Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    galeri aku krijauan

    Share

    cdan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by cdan on Mon Dec 07, 2009 2:05 pm

    krijauan wrote:kadang kadang orang mesti pelik...

    stengah orang akan cakap:

    "kenapa diaorang ni.. sanggup bela moto lama lama ni...aku tak paham baik beli je moto baru.."

    kadang kadang ada kenangan...

    kadang kadang tak ada duit nak beli moto baru..hehe

    tapi sebenarnya yang tahu ialah raider tu sendiri...

    "hanya jauhari mengenal maniam"

    byk sbb kenapa org bela moto lama sbb nya :

    1) moto lama tarak panas (kecuali kena jemur selalu What a Face )
    2) susah nak jumpa dkt atas jalan (kalau ada pown apek bwk petai)
    3) dah serasi dgn citarasa wat apa nak beli motor baru kalau hati asyik memberontak tak serasi dgn citarasa

    wan tuah

    Re: galeri aku krijauan

    Post by wan tuah on Mon Dec 07, 2009 5:16 pm

    cdan wrote:
    krijauan wrote:kadang kadang orang mesti pelik...

    stengah orang akan cakap:

    "kenapa diaorang ni.. sanggup bela moto lama lama ni...aku tak paham baik beli je moto baru.."

    kadang kadang ada kenangan...

    kadang kadang tak ada duit nak beli moto baru..hehe

    tapi sebenarnya yang tahu ialah raider tu sendiri...

    "hanya jauhari mengenal maniam"

    byk sbb kenapa org bela moto lama sbb nya :

    1) moto lama tarak panas (kecuali kena jemur selalu What a Face )
    2) susah nak jumpa dkt atas jalan (kalau ada pown apek bwk petai)
    3) dah serasi dgn citarasa wat apa nak beli motor baru kalau hati asyik memberontak tak serasi dgn citarasa

    dua2 pendapat diatas adalah betul..

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Thu Dec 10, 2009 1:45 pm

    exjoss 4 stroke.... No No



    pcq5913

    Re: galeri aku krijauan

    Post by pcq5913 on Fri Dec 11, 2009 10:38 am

    krijauan wrote:exjoss 4 stroke.... No No




    lawa moto hang.. tahniah.. cheers

    amirburn

    Re: galeri aku krijauan

    Post by amirburn on Fri Dec 11, 2009 3:51 pm

    boleh ke pakai exjoz 4 stroke??
    menarik jgk...

    eazybug

    Re: galeri aku krijauan

    Post by eazybug on Wed Dec 16, 2009 4:13 pm

    Smart gak eh moto ko bro. Tenang jer nampak kehijauan nya... Smile

    Btw, dulu aku pun mengalami masaalah overheating dan bocor. Bayangkan dari Kota Bharu yang sejauh 600 km lebih utk ke KL, aku, sebiji R1 dan Hornet 600 meredah malam dgn dok ikut moto aku yang mengalami masaalah. Jalan tak sampai 20km, dah bersembur2 air terpancut keluar dari tangki reservoir. Sampai kami baring atas jalan kerana kepenatan. Speed lebih kurang 40-60kmh jer. Malam gelap gulita......tgh2 utan plak tu bermandikan ujaaann.
    Kami amik masa 17 jam nak sampai KL. Sampai KL plak, tayar bocor.......waduhhh...histeria sekejap. Masa tu pakai rim lidi jer.
    Kena kat Thailand sekali tayar bocor.....pastu kat Gurun sekali.....balik dari JB sekali. Semuanya atas hiway.

    Pas repair semua.....kini motor dah ok. Takder Ragam Pantai Timur lagi dah... Very Happy

    Guest
    Guest

    Re: galeri aku krijauan

    Post by Guest on Sun Jan 03, 2010 10:17 pm

    kasi up la gambo baru krz ko tuh. Razz

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Tue Jan 19, 2010 7:11 pm

    Laughing Laughing



    kawan kawan yanggg best.walaupun dah tua semua..hahahaha

    dari kiri carl,nol, wadin, kacang, haha Laughing Laughing

    carlnain

    Re: galeri aku krijauan

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 7:33 pm

    krijauan wrote:Laughing Laughing



    kawan kawan yanggg best.walaupun dah tua semua..hahahaha

    dari kiri carl,nol, wadin, kacang, haha Laughing Laughing

    Tua pada usia je , perangai cam oreng muda beb....wakakakka Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    mana lagi gambiir2 masa alldisc nikah ni beb ??


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Tue Jan 19, 2010 9:57 pm

    carlnain wrote:
    mana lagi gambiir2 masa alldisc nikah ni beb ??

    aku sent kat owner dia..

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Sun Jan 31, 2010 10:24 pm

    gambar kenangan ..

    ride ni dinamakan high way to denai Laughing

    jarak pejalanan around 170km..

    rawang-uluyam-janda baik-bentong-kl..

    aku dan ali depan umah dia..



    sampai kat sungai kedondong ulu yam kami berehat..



    jalan punya jalan sampai genting kat bulatan gohtong fuhh!! banyak gila super bike..



    aku bergambar bersama ali dan kelihatan bontot motor wadin..hehe..Laughing



    dua motor lagenda kawasaki 150.. KRZ dan satu satunya kips keluaran naked VICTOR..



    perjalanan di teruskan hingga sampai di kolam air panas bentong..



    aku dan ali terus bukak kasut dan rendam kaki..
    fuhh selesa beb..
    habis ikan kat kolam tu mati dan timbul akibat penangan bau ganja yang datang dari kaki ali yang basah..



    sambil lepak makan kacang..



    sapa boleh corner camni aku bagi rm1 haha..
    warning: tayar duro je leh wat camni..swallow ngan batlaxx tak bleyyy!!


    Guest
    Guest

    Re: galeri aku krijauan

    Post by Guest on Sun Jan 31, 2010 10:27 pm

    ceh, pegi ride tak ajak aku pun Sad

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Mon Feb 01, 2010 12:16 am

    sinclair wrote:ceh, pegi ride tak ajak aku pun Sad

    tak sangka beb leh gi ride..

    ingat nak gi ulu yam je baya duit sewa ali..aduii sori beb,, pale

    zorro_night2

    Re: galeri aku krijauan

    Post by zorro_night2 on Mon Feb 01, 2010 12:27 pm

    PERHH GEMPAK GAK LAP CAMTU.......KO MMG HEBAT R IS... afro TU KATEGERI CECAH PE LAK TU??? HEHEHE

    wadin

    Re: galeri aku krijauan

    Post by wadin on Mon Feb 01, 2010 12:32 pm

    salam...
    corner atas rumput atau baring atas rumput.... Very Happy
    Roy roy hati kau memang keras...Ali Roy:)....Ini roy lah. tiba tiba berdebukkkk jatuh .... Very Happy Very Happy Smile...

    thk

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Tue Feb 02, 2010 7:53 pm



    roy! roy!! footrest kau memang keras!!

    len kali ajak2 la ride tu...

    p/s jgn ajak sinclair!! dia takde kips!! wakakakakaka lol!

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Tue Feb 02, 2010 7:59 pm

    alldisc wrote:
    roy! roy!! footrest kau memang keras!!

    len kali ajak2 la ride tu...

    p/s jgn ajak sinclair!! dia takde kips!! wakakakakaka lol!

    sori bang..

    ter unplanned pulak?? Very Happy

    next time jom kita ride sama.. Very Happy

    Guest
    Guest

    Re: galeri aku krijauan

    Post by Guest on Wed Feb 03, 2010 12:25 am

    oo pasal aku takde kips, tak ajak ye? takpe2.. aku pun gi ride solo. sekian Smile

    zorro_night2

    Re: galeri aku krijauan

    Post by zorro_night2 on Wed Feb 03, 2010 9:47 am

    jgn lupa ajak aku gak......hehehe

    alldisc

    Re: galeri aku krijauan

    Post by alldisc on Thu Feb 04, 2010 10:19 am

    sinclair wrote:oo pasal aku takde kips, tak ajak ye? takpe2.. aku pun gi ride solo. sekian Smile

    jgn majuk bro, ada masa kita ride tengah malam sama2 lagi... wakakakakaka... pastu tinggalkan wadin dalam kegelapan!!!

    Guest
    Guest

    Re: galeri aku krijauan

    Post by Guest on Thu Feb 04, 2010 10:28 am

    alldisc wrote:
    sinclair wrote:oo pasal aku takde kips, tak ajak ye? takpe2.. aku pun gi ride solo. sekian Smile

    jgn majuk bro, ada masa kita ride tengah malam sama2 lagi... wakakakakaka... pastu tinggalkan wadin dalam kegelapan!!!

    kes3.. bleh2.. tp kene servis moto aa... semput2 plak moto aku nih.. Sad performance loss aa pas carb lame ilang.. kene setting balik..

    wadin

    Re: galeri aku krijauan

    Post by wadin on Thu Feb 04, 2010 3:02 pm

    salam.....
    OOOOOoooooo.. mahu tinggal aku:)
    Bukan wadin yg bawa waktu malam. Very Happy Very Happy

    Very Happy scratch

    krijauan

    Re: galeri aku krijauan

    Post by krijauan on Fri Mar 05, 2010 10:48 am

    salam..

    galeri kRZ..

    wadin cakap aku tak mampu beli zx..
    tapi beli 3 bijik krz mampu pulak? Rolling Eyes



    moto hijau full overhaul..
    tuka rod original sunrock.. harga? rm2++ untuk rod set saja..gila.. Shocked



    moto disetelkan oleh ah chai bekas pomen sunrock..kini beroperasi kat rawang..bengkel dia sendiri..
    dia memang spoting..tengok tangan dia tengah buat apa? Rolling Eyes


    mambang

    Re: galeri aku krijauan

    Post by mambang on Fri Mar 05, 2010 12:12 pm

    krijauan wrote:salam..

    galeri kRZ..

    wadin cakap aku tak mampu beli zx..
    tapi beli 3 bijik krz mampu pulak? Rolling Eyes



    moto hijau full overhaul..
    tuka rod original sunrock.. harga? rm2++ untuk rod set saja..gila.. Shocked



    moto disetelkan oleh ah chai bekas pomen sunrock..kini beroperasi kat rawang..bengkel dia sendiri..
    dia memang spoting..tengok tangan dia tengah buat apa? Rolling Eyes

    tgh cabul lubang enjin janda.. geek

    wan tuah

    Re: galeri aku krijauan

    Post by wan tuah on Fri Mar 05, 2010 3:20 pm

    skill seorang pomen otai memang tak boleh dipertikaikan.. Cool Cool
    hanya menggunakan jari saje..

    Sponsored content

    Re: galeri aku krijauan

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm