Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    galeri aku krijauan

    Share

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Sun Dec 06, 2009 7:03 pm

    hahahaha DUA kuda belaan aku...

    janda aku..



    bini aku kini...



    hehehe bandingkan dan comment please.. bounce bounce

    cdan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by cdan on Sun Dec 06, 2009 7:56 pm

    lawa... cukup lawa.... bini ko skang nie dah mcm sopobike... berapa kos untuk dijadikan rupa gini...

    kurt2812

    Re: galeri aku krijauan

    Post by kurt2812 on Sun Dec 06, 2009 10:15 pm

    mmg namanye ks150 ker?? lawa motot!!!
    om alldisc xnak wat mcm ni ke??

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Sun Dec 06, 2009 10:18 pm

    gerek sehh... yg membuat air liur aku meleleh. kena lak rim 5 batang buat ia jadi berbeza dgn KRZ lain. tapi tang lampu tak kena sangat laa...

    nasib baik motor aku kaler original dan cantik lagi kalau tak mmg ada pelan nak spray all green. mcm kips aku yg ketiga dulu. spray sendiri je... tap tak habis spray dah dentum. anyway congrats ustaz, leh aa jenjalan pusing satu malaya.

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Sun Dec 06, 2009 10:22 pm

    kurt2812 wrote:mmg namanye ks150 ker?? lawa motot!!!
    om alldisc xnak wat mcm ni ke??

    ada buat tapi tak habis projek dah eksiden. motor aku cat sendiri aje. guna cat spray. jadi buat sket2... ujung minggu bukak satu fairing - spray. next week pastu bukak tangki - spray.

    ni gambaunya.. tp gambau ni diamik selepas sthn motor ni terbiar bawah ujan dan panas. cat pun luntur.


    mal 5190

    Re: galeri aku krijauan

    Post by mal 5190 on Sun Dec 06, 2009 11:03 pm

    tahniah is!
    smart doww moto kau..
    kale pun lawa..
    nmpk ganas la moto kau..

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:46 am

    cdan wrote:lawa... cukup lawa.... bini ko skang nie dah mcm sopobike... berapa kos untuk dijadikan rupa gini...

    aku cat kat kampun sungai buaya je..

    kos dalam rm 240 sekali frame dengan sport rim..

    kikik Laughing morah kan?

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:49 am

    alldisc wrote:gerek sehh... yg membuat air liur aku meleleh. kena lak rim 5 batang buat ia jadi berbeza dgn KRZ lain. tapi tang lampu tak kena sangat laa...

    nasib baik motor aku kaler original dan cantik lagi kalau tak mmg ada pelan nak spray all green. mcm kips aku yg ketiga dulu. spray sendiri je... tap tak habis spray dah dentum. anyway congrats ustaz, leh aa jenjalan pusing satu malaya.

    thanks bro alldisc..Laughing

    sebenarnya tang lampu tu aku buat sendiri...hihihi..

    pasal lampu aku local dan perlu di ganti baru.. jadi aku saja le la try sembur...kikiki Laughing Laughing

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:51 am

    mal 5190 wrote:tahniah is!
    smart doww moto kau..
    kale pun lawa..
    nmpk ganas la moto kau..

    thanks mal...
    lawa tp tak selawa moto gp beb...hehe

    terliur aku frist time tengok.... What a Face

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Mon Dec 07, 2009 9:03 am

    krijauan wrote:
    cdan wrote:lawa... cukup lawa.... bini ko skang nie dah mcm sopobike... berapa kos untuk dijadikan rupa gini...

    aku cat kat kampun sungai buaya je..

    kos dalam rm 240 sekali frame dengan sport rim..

    kikik Laughing morah kan?

    RM240 tu kira murah laa...

    tapi aku buat sendiri. RM20 aje. save duit beb. takpe, nt dtg aku punya giler, akan spray jugak KRZ yg skrg ni. atau wadin punya ke... huhuhuhu!

    wadin

    Re: galeri aku krijauan

    Post by wadin on Mon Dec 07, 2009 9:18 am

    salam...
    cantik motor kRz Is...respek aku...
    aku look forward buat mcam itu... tapi kena repair engine dulu:) Laughing
    Insyaallah next year kelab krz kacak akan adakan roadtrip:)

    all the best

    faiz_krr

    Re: galeri aku krijauan

    Post by faiz_krr on Mon Dec 07, 2009 9:19 am

    komen aku..lawo..lawo...lawo... cheers

    bertambah ahli rim 5 spoke.. Laughing


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    faiz_krr

    Re: galeri aku krijauan

    Post by faiz_krr on Mon Dec 07, 2009 11:00 am

    krijauan wrote:
    faiz_krr wrote:dey thambi tu pipe PDK punya ... Razz

    yupppp..nampaknya otai abg faiz terserlah...
    siap boleh tau pipe apa.. Shocked Shocked

    Tuan die da ckp daaa...


