clutch teman dgn tidak adanya bende tu n air gun Sad

    alldisc

    Re: My Pic Wadin

    Post by alldisc on Fri Nov 26, 2010 3:17 pm

    kasim selamat wrote:asmkum,bro kt tmpat aku tank 50rm dh ble dpat,firing bru lbh krang bwah rm300 jew,firing blakan rm1rtus lbh jew,npe ko pnya mhal nk jual,

    wadin mmg camtuh... dia champion. cakap byk but no action dia tak layannn... cheers

    ibnu paid

    Re: My Pic Wadin

    Post by ibnu paid on Fri Nov 26, 2010 3:40 pm

    wadin tukar moto, cm tukar bju..ha3x..

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Fri Nov 26, 2010 4:00 pm

    Salam 1 kips...
    Semua org boleh buat , janji ada budget... kalau takada budget duk diam diam mcm aku:)
    Baju dalam aku selalu tukar SmileSmile
    semoga kita semua murah rezeki dan sihat selalu:)

    selamat mencuba


    Last edited by wadin on Fri Nov 26, 2010 4:26 pm; edited 1 time in total

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Fri Nov 26, 2010 4:25 pm


    Bearing ini ada penutup so habuk halus pun tak boleh masuk:) inikan semut merah


    Alang alang convert biar macam ni...kalau tak pakai standard je.....

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Fri Jan 07, 2011 12:03 pm

    Kawasaki KR150 K7F


    Akhirnya . Ini untuk kegunaan masa depan:)


    Last edited by wadin on Fri Jan 07, 2011 3:19 pm; edited 2 times in total

    alep

    Re: My Pic Wadin

    Post by alep on Fri Jan 07, 2011 3:16 pm

    salam, abg wadin, da ada hardcopy manual zx ka? nak..nak..nanti saya call

    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Sat Jan 15, 2011 11:14 am

    acara menampal motor.....


    wadin

    Re: My Pic Wadin

    Post by wadin on Tue Mar 01, 2011 6:33 pm

    Salam semua,


    Nut kat sprocket belakang je:) Susah mahu dapat ni:)


    Pic no 2.


    Penutup untuk gambar yang no 2.

    Akhirnya terkoyak juga benda ini:)


    dah alang alang tukar je benda ni , penting juga:)


    Benda yg paling penting..


    Nasi Ganja @ nasi Kandar kat raihan restoran:)Smile Terbaik
    Selepas penat berkerja

    zalie78

    Re: My Pic Wadin

    Post by zalie78 on Wed Mar 02, 2011 9:46 am

    sodap pulak aku tgk nasi ganja en wadin tu..agak agak ting tong tak kepala lepas makan nasi tu? Basketball Basketball Basketball

    Sponsored content

    Re: My Pic Wadin

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am