Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Share

    kurt2812

    apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by kurt2812 on Wed Dec 09, 2009 5:39 am

    apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    bpak aku cakap.."motor ni gemuk,misty x laju.. bunyik mcm motor rempit..ejos bunyik x sedap..kaler ijau blakang tonggek mcm mentadak,Yamaha lg bagus...lepas die da bwk skali...
    he said "best la bwk motor ni..design pon cantik..kawasaki mmg bagus pon.. cheers cheers

    member2 plak pelbagai reaksi..

    yg ok ckp mcm ni.."lawa la mtor ko kurt,2 stroke plak tu..mmg sedap la bwk..

    "motor pe ni??nampak garang tuu!! baru ke ni?? mcm tzm je..


    yg sial ckp mcm ni,die rasa 'terganggu" ble aku bli motor ni..

    "asal ko bli mtor ni? kawa x bagus la"

    "motor ni laju wei!! kurt ko antar la motor masuk motogp,motor ni misty bleh tapau pnyer motor2 lain" (org yg cakap ni ada sebijik R1 beli pakai duit BAPAK die..)

    khyan6920

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by khyan6920 on Wed Dec 09, 2009 8:32 am

    kurt2812 wrote:apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    bpak aku cakap.."motor ni gemuk,misty x laju.. bunyik mcm motor rempit..ejos bunyik x sedap..kaler ijau blakang tonggek mcm mentadak,Yamaha lg bagus...lepas die da bwk skali...
    he said "best la bwk motor ni..design pon cantik..kawasaki mmg bagus pon.. cheers cheers

    member2 plak pelbagai reaksi..

    yg ok ckp mcm ni.."lawa la mtor ko kurt,2 stroke plak tu..mmg sedap la bwk..

    "motor pe ni??nampak garang tuu!! baru ke ni?? mcm tzm je..


    yg sial ckp mcm ni,die rasa 'terganggu" ble aku bli motor ni..

    "asal ko bli mtor ni? kawa x bagus la"

    "motor ni laju wei!! kurt ko antar la motor masuk motogp,motor ni misty bleh tapau pnyer motor2 lain" (org yg cakap ni ada sebijik R1 beli pakai duit BAPAK die..)

    hahaha... aku lak soh mak aku ushar harga mto ny kat kdai.. coz aku kat kl.. skali dye g angkat tros, then g merempit ngan bapak aku.. hahahha.. aku balik penang, tgk2 dah ader.. tros culik bwk datang kl.. hahahha...

    serangga jalanan

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by serangga jalanan on Wed Dec 09, 2009 11:32 am

    bkn takat pandangan...
    diorg pandang pn tidak...huhu scratch

    bobo

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by bobo on Wed Dec 09, 2009 3:43 pm

    mister wrote:bkn takat pandangan...
    diorg pandang pn tidak...huhu scratch


    diorang kate x padan la dgn badan aku... moto 2 kcik Embarassed

    alldisc

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by alldisc on Wed Dec 09, 2009 4:04 pm

    ha ha ha... diorg tak cakap apa. terus tanak cakap dgn aku ada laa.. kena pulak hardcore yangmaha. ni citer thn 99.

    carlnain

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by carlnain on Wed Dec 09, 2009 4:38 pm

    pandangan Family aku ,

    Adik2 aku la :

    " abis la angah dah main moto balik , pas ni x lekat kat umah la jawapnya .
    mau jadi bengkel balik umah dia"


    bapak aku :

    " moto ko ni 250 ke 150 ? kalo 250 apasal bunyi dia preng2 preng2 . mana ada
    250 2stroke lagi , Abisla x senang dudukla org umah ko "(siap test moto aku Laughing Laughing )


    Mak Aku lak :

    " bwk moto tu beringat2 ckit , awak tu dah tua , dah beranak pinak . Mak bukan x tau
    ko kalo bwk mcm org mabuk ."


    Wife aku memang x kata apala pasai dia yg suruh aku beli moto ni , teringat memory naik T jek M kot.... Cool Cool . Dgn Syarat single seat jgn buka (x kasi kliwon tumpang balik mlm2 buta)

    Kengkawan aku lak , Yg okla :

    "perghh....moto apa ni , berapa cc . aku ingatkan T Jek M tadi , tak sangka lak kawasaki ada model mcm ni , biasa cutting jinjang je"

    Kengkawan yg harem :

    " sedarla diri ko ckit , ko tu dah tua . time rancak dulu ko juai moto. org dah pencen baru terhegeh2 pki moto balik .
    Aku ingatkan mana punya mat indon bawak T JEK M rupa2nya ko .
    Kawa ni budak jinjang je pakai , power pon x leh titik RXZ . Buang duit je
    beli moto jinjang ni baek ko beli motocub je."
    Kengkadang diorg panggil boyan pon ada..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kr150c87

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by kr150c87 on Wed Dec 09, 2009 6:30 pm

    motor buruk dari member gua.

    bapak cakap pasal li moto ni jual xde value,dahlah sparepart mahal,nk laju ambik superbike lagi layan

    mak ckp:- bawak moto tu,janganlah mcm mat rempit udah.

    lain2.:- moto paling terlambat dan buruk..x pandang pun org lain.maklumlah moto buruk dan nampak tidak laju.

    eman_92

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by eman_92 on Wed Dec 09, 2009 8:21 pm

    first skali aku tgk moto nie buruk, x lawa, tapi bila dah pkai, pergh... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    cdan

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by cdan on Thu Dec 10, 2009 5:03 pm

    first time aku tgk moto nie
    "Nie bukan moto bogon pkai masa operasi ker"

    Bpk eden ckp
    "Dah bapak rekemen mesti moto nie baik punyer"

    Mak eden ckp
    "Jgn jadi mat rempit sudah"

    Kawan eden ckp
    1)"250 ker"
    2)"Mcm toyol naik ninja"(time tuh aku botak)
    3)"Lawa moto jom lawan tzm aku"
    4)"Wah dah mcm mat rempit dah aku tgk"

    cikgu eden cakap
    "Itu moto kawasaki kips kan? leh cikgu bawak kejap" Laughing

    Amir

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by Amir on Fri Dec 11, 2009 12:48 pm

    cdan. aku suke la ayat cikgu ko.

    aku lak,

    -adik2 (bwh 10 thn)
    uiyo.. along ade motor besar (siap mintak anta g skolah, ego diorang reject)

    -member2
    (L)pasni ko blk jhr-n9 1/2 jam je la/ pinjam boley?/
    (P)motor ko 250cc ek?

    helmynyte89

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by helmynyte89 on Thu Dec 17, 2009 4:28 pm

    First time aku pakai..

    Bapa:
    dia siap bg permision lg. Tp sblum nak beli tue,dia banyak komen gak la...moto nie besar,bahaya...
    kalau x aku nak pakai 250,tp bapak aku cakap x payah nak upgrade besau2..

    Mak :
    Bawa moto jangan laju2...jangan seronok sangat.

    Kawan2:
    1) lawa la cutting moto nie.
    2) bentuk mcm tzm la bro.xsngka kawa ade design mcm nie.
    3) Aku fikir mau angkat gak la sebijik.

    yang hampeh:
    1) semua dah smart moto kau,tp lampu belakang wat aku terbantut nak usha..dh la petak segi.

    tp pada aku lak :
    ianya tetap pujaan hatiku..mula2 takut gak nak tarik laju2 takut jem..ye la sblum nie pakai 125z wt main..ble tarik long distance,jem la jawapnye.. tp moto nie very2 best untuk long distance.
    tp bila tahu sdikit sbanyak ttg moto nie, aku sukakannya. its powerfull.
    tul gak kata kawan aku,lampu belakang x bbrapa menarik,hope sapa yang dpt design lmpu blakang smart untuk kawa nie, hebah2 la pada semua..
    moto nie best,2t sgt la ekonomi.
    pendek kata, aku sukakannya....

    dol

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by dol on Thu Dec 17, 2009 11:17 pm

    kebiasaan org tegur mcmni..''wah,ni aprilia baru eh?'' lol! lol!

    suhaimisobrie

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by suhaimisobrie on Tue Dec 29, 2009 4:06 pm

    bini aku cakap : abg jgn nak menggatal yerrr.... nnt abeh awek poli ngan upsi kat taman ni abg angkut......buat ler berani...ayg kerat nnt...

    pak mertua aku nak try bawak motor ni: alamak,kaki xsampai lak...baru nak test tayang kat kedai kopi

    kawan aku kat tempat kerja: naper ko xambik ninja 250 jek.

    kawan aku kat tempat kerja yang lain: abeh meeting ni aku nak try rempit satu sekolah... blh???? baaper laju blh g motor ni?????