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    wan tuah

    Re: galeri aku krijauan

    Post by wan tuah on Mon Dec 07, 2009 11:51 am

    lawa la moto bro..

    cdan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by cdan on Mon Dec 07, 2009 12:51 pm

    wadin wrote:salam...
    cantik motor kRz Is...respek aku...
    aku look forward buat mcam itu... tapi kena repair engine dulu:) Laughing
    Insyaallah next year kelab krz kacak akan adakan roadtrip:)

    all the best

    budak zx tak leh join ke bang???? Sad

    p/s : saya budak tahun depan amik SPM affraid

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Mon Dec 07, 2009 12:58 pm

    cdan wrote:
    wadin wrote:salam...
    cantik motor kRz Is...respek aku...
    aku look forward buat mcam itu... tapi kena repair engine dulu:) Laughing
    Insyaallah next year kelab krz kacak akan adakan roadtrip:)

    all the best

    budak zx tak leh join ke bang???? Sad

    p/s : saya budak tahun depan amik SPM affraid

    ko larat ke ride tengah malam nan dingin, dengan hujan dan ribut petir, engine overheat dan tayar pancit? riding 100km dalam masa 6 jam?

    kalau larat boleh join....

    p/s geng motor lama ialah mengenai setiakawan sbnrnya.

    cdan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by cdan on Mon Dec 07, 2009 1:04 pm

    alldisc wrote:
    cdan wrote:
    wadin wrote:salam...
    cantik motor kRz Is...respek aku...
    aku look forward buat mcam itu... tapi kena repair engine dulu:) Laughing
    Insyaallah next year kelab krz kacak akan adakan roadtrip:)

    all the best

    budak zx tak leh join ke bang???? Sad

    p/s : saya budak tahun depan amik SPM affraid

    ko larat ke ride tengah malam nan dingin, dengan hujan dan ribut petir, engine overheat dan tayar pancit? riding 100km dalam masa 6 jam?

    kalau larat boleh join....

    p/s geng motor lama ialah mengenai setiakawan sbnrnya.

    ride malam dingin leh lagi... hujan dgn ribut petir pown no hal... 100km 6jam kalau solo sumpah tak larat punyer.. kalau ada geng 10 jam pown boleh...

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:10 pm

    wadin wrote:salam...
    cantik motor kRz Is...respek aku...
    aku look forward buat mcam itu... tapi kena repair engine dulu:) Laughing
    Insyaallah next year kelab krz kacak akan adakan roadtrip:)

    all the best

    takpe wadin rilek dulu...

    enjin tiptop baru best sebenarnya...

    tapi kalu dapat enjin tiptop plus body cantik...

    lagi best kan? alien Laughing Mad Shocked Cool tongue

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:12 pm

    menguji kesabaran woo..bila ride 30 kilo dengan keadaan tayar pancit..

    depan pulak tu...

    kenangan aku takkan lopa sampai mati...

    over heat lagi..

    hujan lagi...


    pale pale pale

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:14 pm

    wan tuah wrote:lawa la moto bro..

    thanks wan tuah..

    moto zx baru kaler hijau lagi lawa sbenarnya..
    Crying or Very sad Crying or Very sad Sad

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Mon Dec 07, 2009 1:16 pm

    cdan wrote:

    ride malam dingin leh lagi... hujan dgn ribut petir pown no hal... 100km 6jam kalau solo sumpah tak larat punyer.. kalau ada geng 10 jam pown boleh...

    err... kalau gitu leh join. tapi aku khuatir ko larat tapi orang tua kau pulak tak larat sbb bimbang keselamatan anaknya.

    lagi satu, kitorang jenis 'bum'-'bang' terus gerak tau! takde planning2 punya...

    kalau kau tak ikut, aku gigit swing arm motor kau!!

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:17 pm

    alldisc wrote:
    krijauan wrote:
    cdan wrote:lawa... cukup lawa.... bini ko skang nie dah mcm sopobike... berapa kos untuk dijadikan rupa gini...

    aku cat kat kampun sungai buaya je..

    kos dalam rm 240 sekali frame dengan sport rim..

    kikik Laughing morah kan?

    RM240 tu kira murah laa...

    tapi aku buat sendiri. RM20 aje. save duit beb. takpe, nt dtg aku punya giler, akan spray jugak KRZ yg skrg ni. atau wadin punya ke... huhuhuhu!

    yup..
    sbenarnya kalu buat sendiri lagi save...

    tp aku tak berapa pandai la...hihihihi..

    pegang spray tin pun dah begegar...hehe. Laughing

    cdan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by cdan on Mon Dec 07, 2009 1:34 pm

    alldisc wrote:
    cdan wrote:

    ride malam dingin leh lagi... hujan dgn ribut petir pown no hal... 100km 6jam kalau solo sumpah tak larat punyer.. kalau ada geng 10 jam pown boleh...

    err... kalau gitu leh join. tapi aku khuatir ko larat tapi orang tua kau pulak tak larat sbb bimbang keselamatan anaknya.

    lagi satu, kitorang jenis 'bum'-'bang' terus gerak tau! takde planning2 punya...

    kalau kau tak ikut, aku gigit swing arm motor kau!!

    jgn lah bang kan kalau gigit swing arm pantah kaki den nak pegi sekolah naik kriss ajo..

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:47 pm

    gambar rawang..dengan kawan-kawan aku..

    ali victor ngan aku..



    barisan kips.. dari kiri.. KRZ aku, victor ali,kr member aku..dia tak masuk forum..hehe



    time ni krz aku tak senonoh..
    set biru..
    tayar kecik.. No

    moto ali..


    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Dec 07, 2009 1:54 pm

    kadang kadang orang mesti pelik...

    stengah orang akan cakap:

    "kenapa diaorang ni.. sanggup bela moto lama lama ni...aku tak paham baik beli je moto baru.."

    kadang kadang ada kenangan...

    kadang kadang tak ada duit nak beli moto baru..hehe

    tapi sebenarnya yang tahu ialah raider tu sendiri...

    "hanya jauhari mengenal maniam"

    Sponsored content

    Re: galeri aku krijauan

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm