Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Mari senyum2...

    Share

    amirburn

    bulu ketiak

    Post by amirburn on Sun Feb 21, 2010 1:41 am

    Ada seorang pakcik yang bernama Pak DI yang sangat kaya.
    Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak DI dah pun bersiap sedia terpacak di kaunter bank untuk menyimpan RM1000nya. Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya...

    Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menympan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik?

    Pak DI : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

    Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

    Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.
    Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

    Pak DI : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan bulu ketiak encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau
    tak saya akan bayar encik RM1000.

    Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.

    Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba ketiaknya.. ooh masih ada bulu. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati bulu ketiaknyanya masih lagi ada.. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah
    berjumpa dengan Pak DI.

    Manager : Pak cik sorrylah ye! .. bulu ketiak saya masih lagi ada..
    Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku cek...

    Lalu dipegangnya ketiak Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..

    Pak DI : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni..

    Pak DI pun menghulurkannya.

    Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pak cik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi keh.. keh.. keh...

    Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI..

    Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?
    Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.
    Manager : Bertaruh apa?
    Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang bulu ketiak Manager Bank..



    p/s: Berjudi itu haram di sisi agama

    Guest
    Guest

    Re: Mari senyum2...

    Post by Guest on Sun Feb 21, 2010 9:53 am

    oit amir, ko dah repost mende alah ni, aku da post daaa.. bace atas skali. Very Happy

    eman_92

    Re: Mari senyum2...

    Post by eman_92 on Wed Feb 24, 2010 10:37 am

    Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali, sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko.

    Aktiviti seharian depa ni menybbkan tok imam x senang duduk. Pd satu hari tok imam tu dtg dgniat nak tarbiyah depa ni.

    Maka berlakulah bbrp insiden cabar-mencabar. Tok imam tu cabar si mangkuk 3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nnt.

    Si Ali pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nnt kami buktikan yg kami bkn la jahil sgt spt yg disangkakan".

    Maka apb hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke surau.

    Tok imam pun suruh Ali azan. Tanpa berlengah terus je Ali azan,

    "Allah Ta'ala... Allah Ta'ala..."

    Dg segera tok imam merampas mikrofon drpAli & menyuruh tok bilal azan semula. Terselah kejahilan Ali.

    Selepas iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratul ihram.

    Tok imam pun satu hal, angkat sekali x khusyuk, angkat 2x pun x khusyuk jgk lg.. Masuk je kali ketiga, Budin panggil tok imam.

    "Tok, tok duduk kat belakang, biar saya jadi imam." Tok imam pun undur le ke belakang.

    Budin pun angkat le takbiratul ihram. "Allahu akbar!" Maka para makmum pun ikut angkat takbiratul ihram & memulakan solat.

    Tiba2 je si Budin ni pusing ke belakang dan berkata, "Aa, tengok! Sekali jee tokkkk!!"

    lalu batallah solat Budin. Yg lain2 pun ikut berenti sambil ketawa terbhk2.

    Tok imam pun mintak pulak si Ciko jadi imam. Si Ciko pun terus ke depan jadi imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis sembahyang.
    Siap dg wirid2nya sekali. Punyalah respek tok imam kat si Ciko niii... Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si Ciko ni...

    Tapi dgn bongkaknye si Ciko berkata, "He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.

    Kalau tak, lagi dassat aku semayang. He heee..." Tok imam pun terkedu & terpana

    alldisc

    Re: Mari senyum2...

    Post by alldisc on Wed Feb 24, 2010 2:35 pm

    Ada sepasang suami isteri yg duduk dikampung.

    Oleh kerana rumah mereka yg terlalu berdekatan dgn jiran tetangga.

    Maka sisuami pun mengajar bahasa yg jarang digunakan oleh tetangganya.
    Isteri beliau yg sengau sentiasa menurut kata kata suami nya itu.

    So suatu hari suami nya berkata..

    "Yang, kalau i cakap kongkek maknanya..kita main yer'

    Isterinya mengangguk sahaja..

    Dan pada malam itu si suami kegersangan dan bertanya pada isterinya '


    Kongkek boleh tak yang?'

    Si isteri pun 'ok'

    Setelah penat projek, mereka pun mandi bersama.

    Waktu mandi isteri nya yg sengau itu pun berkata

    'Yang nak kongkek'

    Beliau pun terperanjat.. tapi oleh kerana sayangkan isterinya..

    beliau pun 'buat projek' kat toilet itu.

    Isterinya pun membiarkan sahaja..

    Setelah abis isterinya mandi dan berkata dgn suami nya.. ;'

    Yang nak kongkek'

    Suami nya berkata.. 'lah tak puas lagi ke?'

    Isterinya menggeleng gelengkan kepala sambil berkata

    'Kong kek! Kongkek! Kongkek!

    Si suami got no choice pun melakukan lagi..

    Selepas itu isterinya berkata..

    'Bole tak awak kasi saya kongkek'

    Beliau mula naik radang dan tak faham dgn nafsu isterinya.

    Apabila beliau hendak start lagi.. isterinya pun menahannya..

    Saya bukan nak kongkek.. Saya nak ....


















    MBN 2254

    jom nyanyi hiburkan hati yang rindu pemandangan bukit/gunung

    Post by MBN 2254 on Thu Feb 25, 2010 1:36 pm

    Number 1

    We belong to the world we belong to the wind
    We are the spirit of the competition's end
    Turning hours into days burning muscles feel the pain
    The heart and soul of discipline my friends

    We are sending you a challenge it's very clear
    We came to win that is why we are here
    Demanding to be tested, tested by the best
    Not to be forgotten like all the rest

    The time has come all the training done
    The muscle and the blood will come to pay

    Let the game begin hear the starting gun
    Play from the heart today we will overcome
    When the game is over all the counting's done
    We were born to win number 1

    Today is the day all the training through
    We have come for the number one not the number two
    Let the contest begin play hard fight to win
    Immortality victory and fame

    The time has come all the training done
    The muscle and the blood will come to pay

    Let the game begin hear the starting gun
    Play from the heart today we will overcome
    When the game is over all the counting's done
    We were born to win number 1

    Today is the day all the training through
    We have come for the number one not the number two
    Let the contest begin play hard fight to win
    Immortality victory and fame

    Let the game begin hear the starting gun
    Play from the heart today we will overcome
    When the game is over all the counting's done
    We were born to win number 1

    by:MANOWAR

    kurt2812

    Re: Mari senyum2...

    Post by kurt2812 on Thu Feb 25, 2010 10:36 pm

    sinclair wrote:Telo dan Duit (pm aku jika ini adalah repost/dipost kembali)

    Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Di dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menyimpan RM1000nya.

    Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya.

    Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000 dibank. Apa kerja pak cik?

    Pak DI : Saya ni sebenarnya takde kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

    Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

    Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

    Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

    Pak DI: Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

    Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.

    Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada.Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada....... Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak DI.

    Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..

    Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata.. Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.

    Pak DI pun menghulurkannya.

    Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pakcik.Hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi laaaa keh.. keh.. keh...

    Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI.....

    Manager: mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

    Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.

    Manager : Bertaruh apa?

    Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.....

    Manager : Tak guna punya orang tua....


    hahahhaa!!!berair mata aku baca lawak ni!!!

    alldisc

    Re: Mari senyum2...

    Post by alldisc on Fri Feb 26, 2010 2:48 pm

    Wartawan Tanya Dato Sammy
    wartawan : Apa pandapat datuk tentang kerajaan kita menghantar angkawasan ke angkasa lepas.

    datuk : itu semua pembaziran sahaja, itu amerika juga lain country sudah pegi sana tempat , kalau mau lagi gempak kita hantar orang pegi matahari la.

    wartawan : matahari kan panas mana boleh pegi ?

    datuk : Itu lah kamu org tak pandai , sebab itulah tak jadi menteri macam saya . " Apasal kita kita mau pegi siang . . . Kita pegilah matahari malam , mana ada panas punya . .


    * note:- Datuk samy vellu telah pun berhenti dari menjadi menteri semenjak tahun 2008.

    alldisc

    Re: Mari senyum2...

    Post by alldisc on Fri Feb 26, 2010 2:50 pm

    Koleksi 4 serangkai

    Ada 2 org perompak yg tlh merompak bank&berjaya melarikan diri dari pihak
    polis.mereka membahagi-bahagikan wang hasil rompakan tersebut yg jumlahnya
    agak banyak.
    A: takyah lah kire. kite tunggu sok pg je.
    B : apsal plak?aku tak sabor dah ni!!!
    A :sok kluar paper, kite tau lah jumlah duit ni braper!!
    ____________________________________________________________________________

    Pada satu pagi, di kedai mamak,....

    Ali : Aku hairan tengok kau.
    Kassim : Kenapa, ada yang tak kena ke?
    Ali : Yelah, kau tu. Aku tengok anak kau bawak kereta mewah. Tapi kau asyik
    bawak basikal buruk kau tu aje.
    Kassim : Dia bolehlah, bapak dia kaya. Bapa aku miskin
    ____________________________________________________________________________

    Seorang pelancong Indonesia datang ke Kuala Lumpur tersesat jalan lantas
    menalipon rakan Malaysianya. Rakannya bertanya " Kau dimana sekarang?"
    Pelancong Indonesia menjawab " Aku di JALAN SEHALA sekarang!".
    ____________________________________________________________________________


    Dua wanita sedang berbual-bual tentang kehebatan anjing masing-masing.

    Wanita 1: U know....anjing I cukup pintar, dialah yg tunggu mamak surat
    khabar dan bawa masuk kpd suami I yg sedia menunggunya.

    Wanita 2 : I knowwwww......

    Wanita 1 : Bagaimana U know ?

    Wanita 2 : Anjing I bagi tau !
    ____________________________________________________________________________


    Atas saranan doktor, Mamat dihantar untuk berubat di USA kerana penyakitnya
    yang agak kritikal. Sesampainya di Hospital New York , Mamat dibawa ke bilik
    bedah dan dipasang tiub getah kiri kanan.

    Beberapa jam kemudian, seorang pesakit dari UK yang kelihatannya lebih parah
    dibawa masuk dan diletak bersebelahan katil si Mamat. Si Mat Saleh ini
    walaupun kelihatannya lemah, dia masih mencuba untuk berkomunikasi dengan
    Mamat. Dia mengangkat tangannya dengan susah payah dan berkata:

    "United kingdom..."
    Mamat yang juga sedang lemah, menjawab: "Malaysian..."
    Setelah itu dua-duanya pengsan karena keletihan. Beberapa jam kemudian
    mereka kembali sedar dan cuba berkomunikasi lagi.

    Si Mat Saleh berkata dengan lemah: "James...". Dijawab dengan susah payah
    oleh Mamat: "Mamat...".
    Habis itu mereka pengsan lagi. Beberapa jam kemudian setelah sedar, mereka
    berdua masih mencuba melanjutkan percakapannya. " Birmingham..."kata si Mat
    Saleh.

    Dijawab Mamat: "Kuala Kangsar...". Pengsan lagi.
    Tak lama kemudian mereka sedar dan masih mencuba untuk berbual. Si Mat Saleh
    yang sudah hampir kehabisan nafas berkata: "Cancer..."

    Dan dengan sisa-sisa nafas yang ada Mamat menyahut: "Capricorn...!"

    ranjau_berduri

    Re: Mari senyum2...

    Post by ranjau_berduri on Fri Feb 26, 2010 8:35 pm

    Jiwa anda jiwa kacau????

    sama2 kite renungkan......



    krijauan

    Re: Mari senyum2...

    Post by krijauan on Fri Feb 26, 2010 9:01 pm

    mai tgk ni lawak lahhh..tergelak aku time nengok... Laughing

    http://npys.net/

    krijauan

    Re: Mari senyum2...

    Post by krijauan on Fri Feb 26, 2010 11:38 pm

    haha macam ni pun ada?Laughing Laughing



    deen325

    Re: Mari senyum2...

    Post by deen325 on Wed Mar 03, 2010 4:14 pm

    salam..
    pengalaman abg lah.. klu jiwa dah kacau & hati dah resah...

    gi bilik air amik wuduk pas tu buat solat taubat...

    klu nak hiburkan hati berzikir n berselawat banyak2... insyaallah.. hati tenang...

    atas moto kips pun leh berselawat....semasa menunggang ker mana jua...

    amin..

    alldisc

    Re: Mari senyum2...

    Post by alldisc on Tue Apr 06, 2010 9:32 pm

    dengan izin yang arif, mintak tukar tajuk. Very Happy

    alldisc

    Re: Mari senyum2...

    Post by alldisc on Tue Apr 06, 2010 9:35 pm

    Murid : Selamat pagi, cikgu.

    Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

    Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

    Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

    Murid : Selamat sejahtera cikgu!

    Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

    Murid : Faham, cikgu!

    Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

    Murid : (senyap)

    Cikgu : Pandai!

    Murid : Bodoh!

    Cikgu : Tinggi!

    Murid : Rendah!

    Cikgu : Jauh!

    Murid : Dekat!

    Cikgu : Keadilan!

    Murid : UMNO!

    Cikgu : Salah!

    Murid : Betul!

    Cikgu : Bodoh!

    Murid : Pandai!

    Cikgu : Bukan!

    Murid : Ya!

    Cikgu : Oh Tuhan!

    Murid : Oh Hamba!

    Cikgu : Dengar ini!

    Murid : Dengar itu!

    Cikgu : Diam!

    Murid : Bising!

    Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

    Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

    Cikgu : Mati aku!

    Murid : Hidup kami!

    Cikgu : Rotan baru tau!

    Murid : Akar lama tak tau!

    Cikgu : Malas aku ajar kamu!

    Murid : Rajin kami belajar cikgu!

    Cikgu : Kamu gila!

    Murid : Kami siuman!

    Cikgu : Cukup! Cukup!

    Murid : Kurang! Kurang!

    Cikgu : Sudah! Sudah!

    Murid : Belum! Belum!

    Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

    Murid : Sebab saya seorang pandai!

    Cikgu : Oh! Melawan!

    Murid : Oh! Mengalah!

    Cikgu : Kurang ajar!

    Murid : Cukup ajar!

    Cikgu : Habis aku!

    Murid : Kekal kami!

    Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

    Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

    Cikgu : Sudah, bodoh!

    Murid : Belum, pandai!

    Cikgu : Berdiri!

    Murid : Duduk!

    Cikgu : Saya kata UMNO salah!

    Murid : Kami dengar KeADILan betul!

    Cikgu : Bangang kamu ni!

    Murid : Cerdik kami tu!

    Cikgu : Rosak!

    Murid : Baik!

    Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

    Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

    Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

    mambang

    Re: Mari senyum2...

    Post by mambang on Wed Apr 07, 2010 1:21 am

    adoyaii...sakit perut aku tergelak sorang2..tahniah Alldisc..tahniah nanti ambik award Raja lawak Kips

    hantukatik

    Re: Mari senyum2...

    Post by hantukatik on Wed Apr 07, 2010 1:48 am

    mambang hijau wrote:adoyaii...sakit perut aku tergelak sorang2..tahniah Alldisc..tahniah nanti ambik award Raja lawak Kips


    Pak mat ko mmg mcm tu....hihihihi lol! lol! lol!

    kurt2812

    Re: Mari senyum2...

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 10:25 pm

    hantukatik wrote:
    mambang hijau wrote:adoyaii...sakit perut aku tergelak sorang2..tahniah Alldisc..tahniah nanti ambik award Raja lawak Kips


    Pak mat ko mmg mcm tu....hihihihi lol! lol! lol!

    klo aku jd cikgu tu..da masuk wad giler pon..

    BiKeS3386

    Re: Mari senyum2...

    Post by BiKeS3386 on Mon Apr 12, 2010 12:00 pm

    krijauan wrote:hahaaa..seriur aku gelak kawakaw.. Laughing Laughing Laughing

    adoiiii pecah perut aku...

    BiKeS3386

    Re: Mari senyum2...

    Post by BiKeS3386 on Mon Apr 12, 2010 12:05 pm

    klo aku jd cikgu tu..da masuk wad giler pon..[/quote]

    adeh2...tak larat nak gelak da neh...seb bek la anak murid aku tak giler macam tuh! kalu tak sia2 je kena penampor...

    wengweng

    Re: Mari senyum2...

    Post by wengweng on Mon Apr 12, 2010 8:56 pm

    wakakakakakakakakaakakaakaka...
    bro Alldisc..bro mmg terbaik...aku gelak smpi berguling2 atas lantai..rofl..rofl..rofl

    adzhar

    Re: Mari senyum2...

    Post by adzhar on Tue Apr 13, 2010 11:08 pm

    Adoh....memang lawak laa!!!!! anak ,bini aku ketawa daaa.... ...dia kata Aldisc kelakarlah pandai buat lawak..!
    Betoii...ka !

    deen325

    Re: Mari senyum2...

    Post by deen325 on Wed Apr 14, 2010 10:23 am

    Salam...
    saya rasa abg alldisc ni bole di bagi gelaran Raja Lawak kippers lah..

    kita sama2 perhatikan.. klu ader TTS n alldisc ader sure.. semua ahli tak kering gusi gelak..
    kami support mu...
    cheers cheers

    MBN 2254

    Re: Mari senyum2...

    Post by MBN 2254 on Wed Apr 14, 2010 10:26 am

    deen325 wrote:Salam...
    saya rasa abg alldisc ni bole di bagi gelaran Raja Lawak kippers lah..

    kita sama2 perhatikan.. klu ader TTS n alldisc ader sure.. semua ahli tak kering gusi gelak..
    kami support mu...
    cheers cheers

    boleh challenge 'Nabil' ker...?? wakakaka

    deen325

    Re: Mari senyum2...

    Post by deen325 on Wed Apr 14, 2010 10:48 am

    Bukan setakat challenge..
    bole tolak ketepi lagi nabil tu..
    heheehe

    wan tuah

    Re: Mari senyum2...

    Post by wan tuah on Mon May 17, 2010 11:54 pm

    Apa benda paling pantas???

    Seorang CEO sedang mencari seorang eksekutif baru dalam syarikatnya.. Daripada beribu permohonan yg diterima, hanya empat yg betul-betul menarik perhatiannya. Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga. (ini kerana beliau tidak sekaya donald trump untuk menganjurkan interview seperti program realiti The Apprentice..)
    Setelah keempat-empat calon tersebut berada didepan beliau, CEO tadi pun berkata: "Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan yg berbeza, calon yg memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini. Soalannya adalah : Apakah perkara atau benda yg paling pantas sekali?" tanya CEO tersebut.
    Calon eksekutif pertama berkata: "FIKIRAN, kerana kadang ia datang sendiri tanpa kita sedari!!" "Bagus itu satu jawapan yg baik," kata CEO tadi. "Kamu pula?" tanya CEO kepada calon kedua.
    "KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip!" jawab calon kedua. "Ini satu jawapan yg angat baik, lagipun perumpamaan melayu pun ada menyebut DALAM SEKELIP MATA melambangkan kepantasan!" kata CEO itu. "Bagaimana kamu pula?" tanya CEO kepada calon ketiga. "Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan itu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah yg paling pantas!" jawab calon ketiga. "Ini jawapan terhebat setakat ni. Bagaimana dengan kamu?" CEO terus mengajukan soalan kepada calon keempat tatkala beliau berasa yakin calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yg sangat bagus sebentar tadi. "Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yg paling pantas sekali adalah CIRIT BIRIT!!" jawab calon keempat dengan yakin sekali. "Haaaa???? CIRIT BIRIT??? kamu ni tak serius langsung, macam mana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni??" balas CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi. "Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga ditengah malam dengan rasa sakit perut yang teramat sangat. Belum sempat saya FIKIR, KELIP MATA,atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah tersemburrrrr!!!!!"
    Akhirnya...... calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan tanpa sebarang bantahan!!

    Sponsored content

    Re: Mari senyum2...

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am