    hari pertama aku pakai motor ni : cilaka punya motor.....susah tul nak idup.....he3 sebenarnya aku yang xreti, xpaham lg pe'el motor 2 stroke ni......

    kurt2812

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by kurt2812 on Wed Dec 30, 2009 6:54 am

    hahaha mcm2 jer..ramai org minat zx250..sy pon minat cutting die je..tp performance x padan dgn harga..

    hkm

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by hkm on Sat Apr 30, 2011 8:32 pm

    aku td anta moto tukar plug..cina pomen tu puji pulak moto ni hehe
    die ckp ini kawasaki pny design manyak bagus..u tau aaa kawasaki manyak bagus punya brand. die skang aa bikin piston untuk kapal terbang..betol ke?

    fareastz

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by fareastz on Sun May 01, 2011 6:34 pm

    ni komen orang lain maser bli zx150...

    mak and abah: da beli moto besar jangan asik nak meryau jer...lagi 1 utang kedai jangan tak bayar plak Razz....

    adik: wuuuuuu...weeee....fuyoooooo (bunyi dier maser aku speeding and korner ringan Razz)

    pakcik yang pakai jaguh:apsal moto ko bunyi bising sangat..rantai pon bising...

    pakcik yang pakai ex5: la naper tak angkat 250 tros...tak laju la....

    kawan2 :naper kips kau besar...bukan kips kurus jer ke...(dier ingat aku nak beli model kr)

    iz85

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by iz85 on Wed May 25, 2011 1:56 pm

    ni komen member2 aku pasni x leh la ikut kau pg jalan2.mesti kene tinggal.pastu diorang cakap lg power2. mak n abah aku plak die komen jgn lupe bayar moto tu.pastu die pesan jgn bawak slow2 mesti kene laju2.abang aku x tahan tgk aku bawak die pun mintak nak try.aku bg je die cakap syok gle layan o.so skrg die pun da beli 1.cume skrg aku nak racun member2 suruh tukar rr.x menyesal aku tukar pakai zx 150rr ni.memang laju n corner pun stabel.standart2 pun blh cecah 200kmj lol! berbaloi baloi

    kawarangers

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by kawarangers on Sun Jun 05, 2011 9:42 pm

    salam..

    dulu pakai 125z kena gelar mat rempit..tukar Lc135 pun kene gelar mat rempit..dulu x minat Kawa ni..langsung x pandang budak Kawa..maklumlah hati muda sket time tu..skali kwn aku beli zx150se aku pun mintak try bawak..Bagai dicium putri bunian hatiku truusss jatuh cinta..tanpa berlengah aku beli zx150se..dah 3 minggu aku pakai..memang terbaik dari kilang..ape yg terbaek dari mata aku ialah :

    1- power
    2- cantik mcm siti nurhaliza muda2..heheh
    3- leh main korner ala2 sbk( nak beli big bike x mampu)
    4- boleh pakai full face tanpa segan silu( dulu xleh pakai sbb pakai 125 dan LC..kang kene bahan)
    5- long distance pun tadak hal
    6- antara motor 2T terakhir keluaran kawasaki kategori 150 ( lama2 jadi legend mcm RD or YP )
    7- dah tak tau nak ckp ape..bnyk sangat

    antara pendapat org..

    mak : jgn bawak laju2..ingt abah dah xde akibat kemalangan motor..ingat istri anak kau tu..

    kawan2..

    yg ok : wahh..motor baru..masyuukkk kau ni tukar moto slalu..
    moto ni org kata takat Kawa 250 sayur2 jer..
    body mcm 250 la..smart..aku pun nak beli la..
    kau kene join club kawa..baru senang nak mantain moto pasal kawa x bnyk org pakai..

    yg x ok : buat x tau mcm aku x penah beli moto baru..
    buat2 x perasan padahal dah lebih 3 jam lepak bersama
    siap ckp 'watpe beli Kawa..slalu rosak' beli Fzi la minyak save..
    beli superbike la..watpe beli moto ni..'ape dia ingt aku keje cap duit not rm 50 kot..'


    ulasan : ape pun org kata pasal moto Kawasaki ni..buat x tau jer..duit dia ke kita beli moto tu? sukati mak adik
    aku la..janji AKU PUAS HATI...lebih daripada tu..sekian..


    Sponsored content

    Re: apa pandangan kenalan anda sebaik sahaja pertama kali melihat motor anda...

    Post by Sponsored content Today at 8:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:24 am